Regels voor het kiezen van een orthopedische stoel

Het is niet gebruikelijk om te besparen op gezondheid, en vooral op de gezondheid van uw eigen kinderen. Statistieken tonen aan dat ongeveer tien procent van de studenten rugklachten heeft na het afstuderen. Maar als het onmogelijk is om uw kind op school te volgen, dan is een assistent voor een orthopedische stoel al lang uitgevonden voor het huis.

Wat is ergonomie?

Onder de ergonomie van de werkplek wordt verstaan ​​de geschiktheid van een persoon en de voorwerpen om hem heen tot een veilig tijdverdrijf. Objecten moeten bij de hand zijn, niets mag afleiden van werk of studie.

Deze jonge wetenschap is gebaseerd op fundamentele disciplines als psychologie, geneeskunde en fysiologie. Dankzij dit worden de ziekten van het bewegingsapparaat voorkomen, de kwaliteit van de arbeid verbeterd.

De afgelopen jaren is ergonomie op het hoogste niveau geïnteresseerd geraakt. In de lagere klassen van stedelijke scholen worden de oude bureaus en stoelen geleidelijk vervangen door orthopedische opties. En dit is niet verrassend, want het is de leeftijd van de meerderheid dat de laatste vorm van de ruggengraat van het kind plaatsvindt. Als tegen de tijd van afstuderen de wervelkolom al is gedraaid, dan zal het door de jaren heen gevoeld worden. Scoliose is niet alleen een uitstel van het leger, maar ook een ernstige ziekte. In de loop van de jaren kan dit leiden tot andere complicaties - hartfalen, ischias, osteochondrose.

In het bijzonder aandachtig zijn voor dit probleem is om de ouders van meisjes te benaderen.

Ze moeten tenslotte nog bevallen. Tijdens de geboorte staat de wervelkolom onder enorme druk en het is absoluut niet onmogelijk om de zenuwen te knijpen.

types

Orthopedische stoelen zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk van hen is ontworpen voor specifieke doelen en doelstellingen:

 • Met een zadel (het wordt ook een stoelzadel genoemd). Een persoon zit erop, als een paard en ruggengraat, "denkt" dat de persoon zit, daarom neemt de rug een rechte positie in. De wervelkolom in deze positie beïnvloedt de bloedcirculatie niet, het is vooral belangrijk om goed te ademen en niet te flauwvallen.
 • Met kniesteun. Een persoon leunt achterover (vanwege de hoek van de stoel), dus hij slentert niet. De hele lading wordt verplaatst naar de benen, de knieën rusten tegen een speciaal kussen. De hele structuur past zich aan een specifieke persoon aan en is daarom geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Chair on wheelswie weet hoe te "dansen", of "dansen" stoel. Het verschilt van de eerste versie doordat de stoel niet is bevestigd, het vestibulaire apparaat is verbonden met het werk. De wervelkolom went aan een rechte rug, wat betekent dat een persoon de gewoonte heeft om zijn rug recht te houden.
 • Kinderen met een rug. De achterkant van de stoel herhaalt het anatomische patroon van de zittende rug. Met de armleuningen kan het kind wennen aan de positie van de handen. Deze stoel "groeit". Het is uitgelijnd met de hoogte en hoogte van het kind, u kunt de hellingshoek regelen. De transformerende stoel wordt voor een hoge prijs verkocht, heeft een groot formaat. Maar als je eenmaal geld uitgeeft, kun je het gebruiken tot het einde van school, omdat het universeel is.
 • Ergonomische computer. Meestal gebruikt in kantoren en in de omgeving van computerspelers.
 • Dynamic. Een speciaal ontworpen versie voor actieve kinderen is een stoel die werkt volgens het principe van de schommelstoel.Het is geen geheim dat na langdurig zitten aan de tafel het wenselijk is om een ​​kleine oefening te doen en de benen te kneden. Laden met deze stoel kan worden gedaan zonder de tafel te verlaten.

materialen

Meestal zijn orthopedische stoelen gemaakt van hout of metaal-plastic. Houten stoelen worden in de regel in het binnenland geproduceerd, omdat er geen problemen zijn met grondstoffen op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie. De technologie van hun productie is al lang ontwikkeld.

Metaal-plastic orthopedische stoelen kwamen naar ons vanuit Europese landen en Noord-Amerika. Plastic is een vrij goedkoop materiaal, dus de productie van producten daarvan is wijdverspreid in de landen van de kapitalistische wereld.

Metalen variëteiten hebben meer regulerende mechanismen dan die van hout. Het opvulmateriaal in de zitting kan zowel van natuurlijke materialen als van kunstmatig materiaal zijn. De meest gebruikte is een synthetische substantie verwant met polyurethaanschuim, bekleed met textiel.

afmeting

Het is niet logisch dat eerste-klassers een hoge orthopedische stoel kopen. Iemand zou kunnen denken dat het beter is om onmiddellijk "voor groei" te nemen.Helaas, en misschien gelukkig, is dit geen ontlasting, maar een medisch product.

Voor zuinige ouders produceert de fabrikant specifiek een stoel, in hoogte verstelbaar. Het kan meer dan een decennium worden gebruikt en niet alleen als een kind, maar ook als een volwassene.

kleur

De huidige selectie kleuren is niet alleen groot, maar ook enorm. Je kunt de houten stoel in klassieke stijl ophalen en in de ultramoderne staat. Het is geen geheim dat kinderen houden van exotische kleuring. Geel, oranje, lichtgroen - welke kleuren je niet kunt vinden in een speciaalzaak.

Vergeet niet dat lichte tinten vaak vuil worden en donkere kleuren niet alleen universeel zijn, maar ook gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Het is voldoende om met een vochtige doek te lopen en het product zal weer als nieuw zijn.

accessoires

Het is goed als de rolbodem van dit type stoel bestaat uit vijf rollen die niet zonder reden op het oppervlak glijden. Anders is het waarschijnlijk dat de stoel instabiel is. Als je een stabiele basis nodig hebt, moet je kijken naar de opties die geen rollen hebben.Helaas kunnen dergelijke bases van het stationaire type alleen worden verplaatst door op te heffen. Hetzelfde geldt voor dynamische orthopedische stoelen.

De standaard, die te vinden is op stoelen met een steun onder de knieën, is gemaakt van dezelfde materialen als de stoel. Het verandert van hoogte bij het afstellen van de hoofdzetel. Dit betekent dat dit type stoel vele jaren kan worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat het kussen op de stoel afzonderlijk wordt verkocht.

Als het appartement al een bureaustoel heeft, dan kan het worden uitgerust met deze overlay. Het effect van de actie is hetzelfde als dat van een speciaal medisch product.

Daarnaast biedt de winkel een houdingscorrector. Deze mesh, die aan de achterkant van een bureaustoel is bevestigd.

Dankzij haar kun je:

 • Om het werk van de wervelkolom te vergemakkelijken.
 • Normaal bloedcirculatie.
 • Verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn, het wegwerken van chronische vermoeidheid, omdat de bestaande ondersteuning van de wervelkolom bijdraagt ​​tot de algemene normalisatie van het werk van het hele organisme.

Het is niet ongebruikelijk dat een orthopedische stoel of correctie stoel om medische redenen wordt gelost.

De stoel helpt de last van de lendewervel naar de heupen en knieën omleiden, in sommige gevallen naar de bovenrug. Dagelijks gebruik ervan in combinatie met andere medische voorschriften leidt tot een verbetering van de conditie van de wervelkolom. Zijn kromming kan worden gestopt.

stijl

Orthopedische stoelen kunnen in de jeugdstijl worden gemaakt. Ze zijn vooral populair in de spelomgeving. Naast alle eerder beschreven eigenschappen, hebben deze stoelen een comfortabele pasvorm. En het is erg belangrijk voor computerspelers waarvan gezegd wordt dat ze de nacht doorbrengen op de monitoren.

Stoelen, gemaakt in kinderstijl, geschikt voor speelkamers en kinderkamers. Ze kunnen als extra onderdeel van het interieur tussen het speelgoed worden geïnstalleerd.

Correctiestoelen voor kantoorruimte moeten universeel worden gekozen. Ze zijn even geschikt voor overheids- en particuliere ondernemingen.

decoratie

Sommige fabrikanten gaan hun klanten ontmoeten en individuele bestellingen uitvoeren op het gebied van decor. Stof, die zitting en rugleuning heeft bekleed, kan een uniek patroon hebben.

Een specifieke fotoprint of zakelijke kleur wordt het vaakst gebruikt in kantoorruimte. De meeste bedrijven hebben hun eigen logo, slogan en kleur. Bedrijfskleuren zijn het belangrijkste verschil, waardoor de consument het bedrijf vindt dat hij nodig heeft tussen concurrenten.

ontwerp

Er zijn bepaalde veranderingen in het ontwerp van een orthopedische stoel. Dus, in het bijzonder, sommige modellen kunnen worden uitgerust met armsteunen, terwijl anderen - nr. Leunstoelen van hoge ambtenaren zijn uitgerust met hoofdsteunen op speciale bestelling.

Als het niet mogelijk is om bewerkingen aan kant-en-klare oplossingen uit te voeren, omdat ze in massaproductie zijn, dan zijn ontwerpen eenvoudig. De nuttige eigenschappen van het meubilair worden behouden, maar het uiterlijk kan radicaal worden gewijzigd.

Hoe te kiezen?

Ergonomische stoel voor een juiste houding moet worden gekozen, in overleg met een specialist. In gevorderde gevallen, zoals elk ander medicijn, wordt een orthopedische stoel door een arts voorgeschreven voor correctie. Als je dit verwaarloost, kun je de situatie alleen maar verergeren.

Voor preventieve doeleinden moet de stoel voor de juiste rugsteun worden geselecteerd op basis van uw behoeften. Voor een student kun je een stoelzadel kiezen en een stoel met een steun voor de knieën.Dergelijke ontwerpen nemen niet veel ruimte in en u kunt ze altijd tijdens de vakantie naar een lege hoek verwijderen. Overigens wordt een stoel met een steun vaak gebruikt door kunstenaars en tekenaars.

Als u voor een kind een orthopedische stoel kiest, moet u op een kinderstoel met rug letten, aangezien de meeste scholen soortgelijke ontwerpen gebruiken. Deze stoelen "groeien" met de kinderen, en je kunt ook een speciaal bureau voor ze kopen. Het is het beste om met de kinderen naar de winkel te gaan. Ze zullen het meubilair dat ze leuk vinden selecteren op kleur en ontwerp.

Een belangrijk onderdeel van orthopedische stoelen zijn armleuningen. In moderne modellen zijn ze gemakkelijk te verwijderen en terug te schroeven. Op het moment van het maken van huiswerk, is het raadzaam om ze te verwijderen, dit stelt de student in staat om zijn rug in directe conditie te houden.

Voor degenen die graag hun vrije tijd doorbrengen met een laptop of videogames, zal een computerstoel het doen. Naast het feit dat het gemakkelijk te gebruiken is, laat het ook de wervelkolom niet buigen. De stoel moet van gemiddelde hardheid zijn, als de zitting en de rug hard zijn, beginnen ze ongemak te veroorzaken. En vanuit de zachte rug en heeft helemaal geen zin.

Het is erg belangrijk als het product na verloop van tijd kan worden aangepast. Als het bijvoorbeeld afneembare hoezen heeft. Het is geen geheim dat jonge kinderen van felle kleuren en tieners houden - gematigd. En hieruit volgt dat het gemakkelijker is om de kleuring te veranderen dan om voor een nieuwe orthopedische stoel te gaan. Ja, en uitgaande van de principes van ergonomie, is de gebruikelijke opstelling van dingen de sleutel tot een juiste houding. Frequente functiewijzigingen hebben een negatief effect op studenten.

Het is noodzakelijk dat de kinderen ortostul een voetsteun hadden. Benen mogen niet in de lucht hangen. Zijn gebogen rug moet eindigen op de schouders. Dit ontwerp maakt de cervicale en lumbale wervelkolom in de juiste positie.

Kwaliteitscertificaten moeten de milieuveiligheid van het product waarborgen. Je moet het niet in de eerste meubelzaken kopen, het is beter om gespecialiseerde winkels te bezoeken. Maar de meeste mensen zijn gewend om in bureaustoelen te zitten, en voor zulke mensen moeten opties voor overlays overwegen. Ze moderniseren niet alleen de werkplek, maar verlichten ook de ruggengraat. Ze zijn goedkoper dan volwaardige ergonomische ontwerpen en met het geld dat u kunt besparen, kunt u het zich veroorloven iets anders te kopen.

Voor- en nadelen

Het is bijna onmogelijk voor kinderen om uit te leggen waarom het nodig is om goed te zitten. Ze zitten zoals ze willen. De ene hand bevindt zich op de tafel, de andere steekt de hele tijd in de lucht, de wervelkolom staat onder enorme druk en uiteindelijk "geeft" op, neemt de positie die eraan gegeven is. Gewoonte leidt tot onomkeerbare gevolgen.

Van oudsher deden kinderen hun huiswerk op gewone houten krukjes en de kwestie van gezondheid was niet zo acuut. De positie waarin de kinderen zaten, stelde hen in staat hun houding te behouden, vooral omdat veel ontlasting was uitgerust met een speciale bar voor de benen. Jaren verstreken en dergelijke meubelproducten pasten niet in het bestaande interieur van de kamer, mensen gaven er de voorkeur aan om mooie keukenhoeken en gestoffeerde meubels te kopen. Maar dit meubilair is niet geschikt voor een groeiend organisme. Het grote voordeel van speciaal orthopedisch meubilair is dat het de gezondheid van de persoon die erachter zit niet schaadt.

Veel ouders denken dat het belangrijkste nadeel van de ergostula de prijs is. Helaas kunnen niet alle ouders deze aankoop betalen. Maar is het de moeite waard om te besparen op de toekomst van uw kind, want na jaren zal het meerdere keren meer geld kosten voor drugs?

Beroemde fabrikanten en beoordelingen van orthopedisten

Orthopedische stoelen van zowel Russische als buitenlandse fabrikanten zijn op de binnenlandse markt vertegenwoordigd. Onder hen vallen op:

 • Ons Medica. Op basis van de naam is het niet moeilijk te raden dat dit bedrijf afkomstig is uit de Verenigde Staten van Amerika. Dit is een duidelijke leider in het segment van medische apparatuur, inclusief orthopedisch. Het bedrijf legt de nadruk op de kwaliteit van zijn producten, waardoor het met recht vertrouwen heeft gewonnen bij klanten.
 • Ongo. Fabrikant uit Duitsland, die al meer dan een jaar op de binnenlandse markt is. Naast de functionele kenmerken past het meubilair van dit bedrijf in elk interieur. De ontwerpers presenteren elk jaar nieuwe items in het orthostyle segment.
model van Us Medica
Ongo-model
 • Yamaguchi. Japanse fabrikant. Het is een bekend feit dat de Japanners lang leven. Om de gezondheid van hun werknemers te behouden, zijn de kantoorcentra van dit land uitgerust met speciaal orthopedisch meubilair. De robotproductie kan aanzienlijk besparen op salarissen van het personeel, waardoor de prijs van Yamaguchi-producten zeer betaalbaar is.
 • SmartStool. Het jonge bedrijf komt uit Sint-Petersburg. Ondanks het feit dat het merk pas in 2011 werd opgericht, dankzij het voortbestaan ​​van zijn leider en de aangeboden kwaliteitsproducten, concurreert het merk met gerenommeerde fabrikanten.
model van Yamaguchi
SmartStool-model

By the way, en orthopedisten onderscheiden juist deze fabrikanten. En de keuze, zoals altijd, blijft voor de koper. Iemand kiest een bekend merk en iemand vertrekt vanuit zijn financiële situatie.

Maar één ding is zeker: ergonomische stoelen van deze hoogwaardige fabrikanten.

Succesvolle voorbeelden en opties

Veel kunstenaars die een lange tijd achter hun werken doorbrengen, kennen het gevoel wanneer hun benen "branden". Deze lading voelt zo aan. De wervelkolom maakt zichzelf niet gevoeld totdat de zenuw is geknepen. Daarom is het erg belangrijk om de juiste orthopedische stoel te kiezen voor uw fysiologische kenmerken. Het is het beste als hij ondersteuning heeft voor zijn knieën.

De "dansende" stoel is geschikt voor huiswerk en voor creatief werk. Dergelijk meubilair neemt niet veel ruimte in beslag en is gemakkelijk te reinigen tijdens de zomervakantie.Het is gemakkelijk om door de kamer te bewegen vanwege de rollerbasis.

Dynamische stoel, speciaal ontworpen voor hyperactieve kinderen. Het ontwerp maakt het mogelijk de last van de dijen en de wervelkolom te nemen tijdens langdurig zitten zonder op te staan ​​van de stoel. Dit kan gedaan worden in de vorm van een spel.

Speciale ontwikkelingen voor kantoorgebouwen dragen bij aan een toename van de arbeidscapaciteit van het personeel. Aan het einde van de werkdag gaan ze opgewekt naar huis, omdat de wervelkolom al die tijd geen significante belasting heeft ontvangen.

Verder kijken video-evaluatie van een orthopedische kinderstoel Smartstool.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer