Stoelen voor de keuken in verschillende stijlen

De keuken is het hart van het huis. De hele familie verzamelt zich hier in hun vrije tijd. Daarom is het noodzakelijk dat de kamer een weerspiegeling is van de aard van de eigenaars, hun smaak en voorkeuren, maar tegelijkertijd was het een zone van gezelligheid en comfort voor het hele gezin.

Om de keuken comfortabel te maken, is het belangrijk om de juiste stoelen te kiezen. We zullen vertellen over de stijlen waarin de stoelen kunnen worden uitgevoerd en over de karakteristieke kenmerken van elk van hen in dit artikel.

8 foto

Stijlrichtingen

Stoelen voor de keuken kunnen in verschillende stijlen worden gekozen.

klassiek

Klassieke houten stoelen zijn een universele en tegelijkertijd verfijnde keuze voor elk interieur. Dit type past perfect in het interieur van een ruime keuken en vormt een aanvulling op een enorme tafel voor een groot gezin. Klassieke stoelen zijn modellen van pastel, witte of zwarte kleuren, houtkleur.De standaardklassiekers worden beschouwd als onopvallende tinten: beige en bruin.

Voor degenen die de mode volgen, zal de kleur van koffie of karamel het doen.

Besparen op deze stoelen zal niet werken, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijk hout - eiken, elzen, dennen, kersen of berken. Als stoffering kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt, waaronder de meest populaire shinill, jacquard, flock, natuurlijk en kunstleer.

Provence

De Provence is perfect voor het decoreren van de keuken van een cottage of een ruim appartement, evenals voor een klein landhuis. De ontwerpstijl ligt heel dicht bij de klassieker. Opgemerkt moet worden dat in deze ontwerprichting stoelen onder de eettafel zijn geselecteerd.

Deze stijl heeft een onderscheidend ontwerp. Naast het uitstekende uiterlijk onderscheiden de stoelen zich door het comfort dankzij de zachte zittingen en rugleuning. Een ander kenmerk is gebogen poten. Alleen natuurlijke componenten worden als materiaal gebruikt, goedkoop plastic is niet toegestaan.

De kleurenschaal van de bekleding van de stoelen is uitgevoerd in felle kleuren, alsof ze vervaagd worden onder de zon: beige, lavendel of aqua.Op het oppervlak toegestaan ​​het beeld van bloemenpatronen of landschap. Het is mogelijk om de stoffen zitting te verlaten ten gunste van een volledig houten stoel. Dergelijke modellen kunnen worden versierd met krullende gravures en prachtige patronen op natuurlijke thema's. Bovendien krijgt het meubilair het uiterlijk van de oudheid door kunstmatige slijtage toe te passen.

modern

Deze term wordt vertaald als "modern". Aan het begin van de vorige eeuw betekende dit vloeiende vormen en avant-garde, maar na verloop van tijd kreeg de stijl minimalistische functies en werd ze functioneler. Vanwege de veelzijdigheid van het meubilair van deze stijl is geschikt voor kamers van verschillende maten en vormen.

Kenmerkend voor de stijl is de complexe geometrie: gladde hoeken, bochten, radii en uitlijning met strikte vormen. Deze combinatie is vooral gericht op het gemak van het gebruik van stoelen.

Deze stijl maakt een combinatie van verschillende materialen mogelijk. Het is mogelijk om hout, metaal en andere materialen te combineren. De keuze wordt alleen beperkt door de financiële mogelijkheden van de koper.

Voor kleuren worden heldere tinten van limoen, lila en soortgelijke kleuren gebruikt. Het is ook heel gebruikelijk om twee kleuren te combineren, bijvoorbeeld wit en groen.

zolder

Meest geschikte loftstijl gebruikt voor kamers met een groot oppervlak. Barkrukken passen perfect in deze stijl. Uitvoeringsmodellen maken het gebruik van mechanismen voor het aanpassen van de hoogte en rotatie van de stoel mogelijk.

Meubels gemaakt van hout geven de kamer meer comfort. Dit materiaal is duurzaam, praktisch en milieuvriendelijk. Alternatieve materialen zijn metaal en plastic.

Metalen meubels zijn stabiel en duurzaam, en plastic modellen, naast het originele uiterlijk, zijn goedkoop.

Stof of leer is perfect voor stoffering. Zachte bekleding ontlast het contactcontact met koud metaal en maakt het gebruik van afneembare hoezen mogelijk. Op het gebied van kleur heeft deze stijl een hoge mate van flexibiliteit, maar de meest populaire zijn neutrale kleuren, zoals wit, bruin of grijs.

functionalisme

Modellen van deze stijl kunnen niet worden verward met anderen, ze onderscheiden zich door de duidelijkheid en beknoptheid van de lijnen: de vierkante vorm van de stoelen en de cilindrische rugleuningen met armleuningen, zodat elk decoratief effect volledig afwezig is. Stoelen in de stijl van functionalisme vormen een perfecte aanvulling op de keuken, gemaakt in de Scandinavische stijl of minimalisme.

Kleurvoorkeur wordt gegeven aan grijs, wit, beige en zwart. In de materialen wordt de voorkeur gegeven aan de volgende houtsoorten: eiken, esdoorn of exotische wengé. Meubelstoffering past precies in het lichaam en mengt ermee, zonder plooien en rimpels te creëren. Bekleding stof is geselecteerd met een ruwe textuur, dus het is geschikt vlas of mat.

Als u stoelen voor de keuken kiest, dient u zich aan één ontwerpruimte te houden. In moderne en hightech-stijlen bijvoorbeeld, zijn metalen of gekleurde kunststofconstructies populair, maar het klassieke interieur impliceert het gebruik van houten producten. Maar vergeet niet dat in de keuken stoelen belangrijke functionaliteit en gemak zijn, niet alleen uiterlijk. Daarom moet de gekozen stijl overeenkomen met de geometrische afmetingen van de kamer en mag het aantal stoelen niet overmatig zijn.

Veel succes bij het kiezen van het juiste meubilair voor uw keuken!

Hoe je een stoel kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer