Wat moeten de stoelen zijn voor de woonkamer?

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers. Dit is het gezicht en het hart van het huis. In de woonkamer verwelkomen we gasten, maaltijden regelen voor familieleden en vrienden, hier in onze vrije tijd komt het hele gezin samen. Daarom is het zo belangrijk dat deze kamer het karakter van de eigenaars van het huis weerspiegelt, hun smaak en voorkeuren, maar tegelijkertijd is het gezellig en comfortabel voor alle gezinsleden.

Om een ​​harmonieus interieur te creëren, moet u de juiste stijl kiezen, kleuren, meubels en textiel kiezen.

Als de woonkamer groot is, heeft deze waarschijnlijk een tafel met stoelen. De keuze voor de laatste zal bepalen hoe comfortabel en comfortabel het huishouden en de gasten thuis aan tafel zullen voelen. Wat moeten de stoelen zijn voor de woonkamer?

types

Op dit moment bieden meubelfabrikanten een breed assortiment stoelen voor elke smaak en rijkdom. Hun diversiteit is onderverdeeld in een aantal categorieën, afhankelijk van het materiaal, type stoel, stoffering, methode van transformatie en productie.

Ook verschillen de stoelen in de woonkamer in hun ontwerp. Er zijn modellen van de volgende aanpassingen:

 • Niet-transformeerbaar geheel. Het frame van dergelijke producten is gemonteerd, gemonteerd en gelijmd zodat het niet kan worden gedemonteerd. Deze ontwerpen zijn het sterkst en betrouwbaar, hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen elke belasting.
 • Vouwen. Dit type meubelen is het meest geschikt voor kleine ruimtes, omdat ze snel en eenvoudig kunnen worden verwijderd om ruimte te besparen. Deze optie zou het beste zijn om te harmoniseren met een lage balk.
 • Inklapbare. Dergelijke ontwerpen worden geassembleerd met beugels, schroeven en schroeven die alle elementen stevig bevestigen. Indien nodig kunnen ze worden gedemonteerd, maar er moet rekening worden gehouden met het feit dat bij frequente montage / demontage de betrouwbaarheid van de structuur afneemt.
 • Stapelbaar. Deze modellen vouwen tijdens het transport in elkaar (bijvoorbeeld plastic).

Bovendien variëren de woonkamerstoelen in het type stoel. Op de moderne meubelmarkt zijn er de volgende variëteiten:

 • Hard. Harde stoel betekent gebrek aan bekleding. Dergelijke meubels zijn compact en functioneel. Wanneer u voor een dergelijke stoel kiest, moet u op de breedte en diepte van de stoel letten, vooral als de stoel is uitgerust met armsteunen.
 • Half zacht Dit meubilair heeft een zitting van gemiddelde hardheid zonder veren. De vloer heeft een dikte van niet meer dan 20 cm. Dergelijke modellen worden vaker gebruikt in woon-eetkamers, waar de familie elke dag aan tafel komt.
 • Soft. Dergelijke meubels hebben een zachte zitting met binnen veren. Deze modellen zijn zeer comfortabel en zien er geweldig uit in grote ruimtes waar gasten vaak worden ontvangen.

Volgens de productiemethode verschillen de stoelen op gebogen, timmerwerk en gesneden.

Moderne modellen van woonkamerstoelen verschillen van elkaar en hun ontwerp.

Tegenwoordig kunt u in veel interieurs de volgende opties vinden:

 • Klassieke stoelen hebben rechte poten, stevige of halfzachte zitting, harde rug.
 • Stoelen die op een troon lijken hebben een hoge rugleuning en zijn zeker van armsteunen.
 • Stoelen met decor kunnen worden gedecoreerd met houtsnijwerk, interessante afwerkingen en hebben gebogen poten.
 • Stoelen, fauteuils.
 • Er zijn ook stoelen met een zachte rug en een zitplaats;

materialen

Woonkamerstoelen kunnen worden gemaakt van:

 • Massief hout. Uit dit materiaal zijn elite stoelen gemaakt voor de woonkamer in de Empire-stijl, barok, rococo, gotiek, renaissance. Voor de productie van dergelijke meubels worden meestal eiken, walnoten, peren, essen, iep en beuk gebruikt;
 • Rotan en andere soortgelijke natuurlijke materialen. Het is licht en elegant meubilair, dat ook is gemaakt van milieuvriendelijke natuurlijke materialen;
 • metaal;
 • Spaanplaat en MDF;
 • Synthetische materialen (kunststoffen, acryl). Uit dergelijke grondstoffen zijn meerkleurige, transparante en doorschijnende opties te zien. Plastic modellen hebben ook een originele vorm, ze zijn licht en praktisch.

Meubels voor de stoel kunnen ook gecombineerd worden, dat wil zeggen, gemaakt van verschillende materialen.

Dit is het meest spectaculaire type stoelen. De combinatie van verschillende metalen maakt het mogelijk ultramoderne meubelen te produceren;

Zachte stoelen bekleed met de volgende materialen:

 • Stof (meestal fluweel en velours);
 • leer;

afmeting

In de woonkamer kunt u stoelen van elke grootte plaatsen. Het belangrijkste is om rekening te houden met het gedeelte van de kamer. Laten we in meer detail bekijken welke producten meer geschikt zijn voor compacte en ruime lay-outs.

 • Compacte modellen zijn meer geschikt voor kleine ruimtes;
 • Gemiddelde maten moeten worden geselecteerd met de optimale combinatie van diepte en breedte van de stoel.
 • Grote maten hebben comfortabele en elegante stoelen of half stoelen. Ze zijn beter geplaatst in ruime kamers.

kleur

De kleur van de stoelen in de woonkamer kan anders zijn. Het hangt allemaal af van de materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging ervan. Als dit houten modellen zijn, kan hun kleur variëren van lichtbeige tot donkerbruin. Rieten meubels zijn wit, zwart en natuurlijk bruinige tinten.

Het rijkste kleurenpalet in plastic exemplaren.

stijl

Bij het kiezen van stoelen voor de woonkamer, is het noodzakelijk dat deze interieurartikelen op harmonieuze wijze worden gecombineerd met andere meubels en de stijlrichting ondersteunen.

 • Dus, voor interieurs in de stijl van een klassieker, is het noodzakelijk meubels te selecteren voor de zetel van de beste kwaliteit, omdat onzorgvuldigheid in deze stijl onaanvaardbaar is.Het meest comfortabele van de historische modellen is de "Weense stoel", geproduceerd door hout onder stoom te verwerken.
 • Ruime fauteuils met kleine armleuningen ondersteunen ook het klassieke interieur. Ze kunnen tegelijkertijd zowel de rol van een fauteuil vervullen als de rol van een stoel in de woonkamer, hoewel het moeilijk zal zijn ze door de kamer te verplaatsen omdat ze zwaar zijn vanwege hun massaliteit. De woonkamer in een klassieke stijl maken, de stoelen zijn beter om te kiezen nobele houtachtige tinten: honing, donker hout, crème. De nobelheid van natuurlijk hout moet worden benadrukt uitstekende afwerking en dure stoffering.
 • Voor een minimalistisch interieur zijn modellen van kunststof of metaal perfect. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, hebben een extreem eenvoudig ontwerp en kunnen gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst.
 • Stoelen met ongebruikelijke semi-kosmische vormen zullen hun plaats vinden in avant-garde interieurs.
 • Rieten meubelen zijn geschikt voor woonkamers in retro, country, fusion, bungalow of boho-stijl. Zeer comfortabele rieten stoelen, aangevuld met textielstoelen. Ze zien eruit als gezellige stoelen. Rieten stoelen kunnen ook in de vorm van krukken of glazen zijn.
 • Woonkamers in Griekse stijl vereisen licht, gebeiteld houten meubilair met fijne zijden bekleding in bleke tinten.
 • Mediterrane thema's moeten worden ondersteund door smeedijzeren meubels voor stoelen met houten stoelen.
 • En voor de Japanse en Indonesische stijl meer geschikt doorzichtige en gewichtloze meubels
 • Voor landelijke interieurs ideale ruige stoelen bekleed met een klein bloemenornament.

decoratie

Stoelen voor de woonkamer kunnen worden versierd met de volgende decoratieve details:

 • kunstsmeden:
 • thread;
 • bekleed met heldere prints;
 • extra elementen uit andere materialen (metaal, plastic, glas).

ontwerp

Stoelen moeten perfect passen in andere meubels in de woonkamer. Het hangt allemaal af van de stijl van het ensemble en zijn kleuroplossing. In een donkere kamer wordt het bijvoorbeeld niet aanbevolen om stoelen in zwart of donkergrijs te hebben. Het is beter om de voorkeur te geven aan lichte en pasteltinten.

Op de lichte achtergrond zien zowel pastel als donkere versies er spectaculair uit, omdat contrasterende oplossingen in de woonkamer altijd interessant en modieus zijn. Stoelen kunnen niet alleen een bijlage zijn aan de tafel in de kamer, maar ook een afzonderlijke eenheid die het geheel completeert.Een kleine elegante stoel met gebogen poten benadrukt bijvoorbeeld de elegante stijl van het interieur.

7 foto

Hoe te kiezen?

In de regel past de keuze voor een dergelijk interieur als stoel formeel. In feite is dit item de moeite waard om even eerbiedig als de rest van de thuisomgeving op te nemen.

De eerste en belangrijkste vereiste die op een stoel wordt geplaatst, is gemak. Het kan zacht of hard zijn, met een lage of hoge rug, met of zonder armleuningen, maar het moet prettig en comfortabel zijn om erop te zitten en te eten. Om te begrijpen, comfortabele stoel of niet, moet je proberen erop te gaan zitten. Optimale zitmeubels zijn modellen met armleuningen. Dankzij deze details wordt een conditie van de spieren bereikt waarin ze niet onder druk staan.

Om het meest geschikte model te kiezen, is het ook nodig om aandacht te besteden aan de verhouding van de hoogte van de rug, de afstand van de vloer tot de stoel en de breedte. Als het meubilair te hoog is, zullen de lagere leden van de familie hun benen ophangen terwijl ze zitten, en een lage stoel zal ongemak veroorzaken bij hoge huishoudens en gasten.Als de stoel smal is, is het onwaarschijnlijk dat een volleerde het op prijs stelt en daarom, zelfs de meest stijlvolle stoelen voor de huiskamer koopt, moet men uitgaan van de groei en opbouw van familieleden. Naast het kiezen van deze meubels en het vergelijken van de modellen die u leuk vindt, moet u het verschil bepalen tussen ongemakkelijke stoelen van comfortabele of zeer comfortabele stoelen en een gepaste conclusie trekken.

Het tweede criterium is sterkte. De sterkte-index is rechtstreeks afhankelijk van het materiaal waaruit het product is gemaakt en van het ontwerp, dus bij het kiezen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan waar de stoel van is gemaakt, hoe solide het ontwerp is, of er veel bevestigingen zijn en of alle details correct zijn aangesloten. Houten, gebogen en gelijmde modellen hebben hoge indices van sterkte. Als de stoel op een metalen frame staat, is de sterkte ervan afhankelijk van de dikte van het metaal, de kwaliteit van het werkstuk en de betrouwbaarheid van de bevestiging. Als de keuze viel op plastic meubilair, zullen de vorm van het product en de kwaliteit van het plastic de sterkte beïnvloeden.

Het derde criterium is duurzaamheid. Deze indicator hangt af van hoe en hoe vaak u van plan bent om de stoel te gebruiken.Om ervoor te zorgen dat het product lang meegaat, moet het stabiele poten van gemiddelde dikte hebben en moet hout (als het meubilair van hout is) geen spaanders en knopen hebben.

Bekleding moet ook bestand zijn tegen slijtage.

Bovendien moet u erop letten dat de stoelen in harmonie zijn met de tafel en de rest van het meubilair in de woonkamer in grootte, kleur en stijl. Voordat u meubels koopt, moet u duidelijk weten hoeveel stoelen er om de tafel passen.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Tot op heden worden meubels van de hoogste kwaliteit beschouwd als Italiaanse en Duitse fabrieken.

 • Onder fabrikanten Italië Ashley, Prama, Maronese, Bakokko, Camelgroupe, Bruno Piombini en GiorgioCasa zijn te onderscheiden. De meesten produceren prachtige meubels om waardevol hout in een klassieke stijl te zetten. Italiaanse producten volgens klantbeoordelingen zijn van hoge kwaliteit en uniek ontwerp, maar er zijn ook ontwerpmodellen met een ongebruikelijk ontwerp.
 • Stoelen van Duitsland Combineer klassieke stijl, maakbaarheid en uniek ontwerp. Duitse fabrikanten hebben zich op de Russische markt bewezen en bieden een keuze aan meubels om op elke rijkdom en smaak te kunnen zitten. Het is mogelijk om modellen uit Duitsland in elk interieur in te voeren vanwege hun veelzijdigheid.
 • Russisch meubelfabrieken blijven ook niet achter bij hun Europese collega's en bieden kopers een breed assortiment stoelen voor in de woonkamer. De bedrijven "Shatura", "Furniture of the Black Soil Region", "Angstrom" en anderen hebben zich goed bewezen.

Goedkopere modellen kunnen worden gekocht bij Chinese fabrikanten.

Mooie voorbeelden en opties

Massieve stoelen met gebogen poten en armleuningen versierd met houtsnijwerk worden gebruikt om dit interieur te ontwerpen. Zijdezachte bekleding met florale ornamenten geeft de woonkamer een speciale verfijning en verfijning.

Woonkamer in Engelse stijl. Zachte fauteuils met lichte bekleding maken de sfeer in het huis warmer en gezelliger.

Massieve zachte stoelen met armleuningen en zachte stoelen in het interieur in de stijl van de Provence. De ruwe verwerking van houten meubels richt zich op het rustieke karakter van de interieurdecoratie.

De pompeusheid van de woonkamer wordt onderstreept door de uitgebreide inrichting van het eetkamermeubilair, gemaakt in de barokstijl.

Over hoe u uw eigen stoel voor de woonkamer kunt maken in de "klassieke" stijl, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer