Hoe houten stoelen te kiezen?

Elk detail is belangrijk in het interieur, daarom vormt het een harmonieus geheel, niets mag onbeheerd achtergelaten worden. Geen woning is compleet zonder voorwerpen zoals stoelen. Moderne fabrikanten maken ze van een verscheidenheid aan materialen, maar de meest populaire en hoge kwaliteit zijn altijd houten modellen geweest en blijven.

Voor- en nadelen

Mode voor interieurartikelen verandert voortdurend. Wat gisteren erg populair was, heeft vandaag zijn relevantie verloren. Alleen de mode voor hoogwaardige en milieuvriendelijke houtmodellen blijft ongewijzigd.

Duurzame en duurzame houtgemaakte stoelen hebben een geweldige uitstraling. Vooral aantrekkelijk en harmonieus in veel interieurs zien natuurlijke tinten en textuurafdrukken van de natuurlijke reeks eruit. Dergelijke details kunnen de situatie doen herleven en het comfortabeler maken.

Daarnaast kunnen houten producten in ensembles van verschillende stijlen worden gezet. Correct gekozen ontwerpen passen organisch niet alleen in klassiek, maar ook in moderne of pompeuze interieurs. Dit feit bevestigt eens te meer de veelzijdigheid van natuurlijk materiaal.

Veel consumenten kiezen voor houten stoelen, omdat dergelijke grondstoffen milieuvriendelijk zijn en volkomen veilig voor de gezondheid van de mens. Tegenwoordig kunnen niet alle meubels op zulke kwaliteiten bogen. Goedkope producten gemaakt van gelamineerde spaanplaten omvatten bijvoorbeeld gevaarlijke formaldehydeharsen die verdampen onder omstandigheden van hoge temperatuur. Natuurlijk hout heeft niet zulke ernstige nadelen, zodat goede massief houten stoelen veilig kunnen worden geplaatst, zelfs in kinderkamers, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gezondheid van jonge eigenaren.

Ook vermeldenswaard is de pretentie van natuurlijk hout in combinatie met andere materialen. Stoelen gemaakt van massief hout kunnen worden ingericht en aangevuld met details gemaakt van glas, metaal, kunststof, leer (natuurlijk of kunstmatig), en zelfs elementen van artistiek smeden.

Kwaliteitsmeubilair gemaakt van natuurlijke materialen is trots duurzaamheid en slijtvastheid. Mooie houten stoelen gaan heel lang mee en zullen je verrassen met hun aantrekkelijke uiterlijk als je ze fatsoenlijk verzorgt. Dit probleem kan niet worden verwaarloosd, anders kan het product zijn oorspronkelijke vorm verliezen.

Ernstige gebreken in dergelijke interieurartikelen worden niet waargenomen. Veel consumenten zijn echter van mening dat houten constructies te veel aandacht vereisen in termen van zorg.

Voor hen is het noodzakelijk om speciale impregnaties te verkrijgen, zonder welke het materiaal kan barsten en drogen.

Een ander nadeel van massief houten meubels is de hoge kosten. Natuurlijk kunt u meer betaalbare modellen op de markt ontmoeten (bijvoorbeeld stoelen gemaakt van dennen of berken), maar als u een aristocratische en solide versie van eik, beuk of hevea wilt kopen, moet u een behoorlijk bedrag in de winkel achterlaten.

types

Op dit moment beveelt de meubelmarkt consumenten veel aantrekkelijke en praktische stoelen van natuurlijk hout aan.Laten we in meer detail bekijken wat moderne fabrikanten ons bieden.

Allereerst kunnen alle houten stoelen worden verdeeld in zachte en harde stoelen. In de eerste versies van de stoel is aangevuld met bekleding met plamuur. Gedrukte exemplaren van dergelijke apparatuur hebben geen en zijn in de regel niet omhuld met stoffen of leer.

Ook verschillen houten stoelen van elkaar in ontwerp en doel in het interieur.

 • Onlangs zijn prachtige barkrukken erg populair geworden. Dergelijke opties worden vaak aangevuld met een elegante lederen bekleding en bestaan ​​uit een kleine ronde zitting en een extra voetplank. Als dergelijke modellen in de woonomgeving eerder ongewoon waren, zijn ze tegenwoordig vaak te vinden in een keuken- of barhoek in een appartement of privé-huis.
 • Houten klapmodellen met een rug worden als zeer gebruiksvriendelijk gezien. Ze verschillen in compact formaat en lichtgewicht, zodat ze op elk moment kunnen worden overgebracht, bijvoorbeeld van de keuken naar de woonkamer. Met name vaak hebben eigenaren van kleinschalige behuizingen inklapbare constructies.
 • Transformerende structuren worden als even nuttig en praktisch beschouwd. Ze kunnen ook worden gemaakt van natuurlijk hout of betaalbaardere materialen zoals gelamineerde spaanplaat of MDF. Transformerende stoelen kunnen verschillende functionele elementen tegelijkertijd combineren. Het kan bijvoorbeeld een klein opklapbaar tafelblad zijn en een intrekbare rugleuning.
 • Als u de elegantie en elegantie van de klassieke stijl in het interieur wilt benadrukken, moet u kijken naar de aantrekkelijke stoelen met gebogen poten. Vaak zijn er in dergelijke producten dezelfde gebogen ruggen en armsteunen. Vooral stijlvolle en rijk afgewerkte elegante exemplaren, behandeld met vernis of bedekt met goud.
 • Organisch houten stoelen kijken en in het bad. Hiervoor is niet alleen de standaardversie met rug- en armleuningen, maar ook een beknopte ontlasting met compacte afmetingen geschikt. De lindeconstructie is het meest geschikt voor het bad, omdat dit hout niet oververhit raakt, het gemakkelijk bestand is tegen temperatuurveranderingen en vochtigheid, en ook een aangename textuur heeft.
 • Betrouwbaar en duurzaam zijn houten stoelen op een metalen frame.In dergelijke producten bestaat de stoel en de rug in de regel uit een reeks en zijn de overige delen (basis, armleuningen en poten) gemaakt van slijtvast metaal. Het kan zowel ondoorzichtig als verchroomd zijn. Dergelijke interieuroplossingen zien er interessant en stijlvol uit.

materialen

Tegenwoordig heeft de meubelmarkt een grote verscheidenheid aan hoogwaardige en aantrekkelijke stoelen, die niet alleen geschikt zijn voor elk interieur, maar ook voor het budget van de koper. De prijs van meubels wordt niet alleen beïnvloed door het ontwerp, maar ook door het materiaal waaruit het is gemaakt. De volgende grondstoffen worden gebruikt bij de productie van milieuvriendelijke houten constructies:

 • Meestal zijn de stoelen gemaakt van as, hevea, eik, esdoorn, walnoot, els, rotan, kers en andere populaire rassen. Deze exemplaren zijn duur, maar ze kunnen bogen op uitstekende prestaties en een lange levensduur. Iets goedkoper voor de koper kost opties van dennen of berken. Maar laat de lage prijs u niet afschrikken, want het betekent niet de lage kwaliteit van dergelijke modellen. Alles wordt alleen verklaard door het feit dat berken en dennen in ons land niet tot waardevolle soorten behoren en heel goed groeien.
 • Ook bij de vervaardiging van houten stoelen worden vaak massieve metalen frames gebruikt. Dergelijke ontwerpen verschillen qua duurzaamheid en slijtvastheid. Ze zijn niet onderhevig aan mechanische schade en vervorming. Bovendien kunnen metalen structuren met houten uitrusting in veel klassieke en moderne interieurs worden geplaatst.
 • Vaak worden houten stoelen aangevuld met verschillende stoffering. De duurste en meest elegante optie is echt leer. Dit materiaal heeft een uitstekende uitstraling, duurzaamheid, sterkte en duurzaamheid. Als u niet klaar bent om te veel te betalen voor een dergelijk model, dan is het goed mogelijk om samen te gaan met een meer betaalbare optie met een kunstlederen bekleding. Helaas zijn dergelijke grondstoffen inferieur van aard aan hun sterkte en duurzaamheid, maar ze zien er vaak absoluut identiek uit. Een moderner en hightech materiaal is eco-leer. Het is aantrekkelijker en veerkrachtiger dan kunstleer, maar het is vrij gemakkelijk te beschadigen vanwege de fijne structuur.

Het grote voordeel van houten stoelen met leren bekleding is dat deze gemakkelijk en snel verschillende verontreinigingen kunnen verwijderen, vooral als u dit zo snel mogelijk doet.

Dit kenmerk is vooral relevant als u dergelijke meubels in de keuken of in de gang gaat plaatsen.

 • Met stof gevoerde modellen zien er even aantrekkelijk uit. Deze opties zijn goedkoper, maar zijn veeleisender in de zorg. Het is veel moeilijker om vuile en stoffige sporen van een geweven oppervlak te verwijderen en je zou er niet mee moeten trekken, omdat het nog moeilijker zal zijn om gebreken die in de materiaalstructuur zitten, te verwijderen.

kleur

Houten stoel kan in verschillende kleuren worden geverfd.

 • Klassiek zijn producten van witte, zwarte en bruine tinten. In de regel lijken deze stoelen harmonieus in vrijwel elk interieur. Varianten met een dichte zwarte tint moeten echter zorgvuldiger worden gebruikt en in het interieur van lichtere en meer neutrale tinten worden geplaatst.
 • Als je van natuurlijke tinten houdt, moet je kijken naar de ongekleurde opties. Deze stoelen vallen op door het natuurlijke patroon en de natuurlijke kleur.
 • Duur mahonie oogt duur en luxueus. Vaak zijn deze stoelen geplaatst in frilly en pompeuze ensembles.
 • Lichtontwerpmodellen van pasteltinten (beige, perzik, karamel, lichtbruin) kunnen op een contrasterende en een vergelijkbare neutrale achtergrond worden geplaatst.Het belangrijkste is om het tweede interieur te verdunnen met heldere details, zodat het beeld van de kamer niet saai en eentonig lijkt.

type

Er zijn verschillende soorten houten stoelen:

 • Classic. Modellen met een zitting, rug, benen (recht of gebogen) en armleuningen.
 • Bar Stores. In veel opzichten vergelijkbaar met de klassieke opties, maar de achterkant ervan is in de regel lager, evenals de armleuningen, en de benen worden aangevuld met een voetje.
 • Stoel stoel Deze ontwerpen lijken erg op een echte stoel. Vaak hebben ze ronde ruggen, die zijn afgewerkt met hetzelfde materiaal als de zitting.
 • Krukken. Deze ontwerpen hebben geen rugleuning of armleuningen. Ze presenteren alleen de zitting en poten met een extra rail.
 • Aangepast. Er kunnen niet-standaard interieuropties worden gemaakt in de vorm van letters, dieren, houten sculpturen of delen uit sprookjes.

stijl

Voor een interieur in een klassieke stijl is de meest succesvolle keuze een houten stoel met gebogen poten en een rug geschilderd in een lichte of donkere tint. Het is raadzaam om gelakte exemplaren te kiezen. Ook in de klassieker zullen organisch producten worden bekeken, versierd met houtsnijwerk.

Voor stijlen als vintage, Provence en Chebbi-chic zijn vergelijkbare ontwerpen geschikt, maar hun uiterlijk moet bescheidener zijn. U kunt kiezen voor kunstmatig verouderde modellen met versleten oppervlakken of antieke oude versies.

In rustieke landelijke stijl kunt u enigszins onachtzame, ongeverfde stoelen met een uitgesproken boomstructuur rangschikken. Ze kunnen ook een slecht afgewerkt oppervlak nabootsen met ongelijke en ongepolijste lijnen.

Het interieur in moderne stijl moet worden aangevuld met beknopte, maar elegante en elegante stoelen. Kies geen onnodig grillige opties. Voor de modernistische trend meer geschikte low-key, maar elegante exemplaren.

Voor de "zolder" -stijl past op bijna elke houten stoel. Het kan kunstmatig verouderd worden, met de toevoeging van metalen onderdelen, kwalitatief gepolijst, geverfd of ongeverfd - al deze opties zullen er organisch uitzien in zo'n ensemble.

decoratie

Stoelen uit het massief van een boom kunnen worden versierd met de meest verschillende details. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • sierlijke gesneden inserts;
 • kunstmatig verouderde oppervlakken;
 • verguld of verzilverd;
 • gebogen poten en armleuningen;
 • elementen van artistieke smeden;
 • stoelbekleding.

ontwerp

Houten structuren zien er organisch uit in bijna elk interieur. Het kan een klassiek en een modern ensemble zijn. Bijvoorbeeld, elegante opties met draad, verstoken van metalen of plastic onderdelen, passen in de klassieke sfeer, en instanties met metalen en verchroomde structuren (frame of decor) kunnen in de hightech van het interieur worden geplaatst.

Interessante en mysterieuze modellen, gestileerd antiek.

Dergelijke opties kunnen worden geplaatst in interieurs zoals country, shebbi-chic of vintage. Om ze correct te verslaan, is het niet nodig om de hele kamer ouder te worden. Het is genoeg om "antieke" decorartikelen en niet al te felle afwerkingsmaterialen op te halen.

Originele avantgarde stoelen kunnen zelfs saaie en eentonige interieurs tot leven brengen. Maar je zou dergelijke modellen niet in klassieke en strenge ensembles moeten hebben, om geen merkbare dissonantie te bereiken.

Stoelen moeten geschikt zijn voor het interieur, niet alleen in stijl, maar ook in schaduw.Veel contrastoplossingen zien er ook goed uit. Een sombere zwarte houten kopie moet bijvoorbeeld op een sneeuwwitte of beige achtergrond worden geplaatst.

Hoe te kiezen?

Kies houten stoelen van hoge kwaliteit moet gebaseerd zijn op de volgende aanbevelingen:

 • Besteed aandacht aan het frame. Het moet zo betrouwbaar en duurzaam mogelijk zijn.
 • Besteed aandacht aan de benen. Ze mogen niet minder dan 25x25 mm zijn.
 • Het is aan te raden om modellen te kiezen die zijn gecoat met vernis. Ze zien er interessanter uit en worden meer beschermd tegen negatieve externe factoren.
 • Besteed aandacht aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de bevestiging. Dit geldt niet alleen voor de hoofdonderdelen (rug, armsteunen en benen), maar ook voor verschillende mechanismen, zoals het geval is met de stoel, in hoogte verstelbaar.
 • Vergeet productontwerp niet. Het zou het hoofdgeheel in tint en stilistische richting moeten passen.

zorg

Houten structuren vereisen geen ingewikkelde zorg, maar zonder deze verliezen ze hun vroegere schoonheid. Ze moeten van tijd tot tijd worden behandeld met speciale antiseptische middelen. Deze beschermen het natuurlijke materiaal tegen agressief zonlicht, uitdroging, barsten en het uiterlijk van slijtplekken.

Houten stoelen moeten ook worden afgeveegd met een licht vochtige en zachte doek om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen op hun oppervlak.

Agressieve chemicaliën (en zelfs zeepoplossing) kunnen nooit worden gebruikt.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Maleisië produceert hoogwaardig houten meubilair van hevea. Deze landfabrikant produceert een enorme verscheidenheid aan modellen, van eenvoudige krukken tot prachtige schommelstoelen. Veel consumenten merken op de uitstekende prestatie-eigenschappen van deze producten en hun betaalbare prijs.

Elegante houten stoelen van topklasse, gedecoreerd met prachtige geweven stoffen, produceren het Wit-Russische merk Pinskdrev. Het bereik van dit bedrijf is zo groot dat zelfs de meest wispelturige en kieskeurige koper de beste optie kan kiezen. De meeste consumenten zien de duurzaamheid en het prachtige ontwerp van houten producten van Pinskdrev, evenals hun elegante en sierlijke contouren.

De ongelooflijk aantrekkelijke en elegante stoelen en fauteuils voor de woonkamer worden geproduceerd door het Italiaanse merk OAK. Merkproducten zien er bijzonder licht en duur uit.omhuld met een hoogwaardige stof of leer, aangevuld met meubelknoppen, evenals gesneden ontwerpen met een volume zachte zitting in een contrasterende schaduw. OAK-producten verzamelen lovende recensies op internet. Allereerst merken consumenten tot in detail op het doordachte ontwerp van stoelen van het merk en spreken natuurlijk over de onovertroffen kwaliteit van materialen en structuren als geheel.

Elite voorbeelden en opties

Elegante houten stoelen met een verguld oppervlak en afgeronde ruggen met gebeeldhouwde patronen zien er rijk en elegant uit in een uitgebreide eetkamer met bordeauxrode of rode muren, een lichte marmeren vloer en decoratieve baguette details met vergulde coatings.

Luxe gouden ontwerpen met elegante vormen en geweven bekleding op de rug en de stoel zien er geweldig uit in een grote, lichte kamer met een hoog plafond en witte muren versierd met gouden ornamenten en randen. In een dergelijke ruimte, zal een bruine schaduw open haard en een grote gebeeldhouwde spiegel erboven er organisch uitzien. Maak de stoelen af ​​met een elegante houten tafel met gebogen poten, versierd met gouden decoratieve overlays.

In een sneeuwwitte kamer met luxueuze zuilen en een lichte glanzende vloer, kunt u een kleine antieke ronde zwarte tafel met rafelranden plaatsen, evenals twee elegante donker eiken stoelen met florale bekleding en een bank met hoge poten met een vergelijkbare afwerking.

Een set witte ronde tafel gemaakt van natuurlijk hout en sneeuwwitte houten stoelen met rode bekleding zal in harmonie zijn met de glanzende barnsteenkleurige vloer en bleke citroenen muren. Versier de vloer met een groot tapijt met kleine kleurenafdrukken en hang grote oude schilderijen aan de muren. De ramen in deze kamer moeten worden aangevuld met dikke gouden of crèmekleurige gordijnen.

Zie de volgende video voor meer interessante ideeën over houten stoelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer