Barkrukken met rugleuning in het interieur

In het moderne interieurontwerp worden steeds vaker niet-standaard opties gebruikt. Zo zijn barkrukken met rugleuning nu niet alleen relevant in het interieur van restaurants, maar ook in de keukens van woongebouwen.

Speciale functies

Veel ontwerpprojecten bieden de mogelijkheid om keukens te versieren met een bar. Naast het stijlvolle uiterlijk heeft dit element een praktische functie. Keukens van stadsappartementen kunnen niet altijd bogen op een groot formaat. In een dergelijke situatie is de organisatie van de eethoek erg problematisch. Hier komt het helpen en een miniatuurbar. In een ruime keuken kunt u met zo'n detail van de situatie de kamer opdelen in verschillende delen. Als gevolg hiervan krijgen de eigenaren een eethoek met een grote tafel en een stijlvolle thuisbar.

Het rek kan een gezellige plek zijn voor een snelle snack of ontbijt, het beschikt over een vriendelijke bijeenkomst met een fles wijn. Voor een comfortabel verblijf aan de bar heeft u speciale stoelen nodig.Ze verschillen van standaardmodellen in de toegenomen hoogte van de poten. De meeste staafmodellen hebben echter een speciale treeplank, die absoluut comfort biedt.

De stoel van deze stoelen is iets kleiner. Het kan de vorm hebben van een cirkel, vierkant of rechthoek. Wat het aantal poten van het product betreft, dit varieert van één tot vier. Tegelijkertijd kunnen schroefmodellen draaien.

voordelen

De populariteit van barkrukken in het interieur is te wijten aan hun onmiskenbare verdiensten.

  • Style. De keukenruimte met een bar ziet er elegant en modieus uit, zonder beperkingen voor de stijl van het interieur. Mini-bar met hoge stoelen past perfect, niet alleen in de keuken van modern design, maar ook in de klassiekers, en in de Provence, en zelfs in het hok. In elke voorstelling zien barkrukken er elegant en licht uit. En in combinatie met de bar vormen ze een zeer effectieve compositie.
  • Ergonomie. Staafmodellen zijn erg compact. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn zelfs ideaal voor het ontwerpen van kleine ruimtes.
  • Comfort. Ondanks de kleine afmetingen van de stoelen, zijn deze stoelen redelijk comfortabel. Veel van hen hebben zachte bekleding en armleuningen.De mogelijkheid om achterover te leunen en uw voeten op het voeteneinde te zetten, stelt u in staat om comfortabel lang aan de bar te blijven, en de mogelijkheid om sommige producten in hoogte aan te passen, maakt ze geschikt voor mensen van elke hoogte.
  • Verschillende opties. Een breed scala aan materialen, texturen, kleuren en ontwerpuitvoeringen stelt u in staat barkrukken voor elke keuken te vinden. Elegant, beknopt, helder, origineel - u kunt elk van de opties kiezen.
  • Gemak van zorg. Modellen voor de bar zijn in de regel gemaakt van materialen, onpretentieus in de zorg. Metaal, kunststof, natuurlijk en kunstleer kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige spons. Wat textielzitjes betreft, deze zijn vaak afneembaar, waardoor ze periodiek kunnen worden gewassen of chemisch worden gereinigd.

materialen

Barkrukken met een rug zijn gemaakt van verschillende materialen.

hout

Houten stoelen zijn aangenaam aanvoelend, elegant en solide. Soms zijn ze geverfd, maar vaker blijft de natuurlijke schoonheid van de boom onaangetast, alleen bedekt met blanke vernis. Deze staafmodellen zijn geschikt voor klassieke, ethno en ecostijlen.Ze zijn geschikt in de keuken, ingericht in de stijl van de Provence en modern. Houten modellen draaien niet en zijn niet in hoogte verstelbaar, dus bij het kopen is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de afmetingen van het product. Het is ook beter om stoelen met poten aan te schaffen, die aan elkaar zijn bevestigd door middel van dwarsrails. Dergelijke modellen zijn duurzamer.

metaal

Metalen stoelen zijn het meest betrouwbaar. Ze zijn duurzaam en pretentieloos in de zorg, bestand tegen mechanische schade. Meestal is dit model met een metalen frame. De zitting is in dergelijke gevallen zacht (leer, stof of rubber), hoewel soms ook modellen volledig van metaal zijn gemaakt. Gesmede producten zien er goed uit in retrostijlen, chroommetaal past perfect in moderne interieurs. De meeste van deze stoelen kunnen in hoogte worden versteld. Sommige kunnen draaien.

Het enige nadeel van metalen producten kan alleen een aanzienlijk gewicht worden genoemd, wat hun beweging in de keuken bemoeilijkt.

plastic

Plastic producten verschillen in gemak en de lage prijs. Stoelen gemaakt van hoogwaardig kunststof zijn sterk genoeg en kunnen gemakkelijk worden gereinigd van vuil.Een breed scala aan kleuren stelt u in staat om te kiezen als een model voor een neutrale tint en een heldere optie. Interessante producten gemaakt van transparant plastic lijken te "oplossen" in de ruimte, perfect passend in kleine kamers.

Onder de tekortkomingen kan de kwetsbaarheid van producten worden opgemerkt en het snelle verlies van het oorspronkelijke uiterlijk als gevolg van het verschijnen van krassen.

Bovendien zijn de plastic stoelen niet zo comfortabel en zijn ze niet ontworpen om lang te zitten. Je moet ook geen producten kopen die volledig van plastic zijn gemaakt voor mensen met een vast gewicht - het materiaal is niet ontworpen voor zware lasten.

rotan

Rotanstoelen zijn ideaal voor een landhuis. Ze maken het interieur comfortabeler en huiselijker en ontspannen. Zulke producten zijn sterk genoeg, wegen een beetje en behouden lang hun oorspronkelijke uiterlijk.

Bekledingsstof

De zitting voor een barkruk kan worden gemaakt van zacht vulmateriaal dat is bekleed met materiaal. Echt leer of kunstleer wordt vaak gebruikt als stoffering. De uitstraling van een kunstleer verschilt bijna niet van een echte lederen bekleding. In dit geval is de eerste optie goedkoper, maar ook duurzaam en pretentieloos. Een andere optie is dikke stof.Meestal wordt er gekozen voor een interieur in de stijlen klassiek en provence.

De stof wordt vaak geselecteerd in de schaduw van gordijnen of ander textiel, waardoor een enkele harmonieuze compositie ontstaat.

stijlen

In het klassieke interieur barkrukken van een boom met een zachte bekleding zien er perfect uit. Het kan leer of dure stof met prachtige patronen zijn. Geldig beeldhouwwerk, gebogen poten, armleuningen.

Land en Provence suggereer ook houten producten, maar hier wordt elegantie vervangen door eenvoud in de stijl van het Franse platteland. Soms wordt hout gecombineerd met metaal in zwart of in brons.

de Ecostyle Rotanstoelen passen perfect. Houten modellen met een laconiek ontwerp van natuurlijke kleuren zijn ook geschikt.

Technostil en hi-tech onmogelijk zonder moderne materialen te bedenken. Het gebruikt vaak plastic en verchroomd metaal. Bekleding wordt meestal gebruikt als natuurlijk of kunstleder, soms duurzaam materiaal ingetogen monochrome kleuren.

minimalisme verpersoonlijkt beknoptheid en functionaliteit. Barmodellen van deze stijl vallen op door hun strikte ontwerp en rustige tonen.

modern verwelkomt originaliteit.Zo'n barkruk kan zowel houten als metalen onderdelen hebben. Ongewone vormen, felle kleuren, bekleding met originele prints - ontwerpers gebruiken alles.

zolder - ruwe, enigszins brutale stijl. Stoelen van metaal of een boom passen met succes in zo'n keuken. In dit geval hebben de producten vaak het uiterlijk van slecht geverfd, onbehandeld of verdonkerd van tijd tot tijd.

Voorbeelden in het interieur

Stijlvolle modellen met paarse bekleding vormen een interessant accent in een elegant zwart en wit interieur.

Elegante stoelen, gemaakt in trendy tinten van "wenge" en "beige", ideaal passend in een moderne setting met een halfronde standaard.

Voeg rijke kleuren toe met bar-elementen - een geweldige oplossing.

Lederen bekleding perfect met de roodachtige tint van de lampen, waardoor een harmonieuze compositie ontstaat.

De charme van de Provence wordt benadrukt door lichte barkrukken die zijn bekleed met gestructureerd textiel. Fijne pastelkleuren, comfort en huiscomfort - alles wat u nodig heeft voor een keuken in Franse stijl.

Klassiek interieur suggereert luxueus meubilair. Modellen van donker hout met lederen bekleding en decoratieve sierlijsten dragen bij aan de sfeer van degelijkheid enadel.

Het futuristische ontwerp van barkrukken is ideaal voor high-tech stijl. De ongewone vorm van de producten kan de gasten verrassen en dankzij hun gemak kunt u tijd doorbrengen met een aangenaam gesprek.

Zie onderstaande video voor tips over hoe u barkrukken voor uw interieur kunt kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer