Waarom een ​​transformatietabel kiezen?

Door het bestaande levensritme is gemoedsrust thuis alledaags. De reikwijdte van de woning is vaak versmald, omdat het voordelig en praktisch is om in een klein appartement met één of twee kamers te wonen. Vaak combineren ze in een dergelijke woning keukens en kamers voor botten, een slaapkamer en een studeerkamer. De eigenaren van deze appartementen proberen ruimte te besparen. Voor dit doel verminderen ze meestal het aantal huishoudelijke artikelen, inclusief meubels, tot een minimumhoeveelheid.

Door de ontwikkeling van technologie in de afgelopen jaren is het probleem gedeeltelijk opgelost. Ontwerpers zijn gemaakt om te voldoen aan de behoeften van de marktmeubels die het vermogen hebben om te transformeren. Vanwege dit besluit in de kamers is er veel meer vrije ruimte.Het transformeren van tafels werd het meest populaire en meest gebruikte meubilair. Als er meer ruimte nodig is, blijft de tafel gevouwen. Wanneer een groot oppervlak nodig is, bijvoorbeeld als een groot bedrijf thuis wordt geassembleerd, wordt het aangelegd.

types

Deze aanpassing onderscheidt zich door toegenomen functionaliteit, maar een hogere prijs. De transformatietabel is een speciaal model dat zich onderscheidt door het vermogen om te transformeren in overeenstemming met de behoeften van de eigenaar. Sommige opties kunnen bijvoorbeeld in de hoogte worden gewijzigd, in de juiste hoek worden gekanteld en anders de parameters worden gewijzigd in overeenstemming met de wensen van de eigenaren.

Een compacte en mobiele bed transformatietafel is dus een echt handig meubelstuk. Een modulaire plank en een poef zijn leverbaar.

Beschouwde ontwerpen worden in een groot aantal variaties op de markt gebracht: met poten of zwenkwielen, glijdend of liggend, enzovoort.

materialen

Afhankelijk van het productiemateriaal worden de volgende transformatietabellen onderscheiden:

  • Meubels gemaakt van metaal. De constructies gemaakt van dit materiaal onderscheiden zich door strengheid en een zekere verfijning van het uiterlijk.Omdat dit een transformatietafel is, kan deze ook worden omschreven als een meubelstuk, waardoor u vrije ruimte kunt besparen, waarbij de vervaardiging in verschillende vormen en maten plaatsvindt. Ook vereist de constructie van het metaal geen speciale zorg. Dergelijke modellen hebben een nadeel - het ontwerp weegt nogal veel, dus bij het schoonmaken of herschikken zal het moeilijk of bijna onmogelijk zijn om ze te verplaatsen.
  • Wijnstok of rotan. De tabel heeft mogelijk een rieten structuur, maar ze maken dergelijke modellen alleen op aanvraag. Dit is een extra voordeel in termen van de keuze van vormen en maten, maar hun kosten zullen iets hoger zijn. Tegelijkertijd zullen meubels gemaakt van vlechtwerk of rotan een andere originaliteit en bescheidenheid in de zorg hebben.
  • Kunststof variaties. Het nadeel van dit ontwerp is breekbaarheid. Bovendien is het in geval van een defect niet mogelijk om het te herstellen, het zal zelfs onmogelijk zijn om kapotte onderdelen te vervangen. Daarom is de levensduur van transformatietafels van kunststof klein.
  • Spaanplaat. Dergelijke modellen zijn het goedkoopst, dus vrij gebruikelijk bij kopers. De samenstelling van het materiaal omvat een bepaalde hoeveelheid gecompacteerde chips met hars.De constructie van spaanplaat is niet erg betrouwbaar, daarom is het ook vrij kwetsbaar en kwetsbaar.
  • Producten gemaakt van hout. Zo'n model is perfect voor diegenen die de voorkeur geven aan de klassieke stijl - het natuurlijke ontwerp van de boom past er perfect in. Het ziet er zeer stijlvolle houten tafelwengé uit. Een stuk houten meubilair zal een duur en massief uiterlijk hebben. Hiermee kun je elke kamer versieren. Het is echter belangrijk dat u dit zorgvuldig behandelt en zorgt voor producten die geen chemicaliën bevatten.
  • Tafel transformeren van glas. Modificatie is duur en grillig in de zorg. Om te compenseren voor deze tekortkomingen kan te wijten zijn aan de charme, verfijning, prachtige uitstraling. Als het transparant is, is het ook mogelijk om de ruimte visueel uit te breiden met behulp van de hulp. Tegelijkertijd kan ondoorzichtig, transparant of gekleurd glas worden toegepast.

afmeting

Als we het hebben over de grootte, moet worden opgemerkt dat de dimensies niet vooraf zijn ingesteld. De fabrikant, zich ervan bewust dat elke klant individueel is, bood de mogelijkheid tot zelf-selectie van grootte.Gemiddeld vereist het gebruik van een tafeltransformator voor één persoon ongeveer 0,6 meter van het oppervlak. U kunt een langere optie kiezen.

Er zijn veel soorten die qua grootte van elkaar verschillen. Er zijn transformatietafels, waarvan het ontwerp de mogelijkheid biedt om de hoogte te veranderen door de lengte van de benen te veranderen. Deze optie kan met recht als multifunctioneel worden beschouwd. Maar als u de hoogte niet hoeft te wijzigen, is het niet nodig om een ​​tabel met deze parameter te kopen.

kleur

Transformortafelmodellen kunnen ook in kleuren variëren. Bij het kiezen van een variatie van een geschikte toon, zou men moeten onthouden over de harmonie tussen het algemene uiterlijk van de kamer en individuele meubelstukken. Dat wil zeggen, het meubilair moet worden gecombineerd met het algemene interieur van de kamer. In dit verband wordt voorgesteld om de keuze voor contrasterende tinten te stoppen of omgekeerd om alles in één kleur te doen.

Als de ruimte bijvoorbeeld wordt gedomineerd door koude kleuren, kan de tafel in felle kleuren worden gemaakt - blauwe, rode, zwarte of bordeauxrode tinten doen het. Dankzij deze keuze zal de ruimte 'spelen'. De meest populaire kleuren zijn echter tinten wit, zwart, pinda en koffie.En aangezien de transformatietafel vaak op bestelling wordt gemaakt, hoeft u alleen nog maar een meubelstuk met de gewenste kleuren te bestellen.

vorm

Transformatietabellen kunnen ook in verschillende vormen worden gemaakt.

Een populaire variant wordt gepresenteerd in de vorm van een ovaal.

Deze optie kan geschikt zijn als de ruimte voldoende vrije ruimte heeft. Ook zal de aanpassing nuttig zijn in de aanwezigheid van kleine kinderen, omdat het risico van het raken van een van de scherpe hoeken wordt verminderd. Het voordeel van de ovale transformatietafel zal de aanwezigheid zijn van een prachtige verschijning en wat charme in combinatie met statism en eenvoud.

Een andere variëteit is ook niet standaard - dit is een transformatietafel in de vorm van een cirkel. De voordelen zijn vergelijkbaar met die hierboven beschreven. Het onderscheidt zich ook door elegantie en ongecompliceerd.

Een meer standaard zal een transformerende tafel zijn met een vierkante of rechthoekige vorm. Het uiterlijk van deze aanpassing is erg goed en combineert kracht en hoge kosten. En het kan in de hoeken van zelfs een kleine ruimte worden geplaatst, bijvoorbeeld in de keuken. Daarom is het voordeel ervan ongetwijfeld de besparing van vrije ruimte in de kamer.

accessoires

Meestal is de kit standaard: basis, poten, geleiders en bevestigingsmiddelen. Ook onder de componenten kunnen wielen zijn. Kies meubels met wielen of zonder hen, het is aan jou.

In de regel zijn wielen nodig als u van plan bent meubels van de ene naar de andere kamer te verplaatsen, van de ene kamer naar de andere. Daarom moet u, om te beslissen of u deze functie nodig hebt of niet, uitgaan van de beschikbaarheid van relevante behoeften. Indien gewenst kunnen de wielen worden toegevoegd aan de voltooide set. Dit zal echter extra contante kosten met zich meebrengen. Indien nodig, de wielen en, indien beschikbaar, monteren op de basis van elke poot.

stijlen

De stijlbeslissing van de transformatietafel moet overeenkomen met de stijl van de kamer.

Als er overal een minimalisme is, is het beter om te kiezen voor metalen of plastic producten. Ook goed geschikt voor de stijl van minimalistische rieten tafels. Als u in het ontwerp lichte kleuren gebruikt, kunt u een gezellige sfeer creëren en past een goed geselecteerde transformatietafel organisch in het interieur, waardoor deze een comfortabel en functioneel meubelstuk wordt.

Heel populair is het interieur in de stijl van het land.Een beetje variatie maakt het mogelijk om een ​​transformatietafel te maken, gemaakt van natuurlijk materiaal. Dergelijk materiaal kan bijvoorbeeld hout, rotan, steen of metaal zijn. In dit geval is het wenselijk dat het ontwerp enorm was, omdat de luchtigheid en verfijning de kamer een belachelijk uiterlijk zullen geven.

Als het ontwerp een Engelse, Japanse, Franse of Italiaanse stijl gebruikt en een transformatietabel kiest, is het beter om de algemene stijlrichting te volgen en ontwerpoplossingen van het geselecteerde land toe te passen. Japan en Frankrijk worden bijvoorbeeld het meest gekenmerkt door de verfijning van vormen en lijnen. En Engeland en Italië worden meestal gekenmerkt door meer massieve en statische structuren.

De minst bescheiden is de Scandinavische stijl. Men gaat ervan uit dat vrijwel elke transformatietafel er organisch in kan passen, zolang deze maar wordt gecombineerd met andere meubels die in de kamer zullen zijn.

Ook populair zijn tegenwoordig de stijlen van modern en loft. Meubels voor hen moeten origineel zijn, zonder opsmuk, bijvoorbeeld in glans.

decoratie

Het transformeren van tafels met decoratieve oppervlakken of details lijkt veel effectiever.Een van de manieren om te versieren is om decoupage te gebruiken. Dit is de decoratie van oppervlakken met patronen op papier of stof. U kunt ook een origineel ontwerp maken met mozaïek - afbeeldingen die uit kleine stukjes bestaan. Ook populair is zo'n optie als craquelure - kunstmatige veroudering van het oppervlak. Om dit te doen, zijn er craquelure vernissen, waarvan de belangrijkste componenten eiwit of lijm zijn. Het oppervlak is geverfd en bovenaan is de lak aangebracht om te drogen, die kan worden vervangen door azijn of gelatine. Het resultaat is een gebarsten oppervlak met het effect van veroudering.

Het ontwerp van de tafel als resultaat kan vrij origineel zijn. Dit heeft invloed op de algehele uitstraling van de kamer. De algehele stijl en de aanwezigheid van decoratieve elementen zorgen voor harmonie. Het ziet er geweldig uit koffietafels, tafels, boeken met laden, tafels, vlinders, met draaiende, glijdende en vouwende mechanismen. Omdat de wandtafel het beste is om een ​​intrekbare optie te kiezen.

Hoe te kiezen?

Voordat u een transformatietabel kiest, moet u de afmetingen van de ruimte meten. Het is beter om af te trekken van het totale gebied dat al bezet is.In overeenstemming met deze berekeningen moet u een transformatietabel van de ene of de andere grootte kiezen. De keuze moet worden gerelateerd aan de kenmerken van schoonheid en bruikbaarheid. In dit geval moeten beide kwaliteiten worden gecombineerd. Het is belangrijk om te onthouden dat een aantrekkelijk uiterlijk niet altijd een gebruiksgemak garandeert.

Besteed aandacht aan de kwaliteit, de fabrikant, het materiaal en de vorm van de tafel. Daarnaast kan het belangrijk zijn om de hoogte, de aanwezigheid van wielen, voetsteun enzovoort aan te passen. Een belangrijk punt is de betrouwbaarheid van het ontwerp.

Er moet rekening worden gehouden bij het kiezen en de beoogde afspraak. Dus de tabellen kunnen koffie, schrijven, eten zijn. Niet doen zonder het transformatiemechanisme.

Over het algemeen zal, rekening houdend met de wensen en behoeften, financiële mogelijkheden en beschikbaarheid van vrije ruimte, helpen om de juiste keuze te maken.

Voor- en nadelen

Voor tafels, transformatoren die worden gekenmerkt door de aanwezigheid van positieve en negatieve kenmerken.

De voordelen van tabellen zijn onbetwistbaar en er zijn er heel wat van. Daarom worden transformatietafels steeds populairder. Als een eerste voordeel zou ik het kenmerk van klein formaat willen noemen - de mogelijkheid om te installeren in ruimten met bijna elke afmeting.Ook zijn de kosten volledig afhankelijk van de wensen en behoeften van de koper. Dat betekent dat u, indien nodig, een redelijk budgetoptie kunt vinden. Afhankelijk van het aantal personen kan de transformatietabel groter of kleiner worden gemaakt. Ingevouwen neemt het geen extra ruimte in beslag. Transformatietafels zijn ook multifunctioneel, compact en creëren de mogelijkheid van onbeperkte creatieve realisatie op het gebied van design.

Er zijn echter transformerende tabellen en nadelen. Deze omvatten het feit dat vouwmechanismen vrij vaak breken. En repareer ze in de regel bijna onmogelijk.

Beroemde fabrikanten en klantrecensies

In de moderne tijd is het onmogelijk om niet op de meubelfabrikanten letten bij de aanschaf ervan. Laten we verschillende productiebedrijven overwegen.

Beroemde fabrikant is bedrijf uit Italië Cleiwiens producten zich onderscheiden door schoonheid en elegantie, het heeft het vermogen om in de omringende ruimte een bepaalde esthetiek te creëren.

De volgende bedrijf - Ommimeubels produceren van natuurlijke materialen.In het bijzonder produceert het bedrijf orthopedische schooltransformatoren voor schoolkinderen.

Behoorlijk beroemd in de markt ook "ASM Furniture", "Dolphin", "Leader Array", "Levmar", Calligaris, "Demi", "Veel meubels". Tegenwoordig worden Duitse transformatoren steeds populairder.

Het is beter om beproefde fabrikanten te kiezen met kwaliteitscertificaten. U kunt ook de beoordelingen lezen van degenen die de tabellen-transformators al hebben gekocht en gebruiken.

Veel kopers wijzen erop dat ze de moderne look en beknoptheid in het ontwerp van moderne producten leuk vonden. Je kunt een vrij grote tafel kopen. Ook tevreden met de beschikbaarheid van garantie, gedetailleerde montage-instructies en handleidingen voor gebruik. Inbegrepen zijn metalen onderdelen. Er is een mogelijkheid om van een kleine tafel een grote eettafel te maken. Moderne producten zijn eenvoudig te monteren, transformeren en redelijk betrouwbaar om te gebruiken.

Unieke opties in het interieur

Een van de interessante opties - een tafel met intrekbare banken in het ontwerp. Dit is een van de handigste opties die u kunt meenemen wanneer u op het platteland reist.

Een andere interessante variatie.Zo'n constructie creëert niet alleen een uniek interieur, maar wordt ook een container voor verschillende huishoudelijke artikelen en objecten. Ongebruikelijke ontwerpen zijn het meest geschikt voor de stijl van loft.

Een andere unieke oplossing is een transformatietafel met planken. Met een speciaal ontwerp kunt u indien nodig planken vanaf het tafeloppervlak duwen. Het onbetwiste voordeel - gebruiksgemak. Deze optie is ideaal voor hoekplaatsing.

Hoe u een schuiftafel met uw eigen handen maakt, bekijk de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer