Verstelbare tafels: kenmerken en specificaties

 Verstelbare tafels: kenmerken en specificaties

Het is moeilijk ons ​​leven voor te stellen zonder meubels zoals de tafel. Sterker nog, of we nu lunchen, werken of studeren, dit alles hangt nauw samen met dit meubelstuk. Zich bewust van de lengte van zijn verblijf aan de tafel, kan men niet anders dan beamen dat hij zich op zijn gemak moet voelen. Een dergelijk gemak wordt vooral bereikt door de parameters van het meubilair te vergelijken met de kenmerken van het menselijk lichaam. Een verstelbare tafel helpt om dit te bereiken.

Functies en opties voor mechanismen

Extern, de transformator is een verstelbare basis en verschillend in vorm, ontwerp en kleur van het tafelblad. Countertops kunnen ook in een bepaalde hoek verstelbaar en verstelbaar zijn.Dergelijke opties hebben verschillende aanpassingsmechanismen:

  1. Mechanisch mechanisme is het meest betrouwbaar in zijn eenvoud. Deze groep omvat:
    • schroef het mechanisme houdt afstemming in door de tafelpoten te draaien;
    • podium de manier om de hoogte te veranderen, is door het tafelblad in groeven te plaatsen die van tevoren zijn voorbereid op verschillende niveaus of om de hoogte van de poten aan te passen door speciale pluggen in de gaten van de interne en externe tafelsteunen te steken.
  2. Elektrisch gereedschap - de handigste, gemakkelijkste en snelste optie. Als u overdag zowel zittend als staand werkt, of vaak de hoogte aanpast voor verschillende gezinsleden, is een tafel met automatische aanpassing daarom de beste keuze.

In modellen van kindermeubilair kunnen tafelbladen stationair zijn of ook kunnen worden aangepast.

Aanpassing van het werkblad kan ook mechanisch of elektrisch zijn. Mechanisch betreft de beweging van de tafelbladsteun, waardoor de gewenste hellingshoek wordt bereikt.

Voor- en nadelen

U twijfelt misschien aan de noodzaak om dergelijk meubilair aan te schaffen.Om ze te bevestigen of te ontkennen, moet u beslissen of de voordelen die een dergelijke aankoop voor uw leven oplevert, essentieel voor u zijn.

  • Het vermogen om de gezondheid van de wervelkolom te behouden. Dergelijke meubelen passen zich aan de groei en ergonomie van de persoon aan, waardoor hij niet kan flauwvallen tijdens het werken aan de tafel en het is een uitstekende preventie van verschillende aandoeningen van de wervelkolom.
  • De mogelijkheid om te sparen. Door een verstelbare tafel voor een kind aan te schaffen, zorgt u niet alleen voor zijn gezondheid, maar vermijdt u ook in de toekomst aanzienlijke uitgaven voor meubelwissel vanwege de groei van het kind. De markt biedt vele modellen die met het kind "groeien". Velen van hen zijn ontworpen voor een lange gebruiksperiode - van de basisschoolleeftijd tot het afstuderen.
  • De oplossing voor het probleem van ongelijke seks. U hoeft niet langer papier en karton onder de tafelpoten te leggen zodat het niet slingert. Om dit te doen, past u elke poot aan het gewenste niveau aan.
  • Reden om geen zorgen te maken over het veranderen van stoelen. Als je de oude stoelen vervangt door nieuwe, hoef je je geen zorgen te maken over het kiezen van de benodigde hoogte.U kunt desnoods de hoogte van de tabel instellen op de gewenste waarde.

Het enige nadeel van een kwaliteitstransformatietafel is dat het u simpelweg kan storen of irrelevant worden vanwege de wens om de stijl van het interieur te veranderen.

Wie heb je nodig?

De juiste houding wordt beschouwd als wanneer de voeten van de zittende persoon op de vloer liggen en er een rechte hoek wordt gevormd tussen de kuiten en het onderbeen. Het tafelblad moet op een zodanige afstand van de ogen zijn dat het gelijk is aan de afstand van de vingertoppen van de hand tot de elleboog. Dit alles kan worden bereikt met behulp van de mogelijkheden van een verstelbare tafel.

Dergelijke meubels zijn gewoon noodzakelijk voor schoolkinderen. Het kind moet vaak aan tafel zitten op school en thuis, huiswerk maken. Het kinderorganisme bevindt zich op dit moment in een stadium van groei en vorming. Een aandoening van het bewegingsapparaat is gemakkelijker te voorkomen dan te genezen.

Daarom kunt u door het aanpassen van de hoogte van de tafel verschillende ruggengraatskrommingen vermijden en de extra mogelijkheid om de hoek van het tafelblad aan te passen, voorkomt dat uw nek overbelast en knelt. Met deze functie kunt u immers niet over het tafelblad leunen en uw hoofd recht houden.

Kantoormedewerkers of mensen van wie de activiteiten verband houden met langdurig computerwerk, bijvoorbeeld programmeurs, hebben dergelijke meubels ook nodig. Natuurlijk kunt u proberen een tafel te kopen die perfect en zonder aanpassing past. In dit geval is het goed als je van standaardhoogte bent, maar we zijn allemaal verschillend qua samenstelling en het model van de vereiste hoogte kan eenvoudigweg niet worden gevonden.

Bovendien hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over de hoogte van de stoel, omdat u de mogelijkheid heeft om de tafel aan te passen. Als meerdere gezinsleden aan dezelfde tafel zijn gekoppeld, kunt u bovendien de optimale hoogte voor elk gezinslid kiezen.

Als de ruimte duidelijk wordt uitgedrukt ongelijkheid van de vloer, de tafel met variabele hoogte - alleen redding. Maar zo'n tafel zou het vermogen moeten hebben om elke poot apart te regelen.

Hoe te kiezen?

Als u een tafel kiest, is het natuurlijk beter om de voorkeur te geven aan natuurlijke materialen. Metaal wordt als zeer sterk en duurzaam beschouwd. Bij het maken van steunen gebruiken fabrikanten het vaak.

Glazen tafelbladen zien er erg stijlvol en nobel uit, maar ze zijn zeer gevoelig voor beschadiging,en krassen zijn bijna onvermijdelijk. Daarom, het aanschaffen van dergelijke meubels in de keuken, weeg zorgvuldig de voors en tegens. De situatie redden helpt individuele servetten voor borden en apparaten om contact met het glasoppervlak van de laatste te vermijden.

Wat betreft de kleuren moeten ze natuurlijk in overeenstemming zijn met de algehele kleur van de kamer.

Bij het kopen van meubels voor een kind, zou je niet de voorkeur moeten geven aan heldere modellen, omdat dit kinderen enorm van het denkproces afleidt. Voor kinderen is het ideaal een houten tafel - natuurlijk, milieuvriendelijk en niets leidt af van hun studie.

Met plastic moet je voorzichtig zijn, want materialen van slechte kwaliteit kunnen schadelijke stoffen verdampen in de externe omgeving.

Wanneer u een reguleringsmechanisme kiest, bedenk dan hoe vaak u het moet gebruiken. Als u slechts een bepaalde hoogte van de keukentafel hoeft aan te passen, kunt u een mechanisch mechanisme kiezen. Als u liever zittend werkt en dan staat, dan is de beste optie een elektrisch regelsysteem.

model

Kindertafel met verstelbare metalen poten "Trapeze" hebben een getrapt tuningsysteem.Trapezevormig tafelblad stelt u in staat om vergelijkbare tafels te maken, optimaal gebruik van de ruimte. Deze optie is relevant voor kleuterscholen, bibliotheken en huizen van creativiteit.

UNO A Model - tafel met elektrisch regelsysteem. De tafel heeft één ondersteuning, dus het ziet er erg compact uit. Het is ideaal voor een complete set van een werkzone aan meerdere tafels. De verandering in hoogte gebeurt in het bereik van 88 tot 118 cm en daarom is het mogelijk om zowel zittend als staand te werken. Als u het tafelblad hoger wilt zetten, hoeft u het helemaal niet los te laten, omdat een dergelijke tafel een gewicht tot 100 kg kan tillen.

Deze optie heeft twee vaste hoogten. Je kunt het gebruiken als een salontafel, of kiezen uit twee gewenste hoogten. Het tafelblad in dit model is gemaakt van roodgloeiend glas. De markt biedt echter verschillende opties voor werkbladen voor vergelijkbare modellen, zowel in vorm als in materiaalproductie.

Versie van het model met een schroefmechanisme om de hoogte aan te passen. Dit betekent echter niet de rotatie van de steunen, maar van het tafelblad zelf. Het model ziet er erg compact uit. Deze optie is meer geschikt voor openbare instellingen, bijvoorbeeld voor een snelle snack in een café.

Zie de volgende video voor de voordelen van in hoogte verstelbare tafels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer