Klaptafel voor de woonkamer - een functionele oplossing voor elk gebied

In huisverbetering probeert een modern persoon zichzelf te omringen met multifunctionele meubels die kunnen transformeren, wat ruimte in de kamer kan besparen. Een sprekend voorbeeld is een opklapbare tafel voor de woonkamer - een functionele oplossing voor elk gebied.

Voor- en nadelen

Een transformatietafel is een onmisbaar item in elk interieur in de woonkamer dat vele functies heeft. Dit geeft hem veel voordelen ten opzichte van vast meubilair. In het bijzonder noodzakelijke glijstructuren zullen in huiskamers van een kleine afmeting zijn, aangezien wanneer deze zijn opgevouwen zij tamelijk compact zijn, en in de uit elkaar geplaatste vorm kunnen zij veel ruimte voor gasten verschaffen.

Deze apparaten bieden een aantal voordelen.

 • Compactheid. Dankzij het vermogen om te transformeren, kunt u het recreatiegebied snel veranderen in een ontmoetingsplaats voor gasten.
 • De betrouwbaarheid en eenvoud van de glijdende structuren laten een lange tijdsperiode toe om deze apparaten te gebruiken. Moderne tafels hebben weinig gewicht, wat het vouwen vergemakkelijkt.
 • Verander de vereiste parameters: diepte, breedte, hoogte of vorm, die zowel gelijktijdig als afzonderlijk kunnen worden gewijzigd.
 • Multifunctionele apparaten: een stijlvolle salontafel wordt, indien nodig, een volwaardige eettafel.
 • Extra functies. Heel vaak worden er laden in de transformatietafels ingebouwd voor het opbergen van verschillende items en accessoires. Ontwerpen bieden gratis toegang tot de vakken, ongeacht de positie van de tafel.
 • Stijl, originaliteit en variëteit aan modellen.

Met de juiste zorg voor de mechanismen en een zorgvuldige behandeling, zullen transformatiesystemen een lange periode van tijd duren zonder problemen te veroorzaken voor de eigenaars. Deze apparaten hebben geen gebreken.

Het nadeel is alleen hun prijs - sommige modellen van transformatietabellen kunnen behoorlijk duur zijn.

species

Alle vouwontwerpen kunnen in drie typen worden verdeeld.

Elke categorie heeft zijn eigen speciale kenmerken, die verschillende voordelen hebben.

 • Eetkamertafels Ze worden beschouwd als de meest acceptabele optie voor een woonkamer met een klein oppervlak. Moderne transformatietafels in geassembleerde vorm nemen veel minder ruimte in dan in de opengevouwen toestand. U kunt dergelijke constructies binnen enkele minuten demonteren en afleveren voor een tafelevenement.
 • tabellen Notebook zijn al heel erg populair. Het opvouwbare tafelblad van deze producten ontwikkelt zich in de vorm van het boek. Ontwerpen zijn uitgerust met extra planken waar u verschillende items kunt opslaan. Dergelijke meubels kunnen niet alleen worden gebruikt als een diner, maar ook als een tijdschrift of geschreven.
 • Koffietafels transformeren - een passende oplossing voor woonkamers van elke grootte, omdat ze in opgevouwen toestand een zeer kleine ruimte innemen. Als het dringend nodig is om van een salontafel een werknemer te maken, kunt u met dit type schrijnwerkvaardigheid een laptop en een stapel benodigde papieren plaatsen.Een groot voordeel van transformerende koffietafels is de hoogteaanpassing en de aanwezigheid van wielen.

Productiematerialen

Productiematerialen spelen een grote rol bij de productie van schuiftafels, omdat deze structuren mobiel moeten zijn en daarom niet zwaar, maar ook betrouwbaar en van hoge kwaliteit.

Bij het maken van transformatietabellen worden gebruikt:

 • Spaanplaat (spaanplaat) - de goedkoopste optie, het wordt beschouwd als een goedkope analoog van het massieve hout, maar significant verschillend in gewicht en zachter qua decoratie. In de regel is dit materiaal gelamineerd. Dit verlengt de levensduur.
 • MDF (fijne fractie) Het lijkt erg op het vorige materiaal en verschilt alleen in de bindende component, de natuurlijke hars - lignine, die deel uitmaakt van het hout. Het materiaal is redelijk betrouwbaar en relatief goedkoop, waardoor het populair is bij consumenten.
 • Glass. Bij de vervaardiging van meubels met behulp van slagvaste rassen. Dit duurzame materiaal is bestand tegen vocht en mechanische stress en geeft het product een verfijnde uitstraling.Om een ​​originele stijl te maken, kunt u het materiaal met het afgedrukte patroon gebruiken.
 • metaal - het meest duurzame materiaal dat brede grenzen opent voor de verbeeldingskracht van ontwerpers. Bij de vervaardiging van deze structuren worden holle metalen elementen gebruikt om het product niet te wegen.
 • hout - het duurste en slijtvaste materiaal. Producten zijn zeer duurzaam, zien er elegant uit, ongeacht het ontwerp. De nadelen zijn speciale vereisten voor het gebruik: niet warm op doen, niet weken. Scherpe voorwerpen kunnen het product gemakkelijk krassen.

ontwerp

Voor kleine appartementen is er een enorme selectie van transformatietafels die andere meubels combineren. Dit kunnen systemen zijn die vanuit een kast, nachtkastje, bank of zelfs een bed in een tafel worden omgezet. Dergelijke meubels zien er indrukwekkend uit, nemen weinig ruimte in beslag en vervullen verschillende functies.

Deze systemen hebben een eenvoudig transformatiemechanisme, waardoor u het tafelblad snel en gemakkelijk kunt transformeren.

Gebaseerd op het principe van het mechanisme van transformatie van het systeem is verdeeld in verschillende types:

 • Tafels hebben kruisvormig vouwmechanismeEenvoudig apparaat, zeer gebruiksvriendelijk. Het grote voordeel van producten met een dergelijk mechanisme is de compactheid ervan wanneer deze is gevouwen.
 • Schuiftafel met een plug-in gedeelte. Het principe van de werking van een dergelijk systeem is om het gebied van de tafel aan te vullen met een plug-in element, dat wordt ingevoegd tussen twee glijdende helften. Dergelijke tafels zijn niet alleen rechthoekig van vorm, maar ook ovaal en halfrond. Naast het vergroten van het oppervlak van het tafelblad, kunnen deze structuren worden uitgerust met mechanismen die de hoogte van de tafel regelen.
 • Vouwen zorgt voor extra panelenin staat om de parameters te verhogen. Deze panelen bevinden zich onder het hoofdoppervlak of aan de zijkanten. Bij gebruik van het ingebouwde mechanisme om het tafelblad op te heffen, begint het als een boek te openen. Er zijn tafels, boeken, waarin geen mechanisme is en hef- en fixeerpanelen gebeurt handmatig.
 • Er zijn transformatietafels, gemaakt in een moderne stijl. Ze kosten een orde van grootte duurder, maar dit is te wijten aan het complexe systeem van mechanismen en het oorspronkelijke uiterlijk.

Plaats in het interieur

De opklapbare tafel voor de hal, evenals alle meubels, moet niet alleen worden gekozen om redenen van praktische bruikbaarheid en duurzaamheid, maar ook in overeenstemming met de stijl van de kamer. Ontwerp, kleur en decorelementen van de tafel moeten worden gecombineerd met andere interieurelementen in de kamer.

Bovendien moet u rekening houden met de materiaalproductietabel. Voor woonkamers in oostelijke richting bijvoorbeeld, is een tafel gemaakt van hout of glas geschikt en vereist een high-tech stijl imitatie van metalen voorwerpen of een combinatie van metaal en kunststof.

Als we het probleem van de configuratie aanpakken, moet worden opgemerkt dat deze overeenkomt met de vorm van de woonkamer als geheel. In een vierkante woonkamer is het wenselijk om een ​​tafel met dezelfde vorm te plaatsen, maar een rechthoekige kamer heeft meubels nodig met een meer langwerpige configuratie.

Tips om te kiezen

Het belangrijkste kenmerk bij het kiezen is het uiterlijk van het product. Door de vormen en kleuren van het meubilair te combineren met de tonen die in de kamer heersen, ontstaat harmonie en comfort.

De verhouding tussen de afmetingen van de tafel en de grootte van de woonkamer is een belangrijk criterium voor de keuze van dit meubel. Grote klaptafel, met een compact formaat in de gevouwen positie,Het zal moeilijk zijn om in een kleine kamer te plaatsen, omdat het in een vergroot zicht ongemak zal veroorzaken in termen van vrij verkeer door de kamer.

Tot slot moet worden opgemerkt dat, ongeacht het mechanisme dat in de klaptafel is geïnstalleerd, het belangrijkste is dat het betrouwbaar en duurzaam is. Daarom is het bij het kiezen de moeite waard om aandacht te schenken aan de constructie-accessoires.

Over wat er nog meer geweldige transformatietabellen zijn, kun je zien in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer