De hoogte van het bureau: hoe kiezen?

Bij de selectie van een comfortabel bureau moet niet alleen rekening worden gehouden met het ontwerp en de fabricagematerialen, maar ook met de hoogteparameters. Dit kenmerk is een van de belangrijkste, ondanks het feit dat veel consumenten het vergeten na het vinden van het model dat ze leuk vinden. Een bureau van ongeschikte hoogte kan tot gezondheidsproblemen leiden, dus het is onmogelijk om niet op zo'n kenmerk van meubels te letten.

Speciale functies

Gebruikers van alle leeftijden kunnen het grootste deel van de dag aan hun bureau doorbrengen. Dergelijke meubels kunnen niet alleen in huisinterieurs worden gebruikt, maar ook in kantoren. Het is altijd handig om erachter te werken, en, in de regel, op de toppen van hoogwaardige schriftelijke constructies een groteaantal verschillende items.

Als u dergelijke producten kiest, moet u echter speciale aandacht schenken aan hun lengte. En het maakt helemaal niet uit of u een tafel koopt voor een volwassene of een kind.

In beide gevallen moeten de meubels van hoge kwaliteit zijn, zodat het achterliggende werk niet tot problemen met de ruggengraat leidt.

Een van de belangrijkste parameters van deze interieurartikelen is hun hoogte. Als je een model koopt dat te laag of te hoog is, dan zal het erg ongemakkelijk zijn om erachter te staan, en je houding kan slecht verslechteren. Vaak leidt het werk aan deze tafels tot vervelende pijn in de nek en onderrug. Als u lang genoeg op een verkeerde hoogte op een bureau zit, kan dit zelfs tot merkbare hoofdpijn leiden die uw werk verstoort.

Deze parameter is net zo belangrijk als u op zoek bent naar een tafel voor een kinderkamer. Een groeiend organisme moet niet in ongemakkelijke omstandigheden worden geplaatst, zelfs niet tijdens huiswerk of het lezen van boeken.

In de regel leiden verkeerd gekozen tafels tot de kromming van de ruggengraat van jonge gebruikers, met wie het heel moeilijk is om te vechten.

Standaard maten

Weinig mensen weten het, maar vandaag is er een speciaal standaardsysteem genaamd "modulator", in overeenstemming waarmee de standaardparameters van absoluut alle meubels van de hedendaagse productie, inclusief de hoogte van de bureaus, worden onthuld. Deze parameter speelt een van de belangrijkste rollen, omdat deze voornamelijk de positie van de achterliggende gebruiker beïnvloedt.

Als iemand achter een onnodig laag ontwerp zit, zal hij slungelig zijn en het lichaam naar voren brengen, maar als de gebruiker aan het werken is voor een te hoog product, dan zal hij voortdurend zijn hoofd moeten opheffen.

Vergeet dat niet de juiste positie betekent perfect vlakke rug, rustige onderarmen en gebrek aan extra stijfheid in de schouder. Je moet ook onthouden dat de benen op de grond moeten worden geplaatst en onder een hoek van 90 graden moeten worden gebogen.

Hoogte in centimeters

In de regel wordt bij de vervaardiging van moderne bureaus voor de hoofdindicator uitgegaan van een gemiddelde persoonsgroei van 175 cm.

Le Corbusier, de maker van het handige "modulator" -systeem, geloofde dat de hoogte van dergelijke meubels zou moeten variëren in termen van 70-80 cm, daarom is de standaardafmeting meestal 75 cm (volgens een gemiddelde hoogte van 175 cm, en vrouw - 162 cm).

Dergelijke parameters kunnen door de meeste standaardgebruikers worden gebruikt, maar in moderne meubelwinkels vindt men ook niet-standaard opties als de koper een meer bescheiden of, integendeel, indrukwekkende groei heeft.

Bovendien kan de exacte hoogte van de structuur worden gevonden en berekend met behulp van een speciale eenvoudige formule die er als volgt uitziet: hoogte x 75: 175. Dus, als een persoon 169 cm lang is, zal de hoogte van geschikt meubilair 72 cm zijn.

Als gebruikersinstellingen buiten de standaardkaders vallen, dan U kunt kiezen voor een comfortabele stoel met instelbare hoogte. In dit geval moeten we echter niet vergeten dat er een speciale voetstand aanwezig is. Het is noodzakelijk dat de knieën altijd onder een hoek van 90 graden gebogen blijven. Het is echter mogelijk om een ​​tafel te bestellen volgens individuele formaten. In de regel zijn dergelijke meubels duurder dan standaard vitrines, maar nadat u deze hebt gekocht, krijgt u het meest geschikte en geschikte model voor u.

Andere opties

Als u een bureau wilt kiezen, zal het werk erachter handig en comfortabel zijn, dan moet u niet alleen rekening houden met de hoogte, maar ook met de verhouding tot de breedte van het tafelblad.Met deze parameter wordt de afstand van de linker- naar de rechterrand bedoeld.

In de kleinste ontwerpen beslaat het tafelblad niet meer dan 60 cm. Natuurlijk worden dergelijke meubels een echte "redding" voor een kleine kamer, maar nog steeds Experts raden aan ruimere opties te kopen.

Competent berekende productdiepte voor een volwassen gebruiker is 25-60 cm.

Het gebied waarop de benen moeten worden geplaatst, mag niet minder dan 52 cm zijn. Het identificeren van de breedte en hoogte van de stoel wordt als belangrijk beschouwd.

In overeenstemming met de berekeningen Le Corbusier het meest comfortabel en optimaal is de breedte van de stoel, niet groter dan het merkteken van 40 cm. Wat de hoogte betreft, deze moet variëren in 42-48 cm.

Verstelbaar model

Moderne fabrikanten produceren niet alleen standaard stationaire constructies, maar ook meer doordachte exemplaren, die naar eigen goeddunken op elk geschikt moment kunnen worden aangepast. Vaak worden deze modellen gekocht voor kinderkamers, omdat ze samen kunnen "groeien" met de jonge gebruiker, zonder zijn gezondheid te schaden.

De essentie van dergelijke tafelsmodellen ligt in hun vermogen om het tafelblad omhoog en omlaag te brengen, dankzij speciale bewegende benen (in de regel zijn er 4).

Bovendien zijn de instelbare opties goed omdat veel van hen een functie hebben om de helling te veranderen.

Vanwege dergelijke bruikbare eigenschappen kunnen verschillende huishoudens dergelijke meubels gebruiken, omdat elke persoon in staat zal zijn om de structuur aan te passen aan zijn eigen parameters.

Dergelijke exemplaren worden tegenwoordig vertegenwoordigd door een rijk assortiment en er is veel vraag naar. Ze zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, van goedkoop plastic tot natuurlijk hout. Er zijn ook interessante opties in combinatie met een stoel, waarvan de hoogte naar eigen goeddunken ook kan worden gewijzigd. Anders worden dergelijke modellen bureaus genoemd.

Hoe te halen?

Voordat u naar de winkel gaat voor de aankoop van de tafel, moet u beslissen welk specifiek monster u nodig heeft: een geschreven exemplaar of een computer. Daarna moet de kwestie van de kosten van meubilair worden opgelost. De prijs van de tabel is afhankelijk van de volgende belangrijke parameters:

 • vervaardiging van het product. Natuurlijk, hogere waarde heeft opties, vrijgegeven onder bekende merken en grote merken. Dergelijke uitgaven zijn echter volledig gerechtvaardigd, aangezien dergelijke producten vaak lange tijd dienen en hun aantrekkelijkheid niet verliezen, zelfs na vele jaren;
 • het spul.Ook worden de kosten van een bureau beïnvloed door het materiaal waaruit het is gemaakt. De meest goedkope zijn modellen gemaakt van gelamineerd spaanplaat, MDF en kunststof, en de meest betrouwbare en dure zijn structuren gemaakt van massief hout;
 • dimensies. Kleine bureaus zijn in de regel veel goedkoper dan grote opties, omdat ze in het productieproces minder uitgeven aan grondstoffen;
 • decoratieve artikelen. Beïnvloedt de prijs van het eindproduct en de aanwezigheid daarin van een of een ander accessoire. Hoe hoger de kwaliteit en interessanter ontwerp, hoe duurder de tabel in het algemeen zal kosten.

Hoe te kiezen voor een kind?

De keuze van een schrijftafel voor een kinderkamer moet met bijzondere ernst en voorzichtigheid worden benaderd, zodat verkeerd gekozen meubilair geen negatief effect heeft op de groeiende ruggengraat. Als je een echt hoogwaardig en veilig model wilt kopen, dan Probeer enkele eenvoudige aanbevelingen te volgen:

 • De aanbevolen breedte van het tafelblad in het ontwerp voor een kind moet minimaal 100 cm zijn;
 • wat de diepte betreft, deze zou moeten variëren van 60 tot 80 cm;
 • voor de benen van de jonge gebruiker moet er een ruimte zijn van ongeveer 50x54 cm;
 • Het wordt aanbevolen om ontwerpen te kopen met een kleine voetsteun, die zich direct onder het tafelblad bevindt. Als het niet door de fabrikant wordt geleverd, moet het apart van de tafel worden gekocht;
 • een belangrijke rol in de selectie van ontwerpen voor de spelen van het kind en het verschil tussen de hoogte van de stoel en het bureau. Deze parameter moet 20-24 cm zijn;
 • voor dergelijke meubels naar de winkel gaan, deskundigen raden aan het kind mee te nemen, zodat hij aan tafel kan zitten alvorens te kopen. Op dit punt moet je zijn positie beheersen: ellebogen en benen moeten ontspannen zijn en niet gespannen zijn. Wat betreft de opening tussen de bovenkant van de tafel en de knieën van de gebruiker, moet deze 10-15 cm zijn;
 • het is noodzakelijk om de afstand van het bovenste deel van de ogen van de gebruiker te beschouwen. Het moet overeenkomen met de opening tussen de elleboog en de toppen van de vingers;
 • psychologen adviseren om rekening te houden met de smaakvoorkeuren en wensen van het kind. In dit geval moet u ervoor zorgen dat het tafelblad van het product voldoende ruim en niet te strak is, anders zal het niet erg handig zijn om met een dergelijk model te werken;
 • Experts raden af ​​om dure bureaus voor kinderkamers te kopen. Dit wordt heel eenvoudig uitgelegd: het is onwaarschijnlijk dat het kind in staat is om een ​​duur model in zijn originele, goed verzorgde vorm te houden, zonder het oppervlak of accessoires met verf, inkten of viltstiften uit te smeren;
 • een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de veiligheid en milieuvriendelijkheid van de materialen waaruit de babytafel is gemaakt. Het is vermeldenswaard dat er bij de samenstelling van veel plastic producten giftige stoffen zijn die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer u dit meubilair koopt, moet u een kwaliteitscertificaat aanvragen en ervoor zorgen dat er geen dergelijke stoffen zijn;
 • Hetzelfde geldt voor tabellen van spaanplaat. Als onderdeel van dit materiaal zijn er ook gevaarlijke formaldehydeharsen, dus het is niet aan te raden ze voor kinderkamers te kopen, ondanks de verleidelijke lage kosten. Het is beter om opties te kiezen uit een veiligere spaanplaatklasse "e-1" of gefineerd materiaal.

Zie de volgende video over het kiezen van het juiste bureau voor uw kind.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer