Bureaus van het massief van een boom

Tegenwoordig zijn meubels gemaakt van natuurlijke materialen bijzonder waardevol, omdat synthetische materialen vaak worden gebruikt in de moderne productie. Vandaag zullen we praten over hoogwaardige bureaus van massief hout. Dergelijke interieurartikelen hebben een aantal belangrijke voordelen die ze het meest relevant en populair maken.

Voors en tegens

Bureau is in bijna elk huis te vinden. Dit handige meubel kan niet alleen door volwassenen worden gebruikt, maar ook door jonge gebruikers, omdat het veel handiger is om huiswerk te maken of te tekenen op een dergelijk product.

Dit noodzakelijke model kan van verschillende materialen worden gemaakt, maar de leidende positie in de markt wordt nog steeds ingenomen door prachtige en milieuvriendelijke voorbeelden van natuurlijk hout. Waarom houden consumenten zo veel van hen?

Om deze vraag te beantwoorden, is het noodzakelijk om alle voordelen van dergelijke meubels in detail te bestuderen:

 • Allereerst moet worden opgemerkt dat bureaus van massief hout zeer duurzaam zijn. Dit wordt verklaard door het feit dat een dergelijk materiaal een solide structuur heeft, die zich onderscheidt door zijn dichtheid en betrouwbaarheid, vooral in vergelijking met gelijmde of gecomprimeerde varianten.
 • Ook kunnen natuurlijke houten tafels een lange levensduur hebben. Vaak wordt dergelijk meubilair gebruikt als een echte familie-talisman, die van generatie op generatie overgaat. In massieve houtproducten zijn verwijdering van randen of films, evenals vervorming door tijd, uitgesloten.
 • Natuurlijk hout wordt met recht erkend als het meest milieuvriendelijke en veilige materiaal voor gezondheid. Zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden geeft het geen gevaarlijke en schadelijke stoffen af, zodat deze tafels veilig in alle kamers kunnen worden geplaatst (zowel volwassenen als kinderen).
 • Natuurlijk hout is ook warm. U kunt dit heel eenvoudig verifiëren: raak dit materiaal aan en u zult alles begrijpen. Deze kwaliteit lijkt misschien onbeduidend, maar men is het erover eens dat werken aan een tafel met een warm oppervlak veel aangenamer en comfortabeler is.
 • Een van de belangrijkste voordelen van massief houten tafels is hun esthetische en stoere uiterlijk. Met behulp van zo'n meubelstuk kun je de stijl en de sfeer van het interieur radicaal veranderen, waardoor het een warm vleugje thuiscomfort krijgt, waar veel mensen naar streven.

Ondanks het grote aantal positieve eigenschappen heeft massief houten meubilair zijn nadelen.

Hoe belangrijk ze zijn - elke consument beslist zelf:

 • Producten van dit goede en nobele materiaal zijn erg zwaar, dus je kunt niet over hun mobiliteit praten. Om een ​​houten tafel van hoge kwaliteit naar een andere plek te herschikken, moet je veel moeite doen. Bovendien kan het proces schade aan de vloer veroorzaken.
 • Een ander belangrijk nadeel van houten constructies is hun hoge kosten. Het is vanwege haar dat veel kopers weigeren van dergelijke aankopen, omdat ze gewoon niet kunnen veroorloven om een ​​model te kopen van massief hout.
 • Ook vereist dergelijk natuurlijk meubilair regelmatig onderhoud, wat niet wordt aanbevolen om te worden verwaarloosd, anders zal het zijn aantrekkelijke uiterlijk verliezen.Voor veel gebruikers is dit feit een aanzienlijk nadeel.

types

Allereerst kunnen alle modellen houten bureaus voorwaardelijk worden verdeeld op basis van hun hoofddoel:

Voor het kantoor

Houten meubels in deze categorie worden in de regel gekenmerkt door enorme afmetingen en hebben dikke werkbladen. Het ontwerp van bureaus voor kantoren is zo comfortabel mogelijk. In de regel bevatten ze extra laden bij de hand.

De lengte van het tafelblad van een dergelijk goed model kan 2 m zijn, dus alle componenten van dergelijke meubels bevinden zich op een aanzienlijke afstand van elkaar. De basis van kastproducten omvat meestal beuken, eiken, kersen of walnoten.

kantoor

Office houten tafels hebben een meer eenvoudig en beknopt ontwerp. Ze kunnen verschillende vormen en ontwerpen hebben, maar u zult geen felle decoratieve details of elementen vinden die de status van het meubilair benadrukken.

In hoogwaardig kantoormeubilair moeten alle noodzakelijke details zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, zodat de gebruiker tijdens het werk snel bij de benodigde items kan komen zonder afgeleid te worden van de workflow.Veel bureaus hebben handige laden, gekenmerkt door een grote capaciteit. Ze kunnen belangrijke papieren, mappen en tijdschriften opslaan.

Bij de productie van kantoormodellen gebruikt goedkoper hout. De meest populaire optie is een goedkope, maar slijtvaste en duurzame den. Ook zijn er gecombineerde tafels, waarin kleine metalen inserts zitten.

.

school

Hoogwaardige bureaus voor de student moeten bijzonder zorgvuldig worden geselecteerd. Ze moeten bij uitstek geschikt zijn voor de groei van de jonge gebruiker, evenals voor zijn leeftijd en, uiteraard, smaakvoorkeuren. Het is niet aan te raden om voor schoolkinderen te grote en grote structuren te kopen. In plaats van deze optie is het beter om een ​​niet al te grote, maar functionele tafel aan te schaffen met een lade, laden of nissen.

De meest voorkomende is een compacte tafel met één bed met een tafelblad van gemiddelde breedte. Huiswerk maken voor dergelijke meubels is erg handig, omdat alle noodzakelijke accessoires altijd bij de hand zijn of in het nachtkastje aan de rechter- of linkerkant van het tafelblad.

Voor de slaapkamer

Bureau kan ook in de slaapkamer worden geplaatst. Voor dergelijke omstandigheden is het beter om nauwkeuriger en verfijndere modellen aan te schaffen die het gezellige interieur niet drukken en het te "zakelijk" maken.

Afzonderlijk is het de moeite waard om dergelijke geschreven constructies onder de aandacht te brengen zoals:

 • Consoletafel. Dit ontwerp heeft een compact formaat, dus je kunt het veilig kopen voor kleine kamers. Dit meubilair past echter op een klein aantal items. Dit kan een telefoon, een notitieblok en pennen / potloden zijn. Dankzij de miniatuurafmetingen ziet de consoletafel er geweldig uit in een smalle gang.
 • Bureau bureau. Dergelijke meubels hebben een aantrekkelijk uiterlijk. Het behoort tot het tijdperk van het classicisme, en uit zijn ontwerp en ademt aangename tonen uit vervlogen tijden. Het bureau is klein, maar erg functioneel. Het kan laden, planken en inklapbare structuren bevatten.

vorm

Klassieke bureaus hebben een rechthoekige vorm. Op het tafelblad van een vergelijkbare structuur is het erg handig om te schrijven en te werken.

Er zijn ook hoekbanken.Dergelijke meubels moeten zich in een van de vrije hoeken van de ruimte bevinden. Een hoektafel helpt om ruimte in huis te besparen, omdat het eerder ongebruikte ruimte inneemt.

Iets minder vaak voorkomende U-vormige en L-vormige structuren. Deze tafels zijn duurder, maar zijn in de regel ruimer en ruimer.

afmeting

Als u een geschikt bureau kiest, moet u de afmetingen ervan bekijken.

Laten we in detail bekijken welke parameters moderne opties hebben:

 • De lengte van een houten bureau kan verschillen, maar de optimale indicator is 1-2 meter.
 • Kopie van school, kantoor of kantoor kan worden gekocht met afmetingen van 1x1 m of 1.2x0.8 m.
 • De optimale hoogte van het bureau is 70 cm.

materialen

Hoogwaardige tafels zijn gemaakt van de volgende houtsoorten:

 • Pine. Werkbladen van natuurlijk grenen zijn goedkoop, maar ze zien er heel aantrekkelijk uit. Materiaal dat goed wordt verwerkt tijdens de productie, is niet bang voor temperatuurveranderingen en vochtige lucht. Bovendien veroorzaakt dennen geen allergische reacties. Als u een bureau uit een dergelijke array kiest, moet u op de laklaag letten: deze moet van de hoogste kwaliteit zijn.
 • Een essenboom Dit is een solide, veerkrachtig en flexibel hout, gekenmerkt door een aangename gouden tint. Tafels van dit materiaal hebben een harmonieus en aantrekkelijk ontwerp.
 • beuk - Dit is een goed alternatief voor zware eiken. Het is goedkoper en heeft een originele perzikkleurige schaduw of een mooie theeroos. Veel ontwerpers gebruiken oude beuken tafels om prachtige interieurs samen te stellen.
 • moer is zeer compact en zwaar materiaal. Hieruit kunt u een luxe bureau met opengewerkte of gesneden details maken.
 • tafels van berk Ze zijn niet te duur, maar ze zijn schokbestendig en hard, vergelijkbaar met natuurlijk eiken.
 • Mahonie. Dergelijke meubels kunnen veilig worden toegeschreven aan de exclusieve. Deze tafels dienen zeer lang en behouden nog vele jaren hun oorspronkelijke schoonheid.
 • model van eiken zijn het meest populair en populair. Dit solide materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid, maximale stijfheid en luxe uitstraling. Niet elke koper kan zich echter een eikenhouten tafel veroorloven.
 • Slijtvaste en mooie kwaliteit is seringa. Meubels van dit materiaal zijn niet bang voor een hoge luchtvochtigheid in de kamer, en ook niet voor hoge temperaturen. Het dient een zeer lange tijd.De productie van bureaus van de hevea wordt afgehandeld door Maleisische fabrikanten.
 • Wenge. Dit ras van de boom in de afgelopen jaren heeft opgedaan wijdverspreid populariteit vanwege zijn unieke schaduw. Het is ook niet bang voor nadelige externe factoren en is bestand tegen rot, wat spreekt van de duurzaamheid.

Tegenwoordig bieden veel fabrikanten meer betaalbare producten gemaakt van MDF en bekleed met hevea fineer.

Producerende landen

Kwaliteitsdesks van massief hout produceerden de volgende populaire merken:

 • Wit-Russisch meubelmerk "Pinskdrev".
 • Roemeense fabrikant Monte Cristo Mobili.
 • Fabriek Versmissen (Nederland).
 • Italiaans merk Ferro RafFaello.

Ook hoogwaardige producten van rotan, hevea, els en walnoot worden geproduceerd door Maleisië en China.

stijlen

Bureaus kunnen in verschillende stilistische richtingen worden gepresenteerd:

 • Voor een klassiek interieur het is beter om ingehouden, maar stevige en elegante houten tafels te selecteren. Ze kunnen worden versierd met onopvallende gesneden elementen, maar in dergelijke omgevingen mag u niet al te elegante items hebben.
 • Houten meubels kunnen er organisch uitzien en in moderne stijl. Bijvoorbeeld, in een progressieve hi-tech richting, kunt u beknopte producten met glanzende of matte oppervlakken in zwart en wit plaatsen.
 • In een afgemeten en kalmte Provence Het ensemble ziet er harmonieus uit als onopvallende, natuurlijke tafels met een uitgesproken structuur van de boom. Het is raadzaam om voor een dergelijke situatie modellen van lichte of pasteltinten te kiezen.
 • In frilly en pompeuze ensembles (rococo, barok, imperium) Luxe tafels van kostbaar hout zijn nodig. Effectief zullen modellen eruit zien, aangevuld met goud of zilver en grote gesneden elementen.
 • Voor een beknopte stijl minimalisme best passend eenvoudig bureau, verstoken van decoratieve uitrusting. Hoe eenvoudiger het model zal zijn, hoe beter het in het minimalistische interieur past.

Hoe te kiezen?

De schrijftafels van massief hout moeten op de volgende criteria worden gebaseerd:

 • De kwaliteit van het materiaal. Het wordt aanbevolen om in contact te komen met beproefde en populaire merken om niet te struikelen over een laagwaardig of onnatuurlijk product. Voordat u koopt, moet u het oppervlak van de tafel inspecteren.Het zou in perfecte staat moeten zijn.
 • Kwaliteitsontwerpen. Alle bevestigingen en meubelcomponenten moeten zo betrouwbaar mogelijk worden gemaakt. Geen enkel detail zou moeten kraken of wankelen.
 • Wijziging van de tabel. Voordat u een bureau koopt, moet u van tevoren beslissen welke componenten u in het product wilt zien. Dit helpt onnodige en onnodige uitgaven voorkomen.
 • Design. Het ontwerp van de houten tafel moet passen in de stijl en de schaduw van het interieur, zodat het geheel harmonieus en aantrekkelijk uitpakt.

Zorgregels

Meubels gemaakt van massief hout vereisen een ongecompliceerde maar verplichte zorg, zonder welke het zijn presentatie kan verliezen:

 • De eerste paar jaar volstaat het om de houten tafel af en toe schoon te vegen met een licht vochtige zachte doek. Maar gebruik in elk geval geen agressieve chemische verbindingen. Zelfs een zeepoplossing zal het materiaal niet ten goede komen.
 • Na verloop van tijd zal meubilair uit massief hout moeten worden behandeld met speciale antiseptische impregnering. Deze fondsen zijn nodig zodat het materiaal niet barst, niet wordt bedekt met scheuren en geen thuis wordt voor boomparasieten.

Zonder de juiste zorg kunnen natuurlijke meubels onherkenbaar veranderen en zijn natuurlijke schoonheid volledig verliezen.

Mooi interieur

Een lichthouten tafel met een uitgesproken structuur met zijladen ziet er harmonisch uit in een kamer met lichte wanden en een houten vloer bedekt met een neutraal grijs tapijt. Plaats een bruine leren stoel naast de tafel en voltooi het geheel met een grote tafelvaas en smeedijzeren kandelaars.

Een mooie massieve tafel met zijlades ziet er degelijk en aantrekkelijk uit als deze tegen de achtergrond van lichte of pastelkleurige muren wordt geplaatst. In een kamer met zachte karameldecoratie zullen dergelijke meubels er bijvoorbeeld heel organisch uitzien. Je kunt een dergelijke situatie inrichten met schilderijen met contrasterende donkere lijsten en een chromen bureaulamp met een witte kap.

Business gesneden tafels gemaakt van donker massief hout zien er duur en luxueus uit. In dergelijke gelakte modellen kunnen er pompeuze en zeer prominente reliëfonderdelen zijn. Dergelijke meubels moeten zich in dezelfde rijke ensembles bevinden. Bijvoorbeeld in een kantoor op de achtergrond van hoge muurkasten uit een donkere serie in hetzelfde luxueuze ontwerp.Om zo'n duur ensemble compleet te maken, kan een kleine bruine bank gemaakt van echt leer en een groot aantal decoratieve details op de planken van de kasten zijn.

Een zwart, hoekig bureau en dezelfde donkere houten stoel met een groen, zacht zitvlak zien er organisch uit in een lichte kamer met een zachte bruine vloer. Versier zo'n eenvoudig ensemble met zwarte boekenrekken met decoratieve groene details die de bekleding van de stoel en het pluisvrije vloertapijt weerspiegelen.

In de volgende video leert u meer over hoe u een geschreven exemplaar uit een reeks hout kunt kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer