Bureau voor op kantoor: hoe de perfecte optie kiezen?

 Bureau voor op kantoor: hoe de perfecte optie kiezen?

De tafel bestemd voor werk verschilt van lunch, koffie, keuken. Het belangrijkste selectiecriterium is het gemak en de functionaliteit. Er wordt van uitgegaan dat een persoon veel tijd achter hem doorbrengt. Het is belangrijk om hier alles in overweging te nemen: grootte, locatie in de kamer, verlichting, mogelijkheid tot herschikking, gebruiksvriendelijk ontwerp, beschikbaarheid van opslagruimte voor documenten, extra functionaliteit. In het geval van het ontvangen van belangrijke bezoekers, spelen de degelijkheid en representativiteit van de meubels op kantoor een belangrijke rol.

afspraak

In de moderne samenleving is een patroon ontstaan: zelfs zonder thuis te hoeven werken, is het noodzakelijk om een ​​aparte plaats te hebben voor computers en andere kantoorapparatuur.

Bureaus op het werk en thuis verschillen weinig van elkaar. Hier zijn functionaliteit, ontwerp en ergonomie even belangrijk. Alle meubels op kantoor hangen af ​​van de grootte van de kamer, smaak en financiële mogelijkheden van de eigenaar.

Het kantoor kan zowel een aparte ruimte zijn als een plaats in combinatie met de woonkamer of slaapkamer. De keuze van het meubilair hangt ervan af.

Geestelijk kantoor of kantoorwerk houdt een lang verblijf op één plaats in. Handige ordening van meubilair, harmonieus geselecteerde kleur, planken met de nodige documenten, die gemakkelijk bereikbaar zijn zonder op te staan, zijn belangrijke elementen van het ontwerp van de kast.

Speciale functies

De kast kan een andere functie hebben, dit verandert het uiterlijk van het bureau.

Op de werkplek met een computer wordt de hoofdrol gespeeld door kantoorapparatuur en elektronische media. Voor dergelijke doeleinden, geschikt multifunctioneel computerbureau met geschikte outputdraden en kabels. De aanwezigheid van schappen voor de printer, kopieermachine en een kleine doos voor flashdrives en USB-draden zal het ontwerp aanvullen. Een kleine tafel met een minimale hoeveelheid detail is geschikt voor laptopgebruikers.

Het doel van het kabinet als repository van documenten, archieven, bibliotheken, foto's, schilderijen vereist veel ruimte, niet alleen vanuit de kamer, maar ook vanaf het werkoppervlak van de tafel. Het gemak van het plaatsen van mappen met papieren, albums, notebooks is een belangrijk selectiecriterium.

Van de werkplaats van de kunstenaar, ontwerper, modeontwerper, fotograaf, muzikant is vereist om de tafel te combineren als een stand voor kantoorapparatuur met de mogelijkheid om lay-out op de tafel tekeningen, projecten, schetsen, schetsen van verschillende groottes.

Het gebruik van het kabinet als een plaats voor het ontvangen van bezoekers, collega's, zakelijke partners omvat het plaatsen van extra meubels. Dit zijn niet alleen stoelen, fauteuils en sofa's, maar ook een bijzettafel. Een variant van het schuifblad is mogelijk, die naar wens onder het hoofdgedeelte van de tafel kan worden uitgerold en vervolgens kan worden teruggerold.

In het kantoor, dat een plek is voor creatieve eenzaamheid, zoeken, inspiratie, is het belangrijkste om een ​​comfortabele, niet al te omvangrijke tafel te plaatsen met een stoel die de fantasie niet hindert.

materialen

De klassieke stijl impliceert massaliteit in uitvoering, het gebruik van natuurlijk hout, doek, inlay of zeefdruktechnieken op het oppervlak van het tafelblad, gesneden poten of frontelementen.

De tafel kan volledig van een natuurlijke reeks zijn of van een tafelblad gemaakt van waardevol houtsoortenfineer.

De prijscategorie van dergelijke meubels is hoog en hangt af van het houtsoort en de fabrikant. De representativiteit, bruikbaarheid en betrouwbaarheid van de houten tafel hangen nauw samen met deze criteria.

De budget klassieke opties zijn gemaakt van MDF met natuurlijke houtafwerking. MDF (fijnverdeelde fractie) - houtresten, onder invloed van hoge temperaturen en persing tot plaatmateriaal. MDF is niet giftig, geeft geen formaldehyde af, is vochtbestendig, vatbaar voor alle soorten frezen, snijden, afwerken.

Een modieuze trend is de toepassing van het verouderende effect met patina-elementen of krakolet-technologie op MDF-meubels:

  • Patina - kleurreliëfdetails van meubels om de indruk te wekken van een oude overval en verdonkering in de uitsparingen of uitsteeksels van afzonderlijke delen van het product. Dit creëert het effect van veroudering van het oppervlak.
  • Krakolit is een methode om te verouderen door kunstmatige scheuren op een laag vernis of verf aan te brengen.
  • Op laden ziet er goed uit massief koper of vergulde handvatten.

Kantoor- en computerbureaus worden vaak gemaakt met MDF. Voor de verwerking van de uiteinden van het meubilair gebruikte PVC-rand. Duurzaamheid en duurzaamheid in de werking van dergelijke producten getest door de tijd.

Tabellen computer standaard van LDSP zijn onderverdeeld in kantoor en huishouden.

Deze laatste zijn vaker bedoeld voor schoolkinderen en houden rekening met de eigenaardigheden van het gebruik van meubels door kinderen en tieners.

Kantoorruimtes zijn te simpel van ontwerp, maar ze zijn ontworpen voor langdurig gebruik, ze zijn betrouwbaarder, zijn afgewerkt met PVC-randen en de bevestigingsmiddelen zijn sterk.

Recent zijn tabellen met smeed- of gietelementen actueel geworden. Dit meubel ziet er ongewoon stijlvol, degelijk, maar niet zwaar en massief uit, zoals een gewone klassieke tafel. Bovendien zal het tafelblad met achtervolgd patroon de individuele stijl van de eigenaar van de kast benadrukken.

Glazen computertafels en laptopstandaarden werden nog niet zo lang geleden populair. Het gebruik van getint, mat, transparant glas met de toevoeging van chroom en plastic elementen in een kleine ruimte voegt licht en ruimte toe. Het gebruik van fotoafdrukken en zandstralen om het tafelblad af te werken, bracht de computerglastafels naar een nieuw niveau van populariteit.

Let bij het kopen op de sterkte van het glas.Gehard glas is 15 keer sterker dan normaal. De aanwezigheid van antischokfolie zorgt ervoor dat glas niet breekt wanneer het wordt gebroken.

Kunststofproducten (plexiglas) die glasproducten imiteren, zijn duurzamer en sterker dan gehard glas.

Constructies en ontwerp

Het belangrijkste criterium voor de bureautafel is gemak en gebruiksgemak.

Volgens standaarden is de hoogte van de tafel 75 cm, een discrepantie van 2-3 cm wordt als een aanvaardbare norm beschouwd.

Hoe hoger de persoon, hoe comfortabeler het is om aan een hoge tafel te zitten. Een tafelblad dat minder dan een meter lang is, zal oncomfortabel zijn, omdat de ellebogen zich in de schuur bevinden en uw handen moe worden. Voor een klein werkoppervlak wordt een schuifplank onder het toetsenbord gebruikt, die vaak ook dient als een plaats voor het opbergen van kleine kantoorbenodigdheden: pennen, markeerstiften, potloden.

De aanbevolen lengte van de tafel is minimaal 1100 mm, breedte minimaal 600 mm. Het is wenselijk dat de grootte groter was dan dit. Maar dit is hoe de afmetingen van de kamer het toestaan. Als u alleen een computer of laptop hoeft te installeren, volstaat dit voor een klein formaat. In het werk dat te maken heeft met het bekijken van documenten, schetsen, met de noodzaak om met de hand aantekeningen te maken, het lezen van boeken, is de grootte van de tafel handig vanaf een lengte van 1200 mm.

Het belangrijke punt is de beschikbaarheid van opslagruimte voor documenten. Curbstone onder het tafelblad met laden of met een scharnierende deur zal zeer nuttig zijn. Een uitbreiding op een tafel met planken en deuren is handig voor een printer of een kopieermachine. Een extra rek met een groot aantal planken zal helpen om alle boeken en mappen te plaatsen. Een geweldige plek om op te slaan is een bureau of een secretariaat. Tal van zichtbare en verborgen laden geven uniek karakter aan de hele kast.

Tafels in de stijl van minimalisme impliceren de afwezigheid van onnodige details, beknoptheid zonder gestroomlijnde vormen en flitsende kleuren. Als er geen poten zijn, kan een dik tafelblad op elke comfortabele hoogte aan de muur worden bevestigd. Een glad, plat oppervlak, rechte hoeken geeft de kast een moderne, harmonieuze stedelijke uitstraling.

Een houten tafel in de stijlvolle loftstijl van ruwe planken met een stenen werkblad moet worden gecombineerd met andere meubelen en met de afwerking van de ruimte in een industriële stijl. Het tafelblad is in dergelijke gevallen gekozen uit marmer, graniet of kunststeen. Stalen poten onder het stenen aanrechtblad zullen bijdragen aan het industriële ontwerp in de decoratie en inrichting van stijl.

Onlangs zijn tafels in Provençaalse stijl uitgegroeid tot een actuele mode-oplossing. Het lichte, luchtige interieur van de kast met de aantrekkingskracht van details van een rustieke landelijke stijl of laconieke Scandinavische stijl suggereert eenvoud en harmonie.

Er zijn tafels met verstelbare poten in de hoogte. Deze oplossing ziet er praktisch uit in een huis waar kinderen zijn die soms de tafel moeten gebruiken. Door de hoogte van de tafel te veranderen, kunnen mensen van verschillende hoogten erachter zitten.

Er zijn modellen met verstelbare druklagers. Als de vloer ongelijk is, kunt u een van de zijkanten van de tafel omhoog of omlaag zetten vanwege de hoogte van de druklagers.

Transformatietafels zijn onmisbaar in kleine appartementen en dienen om ruimte te besparen. De tafelstijl met de openspringende luiken verandert in een volwaardige computertafel, aangevuld met laden of een plank.

Een extra werkbladoppervlak is nodig om de hoofdwerkplek te ontladen van onnodige documentatie. En biedt de bezoeker ook de mogelijkheid zijn documenten te plaatsen op het deel dat wordt geavanceerd.

Tabellen met een hellingshoek van het tafelblad, die kan worden aangepast, trekken aan met hun ongebruikelijke ontwerp.Dit model is handig voor gebruik bij het werken aan tekeningen, schetsen. Mensen met creatieve beroepen kunnen veilig een soortgelijk ontwerp kiezen.

Kleur oplossingen

De kleur van de tafel is volledig afhankelijk van de smaak van de eigenaar. Meestal is de schaduw gebonden aan de rest van het meubilair in de kamer en aan het stijlontwerp.

Klassieke stijl geeft de voorkeur aan houtachtige textuur.

De keuze varieert van donkere wenge en donkere walnoot tot witte esdoorn. De kleur van natuurlijk eiken, Italiaans noten of kersen wordt als traditioneel beschouwd. Kantoorklassiekers zijn gemaakt in de kleuren wenge, gebleekte eik, els of in de buurt van haar 'nacht van de marino'. Meer moderne trends in staal en witte tinten.

Elke kleur heeft een bepaalde psychologische en semantische lading. Bruine en donkere tinten stemmen zakelijk af, geven de ruimte stevigheid, laten u werken zonder afgeleid te worden door bijzonderheden. Deze tinten van brutaliteit hebben de voorkeur van mannen of vrouwen met een mannelijke mindset.

Lichtkleuroplossingen bevrijden, verleggen de grenzen van de ruimte, trekken de fantasiestemming aan. Ze hebben de voorkeur van romantische vrouwen en mannen van creatieve beroepen.

Plaatsingsregels

De ideale locatie voor de hoektafel is de locatie bij het raam. Zitten kan genieten van het uitzicht en werken, waardoor esthetisch plezier ontstaat. Welnu, wanneer het belangrijkste daglicht aan de linkerkant van de tafel is, op voorwaarde dat de eigenaar van het kantoor rechtshandig is. Als het raam achter de zittende zit, is ook een goede optie. Licht zal de omringende ruimte omhullen en zal het werk niet hinderen.

Wanneer het vloeroppervlak het toelaat, wordt de tafel in het midden geplaatst zodat het licht van het raam naar links valt. Als er geen vensters zijn, wordt de tafel geplaatst onder de bron van kunstmatige verlichting. Het is aan te raden om niet achterover te leunen. Soms kan dit niet worden voorkomen als de ruimte klein is en de tafel alleen op een bepaalde manier kan worden geplaatst.

Als alternatief kunt u de ruimte onder de trap in uw eigen huis gebruiken voor een bureautafel. Hier is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan goede verlichting en airconditioning. Dan zal niets het werk afleiden.

Voor thuisgebruik is het niet nodig om een ​​elitetafel te kiezen. Past op standaard halfronde modellen die langs de muur moeten worden geplaatst.Op kantoor kunnen ze in het midden van de kamer worden geplaatst, u moet rekening houden met de algehele indeling.

Mooie voorbeelden in het interieur

Het massieve meubilair van natuurlijk hout met donkere tinten geeft de kracht van de klassieke Italiaanse of Engelse stijl. De tafel moet worden gecombineerd met andere items van de headset, anders ziet de duurste tafel er onnatuurlijk uit, past hij niet in het interieur en maakt hij niet de juiste indruk.

Moderne minimalistische stijlrichtingen impliceren strikte rechthoekige vormen, bepaalde beknopte kleuren zonder halve tonen, ornamenten en overtollige elementen.

Een heldere kastentafel met extra elementen en accessoires zal de brede creatieve mogelijkheden van de eigenaar benadrukken en zal visueel ruimte en lucht in de kamer toevoegen.

Controle van de computerbalie in het thuiskantoor, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer