Tables-console transformers: kenmerken en functionaliteit

De consoletafel is een handig en praktisch meubelstuk dat op het juiste moment in een grote eettafel verandert. Voor het eerst verscheen een dergelijk meubelstuk als console tijdens het bewind van Lodewijk XIV in Frankrijk. Daarom worden consoles voor velen geassocieerd met eersteklas salons en verfijnde decoraties van de renaissancepaleizen. Maar moderne consoletafels hebben een stijlvol ontwerp en een verbeterd ontwerp. En ze hebben meer betrekking op het elementaire ontwerpelement dan op de museumtentoonstelling.

Functies en voordelen

Vaak hebben de eigenaren van kleine appartementen te maken met de economie van vrije ruimte. En kleine woningen vereisen een evenwichtige aanpak bij het kiezen van meubels.En in dergelijke situaties is de klaptafel handig. Een functioneler en compactere meubel dan de console, het is moeilijk voor te stellen.

Tegenwoordig bieden ontwerpers een breed scala aan eenvoudige en praktische consolemodellen. De transformerende console is een smalle tafel die op het juiste moment van maat kan veranderen. Het tafelblad kan een lengte van twee meter bereiken. Meestal bevindt de console zich in de buurt van een lege muur of in de buurt van meubels.

De voordelen van vouwtafels:

 • mooi en stijlvol uiterlijk;
 • compact formaat;
 • veelzijdigheid;
 • functionaliteit en bruikbaarheid;
 • optimaliseert het gebruik van elke vierkante meter;
 • gebruiksgemak;
 • structurele betrouwbaarheid;
 • juist gebruik van de ruimte in een klein appartement;
 • een verscheidenheid aan vormen en stijlen stelt u in staat om de consoletafel in elke interieurstijl in te voeren;
 • mogelijkheid van gebruik voor verschillende doeleinden.

De console is ons meubilair niet helemaal bekend. In gemonteerde vorm is dit model een kleine kast die kan worden gebruikt in plaats van de desktop, een miniatuur kaptafel in de slaapkamer, als een pier in de gang, of het kan een standaard worden voor een mooie lamp. En de intrekbare console vervangt perfect de boekentafel die bij veel gezinnen bekend is.

De console in geassembleerde vorm heeft dezelfde compacte afmetingen en neemt minimale ruimte in beslag, maar tegelijkertijd is het handig om erachter te zitten en waar te zetten, in tegenstelling tot het tafelboek.

In een klein appartement moet je lichte en rustige kleuren gebruiken in het interieur. Maar met de miniatuurafmetingen van de transformatietabel kunt u krachtige en verzadigde kleuren kiezen en de console gebruiken als helder kleurcontrast. Witte of zwarte glanzende tafel ziet er niet minder rendabel en origineel uit in een goed ontworpen interieur.

Op een smalle consoletafel kunt u prachtige familiefoto's, bloemen, een tafellamp, kaarsen, ongebruikelijke decoratieve voorwerpen, of zelfs een laptop en een stereo-installatie in de buurt van de tv, evenals andere moderne apparatuur, opslaan.

Ontwerpkenmerken

De hoogte van de poten wordt geselecteerd op basis van het doel van de console.

Als u bijvoorbeeld een transformatietabel voor familiediners nodig heeft, is het standaardmodel 60 centimeter hoog. En als u op zoek bent naar een console voor decoratieve doeleinden, kunt u een groter model kiezen - ongeveer 100 cm .In geassembleerde afmetingen zijn de afmetingen van het tafelblad ongeveer 60 cm breed en 90 cm lang, afhankelijk van het gekozen model - dit is het belangrijkste kenmerk dat van de console een onmisbaar meubel maakt .En tegelijkertijd heeft het transformeren van meubels een grote veiligheidsmarge.

De opvouwbare consoletafel bestaat uit verschillende elementen en een speciaal schuifmechanisme. De ondersteuning bestaat uit twee of vier poten, die verdeeld zijn en kunnen worden verhoogd tot 10 stuks.

Het populairste model Goliath (gemaakt in Italië) wordt een grote witte eettafel.

Tafelbladpoten verplaatsen zich van elkaar en bevinden zich aan de zijkant van de tafel. Inbegrepen zijn extra inzetstukken voor het tafelblad, waarvan het aantal kan variëren van 4 tot 8 stuks. Extra werkbladen worden in het centrale deel geplaatst, terwijl u de lengte van de tafel indien nodig kunt aanpassen. Elke insert vergroot het tafelblad met 45-50 cm en strekt zich uit tot drie meter.

Zo verandert een kleine console met een compact formaat met minimale inspanning in een grote tafel voor 14 personen.

materialen

Moderne schuiftafels zijn gemaakt van verschillende materialen.

De duurste modellen zijn gemaakt van natuurlijk massief hout en steen - dergelijke luxe consoles zien er ongelooflijk mooi en nobel uit.Modellen van grenen, berken, essen, elzen, beuken, eiken en andere boomsoorten hebben de meest betrouwbare en duurzame constructie.

Zo'n console zal meer dan een decennium meegaan. Maar tegelijkertijd zijn deze modellen erg duur.

De meest toegankelijke console van houtsnippers. Zulke modellen hebben een laag gewicht en een aantrekkelijk uiterlijk, kunnen in verschillende kleuren worden geverfd en vormen een aanvulling op elke stijl. Maar als u de voorkeur geeft aan meubels gemaakt van spaanplaat of MDF, is het belangrijk om te onthouden dat het speciale zorg vereist, niet bestand is tegen zware belastingen en bang is voor vocht. En het is beter als de tafelbladdikte minimaal 2,5 cm is.

Moderne fabrikanten produceren transformatietafels, die verschillende materialen combineren, bijvoorbeeld metaal + hout, MDF / spaanplaat + metaal, massief hout + spaanplaat, metaal + glas. Als decor kunnen de poten en het tafelblad van de console worden versierd met gesneden inzetstukken, metalen elementen, kanten details of mozaïeken. In dit geval wordt de console niet alleen een gewoon meubelstuk, maar een echt kunstwerk of een gedurfd kunstvoorwerp.

Vanwege de verscheidenheid aan materialen en de nieuwste productieprocessen, konden meubelontwerpers experimenteren en consoles maken die uniek zijn in ontwerp.Zo heeft bijvoorbeeld het verfijnde en verfijnde model Garda Decor (fabrikant China) grote populariteit bij kopers.

Soorten consoletafels - transformatoren

Console, verandert in een tafel, is vooral populair bij eigenaren van kleine appartementen. En dankzij zijn veelzijdigheid kan de console in elk deel van het huis worden gebruikt.

 • In de gang - de console neemt de minimale ruimte in beslag en kan worden gebruikt als decoratief of functioneel element. Sommige modellen hebben extra nissen verborgen onder het tafelblad voor kleine accessoires, die bovendien de functionaliteit van de getransformeerde tafel uitbreiden. De grote spiegel ernaast is precies de manier.
 • In de woonkamer - een ongewone en stijlvolle console vormt een perfecte aanvulling op het interieur en kan een echt hoogtepunt zijn. Een glazen model geeft de binnenkant een lichtheid. De transformerende console in de woonkamer kan op voordelige wijze een kleine tafel of een tv-standaard vervangen. En wanneer de gasten arriveren, zullen ze snel veranderen in een grote tafel voor een familiediner.
 • In de slaapkamer - als een kaptafel of nachtkastje.Miniatuur, met prachtige decoratieve elementen van de console past perfect in een lichte en delicate slaapkamer. De combinatie met een elegante wandkandelaar zorgt voor een gezellige sfeer.

Tips voor het kiezen van een console voor een appartement

Belangrijke punten om te overwegen voor de aankoop:

 • De afmetingen van de tafel in geassembleerde en gedemonteerde vorm - de console moet harmonieus in de ruimte passen en voldoen aan de gekozen stijl van het interieur.
 • Kleur en inrichting - afhankelijk van uw wensen en de stijl van de kamer.
 • Type transformatiemechanisme - geef de voorkeur aan een eenvoudig en gemakkelijk ontwerp.
 • Materiaal en prijs - beide criteria zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de console een eenvoudig, discreet en extra meubelstuk is in het interieur, maar de combinatie van functionaliteit, esthetiek en gemak maken de transformatietafel zelfs in een klein appartement een geweldige toevoeging.

Bekijk de glijdende consoletafel in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer