Hoe zet je een computerbureau in de kamer?

Vrijwel alle probleemaspecten met betrekking tot de juiste organisatie van de werkruimte voor de pc zijn opgelost bij het kiezen van een computerbureau. Dit product moet zo veel mogelijk voldoen aan de ergonomische eisen, zo min mogelijk ruimte in de kamer innemen, comfortabel zijn, harmoniseren met het interieur van de ruimte en tegelijkertijd de gebruiker de mogelijkheid bieden zo efficiënt mogelijk te werken.

Welke soorten zijn

Tegenwoordig is de markt indrukwekkend met de verscheidenheid aan verschillende modellen, en daarom is het bij het kiezen van de beste optie belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten.

 • Productfunctionaliteit;
 • Productiemateriaal;
 • vorm;
 • afmetingen;
 • Ontwerpkenmerken.

Bovendien is de vraag voor de consument hoe harmonieus het product in het interieur van de ruimte past. In deze context spelen de ruimte van de ruimte, de functies en stijlbeslissingen een rol.

Vanuit het oogpunt van gemak en comfort is het nuttig om rekening te houden met de leeftijd en de lengte van de gebruiker, evenals met de eigenaardigheden van zijn lichaamsbouw.

Qua functionaliteit zijn de tabellen verdeeld in twee grote werkgroepen:

 • Exclusief voor computers. In deze groep bieden constructieve oplossingen maximale voorwaarden voor effectief werk;
 • Producten die schrijf- en computertabellen combineren. Deze optie is handig voor studenten en kantoorpersoneel, vaak uitgevoerd met laden.

Tot een kleinere classificatie behoren tafels voor twee, in de woonkamer, vouwen en glijden, met een ladekast, modulaire en wandtafels.

materialen

Op basis van de gebruikte materialen zijn de computer desks van de volgende variëteiten.

 • Van hout. Hout is een milieuvriendelijk materiaal. Producten van het zijn een verfijning, prestige, duurzaamheid, en ook een aantal andere voordelen. Bijvoorbeeld, meubels waarin Sonoma Oak wordt gebruikt, onderscheiden door zijn aangename, zachte grijsachtig roze tint, zijn populair tegenwoordig. Dergelijke meubels zijn esthetisch, duurzaam en slijtvast. De nadelen zijn de hoge prijs;
 • Van spaanplaat en MDF. DSP is tegenwoordig het populairste materiaal tegen relatief lage kosten. Door speciale coatings is het vochtbestendig en voldoende duurzaam. Dit materiaal is echter giftig en zwelt op in aanwezigheid van beschadiging en binnendringen van vocht. Vaak tijdens de montage of demontage van het product, vervormen de bevestigingsgaten. Niet altijd voldoet aan de kwaliteit van de dekking. Houd bij het kopen rekening met de aanwezigheid van een milieuklasse-etiket (E1; E2; E3). De beste keuze - meubelklasse E0, E1. MDF is in vergelijking met een spaanplaat praktischer en milieuvriendelijker, maar heeft een iets hogere prijs.
 • glas. Glas, als een exclusieve oplossing, wordt gebruikt als een element dat de ruimte visueel uitzet en het interieur verfrist. Het is milieuvriendelijk, het is weinig beschadigd en gemakkelijk schoon te maken, maar het heeft lagere sterkte-eigenschappen in vergelijking met andere materialen. Helaas houdt het glas gemakkelijk vingerafdrukken, wat extra zorg vereist. Materiaal "koud". De aanbevolen dikte van dit aanrechtblad is minimaal 10 mm. Modellen zien er geweldig uit in het interieur van kleine kamers;
 • metaal. Vaak zijn raamwerken en andere elementen van producten gemaakt van metaal (roestvrij staal of aluminium). Kunststof wordt ook gebruikt voor het uitvoeren van individuele elementen.

afmeting

De standaardlengte van de tafel voor een computer is ongeveer 110-140 cm. Lange tafels worden voornamelijk uitgevoerd voor kantoren of voor het huis, bijvoorbeeld voor twee schoolkinderen. De breedte van het product is 50-80 cm. De juiste keuze van de grootte van het tafelblad, dat recht of ovaal kan zijn, wordt bepaald door de parameters van de monitor en extra componenten van de computer. In een kleine ruimte om ruimte te besparen, is de tafel voorzien van planken en nissen. In een grote ruimte kan de werkruimte horizontaal worden vergroot, dankzij extra tafelbladen en sokkels.

De ergonomisch verantwoorde diepte van het tafelblad is 60-90 cm. De smalle tafel biedt niet de optimale grootte van de werkruimte en te breed creëert een gevoel van ongemak.

In die zin is het handiger dan modellen, waarbij de bovenkanten een speciale uitsparing hebben, die het bruikbare oppervlak en het comfortniveau van het werk vergroot.

De aanvaardbare hoogte van de tafel is 75-80 cm. Sommige modellen zorgen voor de aanpassing, wat erg handig is als de gebruiker een student is. Het tafelblad moet ongeveer op het niveau van de solarplexus van de gebruiker worden geplaatst en zijn benen moeten vrij zijn om op de vloer te staan ​​in een staat gebogen op 90 graden. Er is een formule voor het berekenen van de optimale hoogte.

Hx75 / Hsr,

waar H de hoogte van een persoon is; 75 cm - typische hoogte van de tafel; HCP - de gemiddelde lengte van een man (175 cm) of een vrouw (162 cm). Voor lange mensen kan de tafel het best op aanvraag worden gedaan.

kleur

Het kleurenpalet van computertabellen is zeer divers. Er zijn een aantal criteria waaraan men zich moet houden bij het kiezen van een product.

 • Als de gebruiker een lange tijd achter de computer zit, zou het handiger zijn om een ​​computerbureau met felle kleuren te kopen, omdat deze kleur in mindere mate contrasteert met een helder scherm. Deze combinatie is minder vermoeiend voor de ogen;
 • Vanuit praktisch oogpunt is het belangrijk om in gedachten te houden dat op donkere oppervlakken stofvorming veel meer merkbaar is dan op lichte;

Bij het kiezen van een kleur moet u zich ook laten leiden door het kleurontwerp van het interieur van de kamer. Tegelijkertijd nemen modetrends en -stijl de laatste plaats in. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld rijke bruine en donkere tinten populair. De kleuren zijn blauw, blauw en hun tinten komen minder vaak voor.

De zwart-witte combinatie verlevendigt de compositie enorm. Grijs past goed bij zwart. Hij is niet gemakkelijk vervuild en heeft veel schakeringen. Computer bureaus van grijze kleur zijn te koop in opties - grijs transparant en grijs mat.

Voor kleine items is een zilveren tint erg populair.Dit materiaal ziet er technologisch geavanceerd uit, komt overeen met geavanceerde stijlen en is perfect te combineren met donkere apparatuur en chroomfragmenten van de compositie.

Meubels die witte (iepen) met edele zwarte (wengé) of walnootkleur combineren, worden als trendy beschouwd. Deze kleuren worden gebruikt als ze in harmonie zijn met de binnenkant van de kamer.

stijl

Hi-tech stijl - een mix van minimalisme, constructivisme en kubisme. Hi-tech zo comfortabel en functioneel mogelijk. Computer-desks van deze stijl zijn gemaakt voor verschillende grootte en goed verlichte kamers. Er zijn kantooropties. De vormen en kleuren van het product zijn laconiek en streng. Glas, kunststof, metaal, hout en kunststeen zijn harmonieus gecombineerd in deze stijl, het meubilair van deze stijl straalt optimisme en een creatieve levensstijl uit. De afmetingen van deze producten zijn meestal klein.

De klassieke versie van een computerbureau is in de regel een standaard zonder extra elementen, gebruikt voor schrijven en voor computers. De belangrijkste voordelen zijn comfort en veelzijdigheid.

Rustige, ongehaaste en betrouwbare levensstijl - dit zijn de sensatieswat de Provence-stijl veroorzaakt. De grondigheid van deze stijl is typerend voor het ontwerp van het gehele appartement, de meubels en decoratieve details. Provence combineert klassiek met lichte tinten van houtstructuur of een geschikte coating. Het wordt zowel het eenvoudige hout toegepast als oud gemaakt.

Loft-stijl combineert minimalistische neigingen, ascetisme en het gebruik van onbewerkte natuurlijke oppervlakken (metaal, baksteen, hout, natuursteen). Eenvoud, gemak, bruikbaarheid, functionaliteit, compactheid, de afwezigheid van decoratieve elementen, natuurlijke materialen - de belangrijkste kwaliteiten van het hok. Structureel gezien verschilt een computerbureau in deze stijl niet veel van het gebruikelijke.

decoratie

In de conventionele betekenis is het woord decor een reeks aanvullende elementen die betrekking hebben op het artistieke en esthetische ontwerp van een bepaald ontwerp, interieur. In wezen is dit een niet-constructief deel van het hoofdonderwerp. Stijl, kleur en accessoires vormen de belangrijkste componenten van het decor.

Ongewone voorwerpen, composities op tafel, zeer mooie ambachten, gekocht in een winkel of met eigen hand gemaakt, kunnen dienen als decor.Al deze accessoires kunnen functioneel zijn of een computertafel versieren. De belangrijkste eis voor het decor is een harmonieuze combinatie van de elementen met het algehele interieur van de ruimte, de stijl en het ontwerp.

De soorten decor omvatten spiegels, schilderijen, eco-decor, posters en foto's, producten gemaakt van hout, metaal en andere materialen.

In deze context is decor het exclusieve voorrecht van de gebruiker.

ontwerp

Ontwerp - een combinatie van functionele en esthetische kwaliteiten van het object. In deze context zijn computertabellen verdeeld in typen.

 • Rechte lijnen;
 • hoek;
 • Halfrond en U-vormig
 • Met planken of laden;
 • Met containers en kolommen;
 • Met elite-add-ons en kasten;
 • Rekken tafels;
 • Ongebruikelijk.

Gebruik hoekige en halfronde tafels om ruimte te besparen. Rechthoekige tafels zijn universeel.

Zelfs in kleine ruimtes, met behulp van verschillende soorten bovenbouw, containers, kunt u een complete werkruimte creëren. Add-ons worden meestal ontworpen om boeken en zakelijke hulpmiddelen te bevatten. Het is handig om op hen en decor items te plaatsen. Hetzelfde doel heeft en gevallen, het realiseren van de functie "allemaal binnen handbereik".

De stellingen zijn vooral praktisch voor studenten, omdat het het werkblad en de legborden met succes kan combineren, zodat u functioneel de kleine dingen kunt positioneren die u nodig hebt om te werken.

Hoe een model kiezen?

Bij de selectie van een geschikte tabel voor een computer, zowel in functionele als ergonomische termen, is het noodzakelijk om van een aantal vereisten van algemene en bijzondere aard af te wijken. Algemene vereisten zijn als volgt.

 • Het is wenselijk dat het oppervlak van de tafel ongeveer 1,5 vierkante meter was;
 • De verlichting van de tafel moet goed zijn en het licht verspreid. De richting van het licht moet instelbaar zijn;
 • Het hoekmodel is misschien het handigst, omdat het niet alleen zorgt voor de juiste positie van de ellebogen, maar ook voor de toegankelijkheid van alle delen van de tafel;
 • Toegang tot de processor moet gemakkelijk en handig zijn;
 • De stabiliteit van de tafel moet betrouwbaar zijn;
 • De monitor staat op het niveau van het tafelblad zelf of zelfs iets lager;
 • De tafel heeft de nodige gaten voor het aansluiten van kabels.

We kunnen enkele afzonderlijke opmerkingen formuleren over de keuze van een computertabel.

 • Beenruimte moet voldoen aan comfortabele werkomstandigheden. De processor moet niet onder hun voeten worden verward;
 • De processorstandaard moet open staan ​​om voor goede ventilatie te zorgen.

Voor- en nadelen

Bij het kiezen van een product is het belangrijk om zich te laten leiden door kennis en enkele van de typische voor- en nadelen te onthouden die kunnen optreden in onsuccesvol ontworpen en gefabriceerde modellen. De voordelen omvatten het volgende.

 • Het model is ontworpen rekening houdend met een bekwame en comfortabele positie aan de tafel in termen van het handhaven van een gezonde houding en werkweergave;
 • Het ontwerp van het model stelt u in staat werkitems op armlengte te plaatsen;
 • Het model beschikt over alle benodigde en geschikte vakken en schappen om de functionele eenheden van de computer te herbergen;
 • Het besparen van vrije ruimte gaat niet ten koste van het gebruiksgemak en de gezondheid van de gebruiker.

Veel voorkomende nadelen zijn de volgende:

 • De processorstandaard is gemaakt in de vorm van een saaie doos, waardoor de normale ventilatie wordt voorkomen;
 • Onhandige toegang tot de processor;
 • De tabel voor de computer is onstabiel.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

In de moderne markt van computer desks, ondanks de overvloed van hun fabrikanten, wordt een speciale plaats bezet door Italiaanse fabrikanten en de Zweedse onderneming Ikea.De producten van deze fabrikanten worden gekenmerkt door een optimale verhouding op basis van het criterium "prijskwaliteit", een schat aan keuze, naleving van een enkel ontwerpconcept en bruikbaarheid.

Italiaanse fabrikanten van computer desks onderscheiden zich door een breed scala van producten, hun functionaliteit en betrouwbaarheid. Modellen uit Italië zijn zeer divers. Natuurlijke materialen worden veel gebruikt: beuken, Italiaanse eiken, wengé, appel en anderen. De belangrijkste uitvoeringen zijn als volgt.

 • modern;
 • Art Deco;
 • Classic;
 • Barok;
 • Glamour en anderen.

Italiaanse glazen computertafels zijn mooi en ongebruikelijk in hun vorm en uitvoering. Verfijning, hoge kwaliteit en opmerkelijk design onderscheiden de Italiaanse meubelfabrikant van vele anderen.

Analyse van klantrecensies van Italiaanse meubelproducten geeft vooral de hoge kwaliteit van het product en de betaalbare prijzen aan.

In een positief aspect is er een verscheidenheid aan voorstellen, ook voor kleine kamers, en een verscheidenheid aan stijlbeslissingen. De overgrote meerderheid van de kopers wijst erop dat zij vaste klanten zijn van Italiaanse fabrikanten.Italiaans meubilair heeft een stabiele consument in Rusland.

Concern Ikea is terecht een van de beste fabrikanten van meubelen voor redelijke prijzen. De voordelen van producten van Ikea omvatten het volgende.

 • Breed bereik;
 • De aanwezigheid van een enkel ontwerpconcept;
 • Compactheid, ergonomie, bruikbaarheid en functionaliteit;
 • Het gebruik van milieuvriendelijke materialen;
 • Producten van hoge kwaliteit - het belangrijkste productieprincipe van de zorg.

Het bedrijf produceert tafels voor computers gemaakt van hout, kunststof, metaal en gecombineerde modellen. Dit zijn producten gemaakt van grenen, berken, met eiken of essenfineer, verschillende beitsen, acryllakken. Het heersende kleurenpalet is wit, grijs, donkerbruin.

Volgens kopers heeft het bedrijf een groot aantal nieuwe ideeën en succesvolle implementaties. Opgemerkt moet worden dat Ikea-producten betrouwbaar, stijlvol en praktisch zijn, en een enkel ontwerpconcept met een verscheidenheid aan moderne stijl- en ontwerpoplossingen en tegen relatief lage prijzen voor producten kunt u meubels naar uw wens kiezen.

Moderne innovaties en stijlvolle meubelopties.

De moderne en stijlvolle iDesk-werkplekoptie voor thuis ziet er geweldig uit in een lichte kamer.

Designmodel van Heckler Designs voor kleine ruimtes. Aanbevolen locatie - bij het raam.

Het originele Sync Desktop-model van Gareth Battensby met een intrekbare monitor.

Werkstation van MisoSoup Design is handig voor werk en opslag van kantoorbenodigdheden op de plank, gevormd door de bovenste bocht.

Raadpleeg de volgende video voor meer informatie over de soorten computerdesks.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer