Computertafels met planken

Bij het organiseren van een werkplek op een computer kan men niet zonder extra accessoires, daarom kan men niet eenvoudigweg een of andere structuur gebruiken. Dat is de reden waarom computertabellen met planken veel beter zijn dan beknopte opties die dergelijke details niet hebben. Comfortabele eigenschappen van meubels zijn afhankelijk van de juistheid van uw keuze.

Voors en tegens

Natuurlijk kunt u een kans nemen en de computer op een gewoon bureau plaatsen, maar deze beslissing is waarschijnlijk niet gerechtvaardigd, omdat u binnenkort zult ontdekken dat het onhandig is om een ​​pc te gebruiken en dat het niet praktisch is om dit te doen. In een speciaal compartiment is de systeemeenheid minder stoffig, en in het geval van een bureau staat deze open voor alle verontreinigingen. Het zal extreem moeilijk zijn om aan de kabels te trekken, de apparaten met elkaar te verbinden en dan te volgen, om niets te beschadigen of omvallen.

Op basis van al het bovenstaande kunnen we vol vertrouwen zeggen dat een speciale computerbank de meest comfortabele oplossing is voor kantoorapparatuur.

Er is maar één minpuntje voor een model met planken: je moet er een iets grotere hoeveelheid voor betalen dan voor een gewone tafel. Maar dit is in wezen nauwelijks een nadeel. We moeten nu uitzoeken welke soorten computertabellen met planken er zijn.

types

Bureau voor het bedrijf zal nuttig zijn voor studenten. Een logische vereiste is de beschikbaarheid van voldoende ruimte voor het opslaan van briefpapier en leermiddelen om taken uit te voeren. Mensen die actief met teksten werken, ook op professioneel niveau, moeten oplossingen kiezen met het langst mogelijke tafelblad, dan ontstaan ​​er geen problemen.

 • Tafel met laden kan heel anders zijn in prestaties, maar het beste is de aanwezigheid van twee vakken. Een van hen wordt meestal direct links van de werkplek direct onder het hoofdwerkblad geplaatst (zodat u vaak gebruikte items bij de hand kunt hebben) en de tweede of meerdere extra items worden in de sokkels geplaatst, suprastructuren die bij de miniatuurkasten horen.
 • Quality Worker tafel met etui kunt u gemakkelijk boeken, andere gedrukte publicaties opslaan en zelfs met een verjongd tafelblad in vergelijking met kantooropties, is het heel gemakkelijk om het te gebruiken. Grote tafels van dit type hebben zich goed bewezen in huiskamers, kantoren en thuiskantoren. Houd er echter rekening mee dat de gevallen vooral bij schoolkinderen in trek zijn en dat de kosten van meubilair waar ze aanwezig zijn, erg hoog zijn.
 • Tafel met ladekast - dit is geen klassiek model, maar een bureau. De achterwand is zeer hoog gemaakt en de dozen zijn geïnstalleerd, zowel naar beneden vanaf het tafelblad als naar boven toe (om er kantoorbenodigdheden en andere kleinigheden in te bewaren). Een dergelijk ontwerp wordt als verouderd beschouwd door zowel technologen als ontwerpers, dus het moet alleen in een barokstijl of classicisme worden gebruikt. De bovenste planken en in andere versies zijn niet zo belangrijk, waarbij lagere bovenbouw veel voordeel oplevert, aan de keuze waarvan meer aandacht moet worden geschonken.
 • Intrekbare computerbank (uitgerust met tal van intrekbare elementen) is zeer functioneel en stelt u in staat om veel dingen op te slaan die niet interfereren in de gebruikelijke tijd, maar eenvoudig terug te halen zijn wanneer dat nodig is.

Het schap voor toetsenbord en muis moet naar voren worden geschoven, omdat dit een belangrijke voorwaarde is voor ergonomie en veiligheid voor computerwerk.

 • Optie met boekenplanken zoals werken en studenten. Als de tafel groot is, kan deze zelfs een vervanging worden voor een aparte kast. Maar zelfs met een klein bedrag is het voordeel onbetwistbaar: naslagwerken, fotoalbums, atlassen, encyclopedieën, woordenboeken en andere boeken kunnen op afstand worden bewaard.
 • Bijzettafels, geïnstalleerd vanaf de onderkant, moet een tafelblad hebben dat niet korter is dan 1,3 m. Vaak worden intrekbare blokken aangevuld met open platforms, die het mogelijk maken om verschillende kantoorapparatuur te installeren. Het is op dergelijke oppervlakken dat modems, routers en andere apparatuur worden geïnstalleerd, waartoe niet elke dag toegang vereist is.
 • Schapadditief voor de tafel (meestal uitgerust met lockers) is ook een zeer goed element. Afhankelijk van persoonlijke smaak en omgeving, kan het worden gemaakt in een klassiek kantoorontwerp en kan het een vrucht zijn van bijna onbeperkte verbeeldingskracht. Vaak "spelen" ontwerpers met geometrische vormen en curven.Gelegen op de top van het ontwerp kan bijna het plafond bereiken en hoe deze plek te gebruiken, alleen de gebruikers zelf beslissen.
 • Rekken tafels Pc's hebben een kenmerkende eigenschap: het rek staat in de regel haaks op het vlak van het tafelblad. Bedenk of hij het pad van de lichtstralen niet zal blokkeren.

Op de stellingen kunt u eenvoudig en eenvoudig veel voorwerpen rangschikken, waardoor een klein gebied wordt weggenomen.

Oplossingen met gemonteerde planken hebben hun sterke en zwakke punten. Ze zijn dus onafhankelijk van het grootste deel van de tabel en kunnen op hun plaats blijven als ze worden verplaatst. Om dezelfde reden zul je zeker de muur moeten boren, het product erop moeten bevestigen en later zal het niet zo gemakkelijk zijn om het te verplaatsen.

Een tafel met gesloten planken is bijvoorbeeld een kasttafel die de constructie transformeert, op de planken waarvan een monitor, een systeemeenheid en andere omvangrijke apparaten zijn geplaatst. Deze optie is optimaal als de ruimte een ernstig gebrek aan ruimte heeft voor een computerbureau. In de afgesloten compartimenten kan ook het papier en gedrukte literatuur, speelgoed, uitkomen.

Bestudeer altijd de bezorgset zorgvuldig, om niet te veel te betalen voor onnodige functies en om absoluut noodzakelijke zaken niet uit het oog te verliezen.

Vergeet niet dat de basisuitrusting in aanzienlijke mate kan worden uitgebreid, aangevuld met hulpelementen en details.

afmeting

Na een fout gemaakt te hebben met de selectie van de afmetingen van de computerbank, is het gemakkelijk om schade toe te brengen aan het zicht en de wervelkolom. Een te hoge versie is niet nodig, maar het is ook niet zinvol om modellen te nemen met een tafelblad op minder dan 0,7-0,8 m van de vloer. De kleinste toegestane diepte van het werkende deel is 800 mm, en de lengte van de constructie kan alleen worden beperkt door uw behoeften. Denk aan het waarschijnlijk geschreven werk en ruimte voor luidsprekers, scanners, joysticks en dergelijke apparatuur.

Voor toetsenbordplanken is de ideale breedte 70 cm, dit is niet teveel, en de ellebogen hangen niet in de lucht en worden extreem moe tijdens normaal werk.

Materialen en kleuren

Maak computertabellen van:

 • DSP, MDF (beide materialen kunnen worden afgewerkt met fineer of decoratief plastic);
 • natuurlijk hout;
 • glas met hoge sterkte.

Het uiteindelijke advies over het kiezen van het optimale materiaal is onmogelijk te geven, maar let op de voor- en nadelen van bepaalde typen. Spaanplaten en MDF zijn betaalbaar en relatief goedkoop, ze laten je een mooi uiterlijk creëren, maar verdragen geen vocht of hitte.

Het is onwaarschijnlijk dat iemand de ecologische zuiverheid van de boom en de aantrekkelijkheid in gevaar kunnen brengen, maar om te betalen voor de houten meubels zal moeten werken.

Glas is ook volkomen veilig in milieu- en sanitaire termen. Het ziet er prachtig uit, maar is duur, gemakkelijk vervormd en kapot, wordt snel vies. De algemene conclusie: als je niet proberen om zijn originaliteit en luxe aan te tonen, en wil gewoon een betrouwbare en functionele tafel, is het nodig om stil te staan ​​bij de CPD. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan dit goedkope gefineerde materiaal. Ook wordt aanbevolen om meer milieuvriendelijke opties van spaanplaatklasse "E-1" aan te schaffen.

De mogelijkheden van de moderne industrie om meubels te verven zijn bijna onbeperkt. Maar de deskundigen, of ontwerpers of psychologen geloven dat de computer bureaus hebben de voorkeur neutrale tinten.?

Heldere en expressieve tinten van plastic constructie passen bij kinderen, maar kunnen snel een hekel hebben.

Hoe te kiezen?

Met praktische mogelijkheden, materialen en de benodigde grootte is meer of minder duidelijk. Maar deze gegevens zijn niet voldoende om een ​​computerbureau van hoge kwaliteit te kiezen dat u lang van dienst zal zijn.

 • Als u de ruimte van het huis wilt indelen naar persoonlijke smaak en deze vaak wilt aanpassen, moet u de keuze voor het modulaire systeem stoppen. Door afzonderlijke onderdelen te verwijderen en toe te voegen, is het heel gemakkelijk om het onherkenbaar te transformeren. Om voor de hand liggende redenen wordt dezelfde oplossing ook aanbevolen voor het vaak veranderen van computers, het demonteren en opnieuw samenstellen van mensen.
 • Overweeg dat aangepaste ontwerpen niet minder dan 10.000 roebel kosten. U moet eerst weten of u het vereiste bedrag kunt betalen en pas daarna contact opnemen met de master.
 • Voor een kleine kamer zijn modulaire of hoekoplossingen ideaal. Het maakt niet uit of de werkplek is gemaakt voor een student of voor een volwassene, het is noodzakelijk om rekening te houden met natuurlijke en kunstmatige verlichting. In dit geval moet de tafel zo worden dat zonlicht vanachter de zit op het oppervlak valt.

Mooi interieur

Vanwege het belang van functionele overwegingen mag ook esthetische informatie niet over het hoofd worden gezien. Monochrome ontwerpen worden als universeel beschouwd. Bijna elk interieur zal in harmonie zijn met hen. Het is zinvol voor jonge gebruikers om een ​​computerbureau te doneren dat lijkt op een balie of is ingericht volgens een ander fris en gedurfd plan.In modernistische interieurs zal een tafel in een trapladder-formaat zijn externe aantrekkingskracht tonen.

Een computerdesk-secretaresse met een opvouwbare console (die in opgevouwen toestand als kastdeur fungeert) past logisch in een minimalistische ruimte. Waarschuwing: het plaatsen van een stationaire computer zal waarschijnlijk niet lukken. In ieder geval moet de kleur overeenkomen met de algemene toon van de kamer, zodat de tafel niet onnatuurlijk en absurd lijkt.

In de volgende video leert u meer over het kiezen van een computerbureau met planken.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer