Klein computerbureau

Tegenwoordig is er in bijna elk huis een computerbureau. Een dergelijke populariteit van dergelijke meubels is vrij verklaarbaar, omdat we in een tijd van geavanceerde technologie leven en computers / laptops en andere gerelateerde apparaten ons leven zijn binnengedrongen. Zonder deze objecten is het onmogelijk om een ​​moderne persoon voor te stellen. Gelukkig produceren meubelfabrieken een grote variëteit aan meubels om computerapparatuur te huisvesten. Kleine computer-desks zijn bijzonder comfortabel en functioneel.

Typen en modellen

Computers en andere kantoorapparatuur zijn tegenwoordig onmisbare attributen van elke persoon en woning. Technologieën evolueren voortdurend en vervangen elkaar, maar het blijft ongewijzigd dat ze geschikte plaatsen in de ruimte moeten toewijzen.Om dit te doen, zijn er speciale computer desks, die vrije ruimte bieden voor elk detail.

En als uw huis geen groot gebied heeft, zal een extra tafel erin de al compacte ruimte beperken. De oplossing voor dit veel voorkomende probleem is het kopen van een klein computerbureau. Dergelijke meubels zijn tegenwoordig erg populair, omdat het compacte afmetingen heeft en gemakkelijk in de woning van kleine beelden past.

Vaak zijn deze interieurartikelen uitgerust met extra laden, planken en invoegtoepassingen. Met deze kopieën kunt u niet alleen een computer of laptop op deze apparaten plaatsen, maar ook belangrijke papieren, documenten, tijdschriften, mappen en andere noodzakelijke benodigdheden.

Met al zijn veelzijdigheid blijven vergelijkbare computertabellen klein en wordt er aanzienlijk minder vrije ruimte in de ruimte geboden.

Het kiezen van het juiste product is alleen gecompliceerd door een enorm bereik. Tegenwoordig kunt u in meubelzaken niet alleen standaard rechthoekige modellen, maar ook meer interessante hoek of diagonale ontwerpen met of zonder extra planken.

Compacte computertabellen worden tegenwoordig gepresenteerd in verschillende modificaties. Elk model van dergelijke meubels heeft zijn eigen individuele kenmerken, voor- en nadelen. Rassen van kleine computertafels, die moderne fabrikanten produceren, kunnen als volgt worden geclassificeerd.

Rechte lijnen

Directe computertabellen zijn de meest voorkomende en dicht bij de klassiekers. In de regel onderscheiden dergelijke modellen zich door een beknopt uiterlijk en een structuur die geen niet-standaard elementen bevat. Er moet echter worden opgemerkt dat rechthoekige tafels vaak zijn uitgerust met planken en laden, waardoor ze functioneler en gemakkelijker te gebruiken zijn.

Het ontwerp van dergelijke meubels wordt gepresenteerd in de vorm van een standaard onder de monitor en een speciaal glijdend veld voor het toetsenbord.

Tegenwoordig zijn zulke gevallen waarin er zijplanken zijn (intrekbaar en statisch) erg populair. Ze plaatsen vaak de printer en andere kantoorapparatuur.

hoek

Kleine tabellen van deze wijziging verschenen relatief recent. Meestal hebben ze een g-vormige structuur.Vanwege het niet-standaard ontwerp, wordt een dergelijke tafel niet aanbevolen om in het centrale deel van de kamer te worden geplaatst. De beste en meest optimale plek voor een hoektafel is een vrije hoek in de kamer. Veel consumenten kiezen voor dergelijk meubilair vanwege het feit dat het perfect bespaart vrije ruimte.

Vanwege de hoekige structuur worden de tafelbladen voor dergelijke modellen verlengd en kunnen er meer voorwerpen op worden geplaatst. Het kan bijvoorbeeld niet alleen een monitor zijn, maar ook alle media-apparaten, een printer, een scanner en andere soortgelijke objecten.

Monitoren op dergelijke tafels bevinden zich vaak in de hoek, dus voordat u dergelijke meubels koopt, moet u ervoor zorgen dat een dergelijke organisatie van de werkplek bij u past.

diagonaal

Het ontwerp van kleine diagonale tafels gaat ervan uit dat de gebruiker een beetje schuin zal zitten en zijn gezicht zal worden gericht naar het hoekgedeelte van het meubilair. Op dezelfde manier is de werkplek georganiseerd in de hoekmodellen.

Als u besluit een diagonaal computerbureau aan te schaffen, moet u weten dat het erg handig is om erbij te zitten, omdat u op een vergelijkbaar ontwerp zit, Je rug en nek worden niet overbelast. Daarnaast is er voldoende vrije ruimte onder de tafel (aan de rechter- en linkerkant). Meestal plaatsen ze de systeemeenheid of speciale pilaren met planken en laden.

loodrecht

Kleine computertafels met een loodrecht ontwerp zijn misschien het meest functioneel. In de regel gaan gebruikers achter dergelijke modellen diagonaal zitten (tegenover de muur, met hun rug naar het raam). Uiterlijk lijken deze opties niet te compact, zelfs als hun natuurlijke grootte klein is.

vouwen

Ook verschillen moderne computertafels met kleine afmetingen van elkaar in hun ontwerpen en mechanismen (indien aanwezig). De populaire vouwoptie heeft bijvoorbeeld de functie om de hoogte van het tafelblad aan te passen. In sommige geavanceerde gevallen kunt u ook de hoek van de tabel wijzigen. Vanwege dergelijke nuttige eigenschappen, hoogwaardige klaptafel kan gemakkelijk mensen van elke hoogte gebruiken en bouwen.

mobiel

De categorie mobiele telefoons omvat moderne computerschijven met kleine afmetingen op wielen.Dergelijke meubels kunnen heel gemakkelijk naar een nieuwe plek worden verplaatst, waardoor de vloerafwerking wordt beschadigd. Mobiele tabellen zijn betrouwbaar. Tijdens de beweging hoeft u zich geen zorgen te maken dat de computer van het tafelblad valt.

vrijdragende

Handige consoletafels zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen zelfs op de muur worden geïnstalleerd. Hiervoor is een vergelijkbare structuur samen met het tafelblad gemonteerd met speciale planken direct op het muuroppervlak. Dergelijke instanties kunnen in hun structuur een bovenbouw en een groot aantal open planken hebben.

In de regel maken dergelijke vliegtuigen het mogelijk om niet alleen computerapparatuur, maar ook verschillende kleinigheden op hen te plaatsen. Kiezen voor zo'n interessante tafel, moet worden opgemerkt dat Het ziet er alleen harmonieus uit in een modern interieur.

Voor de klassiekers zal zo'n model niet werken. Het nadeel van de consoletafels is dat ze nogal problematisch zijn om van de ene plaats naar de andere te gaan, omdat ze stevig aan een bepaald oppervlak zijn bevestigd.

Met bovenbouw

Computertafels met een bovenbouw zijn praktisch en multifunctioneel, omdat ze niet alleen bestaan ​​uit een standaard werkvlak, maar ook uit een reeks ruime open planken of structuren met een rek.Meestal worden deze extra elementen direct aan het oppervlak van de tafel bevestigd.

De add-ons zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als het tafelblad en de steunen. Deze elementen kunnen de rol spelen van een plank voor het plaatsen van een monitor of een smaller en lager deel dat boven het tafelblad is gemonteerd.

In de regel worden aangevuld met dergelijke ruime meubels extra planken voor de samenstellende elementen van computerapparatuur. Dergelijke producten zijn vaker multi-tiered en hebben veel compacte opslagsystemen.

transformator

Transformeerbare computertabellen zijn tegenwoordig erg populair. Dergelijke meubels kunnen naar eigen inzicht worden gewijzigd en regelen uw werkplek. Gelukkig hebben moderne fabrikanten een groot aantal mogelijke transformatieopties geboden.

Het kan bijvoorbeeld een ingewikkeld ontwerp zijn, een werkplaats die in een apart gedeelte van de kast is geïnstalleerd. Het ziet er als volgt uit: in een van de vrije afdelingen van een ruime kast is een tafelblad stevig bevestigd waarop de monitor is geplaatst en de systeemeenheid bevindt zich in de volgende cel.

Er zijn ook Transformeren van tafels met schuifpanelen. Dergelijke producten hebben een afzonderlijk geïnstalleerde monitorstandaard en een daaronder gelegen tafelblad. In de regel kan het worden geroteerd en gefixeerd in de meest comfortabele positie voor u.

Samengestelde transformatietabellen zijn tegenwoordig in trek. Meestal bestaan ​​deze ontwerpen uit verschillende lagen gemaakt van lichtgewicht materialen. De lagen bevatten een monitorstandaard, tafelblad, toetsenbordplank en een aparte nis voor de systeemeenheid.

De positie van de "vloeren" kan naar eigen goeddunken worden aangepast, waardoor de meest geschikte werkplek wordt gevormd.

vorm

De meest populaire zijn rechthoekige computertafels met hoekige randen. De tweede meest populaire zijn hoekige en loodrechte modellen.

Originele computertafels met afgeronde hoeken zien er zacht en netjes uit. Het tafelblad daarin kan ook rond, ovaal en zelfs licht gebogen zijn. Dergelijke modellen komen minder vaak voor dan traditionele hoekige exemplaren en zijn niet geschikt voor elke kleine kamer. Voordat je ze koopt het is noodzakelijk om alle nodige metingen uit te voeren, anders is het interieur vol met een ronde tafel.

afmeting

Moderne meubelfabrieken produceren meubels van elke grootte, zodat u de beste optie voor elk gebied en elke lay-out kunt kiezen. De standaardlengte van een kleine computertafel is 90 cm. Hoekige en loodrechte modellen verschillen in grotere indicatoren.

De hoogte van de minitafel moet worden geselecteerd op basis van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaars, evenals hun hoogte en hoogte. Dus, als meerdere mensen op een computer / laptop werken, is het aan te raden om tabellen met hoogteaanpassing te selecteren, zodat elke gebruiker het meubilair voor zichzelf kan aanpassen.

Ook een miniatuur computertafel oppakken Houd rekening met de afstand tussen de onderdelen. Het toetsenbordplateau mag bijvoorbeeld niet meer dan 10 cm onder het werkblad liggen. Wat betreft de plank, bedoeld voor de installatie van de monitor, deze moet zich niet hoger dan 15 cm bevinden.

Voordat u gaat winkelen voor zo'n kleine tafel, moet u natuurlijk zorgvuldig meten in welke kamer deze zich bevindt.Dit is nodig zodat het meubilair perfect in de bestaande lay-out past, omdat vaak zelfs de kleinste modellen de structuur van de ruimte "breken".

materialen

Kleine computer bureaus zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • De mooiste, duurzame en milieuvriendelijke zijn modellen van massief hout. Dergelijke meubels kunnen veilig worden geïnstalleerd in zowel volwassenen- als kinderkamers, omdat het geen gevaarlijke en schadelijke stoffen bevat en de gezondheid van de mens niet schaadt. Een natuurlijke houten tafel zal zeer lang meegaan en zal blij zijn met zijn dure uiterlijk, maar vereist speciale zorg. Hout moet van tijd tot tijd worden behandeld met speciale beschermende stoffen, anders zal het snel "oud worden": het zal barsten en drogen.

Houten computertafels zijn duur, maar hun prestaties en ontwerp zijn ongetwijfeld de moeite waard. Producten uit massief berken of grenen zijn beter toegankelijk, omdat deze soorten niet als waardevol worden geclassificeerd.

 • Veel goedkopere kosten ontwerpen van MDF of LDSP. Ze hebben ook een lange levensduur en zijn vrij duurzaam, maar ze kunnen niet bogen op hetzelfde prachtige ontwerp als massief houten modellen.Bovendien bevat de houtspaanplaat (DSP) gevaarlijke formaldehydeharsen, die bij hoge temperaturen in de kamer vrijkomen. Om de gezondheid niet te schaden, raden experts aan om een ​​beetje te veel te betalen en producten van gelamineerd spaanplaat of materiaal van de klasse "e-1" aan te schaffen.
 • Aantrekkelijk en stijlvol ontwerp bezit glazen tafels. Dergelijke producten kunnen het interieur opfrissen en het een meer progressieve uitstraling geven. Experts raden aan tafels te kopen, die sterk gehard glas bevatten. Maar zelfs dergelijk materiaal zal een zorgvuldige en zorgvuldige houding vereisen.
 • De goedkoopste zijn kleine computer plastic tafels. Dit materiaal rot niet en verliest zijn aantrekkingskracht zelfs na vele jaren niet. Maar je moet alleen die modellen kopen die van hoogwaardig plastic zijn gemaakt.

kleur

De miniatuur computertafel kan in de volgende kleuren worden geverfd:

 • De klassieke zijn wit, zwart en bruin. Ze kunnen in bijna elk interieur worden geplaatst. Het belangrijkste is dat hun kleur overeenkomt met de rest van de objecten in de omgeving en niet de aandacht op zichzelf richt, en de "witte kraai" wordt.
 • Modieus en duur is de dichte schaduw van wengé. Onlangs is het meubilair van deze kleur razend populair.
 • Als u een degelijk en respectabel model wilt kopen, moet u op zoek naar een luxueuze mahoniehouten tafel. Een reeks van soortgelijke tinten kan het interieur verrijken en de gewenste tonen van luxe erin brengen.
 • Neutraal zijn computertabellen met een grijstint. Ze zullen er harmonisch uitzien in vele ensembles, maar het is niet aan te raden om ze in het interieur van "frisse" tonen te plaatsen, zodat ze geen saaie en eentonige omgeving vormen.

stijlen

De computertafel van klein formaat moet bij uitstek geschikt zijn voor de stijl van het interieur waarin deze zich bevindt. Overweeg de individuele kenmerken van modellen die tot verschillende stilistische gebieden behoren:

 • Classic. Voor een klassiek interieur moet een tafel van hout worden gekozen. Het mag geen glazen of metalen delen bevatten die inherent zijn aan moderne ensembles. Een klassiek computerbureau moet discreet maar elegant zijn.
 • Loft. In de populaire zolderstijl "zolder" zullen alle tafels eruit zien, omdat een dergelijke richting verschillende stijlen tegelijk combineert.Vaak kun je in deze ensembles kennis maken met de originele modellen van kunstmatig verouderd hout of specimens, aangevuld met decoratieve stenen ..
 • High-tech In een dergelijk vooruitstrevend interieur ziet een glazen tafel met een metalen frame er het beste uit. Als je een aanhanger bent van natuurlijke materialen, kies dan voor een dergelijk modern ensemble een massief houten model in zwart of wit.
 • Minimalisme. Dit is een andere moderne stijl, waarvan het keurmerk de minimale set interieurartikelen en decoratieve accessoires is. Een klein computerbureau ziet er geweldig uit in deze omgeving. Het is raadzaam om beknopte opties te kiezen, zonder decor of kleurrijke inserts.
 • Provence. In luchtige Provençaalse stijl ziet het er geweldig licht of pastel houten tafel. Voor dergelijke interieurs kiest u meestal meubels met een uitgesproken boomstructuur, die de sfeer warmte en comfort geven.

merken

Hoogwaardige en functionele computertabellen van compacte afmetingen geven de volgende populaire merken vrij:

 • Ikea.Het assortiment van deze bekende fabrikant omvat goedkope en aantrekkelijke tabellen van verschillende kleuren en ontwerpen, van recht tot loodrecht.
 • "Makeyenko". Deze fabrikant biedt goedkope, maar functionele meubels gemaakt van gelamineerd spaanplaat (sommige modellen hebben metalen onderdelen). Het assortiment van het bedrijf wordt vertegenwoordigd door producten met extra planken, invoegtoepassingen en laden.
 • "Vitra". Mooie tafels van MDF produceren dit Russische merk. Vooral het vermelden waard zijn de stijlvolle ontwerpen van zwarte kleur met lichte PVC-randen.
 • Duitse wereld. Laconische en hoogwaardige computertabellen worden geproduceerd door het Duitse merk German World. In het assortiment bevinden zich verschillende meubels, waarvan de kosten vaak minder dan 10.000 roebel bedragen.

Hoe te kiezen?

De keuze van een geschikte computertafel van kleine afmetingen moet zeer serieus worden benaderd, omdat mensen tegenwoordig veel tijd achter dergelijke meubels doorbrengen:

 • Allereerst is het noodzakelijk om een ​​complete set en een ontwerp van een tafel te kiezen. Het hangt allemaal af van de lay-out van het pand en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren. Als er meerdere mensen achter de computer werken, is het raadzaam om producten met instelbare hoogte van het tafelblad te kopen.Dus, elke gebruiker zal in staat zijn om het meubilair aan te passen aan hun groei.
 • De materialen waarvan de tafel is gemaakt, moeten van de hoogste kwaliteit zijn. De meest praktische en veilige modellen zijn gemaakt van hout, maar ze zijn duur. Een plastic of MDF / spaanplaat tafel kost minder. Het is beter om de laatste opties te kopen met een interlinie-interval, omdat ze milieuvriendelijker zijn. Glazen tafels zien er spectaculair uit in het interieur, maar u moet ze voorzichtig hanteren.
 • Een belangrijke rol bij het kiezen van een computerbureau is het ontwerp. Dergelijke meubels moeten qua kleur en stijl geschikt zijn voor het ensemble waarin het zich bevindt.
 • Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de beproefde fabrikanten, die hoogwaardige en aantrekkelijke meubels produceren. Door producten van dergelijke bedrijven te kopen, is het niet waarschijnlijk dat u zult vallen voor laagwaardige en kortlevende goederen.

Alles over de juiste keuze van de computerbalie, zie hieronder.

Stijlvolle ideeën in het interieur

Een smalle donkere chocoladetafel met een bovenstructuur ziet er aantrekkelijk uit bij een raam in een lichte kamer. Zet aan de zijkant een crèmekleurige leren bank en bij de tafel staat een blauwe compacte hoge stoel op een metalen frame.

De consoletafel van een donkere kap ziet er effectief uit in de kamers, afgezet met pastelkleurige en warme kleuren. Naar het tafelblad wordt geen "zwarte vlek" in een dergelijke omgeving, u kunt daar zwarte planken en laden aan toevoegen.

In kinderkamers is het beter om lichtere en positievere modellen te gebruiken. In de slaapkamer voor een jongen kun je bijvoorbeeld een kleine witte tafel kopen met zijladen in blauw en groen.

Dergelijke meubels zullen in harmonie zijn met de mint en blauwe muren, evenals de vloer, afgezet met gestreept gekleurd tapijt.

Het beste is om donkere mobiele tafels op wielen te plaatsen met lichtgekleurde werkbladen en toetsenbordplanken in sneeuwwitte kamers en metalen stoelen met zwarte bekleding. U creëert dus een stijlvol en zakelijk contrast.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer