Hoe groot moet een computer bureau zijn?

 Hoe groot moet een computer bureau zijn?

Computerbureaus zijn tegenwoordig onmisbare kenmerken van elk huis. Dergelijke interieurartikelen hebben zo'n wijdverspreide en benijdenswaardige populariteit gewonnen vanwege het feit dat het leven van een moderne persoon onlosmakelijk verbonden is met computerapparatuur, wat een aparte plaats vereist.

De keuze van hoogwaardige computertabellen hangt echter niet alleen af ​​van hun configuratie en ontwerp, maar ook van hun omvang.

Speciale functies

In onze tijd, zonder een computer bureau kan het niet doen. Deze meubels zijn speciaal omdat ze in een breed scala van omgevingen kunnen worden gebruikt.Dit kan een stadsappartement of een privéhuis zijn, of een klein of groot kantoor, evenals een overheids- of entertainmentinstituut. Dankzij multitasking kunnen dergelijke meubels universeel worden genoemd.

Bovendien bevinden dergelijke constructies zich vaak zowel in volwassenen als in kinderkamers, omdat zelfs de jongste gebruikers moeiteloos de juiste techniek beheersen. Goed geselecteerde computer desk is perfect voor werk, en voor games en recreatie. Deze meubels zijn multifunctioneel, omdat ze niet alleen kunnen worden gebruikt voor het werken op een laptop of een stationaire pc.

Vaak zijn modellen met grote en ruime werkbladen verdeeld in twee helften. Eén ervan wordt direct onder de computer toegewezen en de tweede wordt een schrijfzone. In de regel hebben dergelijke tabellen indrukwekkende afmetingen, maar het is erg handig om ze te gebruiken.

Dergelijke wijdverspreide en gewilde meubels vinden hun plaats in bijna elke kamer van de woning. Dit kan niet alleen een serieuze studie zijn of een slaapkamer voor een schoolkind, maar ook een woonkamer, een bibliotheek en zelfs een keuken (in het geval van een studio-appartement).

Werken en studeren aan zo'n tafel moet zo gemakkelijk mogelijk zijn, dus moderne meubelfabrieken produceren een verscheidenheid aan opties met een heel andere structuur, evenals verschillende indicatoren van lengte, hoogte en breedte.

Deze parameters spelen een van de belangrijkste rollen bij de selectie van een geschikt model van een computerbureau.

Het is een feit dat de gebruiker, door te werken aan een constructie van ongeschikte maten, erg ongemakkelijk en ongemakkelijk zal zijn. Bovendien kan de continue werking van dergelijke tafels aanzienlijke schade aan de menselijke gezondheid veroorzaken. Dus, werkend voor een te laag model, moet je constant voorover buigen en het lichaam naar voren geven, wat na verloop van tijd kan leiden tot een ernstige kromming van de wervelkolom en de bukken, om nog maar te zwijgen van de pijnlijke pijn die je vaste metgezellen kan worden.

Niet minder serieus is de noodzaak om de grootte van de computerbalie te benaderen die u van plan bent te kopen voor het kind. Het is erg belangrijk om niet alleen op de breedte en lengte van het tafelblad te letten, maar ook op de hoogte van de constructie als geheel. Als je het groeiende lichaam niet wilt beschadigen, moet de computer desk ervoor correct worden gekozen.

Natuurlijk hangt de keuze van meubels van de ene of de andere grootte in veel opzichten ook af van het aantal items dat je erop wilt plaatsen. Als er niet zo veel zijn, dan is het heel goed mogelijk om te doen met een compact model met een klein tafelblad.

Als u op zoek bent naar een ruimere en ruimere versie, dan zijn de afmetingen passend.

Hoe alle maten berekenen?

Als u de juiste parameters van de computerbalie wilt weten, dan Je moet verwijzen naar een eenvoudige wiskundige formule die veel kopers tegenwoordig gebruiken bij het kiezen van meubels:

 • Voor zelfberekening van de hoogte van de computerbank, moet u de volgende acties uitvoeren: hoogte (in centimeters) x 75 cm (standaardhoogte van de pc-tafels) / 175 cm = constructiehoogte
 • De breedte van de computertafel mag niet te klein zijn. Het wordt aanbevolen om nog een extra 30-40 cm toe te voegen aan een specifieke parameter van dit of dat tafelblad, zodat u extra ruimte krijgt voor de nachtkastjes;
 • De minimale correcte diepte van een computermodel zonder add-ons is 45 cm. Als er natuurlijk nog andere componenten in het ontwerp zitten, kan deze indicator bijvoorbeeld meer zijn dan 60 cm.De optimale diepte van dergelijke meubels hangt voornamelijk af van de structuur en uitrusting.

Normen en populaire dimensies

Standaardafmetingen van tafels voor pc en laptops worden aanbevolen om te overwegen, variërend van de meest compacte modellen. Met uitzondering van de hoogte kunnen de resterende indicatoren zonder enige beperking worden gewijzigd.

Wat de hoogte betreft, speelt het een van de belangrijkste rollen bij het ontwerpen van dergelijke meubels. Verkeerd gekozen versies kunnen niet alleen de ruggengraat beschadigen, maar ook het zicht van de gebruiker, aangezien de monitor op een dergelijk model zich op de verkeerde hoogte bevindt. Vooral, de selectie van de juiste optie hangt af van de positie waarin de persoon zal zitten.

Experts zeggen dat tijdens het werken aan een computerbureau, het lichaam in deze positie moet blijven:

 • de rug is recht;
 • onderarmen - ontspannen;
 • schouders - niet verhoogd en niet gespannen;
 • spieren zijn ook ontspannen;
 • de voeten moeten waterpas zijn en op een speciale standaard staan, een plank onder het tafelblad of gewoon op de vloer.

De klassieke hoogte van de tafel voor computerapparatuur is 750 mm (75 cm).Het wordt berekend op basis van de gemiddelde groei van beide geslachten. Dus, de gemiddelde lengte van mannen - 175 cm, en vrouwen - 162 cm.

Als de groei van de gebruiker erg klein is (150 cm) of juist te indrukwekkend (190 cm), dan zijn de volgende oplossingen in dergelijke gevallen een echte redding:

 • in hoogte verstelbare stoelen;
 • bestel ontwerpen volgens individuele maten;
 • werkblad met regelfunctie.

Wat de standaardbreedte van de computerbalie betreft, zijn er verschillende van de meest populaire opties:

 • hoekopties hebben een traditionele breedte van 160-170 cm;
 • smalle tafels zijn beschikbaar met een breedte van 120-135 cm;
 • Klassieke rechte rassen hebben een standaardbreedte van 100 cm.

De breedte van de structuur is echter afhankelijk van verschillende belangrijke factoren:

 • het minimum is 60-70 cm, en het maximum is 80-95 cm;
 • het compartiment voor de systeemeenheid moet minimaal 20-30 cm zijn;
 • neem voorlopig een vrije plaats om het nachtkastje te plaatsen en voeg nog eens 30-40, 45 cm aan de hele structuur toe;
 • producten van de hoekige structuur moeten een keerruimte van het tafelblad hebben, die 50-60 cm vormt.

Een andere belangrijke parameter van een computerbureau is de diepte. De hoofdafmetingen van de gehele structuur als geheel hangen er grotendeels van af.

Bij het berekenen van dit detail moet u rekening houden met de volgende nuances:

 • tabellen zonder add-ons hebben in de regel een diepte van minimaal 45 cm;
 • constructies waarin extra bovenbouwen aanwezig zijn hebben een diepte van 60-70 cm;
 • hoekige exemplaren uitgerust met planken, hebben meestal een diepte die het merkteken van 85 of 90 cm overschrijdt.

Oplossingen op maat

Veel consumenten worden geconfronteerd met het feit dat ze niet geschikt zijn voor een model van de computerbank uit de standaardserie. Raak in dergelijke gevallen niet in paniek en word boos. Gelukkig bieden veel fabrikanten tegenwoordig een op maat gemaakte meubelservice aan. U kunt dus komen met uw schets en metingen, om het perfecte ontwerp van optimale afmetingen te bestellen. Dergelijke producten kosten natuurlijk vaak meer dan populaire vitrines, maar in dit geval rechtvaardigt het doel de middelen, omdat u daardoor de meest handige en comfortabele computertafel krijgt.

Bovendien zijn hedendaagse multifunctionele ontwerpen met aanpassing erg populair.Ze hebben een benijdenswaardige vraag, niet alleen vanwege het feit dat ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan een persoon met elke hoogte en configuratie, maar ook omdat ze zelfs voor een compact huis kunnen worden geselecteerd en ruimte besparen.

Verstelbaar zijn de tafelsteunen, de tafelbladen zelf en de standaards voor de monitor. Als u dergelijke meubels combineert met comfortabele verstelbare stoelen, krijgt u als resultaat een universele tandem, waarvoor alle gezinsleden kunnen werken, waarbij zij telkens functionele structuren voor zichzelf plaatsen.

Functionele modellen

Moderne fabrikanten produceren een grote verscheidenheid aan computertabellen met verschillende structuur en functionele componenten van een complete set. Laten we in meer detail de meest populaire en gewilde opties bekijken die tegenwoordig in veel huizen te vinden zijn:

 • Rechte lijnen Deze producten behoren tot de meest populaire, omdat ze de eerste waren op de meubelmarkt. De meeste van deze ontwerpen hebben ruime rechthoekige werkbladen. Ze kunnen langs de vrije muur in de kamer worden geplaatst, waardoor de vrije ruimte in het centrale deel vrijkomt.Het wordt aanbevolen rechte tafels te hebben zodat ze de doorgang niet blokkeren en het vrije verkeer in de kamer niet belemmeren, aangezien de aanwezigheid van scherpe hoeken van dergelijke meubels kan leiden tot pijnlijke slagen;
 • Corner. Deze modellen zijn de tweede meest populair. Hun grootste voordeel is dat ze u ruimte laten besparen in de ruimte, omdat ze in een vrije hoek geplaatst kunnen worden. Bovendien kan daarin de systeemeenheid in de regel een beetje verder worden geduwd, zonder daarbij de werkruimte te vervuilen. Alle items op het werkblad op de hoek zijn altijd beschikbaar;
 • Diagonal. Tegenwoordig zijn dergelijke modellen benijdenswaardig populair, omdat ze er origineel uitzien en het erg handig is om ze te gebruiken, zoals opgemerkt door veel kopers die dergelijke ontwerpen hebben toegepast. Aan deze tafels kan de gebruiker diagonaal zijn en wordt zijn gezicht gericht op een hoek. Vaak heeft deze structuur mini-minitabellen. Hun nadeel is het gebrek aan functionaliteit. Nachtkastjes zijn in de regel aanwezig onder de hoofdcoating van deze modellen en glijelementen zijn volledig afwezig.

Diagonale ontwerpen hebben meestal kleine tafelbladen. De lengte van de zijdelen daarin kan slechts 60-70 cm zijn, maar er zijn meer compacte opties. Bovenbouw van deze tafels is uiterst zeldzaam. Veel vaker is het mogelijk om kleine nachtkastjes met laden te ontmoeten.

 • Diagonaal loodrecht. Zittend aan dergelijke computer desks, wordt het gezicht van de gebruiker in een hoek veranderd, maar hij zal altijd de mogelijkheid hebben om zich naar de muur of naar de zijkant van de raamopening te draaien (loodrecht). Deze opties hebben meestal aanzienlijke afmetingen, dus voor kleine huizen worden ze niet aanbevolen om te kopen. Opgemerkt moet echter worden dat de diagonaal-loodrechte tabellen in functionaliteit verschillen. Ze hebben vaak handige vakken met laden, uitrol- of inbouwkasten, opbouwplaten en andere praktische details;
 • Rekken. Tegenwoordig zijn goed doordachte ontwerpen van computer-desks, waarin een extra rek is, erg populair. Meestal hebben deze opties aanzienlijke dimensies, maar ze mogen de koper niet afschrikken en afstoten. Het feit is dat met dergelijke meubels in uw kamer u kunt besparen op de aanschaf van een lade of boekenplanken, omdat u al een rek in combinatie met een computerbureau heeft.

Voorbeelden in het interieur

Tegenwoordig heeft elke consument de mogelijkheid om het perfecte computerbureau te kiezen, dat organisch in zijn huis zal passen. Tegelijkertijd maakt het niet uit in welke stijl het meubilair is gemaakt. Het kunnen zowel tijdloze klassiekers zijn als een schokkende avant-garde.

Tegenwoordig zijn hoekige ontwerpen van computertabellen erg populair. Ze combineren vaak verschillende kleuren in zichzelf. Het hoofdlichaam kan bijvoorbeeld sneeuwwit zijn en de deuren van de laden zijn donkere chocolade. Zo'n model ziet er interessant uit, zelfs als het compacte afmetingen heeft.

Je kunt een dergelijke tafel in een grof lichtgrijze kamer in een loftstijl plaatsen met een melkachtige grijze parketvloer, strakke muurschilderingen en een donker rond tapijt op de vloer.

Als je van minimalistische maar stijlvolle ensembles houdt, moet je op zoek naar een eenvoudige klaptafel met een sneeuwwit tafelblad en houten steunen. Tegenovergesteld is het aan te bevelen een kleine kruk in een vergelijkbaar ontwerp te plaatsen (met een witte rug en een zitting, evenals een houten frame). Zo'n ongecompliceerde maar stijlvolle tandem zal er geweldig uitzien tegen de achtergrond van een raam met lichte Romeinse gordijnen.Wat de wandversiering betreft, deze moet ook licht zijn. Op de vloer ligt een donker laminaat.

Fans van moderne en vooruitstrevende ensembles moeten op zoek gaan naar ongebruikelijke tafels in de winkels voor laptops met rechte houten tafelbladen en geschilderde metalen frames. Zulke ontwerpen kunnen worden aangevuld met hoekige hoge stoelen met een hoes over de gehele lengte. Wat de decoratie van de muren en de vloer betreft, zullen dergelijke meubels harmonieus tegen de achtergrond van donkere muren met imitatie van houten balken en sneeuwwit tapijt lijken.

Als je een zwart computerbureau hebt gekocht (elk: hoekig, recht, trapeziumvormig), moet je weten dat je het niet in een donkere kamer kunt stoppen. Het is beter om een ​​dergelijk model in een kamer met lichte of bleke muren (zowel monochromatisch als gestreept) te plaatsen en het te vullen met witte computerapparatuur. Leg karamelparket op de vloer. Als er een raam aan de tafel is, moet het worden opgehangen met lichte gordijnen met aangename tonen, bijvoorbeeld lichtroze of oranje.

Wat de stoel betreft, is het raadzaam om sneeuwwitte modellen op de metalen frames bij de zwarte tafel te plaatsen.

Een charmant bureau, waarin er vrije ruimte is voor het plaatsen van een laptop en comfortabele extra's met kledingkasten, is de perfecte oplossing voor de kamer van de student. Een aantrekkelijk zacht beige model met zachte groene details vindt bijvoorbeeld zijn plaats in een gezellige hoek met zachtroze muren, een sneeuwwitte naadloze vloer en een licht plafond. Naast dergelijke meubels ziet een plastic kinderstoel op wielen en afbeeldingen van abstractiemuren er organisch uit.

Het zachte rechthoekige beige schaduwontwerp met hoge toevoegingen en een licht gebogen tafelblad vormt een perfecte aanvulling op de zachte bosbeswandafwerking en een ruw bruin laminaat met donkere vlekken. Om met voordeel de schaduw van de muren te benadrukken, kunt u een metalen hoge stoel met een paarse zitting en rug oppakken en ook decoratieve details van vergelijkbare tonen in dit gebied maken.

Hang op de ramen witte gordijnen of jaloezieën en verdun het ensemble met levende planten in potten.

Een computerbureau met een rek kan niet alleen als werkgebied worden gebruikt, maar ook om ruimte mee te verdelen.Meestal worden dergelijke recepties geadresseerd door eigenaren van studio's. Een licht model van hout met een open rek kan bijvoorbeeld de woonkamer omsluiten met een groengele sofa. Ongebruikelijk en vers gelijkaardig meubilair zal op de achtergrond van sneeuwwit behang onder een middelgrote baksteen of steen, evenals een rijke chocoladevloer kijken, die met een semi-glanslaminaat wordt gebeëindigd.

In onderstaande video leert u hoe u een computerbureau kunt maken met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer