Tafels van massief grenen in het interieur

Dennenhout is een van de mooiste texturen vanwege zijn rijke vezelachtige structuur. Lichtheid en plasticiteit, mooie kleuren, milieuvriendelijk materiaal, betaalbare prijzen - al deze eigenschappen onderscheiden massief grenen meubelen. Tafels en eetgroepen van dennen zijn populair. Ze worden gekocht voor stadsappartementen, voor buitenhuizen en voor openluchtrecreatie.

Speciale functies

Dennenhout heeft een vezelachtige, losse structuur. Dennenhout heeft geen hardheid van eik of walnoot. Daarom zijn de tafelbladen en het frame dikker dan van andere houtsoorten. Het is moeilijk om een ​​elegante tafel te maken met gedraaide poten van dennenhout. Het meubilair van naaldrassen is massiever en grondiger.

De stevigheid van vormen van grenen tafels wordt gecompenseerd door het gemak van het materiaal. Dit meubilair is eenvoudig te herschikken vanwege het lage gewicht, wat erg belangrijk is voor de tafels.Ze moeten vaak worden verplaatst om meer gasten te ontvangen.

De heterogene structuur van massief grenen heeft een rijk patroon dat geen extra decoratie vereist. Bovendien zijn de zachtheid en brosheid van de vezels niet erg geschikt voor complexe houtsnijwerken.

Meubels gemaakt van natuurlijk hout meer vatbaar voor schade, in tegenstelling tot plastic. Eettafels worden met name vaak blootgesteld aan hoge temperaturen en vocht. Het is noodzakelijk om rekening te houden met deze factor en mechanische schade door scherpe voorwerpen of warme gerechten te vermijden. Dan zullen de eetkamermeubelen hun schoonheid behouden en vele jaren meegaan.

vorm

Karakteristieke kenmerken van het materiaal bepalen de voorkeur voor een bepaalde vorm van tafels gemaakt van massief grenen. Tafels hebben een eenvoudige tafelbladvorm:

  • rechthoekig;
  • round;
  • ovaal.

Zeer zelden wordt een gevormde afschuining gebruikt bij de decoratie van de eindzijden van de tafelbladen, in de regel is dit een directe behandeling van de rand van het tafelblad.

Structurele elementen en poten zijn recht gemaakt, zonder bochten, niet alleen voor rechthoekige tafels, maar ook voor ronde en ovale tafelbladen. De nieuwste vormen van tafelbladen kunnen worden ondersteund op een of twee massieve figured supports.

Werkbladen zijn zowel solide als vouwbaar.Transformatiemechanismen worden standaard toegepast, evenals voor andere rassen van een boom.

De vorm van de tafel wordt gekozen afhankelijk van het doel en de grootte van de kamer. Een grote tafel in een kleine eetkamer of keuken zal ongemakkelijk zijn, omdat je een plek nodig hebt voor stoelen en een doorgang.

Ook bepaalt het ontwerp van de decoratie van de kamer zelf een of andere vorm van de tafel. Een ronde tafel is meer geschikt in een klassieke woonkamer, bedekt met behang, en een massief plein kan worden omringd door stenen bekleding.

Combinaties in het interieur

Een interessant patroon van hout met een eigen karakter dicteert zijn eisen voor het milieu.

Met muren en vloer

De traditionele oranje kleur van het tafelblad is een actief element in het interieur. Voor een harmonieus ontwerp van de kamer moet je de vloer van hetzelfde rieten kleurenlaminaat afwerken of een witte vloer kiezen. Goed met grenen meubels kijken lichte vloeren, achromatisch bereik: een combinatie van parket sterft in een patroon van rode, blauwe, groene, gele en blauwe kleuren.

De muren moeten wit, blauw, roze, licht olijfgroen en andere zachte aquarel tonen zijn.

Behang en textuur van afwerkingen is het beste om de meest eenvoudige, Het is noodzakelijk om het decor in de vorm van stucwerk of behang met een metalen patroon te verlaten. Elk etnisch patroon of bloemendecor op het behang zal geschikt zijn in kamers met grenen meubels.

Met andere meubels

De rijke kleuren en patronen van het dennenblad verdragen de omgeving van een andere boom niet. De massaliteit van de structurele elementen van de tafel moet worden ondersteund door vergelijkbare stoelen of fauteuils. Nou, als de hele eetgroep in dezelfde stijl is gemaakt. De ruwe vorm van de tafel past goed bij de harde stoelen in hetzelfde ontwerp en de bank op metalen stijlvolle poten. En een paar meer nuances:

  • als je zachte kussens in etnische stijl op de stoelen plaatst, zal dit warmte en comfort toevoegen;
  • de eetkamer of woonkamer kan volledig worden ingericht met meubels gemaakt van dit type hout;
  • omdat grenen meubels enorm en helder zijn, moet de ruimte ruim zijn;
  • in een kleine ruimte zullen veel grenen meubels er te zwaar uitzien. Het is beter om jezelf te beperken tot de nodige meubels en het interieur aan te vullen met groene planten.

Pine komt tot leven in de groene kamerplanten.

Traditioneel gebruikte tafels gemaakt van massief grenen in etnische interieurs, waar veel decoratie is van natuurlijke houtconiferen.In een uniform kleurenschema zien dergelijke interieurs er niet overbelast uit, maar integendeel, zelfs in kleine kamers ziet een grote rechthoekige rustieke tafel met krachtige stoelen met armleuningen tegen de achtergrond van grenen houten of ommuurde muren er organisch uit.

Pine effectief gecombineerd met verschillende materialen. Het glazen tafelblad ziet er zeer ongewoon en modern uit op de structuren van massief houten pilaren in de vorm van een onbewerkte array in een minimalistische omgeving.

Tafels van massief grenen zijn goed in elk interieur, je hoeft alleen maar de juiste instelling te kiezen. Elke smaakvoorkeur kan voldoen aan verschillende modellen, die zeer variabel zijn, evenals de afwerking van de tafelbladen.

Afwerkingsopties

Massief grenen ziet er organisch uit in strakke designlijnen, de schoonheid van de vezels en de wendingen van de twijgen zijn het prachtige ontwerp dat het interieur siert. Gelakte of in de was gezette modellen behouden de textuur en het patroon van hout.

Pine arrays zijn zeer geschikt voor het creëren van het ontwerp van gebouwen onder de oude. Het tafelblad wordt verduisterd met vlekken en niet-uniform geroosterd om het effect van natuurlijke veroudering van de boom te creëren.Bovenoppervlak gecoat met transparante of getinte vernis. Nadat je een tafel met dezelfde decoratie met stoelen hebt toegevoegd, een zitkist, kun je het brute interieur uit de middeleeuwen reproduceren.

Voor fans van de klassieke stijl zijn er modellen met draadelementen. Tafelbladen op een of twee massieve gebeeldhouwde centrale steunen zijn voortdurend in de vraag. Deze tafels passen goed bij traditionele, zachte meubels.

Tafels van massief grenen kan in elke kleur worden geverfd, zoals meubels van andere houtsoorten. Dit kan een lokale schildering van alle elementen in één kleur zijn. Een techniek kan worden gebruikt voor het combineren van afwerkingen. Structurele elementen van het lichaam en de benen zijn wit geverfd en het tafelblad zelf is gepolijst met vernis om de schoonheid van het patroon van natuurlijk hout te behouden.

stijlen

Meubels van massieve dennen vanwege de schoonheid en duurzaamheid van hout, milieuvriendelijkheid en relatieve goedkoop - een van de meest populaire. Tafels kiezen gepolijst of geverfd, afhankelijk van de stijl van de kamer.

voor rustieke interieurs Natuurlijk hout in de massieve structuren van de eetkamergroep is het meest geschikt.Deze stijl is van toepassing in ruime kamers met hoge plafonds. Grote eetzalen, ingericht met antiek, versieren de eetkamer aan de voorzijde. Omdat het meubilair zelf nogal omvangrijk is, vereist het veel ruimte. In het algemeen doet deze stijl denken aan de Boyar Terems en de rechtbank van koning Arthur.

Licht geel knoestig houten tafelblad, onmisbaar in interieurdecoratie landelijke stijl. Het etnische ontwerp van eetgroepen van pijnbomen ziet er harmonieus uit in het zomerhuis, aangevuld met handgeweven tapijten, matten en heldere kussens.

Traditioneel leveren dergelijke meubels badkamers op. Houten wanden en zachthouten meubilair creëren een sfeer van genezing. Aan deze tafel is het aangenaam om hete thee te drinken na het nemen van badprocedures.

De open veranda van het huisje, ingericht met grenen meubelen, zal de grens tussen het natuurlijke landschap en het interieur van het huis wegwerken. Op een warme dag kan het hele gezin buiten dineren.

Scandinavische stijl met zijn streven naar bruikbaarheid en natuurlijkheid, geeft hij de voorkeur aan strikte en elegante ontwerpen.

Ultramoderne stijlstoelen pop art effectief gecombineerd met een antieke tafel en houten inrichting.Tafels en banken in natuurlijk hout zien er mooi uit in stijl. modern minimalisme.

In de volgende video ziet u het productieproces van houten eettafeltafels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer