Kindertafels met een krukje

 Kindertafels met een krukje

Een van de belangrijke kwesties die uitvoerig wordt overwogen, is de keuze van meubels voor kinderen. Als een kind opgroeit, heeft hij een speciale plek nodig om te oefenen, te beeldhouwen, te tekenen, te schilderen, kleine spelletjes te spelen. Om dit te doen, heeft het kind zijn eigen tafel en stoel nodig.

Voor- en nadelen

Dergelijke meubels hebben duidelijke voordelen:

 • Multifunctionaliteit - afhankelijk van de situatie, aan tafel kunt u eten of creatief bezig zijn, huiswerk maken, op een computer werken. Bovendien, door vindingrijkheid te tonen, kunnen tafel en stoel worden omgezet in een bouwmateriaal voor een hut, een auto of een ander object, het hangt allemaal af van de verbeelding van het kind.
 • Kindermeubels zijn betrokken bij het opvoeden van een kind.Ten eerste geeft uw eigen werkplek uw kind betekenis en vertrouwen. Ten tweede kan men met behulp van moderne tabellen leren tellen, schrijven, veel nieuwe informatie leren, tekenvaardigheid verbeteren. Ten derde ontwikkelt de eigen hoek voor creativiteit de capaciteiten van denken, verbeelding en het opruimen en handhaven van orde bevordert de ontwikkeling van onafhankelijkheid.
 • Moderne materialen zijn hygiënisch, hypoallergeen, bestand tegen externe invloeden.

Sommige modellen hebben kleine tekortkomingen:

 • De kit bevat meestal maar één stoel. Dus voor een gezin waar meerdere kinderen zijn, moeten ze extra worden gekocht.
 • Gestoffeerde stoelen worden snel vuil, dus u moet nadenken over verwijderbare hoezen.
 • Kinderen groeien snel op, dus meubilair van een vaste grootte moet vaker worden vervangen.

species

Gericht op de verschillende leeftijden van kinderen, kunnen de volgende categorieën worden onderscheiden. Voor baby's vanaf de geboorte tot een jaar.

Volgens hun doel kunnen ze zijn:

 • multifunctioneel;
 • voor voeding;
 • Transformers.

De multifunctionele omvatten stoelen met verschillende posities van de rug - ze kunnengebruik vanaf de geboorte tot een bepaald gewicht.

Ze kunnen verschillen in ontwerp en functie:

 • chaise lounge;
 • schommels;
 • eetgelegenheden.

Ook worden dergelijke modellen meestal aangevuld met een afneembare tafel, muziekeenheid, speelgoed, mechanismen voor bewegingsziekte.

Voedingsmodellen kunnen alleen bestaan ​​uit een hoge stoel, die meestal naar de eettafel gaat of een hoge stoel met een tafelblad is. In dit geval kan de tafel worden uitgerust met een hef- of bewegingsmechanisme en uitsparingen voor flessen, mokken en borden. Het verwijderbare tafelblad is handiger, omdat het het schoonmaken vergemakkelijkt en u de stoel kunt gebruiken om naar de gebruikelijke tafel te duwen. Deze tafels zijn minder geschikt voor creativiteit vanwege het beperkte oppervlak.

Transformers zijn in de vorm van een hoge stoel, die kan worden omgezet in een gewone tafel en een stoel. Dit is handig, omdat u zowel geld als tijd bespaart en u het product op elk gewenst moment in de gemonteerde toestand kunt terugbrengen.

 • Voor kinderen van een jaar tot zeven jaar. Voor de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden van fijne motoriek is het noodzakelijk om bezig te zijn met tekenen, modelleren, appliqueren, nieuw materiaal bestuderen, ontwerpers samenstellen en bordspellen spelen.Hiervoor zijn kindermodellen die speciaal zijn afgestemd op het specifieke kind, het meest geschikt.

Onder hen zijn onderscheiden:

 • Folding - dergelijke modellen zijn handig als er niet genoeg ruimte in de kamer is of als u vaak naar het huisje gaat. De vouwmechanismen zijn anders - in sommige gevallen zijn de poten gevouwen en in sommige gevallen kan zelfs het tafelblad zelf in twee helften worden gevouwen.
 • model - hun uiterlijk ongewijzigd te behouden. Zo klassiek, vertrouwd voor alle modellen bestaat uit een tafelblad en steunen, de stoel ziet er ook normaal uit. Ze kunnen niet worden verwijderd, afhankelijk van de situatie (als alleen de poten worden losgeschroefd of de hele constructie wordt gedemonteerd).
 • Toenemende - hun lengte varieert in verhouding tot de lengte van het kind. Een belangrijk voordeel van dit model is om het budget te sparen. En niet alleen de afmetingen van het volledige product worden aangepast, maar ook de helling van het tafelblad. Meestal wordt de set geleverd met verschillende accessoires: jerrycans, onderzetters.

En ook dergelijke tabellen kunnen worden toegevoegd met dozen voor briefpapier, ondersteuning voor benen, enz. Het werkoppervlak kan integraal of verdeeld zijn voor verschillende soorten activiteiten.In sommige modellen is de rechterkant (of links, afhankelijk van de hoofdarm) van de tafel dieper en heeft deze een uitsteeksel om op de elleboog te passen.

Elk van deze typen kan worden uitgerust met een vouwersezel, een rol tekenpapier, die direct op het werkoppervlak is bevestigd, een krijtbord of een speciale marker. Als het materiaal dit toelaat, kunnen kaarten, alfabet, cijfers, velden voor het spel (bijvoorbeeld slagschip, schaak, dammen of boter kaas) op het oppervlak worden afgebeeld.

Tafels met een magnetisch bord zijn erg populair - ze zullen een uitstekend leermiddel zijn en zullen je helpen te leren lezen en tellen.

Volgens de configuratie kunnen de tafel en de stoel afzonderlijk zijn of eruitzien als een ontwerp van een tafel en een schoolbank. Natuurlijk zorgt een goed gekozen bureau ervoor dat het kind de juiste positie heeft, maar er zijn ook ongemakken omdat ze alleen samen en op geen enkele andere manier kunnen worden gebruikt, en het is moeilijk om ze te verwijderen of te verplaatsen, ze nemen meer ruimte in beslag.

 • Voor schoolkinderen Meestal worden speciale orthopedische bureaus aangeschaft, die niet alleen helpen om het proces van de student te organiseren, maar ook zijn gezondheid behouden.Orthopedisch meubilair op deze leeftijd is vooral belangrijk vanwege de toenemende belasting van het lichaam. Het kunnen modellen zijn met een constante hoogte.

Het werkoppervlak moet beide schuin staan ​​en in één positie worden gefixeerd. De afstand tussen het boek of de notebook en de ogen van de student moet minstens dertig centimeter zijn. Een goede planting beschermt tegen scoliose en verlicht de wervelkolom.

Het is verplicht om ruimte te hebben voor een computer met een systeemeenheid of een laptop.

Deze tafel moet zijn uitgerust met een opslagsysteem voor het schrijven van accessoires en boekenplanken voor boeken en notebooks. De stoel kan afzonderlijk worden gekocht en op de benen van de meer stabiele modellen op de poten kunnen opties op wielen en met een draaimechanisme komen. Op deze leeftijd is de mening van het kind erg belangrijk - het is een noodzakelijke voorwaarde voor het creëren van een comfortabele atmosfeer om te leren.

 • Voor tieners in termen van functionaliteit verschilt het meubilair niet veel van de volwassene. Op deze leeftijd is het uiterlijk bijna de eerste positie in de selectie, dus ouders moeten ervoor zorgendat de tafel en stoel voldoen aan de vereisten en geen overlast veroorzaken. Kits worden zelden gekocht, in de regel zijn het twee afzonderlijke items die bij de stijl passen.

Vormen en maten

Voor kinderen tot het jaar worden stoelen gekozen, afhankelijk van het gewicht van het kind, moet de hoogte overeenkomen met de hoogte van uw eettafel. Kinderen ouder dan een jaar worden geleid door de parameters in de tabel met meubels die overeenkomen met de lengte van het kind. Alle waarden zijn in centimeters.

groei tafel stoel
70-79 34 16
80-89 38 20
90-99 44 24
100-109 48 28
110-119 52 32
120-129 56 35
130-139 60 38
140-149 64 42

Natuurlijk is het noodzakelijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van kinderen, omdat ledematen en romp onevenredig kunnen zijn. In zittende positie moet de voet op de grond staan, de hoek op de knieën moet recht zijn. Als de benen de vloer niet bereiken en de hoek tussen de dij en het onderbeen bot of scherp is, moet u een andere hoogte kiezen. Als de stoel hoog is, kunt u een speciale voetsteun gebruiken.

De afstand tussen de knieën en het tafelblad moet ongeveer of iets meer zijn dan 10 cm. De zitting mag niet te diep zijn, de achterkant moet stevig worden aangedrukt.

De parameters en vorm van het tafelblad zijn afhankelijk van de leeftijd van het kind:

 • Gebruik voor baby's kleine ronde tops.
 • Voor kleuters: vierkante tafels hebben parameters 60x60 cm, rechthoekig 40x60 of 60x80 cm, rond in diameter 90 cm, modellen met willekeurige vorm hebben verschillende parameters. Het belangrijkste ding - respect voor de verhoudingen voor de stabiliteit van het model.
 • Voor schoolkinderen en tieners. Teeltafels hebben meestal afmetingen van 80x55 cm met één werkgebied en 120-140x80 cm voor een oppervlak met twee of drie zones (bijvoorbeeld voor schrijven, voor een computer en een printer). Werktafels voor oudere leerlingen en studenten kunnen worden gemaakt en individuele maten, het hangt allemaal af van waar ze voor zullen worden gebruikt. Immers, naast de computer, zou er ook een printer, een scanner en andere apparaten op de tafel moeten zijn, evenals een plaats om te schrijven.

Onder de verscheidenheid van vormen kunnen we de belangrijkste onderscheiden:

 • Round.
 • Rechthoekig.
 • Met afronding.

De vorm van de tafel is geselecteerd, afhankelijk van de kamer. Voor kleinere kamers zijn hoekmodellen meer geschikt, omdat ze de ruimte in de hoek gebruiken.

materialen

Het frame van kinderstoelen is gemaakt van:

 • hout;
 • multiplex;
 • spaanplaat;
 • plastic;
 • metaal.

hout - het meest geschikte materiaal voor kindermeubilair vanwege zijn natuurlijkheid.Het is beter als het dennen, berken, essen, eiken of lariks is. Kers en appelboom zijn gemakkelijk te verwerken, maar niet sterk genoeg, wat de eerste vereiste is voor dit meubilair. Wenge of mahonie zijn ook geschikt, maar ze zullen de kosten van het product aanzienlijk verhogen.

multiplex veel lichter dan hout, maar minder duurzaam, bovendien is het gevoelig voor vocht. Dus als een kind water of drankjes morst, moet je snel alles verwijderen.

Spaanplaat - het meest betaalbare materiaal, heeft veel kleuren en texturen, hierdoor past het in elk kamerontwerp.

plastic - uitstekend slijtvast en lichtgewicht materiaal. Het is handig om het te wassen, het is stabiel tegen vocht. Let op de dikte van het plastic, het mag niet te dun zijn, het kan buigen en breken.

metaal - zijn lichte variëteiten worden meestal gebruikt, wat bewegende meubels zelfs voor een kind betaalbaar maakt. Het is duurzaam, bestand tegen externe invloeden, duurzaam. De stoel aan de stoel kan van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als het frame of er verschillend van zijn. Vaak wordt bijvoorbeeld een metalen frame om het totale gewicht te verminderen aangevuld met een plastic zitting.Voor comfort kan de zitting zacht zijn, bedekt met textiel of kunstleer.

Het frame van de tafel kan ook zijn kunststof, metaal, hout of spaanplaat. Naast het montuurmateriaal worden glas, magnetische doeken en tekenborden als tafelblad gebruikt.

Het tafelblad moet goed worden gereinigd en mag geen verf, klei en andere materialen absorberen voor creativiteit.

kleuren

Als u de kleur van meubilair voor een kind kiest, kunt u afstand nemen van het stereotype blauw en roze. Als je meerdere kinderen hebt en je wilt een grote tafel met meerdere stoelen, kies dan neutrale kleuren die iedereen zullen aanspreken. Als u voor elk kind uw werkplek kiest, is dit een andere manier om een ​​kamer in te delen.

Luister naar de individuele voorkeuren van het kind, zijn interesses. Favoriete helden van boeken, strips, tekenfilms kunnen het kind overal omringen en als het kind zich op school voorbereidt, is het logisch om een ​​tabel te kiezen met de afbeelding van letters, cijfers of een geografische kaart.

Rustige kleuren (blauw, groen, groen) helpen je baby kalmeren, terwijl felle kleuren mentale en fysieke activiteit stimuleren.

Als het kind vaak afgeleid en niet in staat is om zich te concentreren, kies dan voor rustige pasteltinten of alleen een witte kleur zonder afbeelding.

Soms hangt de kleurbeslissing af van het materiaal waaruit de kindertafel of -stoel is gemaakt. Plastic is in productie geschilderd en heeft een breed kleurenpallet. Spaanplaat is gelamineerd, de randen zijn afgezet. Producten gemaakt van dit materiaal hebben een ruime keuze aan niet alleen kleuren, maar ook texturen. Het metaal is meestal geverfd met glazuur, in de kinderkamers zelden gebruikt ongeverfd metalen oppervlakken.

De boom kan worden geschilderd of natuurlijke schaduw, gelakt. Houtkleuren en -texturen worden gebruikt in de kinderkamers, gemaakt in de klassieke richting of in de moderne ecostijl.

merken

Fabrikanten van moderne kindermeubels bieden een brede selectie modellen met een prachtig ontwerp en betrouwbare kwaliteit. Het merk geeft zelfs geen volledige garantie dat er tijdens de operatie geen problemen zullen zijn. Een bewezen organisatie die al enkele jaren op de markt is en positieve beoordelingen heeft, wekt echter meer vertrouwen dan beginnende bedrijven.

Let bij het kiezen van een bepaalde fabrikant op de volgende nuances:

 • Serviceperiode garantie.
 • Beschikbaarheid van certificaten van productconformiteit met hygiënische normen.
 • Ga indien mogelijk van tevoren naar de winkel en inspecteer de beschikbare monsters, dit geeft u een globaal beeld van de materialen en de wijze van montage.
 • Termijn van vervaardiging en levering.
 • De kosten moeten worden verantwoord. Als de kosten iets hoger zijn dan het marktgemiddelde, biedt de verkoper u wellicht gratis verzending of andere extra diensten aan.
7 foto

Onder de fabrikanten van hoge stoelen voor het voeden zijn de meest populaire bedrijven Peg-Perego, Chicco, CAM, Happy Baby, Jetem, Selby. De fabrikanten van de bureaus en tafels kregen goede recensies: Demi, Bureaucraat, Astek, Kolibri, Kettler, TCT Nanotec, Shkolyarik, Posture, Master, Ikea.

8 foto

Hoe te kiezen?

Let bij het kiezen van meubilair voor een kind allereerst op:

 • Ergonomie.
 • Security.
 • Uitvoerbaarheid.
 • Esthetiek.

Het meubilair moet comfortabel zijn, geschikt voor het gewicht en de lengte van het kind. Het licht zou aan de linkerkant moeten vallen, als er niet genoeg natuurlijk licht is, denk dan aan extra tafel- of wandlampen. De grootte van het meubilair moet zorgen voor een goede pasvorm die de gezondheid van het kind niet schaadt.

Alle bevestigingen van het vouwsysteem moeten veilig zijn.Voor kleine kinderen in hoge stoelen gebruikt vijfpuntsgordels. Alle meubels moeten met afgeronde hoeken zijn. Het ontwerp moet stabiel zijn, niet verspringen en niet kantelen.

Alle schroeven moeten worden afgesloten met sierplaten, zodat het kind ze niet zelf kan losschroeven. Materialen moeten een toxiciteitstest doorstaan ​​en worden gecertificeerd.

In termen van bruikbaarheid:

 • Kies voor groeiende modellen of transformatormodellen, het helpt u aanzienlijk te besparen.
 • Kies duurzame en duurzame materialen van een vertrouwde fabrikant, zodat u problemen tijdens het gebruik kunt voorkomen.
 • Let op de garantieperiode: hoe langer het is, hoe beter.

Vanuit het oogpunt van esthetiek mogen de tafel en de stoel niet uit de gewone kleuren en stijl vallen. Een kind van jongs af aan moet een gevoel van smaak geven. Vermijd contrasterende kleuren, omdat deze het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen kunnen beïnvloeden.

Ongebruikelijke modellen in het interieur

U kunt een tafel en stoel uit dezelfde collectie kopen, dan zullen ze qua materiaal en uiterlijk vergelijkbaar zijn. Of producten kunnen totaal verschillende texturen en kleuren zijn.Het belangrijkste is dat ze het algemene uiterlijk van de kamer benaderen, veilig en comfortabel zijn voor het kind.

Als u meerdere kinderen heeft, kunt u een langwerpige gemeenschappelijke tafel kopen, dit bespaart aanzienlijk ruimte en verlaagt de prijs. Voor kleuters is de ideale optie een ronde tafel - er is genoeg ruimte voor iedereen. Vergeet niet om stoelen voor vrienden te kopen.

Als het kind met tegenzin begint te studeren, zal gestileerd meubilair in de vorm van dieren of voertuigen zijn aandacht trekken. Het is belangrijk op te merken dat dergelijke meubels niet alleen prettig, maar ook comfortabel moeten zijn.

Tafels kunnen niet alleen een onafhankelijk object zijn, maar ook een deel van een meubelset. Als u verschillende kleuren gebruikt, kunt u de ruimte onder voorwaarden indelen in zones die voor elk kind zijn ontworpen.

Voor kinderen van de kleuter- en lagere school leeftijd, kunt u een model kopen in het idee van het speelveld. Het kunnen wegen zijn voor auto's, een bouwplaats, tafelvoetbal of hockey.

Voor meisjes wordt de kaptafel een belangrijk stuk interieur, waarin het meisje in de vorm van een spel haar uiterlijk leert te volgen.

"Volwassen" kinderen hebben ook een werkplek nodig.In dit geval zou de tafel functioneler moeten zijn, naarmate de werklast met de leeftijd toeneemt, verschijnen nieuwe, meer bewuste hobby's.

In deze video vindt u een bespreking van de kindertafel en -stoelen Tega.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer