Tafeldecoratie: creatieve ideeën

Het is onmogelijk om een ​​modern interieur voor te stellen zonder een dergelijk meubelstuk als een tafel. Afhankelijk van het functionele doel, kan de tafel worden gebruikt als eetkamer, computer, tijdschrift, kantoor, toilet, etc. Dit meubelstuk is zo stevig ingebed in ons interieur dat het soms lijkt dat hij in staat is om een ​​uiterst praktische functie uit te voeren.

Ontwerpers bieden echter een verscheidenheid aan originele en creatieve ontwerpideeën voor de bewapening, die het mogelijk maken om zelfs het meest saaie model in een echt kunstwerk te veranderen.

Typen en functies

U kunt beginnen met de ontwerpopties voor een eettafel, omdat het hoofdgedeelte van de familiehaard de woonkamer is. Hier trekt iedereen 's avonds als een magneet, volwassenen en kinderen haasten zich om te delen hoe de dag werd geleefd.

 • Je kunt de eettafel afdekken met een helder tafelkleed, en deze eenvoudigste oplossing zal iedereen die bij het diner verzamelt, stormachtig genot bezorgen. En je kunt experimenteren en een echte sensatie garanderen als je het tafelblad verfraait met bloempotten met fel fruit: grapefruit, sinaasappels, citroen, limoen. Je huis zal onmiddellijk een gevoel van feestvreugde geven. Een niet-standaard gedachte zou zijn om vazen ​​met kegels, bessenstokken, kaarsen in een bril te plaatsen.
 • Of organiseer een echte "uitdaging" - giet water in een grote kom, verdrink de heldere steentjes onderaan en laat de bloemblaadjes van grote bloemen erover zweven: rozen, pioenen, tulpen. Samen met geurende boten kun je dippen en felgroene bladeren. Hier heb je een vijver in het midden van de eetruimte, zo charmant dat niemand wil opstaan ​​van zijn stoel!
 • Zo'n "reservoir" kan worden vervangen door een ander ontwerp, gecreëerd door de eigen hand. Maak bijvoorbeeld een dia met dessert, een 'fontein' met sappen, een piramide met snoep of een beschilderde matryoshka met een eetbare verrassing erin. Zo'n beslissing zal geliefden charmeren! Bij een speciale gelegenheid worden de gerechten op organza, satijn, zijde geplaatst.Zo'n prachtige metamorfose zal de hele familie doen trillen!
 • Als er in de woonkamer naast het diner ook een keukentafel is, kan deze, in de geest van nieuwe trends, glas blijken te zijn. Hier is het gebruik van het tafelkleed ongepast, het is noodzakelijk om het effect van reïncarnatie te bereiken door speciale houten, plastic of stenen onderzetters te selecteren. Stilistisch gezien zou de juiste oplossing zijn om tapijten te gebruiken met elegante patronen, geweven en stoffen servetten, die goed op het glas zijn afgestemd.
 • De echte ruimte van je verbeelding kan worden geboden tijdens de "reanimatie" van een houten geschreven zeldzaamheid. Als de oude tafel is bewaard voor een goede boom, moet je hem niet naar het huisje sturen. Het gerestaureerde hoofdonderwerp van de studie, gedecoreerd met een nieuwe polijst- of zelfklevende film, gaat twaalf jaar mee en ziet er absoluut exclusief uit. En u kunt ook de accessoires op zijn trottoirbanden en laden vervangen. Je zult je leven lang niet herkennen en je zult het nooit ruilen voor een nieuwe editie-versie!
 • Het is de moeite waard om de eigenaars te benijden, die een heldere tafel hadden met een zilveren patroon.Je kunt het zelf herschilderen zonder spanning en een geweldige vintage-stijl toiletoptie krijgen. Ongewoon geschikt voor een dergelijke restauratietechniek craquelure en zachte beige verf.
 • De inrichting van de salontafel zal interessant zijn om te maken met behulp van natuurlijke materialen. Kastanjes, gedroogde bladeren, bamboe, zelfs eikels zullen het doen. Op de rand van het tafelblad kan een zware bamboestok worden gewogen. Versier de uiteinden met touw, het is het beste om het aan een hete lijm te bevestigen. Bedek vervolgens de volledige structuur met vernis. Binnen voor exotische plaatsen, bijvoorbeeld koralen. Boven als een "sarcofaag" - glas.
 • Met een ontwerpbenadering van het bedrijfsleven van de oude tafel, kunt u een keukenversie in Provençaalse stijl maken. Om dit te doen, is het voldoende om de meer gestructureerde poten te schroeven en het oppervlak te bedekken met een poederachtige tint van verf.
 • Ideeën van reïncarnatie zijn gemakkelijk te vinden voor een computerbureau. U kunt de oude planken oorspronkelijk opnieuw installeren met boeken, zodat de werkruimte voor de monitor of laptop groter wordt. Er is het effect van een nieuwe aankoop van een mode.

Decoratiematerialen

Er zijn veel materialen voor dergelijke creativiteit.Dit zijn glas in lood, tegels, schilderen, mozaïek, andere componenten van je artistieke impuls. Als je een oud voorwerp nieuw leven inblaast door middel van een tegel, dan is het werk volledig te doen met je eigen hand. Het is noodzakelijk om op elegante tegels in te slaan, het moet glad zijn, dan is het gemakkelijker om het te lijmen, een speciale lijm te geven, een vorm gemaakt van triplex om de grootte van het tafelblad, en, daarnaast, houten hoeken en voegen. Het multiplex wordt op het bovenvlak aangebracht, gelijmd en volledig gedroogd.

Verder werk gaat door alsof de tegels op de vloer zijn gelegd. Betegelde elementen worden volgens een vooropgezet schema op de lijm op het multiplex geplaatst om een ​​mooi patroon te krijgen. De naden worden zachtjes ingewreven. Voordat u het mengsel klaarmaakt om de gewrichten te verbeteren, moet u de instructies lezen. Iets dat overbodig is, moet met een droge doek worden verwijderd.

Wanneer een nieuwe coating op de juiste manier is aangebracht, is de gehele omtrek bedekt met hoeken en verf ze aan het einde van de werkzaamheden in combinatie met tegels.

Het werk van een unieke auteur lijkt op een voorwerp dat is herboren voor het interieur met behulp van glas-in-loodverven.In deze techniek is het het beste om op een glazen oppervlak te werken. Acrylverf is hier ideaal voor. Het proces is om een ​​patroon te ontwerpen met patronen en voorzichtig verf aan te brengen. Foto's, waarvan er veel in het netwerk zijn, zijn geschikt voor de sample, zolang de regels maar duidelijk zijn.

Je kunt zelf een tekening maken. Het is beter om het afgewerkte gebrandschilderde glas met lak af te dekken, dan kun je veilig water over zo'n meesterwerk gieten. Bovendien krijgt hij een spectaculaire glans.

schilderij

Als het versleten meubelstuk met succes opnieuw is geverfd, wordt het het unieke accent van je kamer. U kunt één kleur uitvoeren en u kunt de geometrische vormen markeren - vierkanten, combinaties van strepen, een patroon toepassen op het sjabloon. Het is beter om een ​​siermotief op te pakken, omdat je volledig op je smaak hebt vertrouwd. Krijg dan een meer romantische interpretatie van de intentie van de kunstenaar.

Om een ​​geometrisch patroon te markeren, moet u een potlood, schuurpapier, liniaal, primer, verf op hout, borstels, plakband aanbrengen. Als kleurenvlekken te groot worden opgevat, is het beter om geen borstel, maar een spons te gebruiken. Het wordt samen met een kleine roller gebruikt.

Voordat u opnieuw gaat schilderen, is het de moeite waard om te beslissen tot welk kleurbereik u zult overgaan. In de keukens kijken organische witte modellen. In de woonkamer wordt een tafel vol multicolor de decoratie van de kamer.

Zoals rozijnen kunnen worden gebruikt tinten van geel, rood, turquoise of "spontaan" multi-gekleurde tabellen. De laatste zin ziet er op het eerste gezicht alleen "te" abstract uit. Maar in werkelijkheid scheurt het product je er niet van af - voor je staat een luxueus "noorderlicht" op het oppervlak van oude meubels!

Kunst schilderij

Meesters en kunstenaars die besloten hebben om het interieur van een vertrouwde kamer onherkenbaar te veranderen, worden geadviseerd de techniek van het schilderen met kunst onder de knie te krijgen. Het is noodzakelijk om een ​​ornament te kiezen, droge kruiden, plamuren te bereiden en aan het werk te gaan. Plots ziet u er Afrikaans motief uit, dat is versierd met zoom of opengewerkt servet, in het midden gevoerd. Iedereen wordt geregeerd door fantasie en fictie.

Rood, geel en zwart zijn geschikt voor het onderstrepen van de Afrikaanse stijl. Het kant moet worden verzadigd met een zachtere kleurschaal - een witte, zilveren, blauwe tint. U kunt een model als kralenborduursel versieren.Er zijn speciale acrylverf met een parelkleur voor een dergelijke behuizing.

Voor het overbrengen van het ontwerp naar het oppervlak wordt het beste gestencild. Het is gemakkelijk om het te krijgen, als je een laken met een afbeelding op karton legt (je kunt het op een gewone map plaatsen) en het vasthouden met een scherp mes op het ornament,

Ten eerste is het noodzakelijk om het werkterrein te ontvetten met een alcoholische "prater", een gestippelde markup te tekenen en dan met verven te gaan werken. Om netjes te worden gedraaid, is het beter om een ​​beetje op papier te oefenen. Om de taak te voltooien, worden maskeringstapes gebruikt en soms - slechts een vluchtige fantasie. Dit wordt friform-decoratie genoemd.

In het algemeen benadrukt artistieke schilderkunst levendig individualiteit. Zelfs door te focussen op twee kleuren, alleen noodzakelijkerwijs contrasterende, kan een ongelooflijk origineel resultaat worden bereikt. Veel mensen houden ervan om tafels te schilderen met plantaardige elementen en iemand legt schildpadden en libellen op de kasten. Verfris de tafel goed met een fijne borstel.

Een groot effect wordt bereikt door te schilderen met behulp van tule, die met plakband aan de tafel is bevestigd en waardoor het oppervlak "luchtig" is geverfd.

decoupage

Dit is een decoratie van meubels met stoffen en papieren tekeningen en geeft ze een speciaal kraakeffect. Verven, vernissen worden gebruikt, een interessante oplossing wordt verkregen in de zin van kleur.

De voorbereidende fasen zijn:

 • restanten van oude vernis worden van het oppervlak verwijderd;
 • schuurpapier maakt het oppervlak glad voor een perfecte gladheid;
 • zet acrylprimer;
 • geeft de tijd om te drogen.

Vervolgens worden foto's, papieren servetten, droge bladeren, bloemen of speciale decoupage-kaarten opgemaakt. Alles is "gecementeerd" met vernis in meerdere lagen, en onder zo'n coating verschijnt een ongelooflijk fantasietje, onverwacht "duidelijk".

Voor het experiment kunt u het versierde oppervlak lijmen met een lichte stof, zelfs behang. Maar hier zijn golven en zwellen onaanvaardbaar. Zelfs knopen met kleurrijke hoeden zijn geschikt voor decoratie. Alles is gemakkelijk te doen met je eigen handen. Stap voor stap is het mooi om een ​​tafel met decoupage te decoreren door elke beginnende artist-restaurator.

Met deze techniek kun je een stijlvol of vintage meubelstuk van een vervallen kopie krijgen. Bent u daarentegen onder de indruk van de veroudering van meubels, bedek dan uw zeldzaamheid met keraeleurlak.Drogen, het garandeert het "gebarsten" oppervlak, het effect van de opkomst van "het web van afgelopen jaren" op het tafelblad. Dezelfde "leeftijd" is ook gemakkelijk te bereiken vanaf de tafelpoten voor de volledigheid en harmonie van het ensemble.

mozaïek

Om te begrijpen welk mozaïek bij uw tafel past, moet u het eerst uitvouwen zonder te plakken. Stukken kunnen van alles zijn. Het is gemakkelijk om ze te krijgen door het eerder onnodige keramische product te verbreken. Perfect geschikt voor zeegerelateerde schelpen of prachtige steentjes. Deze foto is ingewikkelder gemaakt, maar de schoonheid blijkt buitengewoon te zijn. Lijm wordt op kleine oppervlakken aangebracht, de fragmenten worden één voor één vastgelijmd. Grout op de naden kan beter met een kwast worden aangebracht.

Het mozaïek is goed geschikt voor de tuin, dacha-tafel. Een verstrooiing van kleine fragmenten creëert een eigen ruimte, vooral als de fragmenten goed zijn gerangschikt.

De gebruikte elementen zijn tegels van glas, spiegels. Tekeningen van hen zijn niet eenvoudig te maken. Maar de decoratie dwingt je oude tafel te glinsteren met alle kleuren van de regenboog en een solide viering te geven.

Stilistische keuze

Wanneer we werken aan ons eigen meesterwerk van ontwerpkunst,je kunt de stijl van decoratie volledig onafhankelijk kiezen:

 • Provence stijl - de tafel is licht, gezellig, een beetje "Frans". Van de buitenkant ziet het eruit als een oude, in feite functioneel en verfijnd.
 • Wilt u de uniciteit van het huishouden raken? Vervolgens kunt u de stijl van de Provence benadrukken met de oude veelkleurige sjaal in het decor van de tafel. Onder glas of lak blijft het product jarenlang leven, waardoor er een gezellige pastorale dorpsmelodie ontstaat in uw keuken of eetkamer.
 • Evenals in het interieur, kan minimalisme worden gebruikt in de inrichting van de tafel - het wordt benadrukt eenvoud.
 • Een tafel in de stijl van het futurisme - met mysterieuze, fantastische "afwijkingen" - komt tegemoet aan de doelstellingen van de kinderkamer.
 • Een ambitieus geschilderde kopie wordt beschouwd als een ampir en "show" in de woonkamer.

Dus het werk is voltooid. Tijd om gasten uit te nodigen om uw ontwerp te beoordelen en verrast te worden door vindingrijkheid. Het lijkt erop dat er niet zoveel moeite is, maar er is zoveel warmte, nieuwheid en vreugde in huis!

Hoe je de tafel met je eigen handen kunt herstellen, kun je zien in de video:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer