Hoe een grote tafel te kiezen?

Het is noodzakelijk om om twee redenen grote tafels te gebruiken - of je moet veel mensen achter zich neerzetten, of een kleine, bescheiden tafel in de enorme ruimte van de kamer is visueel "verloren". Maar in beide gevallen moet u dit meubel zorgvuldig kiezen, omdat ze nog vele jaren moeten worden gebruikt.

Speciale functies

Wanneer het doel alleen van tijd tot tijd wordt ingesteld om de gasten (bezoekers) te plaatsen, en er is niet te veel ruimte, moet u een schuif- of vouwstructuur gebruiken. Succesvolle voorbeelden die goed presteren in verschillende omstandigheden zijn transformatoren en "boeken". Een grote tafel gemaakt van hout of glas is milieuvriendelijk, met de juiste uitvoering en decoratie wordt een echte decoratie van het hele interieur. Vergroot de aantrekkelijkheid door een model te kiezen met decoratief smeedwerk en mozaïek, evenals gesneden delen.

Ontwerp en kleur

Een grote tafel kan zijn esthetiek alleen in een ruime kamer demonstreren, en het uiterlijk, de relevantie ervan wordt primair bepaald door de vorm. Geometrische configuratie moet niet worden onderschat. Voor de woonkamer is het raadzaam om ovale tafels te kiezen. Ze zien er veel beter uit dan klassieke rechthoeken. De afwezigheid van scherpe hoeken is emotioneel gunstiger, past zich aan vriendelijke en comfortabele communicatie aan, en het is veiliger om zo'n tafel te gebruiken. In keukens is het aanbevolen om ronde opties te gebruiken, vooral als er jonge kinderen in huis zijn. Het onbetwiste voordeel van dergelijke beslissingen is hun geschiktheid in elke stijl.

In thuiskabines kunt u het beste grote hoektafels plaatsen; een kleiner deel van het tafelblad is gereserveerd voor een pc of laptop en het hoofdgedeelte dient als werkplek. Zorg ervoor dat de tafel in de algemene instelling past. Dus de lunchgroep wordt vaak passend gemaakt in stijl en basismateriaal van andere meubels. Maar de kleur kan zowel samenvallen als sterk tegenstrijdig zijn als wordt besloten om de tafel in een accentdetail van het interieur te veranderen.

Klassieke, Provençaalse en Victoriaanse designstijlen kunnen het beste worden gecombineerd met natuurlijk hout, versierd met gesneden insluitsels. Het interieur van een hightechformat omvat meestal een glazen structuur met poten van verchroomd staal. In het Provençaalse binnenland is het gebruik van hout, dat lijkt te zijn vervaagd onder de wind en de felle zonneschijn van de zee, het meest gerechtvaardigd. Geprefereerde kleuren zijn oker, olijf en room, minder vaak andere pasteltinten gebruiken. Zuiver witte kleur is ook acceptabel, maar het is niet erg praktisch, dergelijke meubels zullen snel vies worden.

Beige en andere lichte kleuren zijn goed als u de ruimte wilt maximaliseren. Zwarte kleur helpt om het gevoel van overmatige grootte van de kamer (hal) kwijt te raken. Kenmerkend voor de Scandinavische stijl is het gebruik van goed behandeld hout, waardoor de indruk ontstaat van maximale kwaliteit en externe onoverwinnelijkheid.

Aanbevelingen voor selectie

Voor de constant gebruikte eetruimte zijn er geen beperkingen in stijl en grootte. Afgezien van praktische overwegingen en uw persoonlijke smaak, natuurlijk.Wanneer van tevoren bekend is dat de ruimte meestal leeg of anders gebruikt zal worden, is het zinvol om een ​​transformatietabel te kiezen. Zorg ervoor dat het uiterlijk van het ontwerp overeenkomt met het omliggende interieur.

Rechthoekige tafels zien er goed uit in dezelfde rechthoekige kamers, maar vergeet niet zorgvuldig de benodigde ruimte te berekenen. Anders kan het gebeuren dat er te weinig ruimte is tussen het tafelblad en de muur of ander meubilair voor een gemakkelijke doorgang. Een smalle langwerpige woonkamer zal beter worden ingericht als de tafel tegenover het raam zelf over de hele kamer staat - dit zal helpen bij het corrigeren van de ongewenste vorm van de kamer en niet interfereren met de doorgang.

Mooie houten tafels zijn geschikt als je een kamer maakt in de geest van het land; Het gebruik van gevormd houtsnijwerk op de rand van het tafelblad en metalen poten zal helpen stilistisch bijbenen te benadrukken. In de modernistische keuken is een glazen tafelblad versierd met extra elementen, staande op zware poten van natuurlijk hout, aanvaardbaar. Voor keukens zijn gelamineerde oppervlakken beter bedekt met fineer, omdat ze bij het minste binnendringen van water niet worden gebrand.Als je al hebt besloten dat je een tafelkleed gaat gebruiken, kun je niet veel nadenken over de vorm van de poten en de kleur van de structuur, hoe dan ook zullen ze voor niemand zichtbaar zijn.

Tafels en stoelen moeten qua uiterlijk niet volledig identiek zijn aan elkaar, het zal een gevoel van verbleekte en niet-indrukwekkende ruimte creëren. Een stilistisch toeval - ja, maar geen volledige identiteit.

Materialen en hun eigenschappen

Het is belangrijk om niet alleen de esthetische, maar ook de praktische kant van de gekochte tafel te evalueren. Het minste ongemak kan een zeer ernstig nadeel zijn.

De integrale kunststeen is de laatste tijd erg populair, wat verklaard wordt door de onbetwiste voordelen:

  • Ecologisch schoon;

  • De mogelijkheid van langdurig gebruik;

  • Geringe gevoeligheid voor bacteriële en schimmelinfectie;

  • Gemak van zorg;

  • Kwaliteit en externe exclusiviteit.

Goedkope en praktische oplossing zijn tabellen op basis van spaanplaat. Naast de lage prijs zijn ze aantrekkelijk voor hun kleurvariëteit: u kunt altijd zowel wit als een andere kleur naar keuze kiezen. Meer perfect materiaal, echter, alle experts herkennen MDF, het ziet er zelfs respectabel uit.

Originele tafels zijn gedecoreerd met natuurlijk leer, bovendien zorgen deze ontwerpen voor gemak en gemak. Gelamineerde spaanplaat wordt gebruikt voor het oppervlak, glazen onderdelen worden er bovenop geplaatst. Een dergelijke oplossing is even relevant in zowel klassieke als ultramoderne omgevingen. Vaak wordt in plaats van natuurlijk leer zijn eco-tegenhanger gebruikt.

Gecombineerd met de meeste interieurs tafels versierd met tegels. Ze zijn duurzaam en in harmonie met betegelde keukenschorten. Even belangrijk is het gemak van schoonmaken.

Een overzicht van de grote tabellen is te vinden in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer