Zonering van de kamer naar de slaapkamer en woonkamer

Een goede zonering van de ruimte stelt u in staat om een ​​functionele en gezellige sfeer te creëren. De indeling van een woning in zones is niet alleen nodig voor een trendy studio-appartement, maar ook voor een klein eenkamer- of ruim appartement. De keuze van bestemmingsitems hangt direct af van de indeling van de kamers en hun gebied. Door zonering van kamers in de slaapkamer en woonkamer moet zo serieus mogelijk worden benaderd.

Basis bestemmingsplannen

Met behulp van zonering kunt u meerdere functionele zones tegelijkertijd in één ruimte combineren. Als u dit probleem op de juiste manier benadert, kunt u daardoor niet alleen een handig en nuttig, maar ook een zeer aantrekkelijk interieur krijgen.

Wanneer u de slaapkamer en het woongedeelte deelt, moet u zich aan dezelfde stijl houden. Om dit te doen, kunt u zich wenden tot elke richting die u moet proeven - van tijdloze klassiekers tot de Franse Provence.

Als u direct reparatiewerkzaamheden gaat uitvoeren, moet u beslissen wat u wilt zien als gevolg van zonering. Beschouw hiervoor alle kenmerken en kenmerken van de kamer.

Je moet elke afzonderlijke zone in de kamer zorgvuldig plannen en plannen.

De slaapkamer mag in ieder geval niet de ingang zijn en naast de toegangsdeur liggen. In dergelijke omstandigheden zijn gezonde slaap en behoorlijke rust uitgesloten. Bovendien zal de slaapkamer erg oncomfortabel en ongemakkelijk zijn.

Voor deze zone wordt het aanbevolen om de verste hoek van de ruimte te kiezen. Slaapkamers zien er goed uit op plaatsen waar een raam staat.

De resterende ruimte is gereserveerd voor de hal. Zelfs dit functionele gebied wordt echter niet aanbevolen om dicht bij de deuropening te worden geplaatst.

De scheiding van de slaapkamer en de hal omvat de combinatie van slaap en waakzaamheid, dus ontwerpers wordt geadviseerd om de toevoeging van een dergelijke ruimte met plafondlampen en kroonluchters op te geven. De beste oplossing zou een afzonderlijke verlichting van elk van de zones zijn.

In de woonkamer kan een groot aantal verlichtingsapparaten op alle niveaus zijn. Ze moeten zich in verschillende gebieden bevinden, zodat elke hoek van de woonruimte van hoge kwaliteit is en voldoende verlicht. Hiervoor kunt u kroonluchters, prachtige wandlampen, evenals extra lampen en grote staande lampen gebruiken.

Het slaapgedeelte mag niet worden overladen met verlichting. Een stiller en gedempt licht is ideaal voor deze ruimte. U kunt de slaapkamer aanvullen met lampen in bijpassende stijl of elegante wandlampen met zachte en warme verlichting.

Als het in de ruimte niet mogelijk is om een ​​groot slaapvertrek te plaatsen, is het beter om het te weigeren.

In deze omstandigheden zal alleen een bed met een paar nachtkastjes er harmonieus uitzien. Anders zullen de elementen van de koptelefoon zich niet alleen in de slaapkamer bevinden, maar ook in de woonkamer, die er onharmonisch uit zal zien.

In een studio-appartement

Zonering is noodzakelijk voor studio's. In deze woningen zijn er geen scheidingswanden die de kamers verdelen. Hun rol kan verschillende afwerkingsmaterialen spelen, waarbij bepaalde gebieden, schermen, hoge kasten en meer worden toegewezen.

In dergelijke woonkamers bevinden zich vaak woonkamers naast de keukens. Er zijn echter ook dergelijke indelingen waarbij de woonkamer is verbonden met de slaapkamer:

 • Het scheiden van kleine ruimtes, waarvan de oppervlakte 14-16 vierkante meter is. m, wend u niet tot grote partities. Ze zullen visueel de ruimte verkleinen.
 • Op een klein oppervlak van 16 vierkante meter. m in de buurt van de muur, kunt u de lichte bank plaatsen, een glazen tafel er tegenover zetten en de slaapruimte van de woonkamer scheiden met behulp van een wandplank met weinig licht. Buiten zulk een scheidingslijn zal zijn plaats een klein helder bed vinden.
 • Het mooie en harmonieuze interieur van de woonkamer en slaapkamer kan worden gecombineerd op een ruimte van 17 of 18 vierkante meter. m.
 • Op 18 vierkante meter. m het grootste deel van de vrije ruimte kan worden toegewezen aan het slaapgedeelte. Zet op een bed met een rechthoekig hoofdeinde. Nachtkastjes moeten aan beide zijden van het meubilair worden geplaatst.

Je kunt een accentmuur achter het bed maken, versierd met fotobehang met een afbeelding van bloemen. Je kunt dit gebied scheiden met behulp van boekenkasten tot aan het plafond (licht hout).In het kleine gedeelte van de woonkamer zal een hoekbank met een richel zijn plaats vinden. Aan de andere muur moet een houten wand worden geplaatst - onder de tv en keukenkastjes.

 • Op het gebied van het studio-appartement van 20 vierkante meter. meter, kunt u een tweepersoonsbed bij het raam regelen en het van de woonkamer scheiden met behulp van open boekenplanken met contrasterende kleuren. Tegenover deze afscheider bevindt zich een stoffen bank met hoge poten.
 • Op een oppervlakte van 20 vierkante meter. m past in een groot, comfortabel bed. Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijk item van het interieur bij het raam te plaatsen, aangevuld met lichte, heldere gordijnen. Dergelijke details zullen de ruimte ruimer maken. In dergelijke ruimtes kunnen open planken voor boeken, gipsplaat plafonds van kleine dikte of lichte doekschermen worden gebruikt om zones te scheiden.

Slaapkamer en woonkamer in dezelfde kamer

Een goed ingedeeld studio appartement zal er harmonieus en modieus uitzien. U kunt dus vrije ruimte besparen en deze zo productief mogelijk gebruiken.

In een compacte ruimte kunt u afzonderlijke zones langs de muren plaatsen - tegenover elkaar. Aan de rechterkant van de deur kunt u een bank plaatsen en een grote spiegel erover hangen, en tegenover deze producten (aan de linkerkant) kunt u een groot tweepersoonsbed met een overkapping schikken, dat het bed van de rest van de ruimte zal scheiden. In de resterende ruimte kunt u een klein werkgebied hebben.

Dergelijke interieurs worden aanbevolen om te spelen in heldere en warme kleuren. Donkere kleuren kunnen de ruimte visueel verminderen.

In ruimere ruimtes kunt u een groot tweepersoonsbed en een leren bank met een salontafel en een tv aan de overkant regelen. Het woon- en slaapgedeelte in dergelijke omstandigheden kan worden onderscheiden met behulp van een gipsplaatconstructie, wat een klein vierkant schap is.

Vaak vindt in dergelijke gebieden zijn plaats in het werkgebied. Het kan voor het bed worden geplaatst. Dergelijke interieurs worden aanbevolen om te worden uitgevoerd in lichte of zachte kleuren.

In een kamer van 20 vierkante meter. m, u kunt een tweepersoonsbed plaatsen en het scheiden van de woonkamer met prachtige gordijnen. Het woongedeelte kan visueel worden verdeeld in twee helften: plaats een hoekige L-vormige bank met een salontafel bij een van de muren en een standaard met een tv tegenover de andere.

Een kleine vierkante kamer kan in twee zones worden verdeeld met behulp van hoge glazen vloeren. Een bed moet langs een muur worden geplaatst en gescheiden van de hoekbank met een glazen salontafel met behulp van draagbare scheidingswanden. Een dergelijk interieur kan worden ingericht in zachte groene tinten verdund met heldere accenten van paarse en karamel kleuren.

Slaapkamer en werkruimte in dezelfde kamer

Veel mensen plaatsen een werkruimte in de slaapkamer. Vaak is een tafel met planken op geen enkele manier gescheiden, maar gewoon voor het bed of aan de linker- of rechterkant geplaatst.

Als u deze ruimtes wilt bestemmen, kunt u terecht in smalle boekenkasten met planken bovenaan, boekenplanken, accentmuren, evenals gipsplaat- en glazen scheidingswanden.

Succesvol zijn de opties met laden en planken. In dergelijke partities kunt u documenten, tijdschriften, boeken en andere dingen opslaan die nuttig kunnen zijn in het werkgebied.

Slaapkamer verdeeld in twee zones

De indeling in twee zones in de slaapkamer kan worden uitgevoerd met gordijngordijnen, gipsplaatwanden met planken,glazen / houten wanden of prachtige bogen.

Het tweepersoonsbed zal er harmonieus uitzien op een hoog podium met houten afwerking. Zo'n slaapgedeelte kan worden afgeschermd met lichte plafondgordijnen. De woonruimte moet worden gevuld met een tweepersoonssofa, ervoor kunt u een tv-meubel plaatsen. Alle functionele gebieden zijn dus gemakkelijk in de slaapkamer onder te brengen.

De ruime slaapkamer past in een bed met een hoog zacht hoofdeinde, evenals een drie- of vierzitsbank met een glanzende salontafel en een aan de muur gemonteerde tv aan de overkant. De elementen van de woonkamer kunnen tegenover het bed worden geplaatst en op de gemakkelijkste manier van elkaar worden gescheiden: leg er een groot pluchen tapijt onder.

Als er achter de bank een groot raam staat, dan moet dit worden aangevuld met contrasterende gordijnen, die ook het woongedeelte markeren.

In een kleine slaapkamer is het aan te raden om het grootste deel van de ruimte onder het bed te verdelen en naar niet-logge voorwerpen (voor zonescheiding) te draaien. In een kleine kamer kan een bed worden geplaatst in de buurt van een raam met lichte crème gordijnen en het slaapgedeelte kan worden gescheiden van de woonkamer met behulp van een textielscherm dat overeenkomt met de kleur van de gordijnen.Buiten het scherm ziet er een harmonieus kleine tweepersoonsbank met planken onder de tv op de tegenoverliggende muur.

Tiener slaapkamer

De tienerkamer moet in positieve en modieuze tonen worden gerangschikt. In dergelijke omstandigheden is het ook mogelijk om twee zones tegelijk te plaatsen: een slaapkamer en een woonkamer. Je kunt ze scheiden.

In een kleine kamer vindt zijn plaats een enkele of 1,5 bed (in de buurt van een van de muren). Daar tegenover (aan de andere muur) moet je een tv hangen, een plank voor een laptop, en in plaats van een grote bank kun je een zachte kruk of een kleine bank plaatsen.

Als de kamer toebehoort aan een tienermeisje, kan het bed worden geplaatst in een speciale heldere ingebouwde nis met kledingkasten en planken, die het bed van de woonkamer zal scheiden. Tegenover het bed moet een ladekast en een kleine bank worden geplaatst. Als het gebied dat toelaat, past een raam in een dergelijke ruimte in een klein werkgebied - met een computerbureau en een stoel.

Een dergelijk interieur ziet er harmonieus uit in sappige roze, blauwe, gele en perzikkleurige tinten.

Kinderkamer

Voor een kleine kinderkamer kun je een stapelbed kopen,die zijn plaats dichtbij de muur zal vinden. Vanuit de woonkamer, moet het worden gescheiden met planken en laden, gerangschikt volgens het type ladder. Ze zullen harmonieus kijken naar een stoffen bank en een tafel om te tekenen.

Een speciale nis met laden en een opklapbed is geschikt voor een kinderkamer. In opgevouwen toestand nemen dergelijke dingen niet veel ruimte in, dus worden ze vaak gekocht voor kleine ruimtes. Naast zo'n muur kun je gemakkelijk een grote zachte hoek passen, evenals een Zweedse muur, een speelmat en nog veel meer.

Vaak zijn zones in kinderkamers verdeeld met foto-achtergronden. Dit kunnen veelkleurige strepen van rijke kleuren in de woonkamer zijn en pastelkleurige bedekkingen achter het bed.

Dergelijke gebouwen moeten worden afgewerkt met positieve en rijke kleuren. Ze zien er aantrekkelijk uit, ze kunnen worden gebruikt om functionele gebieden aan te sluiten of te verdelen. Het wordt niet aanbevolen om de ruimte te verdelen met behulp van grote meubelstukken in donkere kleuren. Het is beter om indrukwekkende kledingkasten, dressoirs of gesloten boekenkasten te weigeren.

Zonering van het plafond in de slaapkamer

Tegenwoordig zijn veel mensen bestemmingsruimten met verlaagde plafonds en verlaagde plafonds. In zones onderverdeeld met verschillende vormen, kleuren en texturen.

Het plafond kan worden bijgesneden met materialen van verschillende kleuren - op het grondgebied van afzonderlijke zones. Er kan bijvoorbeeld een wit plafond met hangende kroonluchters van glanzend metaal boven de slaapruimte worden geïnstalleerd en de bekleding over de bank en fauteuils in de woonkamer kan worden afgewerkt met crème pleisterwerk met kleine lampen.

De scheiding van twee zones van elkaar kan worden bereikt met behulp van een plafond met meerdere niveaus. Houd er echter rekening mee dat dit ontwerp er in grote ruimtes harmonischer uitziet.

Manieren om ruimte te delen

In de zoneruimte kunnen de volgende interieurartikelen worden gebruikt:

 • Partities. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, maar de meest populaire zijn glazen en houten versies. Ze kunnen glijden of statisch zijn. Veel modellen zijn uitgerust met wielen, waardoor ze mobiel zijn.
 • Zeer aantrekkelijk in een gezoneerde binnenste scheidingswand van gipsplaat. Dergelijke artikelen voor zonering kunnen met uw eigen handen worden gemaakt, versierd met alle materialen die u maar wilt. Dit kunnen houten panelen, gips, verf en meer zijn.
 • Mooie alternatieven zijn mooie gordijnen. Het in zones onderverdelen van de ruimte met textiel is erg populair, omdat deze materialen luchtig en licht lijken. De kleur van het materiaal kan verschillen, van lichte, doorschijnende tot dichte en donkere varianten.
 • Je kunt met behulp van meubels een kamer een zone geven. Het kan een handig en functioneel rek zijn, evenals een kledingkast, een boekenkast.
 • Het is interessant om de ruimte te zien, gescheiden door schuifdeuren. Dergelijke exemplaren zien er bijzonder indrukwekkend uit in ruime woningen.
 • U kunt smeden van interessante vervalste producten gebruiken. Het kunnen geraffineerde patroonwanden zijn met natuurlijke of fantastische motieven.
 • Om nog maar te zwijgen van de zonering van kamers met verschillende afwerkingsmaterialen. Om de slaapkamer te markeren, kunt u de vloer en de muren afwerken met pastel gips en licht laminaat, en in de woonkamer kunt u een neutraal tapijt leggen. Een goede optie is om over muren te plakken met mooi behang met contrasterende patronen.

Ruimtelijke zonering opties worden getoond in de video hieronder.

Meubels voor het interieur

Kies voor een kleine split-kamer geen donkere en omvangrijke meubels.Ze zullen visueel de al kleine ruimte verminderen. Het is beter om de voorkeur te geven aan een licht bed en een lichte bank. Je kunt deze dingen tafels en planken van glas of licht hout toevoegen.

Ruime kamers kunnen worden ingericht met meubilair van verschillende tinten, van delicaat tot donker. Het hangt allemaal af van de stijl en kleuren van afwerkingsmaterialen.

Als de ruimte dat toelaat, kunnen dergelijke ruimtes niet alleen worden uitgerust met een bed, een bank, maar ook met een computerbureau met een kleine kast (of planken) voor documenten, een nette salontafel voor de bank, een ladekast, een toilettafel en een ingebouwde kledingkast.

Alle meubels moeten in dezelfde sleutel worden bewaard.

Interessante ontwerpideeën en lay-outs

Het is de moeite waard om in meer detail interessante voorbeelden te bekijken van het ontwerp van kamers die de slaapkamer en de woonkamer combineren:

 • Tegen de achtergrond van de accentmuur bestaande uit crème en grijze houten panelen, moet u een hoekige bank plaatsen in de kleur creme brulee. Je kunt een muur onder de tv voor hem plaatsen. Gestoffeerde meubels moeten van het tweepersoonsbed worden gescheiden met behulp van een prachtige gipsplaat met een gemiddelde hoogte.Verderop vindt het zijn plaats een knus bed, aangevuld met blauw linnengoed. Als er een venster naast staat, moet het worden versierd met gordijnen met zachte koffiekleur.
 • Het slaapgedeelte kan worden gescheiden van de woonkamer met een mooie boog. De wanden in zo'n kamer moeten worden afgewerkt met wit pleisterwerk, op de vloer moet je het melklaminaat leggen. De vloer moet worden versierd met lichte gipsplaat en zwarte rekfolie. Het interieur moet in beige tinten zijn. De muur voor de tv kan worden geaccentueerd en gedecoreerd met donkergrijze kleuren.
 • In een lichte kamer bij het raam met dikke witte gordijnen zal zijn plaats een bed met rode bedden en een caramel computer bureau vinden. (tegenover haar). Aan de rechterkant van het bed moet een gipsplaat worden geplaatst met planken voor zonering. Buiten een dergelijk plafond kunt u een koffiezeef, een witte salontafel en een kast met een tv op de tegenoverliggende muur plaatsen.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer