Het kiezen van jaloezieën in de slaapkamer

 Het kiezen van jaloezieën in de slaapkamer

De slaapkamer is een persoonlijke ruimte voor elke persoon, waarin we gevuld zijn met nieuwe energie en een goed humeur. En dan moet het gevuld zijn met gezelligheid en comfort, en beschermd zijn tegen nieuwsgierige blikken. Om deze voorwaarden te creëren, passen jaloezieën in de ramen van uw slaapkamer.

Functies, voors en tegens

Opgemerkt moet worden dat elk type van hen zowel voordelen als bepaalde nadelen bevat, dus het is ondubbelzinnig om te zeggen welke van hen het beste in uw slaapkamer past.

Laten we een aantal voordelen noemen:

  • Ten eerste is het een betrouwbare bescherming van uw kamer tegen fel zonlicht en andere lichtbronnen.
  • Ten tweede zijn ze gemakkelijk te onderhouden en te onderhouden.
  • Ten derde verminderen ze het geluidsniveau veel beter dan gewone gordijnen en laten ze perfect frisse lucht binnen.

Door de eigenaardigheden van hun ontwerp regelen ze ook de hoeveelheid licht die de kamer vanaf de straat binnenkomt, waardoor je bijvoorbeeld overdag zachte en gedimde verlichting kunt maken. Opgemerkt moet worden dat ze ook weinig stof en vuil verzamelen en de gewenste temperatuur in de kamer handhaven. En nu begonnen de jaloezieën als een onderdeel van het interieurontwerp. Ze zijn extreem duurzaam en gemakkelijk te gebruiken.

Onder de tekortkomingen kunnen we alleen het volgende noteren: als plotseling uw werkingsmechanisme nutteloos wordt in uw jaloezieën, zult u de volledige vensterset moeten vervangen. Het moet gezegd worden dat de bovengenoemde voordelen opwegen tegen dit nadeel. Het moet ook worden toegevoegd dat de beste jaloezieën geschikt zijn voor de slaapkamer op de zolder, en niet voor grote kamers.

species

Er zijn verschillende soorten jaloezieën. Dit zijn verticale en horizontale jaloezieën op kunststof ramen en jaloeziegordijnen.

horizontaal

Hun aantrekkelijkheid is kleinin het vermogen om de verlichting te veranderen en in een aanzienlijke keuze aan materiaal (plastic, aluminium, hout of textiel). Katoen, polyester en jacquard stoffen kunnen worden gebruikt als stoffen.

Alle lamellen zijn geïmpregneerd met speciale stofafstotende stoffen en hebben een breedte van 16-25 mm. Dergelijke jaloezieën worden binnen of buiten uw raam geïnstalleerd. Ze worden bevestigd dankzij een speciale beugel, terwijl het boren niet wordt gebruikt. Eenvoudig te beheren.

verticaal

Het gebruikte materiaal is hetzelfde als in het horizontale vlak. Het belangrijkste pluspunt is de mogelijkheid om de jaloezieën vanaf de randen naar het midden of van de ene rand naar de andere te duwen, evenals in een andere rotatiehoek van de lamellen. Ze zijn bevestigd met een speciaal mechanisme in de vorm van een plafondlijst. En zeer geschikt voor ramen met gebogen vorm.

Rolgordijnen of cassettegordijnen

Ze onderscheiden zich door praktische bruikbaarheid en een lange levensduur, en het bedieningsprincipe is uiterst eenvoudig en gemakkelijk. Een dergelijk gordijn wordt van onder naar boven op de schacht gewikkeld. Hun ontwerp is heel divers. Het materiaal gebruikte voornamelijk polyester.

materialen

Kunststof, hout, inclusief bamboe, papier, aluminium en verschillende stoffen, zoals polyester, kunnen worden gebruikt als materiaal voor uw jaloezieën. Het voordeel van kunststof is de hygiëne en bruikbaarheid, hout - in ecologie en duurzaamheid, maar polyester vervaagt niet uit zonlicht.

Kunststof jaloezieën passen goed in uw interieur en worden gecombineerd met andere materialen. Ze weerstaan ​​ook chemische en fysieke stress, maar verdragen geen erg hoge temperaturen en breken gemakkelijk. Houten jaloezieën geven de kamer comfort en een gezonde sfeer. En ze zien er luxueus uit.

Als er twee, bijvoorbeeld plastic en stof tegelijkertijd als materiaal worden gebruikt, worden dergelijke jaloezieën multifunctioneel genoemd. Ze zijn ideaal voor grote en ruime slaapkamers en ze kunnen op afstand worden bediend dankzij de ingebouwde elektrische aandrijving. Beschikken over een hoge duurzaamheid, verschillen in schoonheid en zijn goed te combineren met elk soort interieur.

Wat de stofsoorten betreft, kunnen deze jacquard of fiberglas zijn. Het voordeel van dergelijke modellen is dat ze elke kleur kunnen krijgen. En ze verdragen vocht en stof.

Papieren jaloezieën zijn de gemakkelijkste en goedkoopste. Maar ze kunnen op elke textuur en elk patroon worden toegepast. Meestal worden ze gecombineerd met stoffenmodellen.

Aluminium jaloezieën zijn duurzaam, eenvoudig te reinigen, maar kunnen ruis veroorzaken. Perfect voor stijlen zoals loft of hi-tech.

Kleuren en design

De keuze van jaloezieën moet zeer verantwoordelijk worden benaderd. Ze moeten immers qua kleur en design goed op elkaar zijn afgestemd op het bestaande interieur van de slaapkamer. Kleuroplossingen voor horizontale jaloezieën kunnen bijvoorbeeld zeer divers zijn. Het hangt allemaal af van de voorkeuren en de keuze van een geschikt model.

Hier is een voorbeeld van het kiezen van horizontale jaloezieën voor de hele muur. Hun lichte kleuren passen perfect in het omliggende interieur.

Een voorbeeld van een ongewoon en origineel ontwerp kunnen foto-jaloezieën zijn, die worden toegepast op absoluut elke afbeelding naar uw smaak. Dit diversifieert uw interieur enorm.

Over het algemeen moet het kiezen van een kleur voor jaloezieën worden afgestoten van de algemene toon van de kamer en de muren. En omdat kleur een sterk psychologisch effect op een persoon heeft, moet het voor een slaapkamer gekozen worden voor rustige kleuren, bijvoorbeeld chocolade, pastel of groen. Niet raadzaam om witte tint te gebruiken.

Tips om te kiezen

  • Bij het kiezen van jaloezieën in uw slaapkamer moet u letten op factoren zoals venstergrootte,prijs en ontwerp van toekomstige modellen, d.w.z. hun kleur, ontwerp en uitvoering. Daarom is het beter om bewezen merken te kiezen. Als u bijvoorbeeld bent gestopt met de keuze van het materiaal op aluminium of plastic, kunt u gordijnen van textiel toevoegen om de algehele achtergrond te verzachten. Het moet gezegd worden dat papieren jaloezieën een lage duurzaamheid hebben. Maar bij hoge luchtvochtigheid in de kamer is het raadzaam om stoffen jaloezieën te gebruiken.
  • Als er houten meubels in uw interieur zijn, dan moet u in dat geval dezelfde jaloezieën gebruiken.
  • Als u het juiste jaloeziemodel kiest, verbetert het uw interieur visueel in de kamer. En bij het kiezen moet je allereerst aandacht besteden aan natuurlijke materialen.
  • U moet ook weten of uw jaloezieën zijn behandeld met speciale verbindingen, namelijk: antibacterieel, antistatisch en stofafstotend.

In de volgende video kun je zien hoe je de juiste jaloezieën voor kunststof ramen kiest.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer