Groene slaapkamer

 Groene slaapkamer

De slaapkamer is een plaats van rust en ontspanning, en het hangt ervan af hoe correct de kleur van de omgeving wordt gekozen, of je nu een goede rust kunt krijgen. Psychologen, artsen, esoterisch in één stem verklaren dat de groene tinten van het decor van groot belang zijn voor de menselijke psyche, stress verlichten, morele en fysieke kracht aanvullen en volledige gemoedsrust geven. Het is niet verwonderlijk, want het is de moederatuur die ons blij maakt met de frisheid van lentebladeren, de schoonheid van de bloei en delicate geuren, de dorst voor leven nieuw leven inblaast en de wens om te creëren. CEen kamer in groene tinten kan een ideale hoek in huis zijn met het juiste ontwerp, kleuren en accessoires.

Groen slaapkamerconcept

Ondanks de schijnbare zwart-wit van de slaapkamer, moet het interieur worden ontworpen in het kader van een bepaald idee, die het kleurenbereik van elementen en de selectie van details bepaalt:

 • Meest gebruikelijk is ecostylewaarin de groene kleur wordt gecombineerd met afbeeldingen van gras en bladeren met bruin, als weerkaatsing van de aarde en de schors van bomen. In dit geval is er een gevoel dat u zich in een bos of op een open plek bevindt, vooral als het behang is geselecteerd met een florale versiering. Materialen gebruiken absoluut natuurlijk - hout voor de vloer en meubels en papierbehang.
 • Liefhebbers van exotische plaatsen mogut sieren de slaapkamer in de stijl van "breath of the tropics"waar, samen met groene en houtachtige bloemen, natuurlijke accessoires, zoals rieten panelen, bamboematten, rieten matten of boomtakken, bijdragen aan de inrichting. Dit ontwerp weerspiegelt de ecostijl, maar bevat etnische elementen in de vorm van Afrikaanse maskers, Aziatische beeldjes of de lichtste koepel boven het bed. Een sterk accent is het beeld van een palmboom (een levende plant, een foto of een tekening), die de atmosfeer van de jungle en tropische wouden versterkt.
7 foto
 • Stijl "ontspanning en meditatie" vult de kamer met sereniteit en onthechting van de omringende drukte dankzij de basale witte tint in combinatie met natuurlijke tinten groen. Contrast is het bruine aanbod van vloeren en meubels. Dit ontwerp heeft de voorkeur voor slaapkamers in de stijl van minimalisme, waar de hoofdrol wordt toegekend aan talrijke levende planten, rustgevende binnenfonteinen en matten voor meditatie.
 • Vrouwen zijn naar de "bloementuin", vullen van de kamer met een zachte groene kleur met hints van lavendel, lila, roze, typisch voor natuurlijke bloeiende planten. Een harmonieuze toevoeging aan de bloemendecoraties en verse bloemen op de ramen, muren en vloer.
 • In het hart van het klassieke slaapkamerontwerp in tinten groen is rokerig groen, dicht bij natuursteen en ideaal gecombineerd met graniet, zilver, marmer en travertijn. Meubels hebben de voorkeur in dezelfde klassieke stijl (vintage), en verlichting - in de vorm van puntlichten, zodat de kamer er niet somber uitziet in de schaduwrijke hoeken.
8 foto

Het palet van kleuren voor de slaapkamer in groene tinten

Groene kleur in overvloed kan een deprimerend en verdonkerend effect hebben, daarom wordt één kleur als basis genomen en aangevuld met een regenboog van tinten.De ruimte moet echter ook niet worden gevuld met een overvloed aan kleuren - felgroene tinten worden gebruikt in accenten voor een verandering of scheiding van functionele gebieden. Het is niet de moeite waard om de donkergroene kleur te verlaten; in kleine verhoudingen en goed gekozen plaatsen geeft het de kamer een nobele uitstraling, waardoor een gevoel van comfort en veiligheid ontstaat. als groen is een mengeling van geel en blauw, je kunt met verhoudingen spelen voor het gewenste effect: voeg meer gele, kalkrijke en schaduwrijke kamers toe, krijg een warmere en zonnigere kleur en we zullen het blauw opvoeren - een slaapkamer met ramen in het zuiden zorgt voor de uitstraling van koelte. Voor een rustgevend effect in het interieur, hebben lichte pastelkleuren (pistache, olijf, munt) de voorkeur, en rijke kleuren accenten geven de kamer een feestelijke uitstraling en sfeer.

Combinaties van kleuren in de slaapkamer:

 • klassiek - koud ensemble groen met wit, perzik of geel;
 • blauwgroene tonen (zee-golfeffect) met gele, witte zeekleuren;
 • kiwi en menthol breng een opgewekte stemming naar de verlichte kamers;
 • lichtgroen en pastelkleuren geef rust en vertrouwen;
 • zachte tinten van olijf, pistache, groene appel gebruikt voor slecht verlichte kamers;
 • classic, gedempte mosterd, olijven, groene thee geven volledige ontspanning;
 • smaragd, malachiet, kalk worden beschouwd als intense tinten die frisheid en rijkdom aan de decoratie geven.

behang

Wallpapers worden steeds minder gebruikt in de decoratie van het decor, maar geven de voorkeur aan schilderen, maar de muren zullen er rijker uitzien met een reliëfpatroon en de ruimte kan een winstgevende interieuroplossing krijgen. Geometrische versieringen in overvloed zijn het oog ontnuchteren, maar een of twee muren, geplakt met groen behang met ruit of vierkanten, zullen helpen de symmetrie in de ruimte te herstellen en een verfijnde toon te zetten.

7 foto

Als je de hele kamer met groene doeken met een klein, onopvallend patroon plakt en een grote afbeelding met één muur uittekent, wordt de ruimte visueel breder, net als de harmonieuze introductie van fotobehang.

plafond

Het kalkplafond stabiliseert het zenuwstelsel, veroorzaakt algemene ontspanning, vermindert de spiertonus en verlicht de last van verantwoordelijkheid, en levendige en vrolijke tonen dragen bij aan het ontstaan ​​van nieuwe ideeën. De kleur van de pistache is aantrekkelijk en smakelijk, rustig en expressief en, belangrijker nog, diep genoeg om in kinderkamers te worden gebruikt, maar zonder onnodige agressie.

Architecturaal groen of grijsachtig blauwachtig groen is een nieuwe moderne schaduw, die lijkt op een wintertuin. Het is geïnspireerd door de combinatie van de architectuur van megasteden met betonnen opritten, glazen wolkenkrabbers en zeldzame eilandjes van groen, maar over het algemeen heeft het een neutraal en rustgevend effect. Smaragdgroene kleuren worden geassocieerd met weelderig groen gras van een goed onderhouden gazon of een zomergazon, waardoor de slaapkamerinrichting dienst doet als een onopvallende slaappil.

blinds

Gordijnen zijn zeer krachtig, een bepalend element en hun kleur kan het uiterlijk van de kamer drastisch veranderen, zowel op een positieve als een ongunstige manier. Bij een lichte basiskleurruimte is een donkerder en meer verzadigd textiel nodig en omgekeerd. Volgens het ornament is de keuze breed genoeg - van monophonic tot luxueus met gouden draden.

De locatie van de kamer speelt een belangrijke rol bij de selectie van gordijnen: in zonovergoten kamers is het aan te raden gordijnen op te hangen met een donkerdere tint dan de kleur van het behang, zodat de ogen kunnen rusten; in de slaapkamer met de ramen naar het noorden wordt het gezelliger met gordijnen van warme kleuren. Gordijnen en slaapkamergordijnen in groen kunnen wit, zwart, donkerblauw en zelfs bruin zijn; het belangrijkste ding dat zij zwart-wit met de rest van het binnenland waren.Wanneer het behang groen van kleur is, moet het textiel op de ramen en de bedden zeker anders zijn, omdat het als een zwaar accent dient en zich onderscheidt van de algemene achtergrond van de muren.

Accessoires en inrichting

Accenten in het interieur moeten worden geregeld rekening houdend met de dominante kleur en, ondanks het feit dat ze moeten opvallen, is het noodzakelijk om ze te selecteren met smaak en zonder franjes. Anders loopt de slaapkamer het risico een aly rommelig, autodidactisch palet van de schilder te worden. Uit ervaring raden ontwerpers aan niet meer dan 2-3 kleuren te combineren, waarbij één basis is, en de rest gunstig voor schaduw.

Textielaccessoires (spreien, kussens, tapijten, overtrekken, tafelkleden) kunnen het uiterlijk van een ruimte onherkenbaar veranderen en zijn gelijk aan een volledige reparatie door de kracht van het effect. Dankzij hen is het mogelijk om de ruimte visueel te beïnvloeden: met lichte tinten wordt de ruimte vergroot, verticale strepen visueel het plafond verhoogd en dwarslijnen verleggen de ruimte. Een slaapkamer in groen moet niet worden oververzadigd met decoratieve elementen, omdat het groen zelf de kamer volledig siert. Staande lampen, kaarsen in kandelaars, foto in gebeeldhouwde kaders, ikebana, gestippeld in de kamer,vult met voordeel de leegtes van de kamer. In de groene slaapkamer zal het niet verkeerd zijn om verse bloemen te plaatsen, waarvan het effect zal toenemen met de reflectie in de spiegel.

Tips voor het versieren van een slaapkamer in groen

Ontwerpers bevelen aan:

 • Gebaseerd op menselijke psychologie, het wordt aanbevolen om rustige tonen als de hoofdtoon te kiezen, omdat giftige schaduwen voorkomen dat het zenuwstelsel rust, bijvoorbeeld kaki, asperge, olijf, jade, munt. Voor accenten (vazen, schilderijen, patroon op het kussen) kunt u zich concentreren op kleuren zoals lentegroen, chartreuse, kalk, die de algehele sfeer van de slaapkamer verlevendigen.
 • Het is niet wenselijk om glanzende, glanzende oppervlakken te gebruiken. bij het maken van een slaapkamer in een groene tint - alleen natuurlijke, gestructureerde materialen. Voor de vloer heeft hout van lichte kleuren de voorkeur, bijvoorbeeld berk, gebleekt eiken.
 • Het belangrijkste is balans tussen donkere en lichte tintenom de voordelen van design te benadrukken en te genieten van een goede nachtrust.

Als je kiest voor een stijlvolle slaapkamer in groene tinten, moet je alle elementen tegelijk oppikken - consistentie van stijl, een vloeiende overgang van de dominante naar arcering kleuren, de locatie van accenten.

Voor nog mooiere kleurencombinaties in het interieur van de slaapkamer, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer