Slaapkamer in blauwe tinten

Velen van ons dromen, vinden ons thuis na een warme werkdag, stappen in een rustige en vredige oase van thuiscomfort en gezelligheid. En de slaapkamer is de plaats waar we vrede en rust vinden, daarom is het zo belangrijk om het in uw favoriete stijl en kleurenschema te versieren. Als je na werkdagen wilt duiken in de oceaan van gelukzaligheid en ontspannen gelukzaligheid, stop dan bij het ontwerp van je slaapkamer in lichtblauwe tinten.

Voors en tegens van het blauwe kleurenpalet in design

Veel mensen ervaren de blauwe tint als een symbool van de koele zeewind en de heldere heldere hemel. Daarom, het kiezen van de hoofdkleur voor het ontwerp van uw appartement hemelsblauw, creëert u in de kamer een lichte, heldere sfeer. Sommigen kunnen een dergelijke oplossing weigeren, gezien het enigszins naïef en rustiek en tevergeefs is, omdat de lijn van halftonen in het spectrum van blauw zeer divers is: van donkerblauw tot groen.Het is belangrijk welke andere kleuren worden gecombineerd met de hoofdkleur.

Met goed geplaatste accenten krijgt u een stijlvolle en originele ontspanningsruimte, die u veel prettige sensaties zal geven en elke avond zal bijdragen aan een sterke en gezonde nachtrust.

7 foto

Dus, de belangrijkste voordelen van de slaapkamer in blauwe en blauwe kleuren zijn de volgende:

  • blauw gamma biedt volledige ontspanning en helpt om snel in slaap te vallen;
  • een kleine kamer in lichtblauwe kleur lijkt visueel meer vrij en ruim te zijn;
  • op het onderbewuste niveau wordt blauw gezien als een zucht van schone en frisse lucht, dus mensen die gevoelig zijn voor aandoeningen van de luchtwegen voelen zich veel beter in zulke kamers;
  • Als je moe bent van een licht agressieve roze kleur, maar geen donkere of warme kleuren in je slaapkamer wilt gebruiken, kan blauw een goed alternatief zijn. Het ziet er zo gemakkelijk en ontspannen uit, dat je je favoriete stijl kunt behouden.

Er zijn enkele ongewenste aspecten van overmatig gebruik bij het ontwerpen van blauw. Bijvoorbeeld,een grote hoeveelheid blauw in het ontwerp van de kamer maakt het koud en niet te comfortabel, dus ze mogen niet te misbruikt zijn en grote oppervlakken bedekken. Met de juiste toepassing van deze nobele kleur en een harmonieuze combinatie ervan met andere tinten, ziet uw interieur er comfortabel en luxueus uit.

Optimale combinaties van blauw met andere kleuren

In de eerste plaats in populariteit is de witte en blauwe slaapkamer, dit is een van de meest winnende opties, die ook vrij eenvoudig uit te voeren is. Toegegeven, er is één nuance, een dergelijk ontwerp toepassen is wenselijk in een lichte en zonnige kamer aan de zuidkant van uw huis of appartement. In een kamer met ramen op het noorden is zo'n ontwerp hoogst onwenselijk omdat het er visueel te somber en onbewoonbaar uitziet.

7 foto

Om de kamer een warmere en meer gezellige sfeer te geven, kunt u de koele witte kleur vervangen door verschillende beige tinten. In een tandem met lichtblauwe kleuren ziet deze combinatie er geweldig uit. Maar hier is er een belangrijke tip: aangezien in een roomblauwe combinatie, blauw wordteen groenachtige tint die zijn ware glans verliest, het zal goed zijn als je puur witte accenten toevoegt aan het ontwerp.

Nu is het modieus geworden om in retrostijl te veranderen en slaapkamerappartementen in bruine en blauwe kleuren te versieren. Deze combinatie is goed om te gebruiken als je besluit je slaapkamer in een klassieke stijl in te richten. Als je voor jezelf zo'n optie kiest, is de belangrijkste regel voor jou niet om te donkere bruine tinten te misbruiken, omdat dit je kamer erg somber maakt.

Een andere modetrend van onze tijd: het ontwerpen van kamers in contrasterende kleuren. Wanneer u voor deze optie kiest, moet u extra voorzichtig zijn, omdat we het over de slaapkamer hebben, en het belangrijkste is dat het doel is om de eigenaar maximaal comfort en gemak te bieden. Als u bijvoorbeeld een geel-blauwe slaapkamer ontwerpt, is het beter om een ​​beetje groen aan het ontwerp toe te voegen. Dit dempt de gele kleur enigszins, wat in plaats van de gewenste rust kracht kan uitlokken. Maar met een combinatie van geel, groen en blauw, kunt u een echt warme en harmonieuze sfeer bereiken, die doet denken aan een mooie zomerdag.

Maar het is beter om de blauwe kleur niet te combineren met oranje in de slaapkamer. Natuurlijk vinden veel mensen deze combinatie leuk en vinden het zelfs ideaal, maar het is helemaal niet geschikt voor slaapvertrekken, omdat het gewoon een explosieve lading energie heeft, dus om geen chronische slaapstoornis te krijgen, is het beter om zo'n oproer van kleur achter te laten in andere kamers.

Bij het maken van een groenblauw gamma, zoals bij wit-blauw, om overmatige kou te voorkomen, moet de combinatie van deze kleuren worden uitgesplitst met extra warme kleuren: beige, zand, crème of stevig.

We selecteren meubilair voor blauw ontwerp

Bij het inrichten van je slaapkamer, ongeacht de stijl, klassiek klassiek of modern modern, in elk geval met een blauwe kleur ziet het interieur er fantastisch uit. Het belangrijkste is hoe het wordt gecombineerd met meubels en andere decoratieve elementen. Als je nog steeds blauw neemt, als de hoofdkleur in je slaapkamer, dan om de koude tinten te nivelleren en de kamer meer warmte en comfort te geven, moet je de keuze aan meubels heel serieus nemen. De meest optimale en harmonieuze optie in zo'n kamer is meubilair gemaakt van natuurlijk hout.In het extreme geval, als u een meer economische optie wenst, kunt u een meubelset kopen met imitatie van natuurlijk hout.

8 foto

Het beste in de slaapkamer met blauwe wanden ziet eruit als meubels in lichtbruine, beige of crème tinten. Meubels in blauw of zwart worden helemaal niet aanbevolen in zo'n kamer - het maakt het donker en depressief. Rood meubilair past helemaal niet in zo'n interieur, het ziet er smakeloos en zelfs enigszins ordinair uit.

Topstijlen voor de blauwe slaapkamer

Het gebruik van blauwe kleuren werd altijd beschouwd als de beste oplossing voor het interieur in een klassieke stijl, en zelfs tegenwoordig blijft het een favoriet bij veel moderne ontwerpers. Het klassieke ontwerp bestaat uit appartementen in blauw en wit. Zo'n interieur oogt altijd sierlijk en ingetogen, wat de hoge positie in de samenleving van de gastheer benadrukt.

In een dergelijke ruimte ziet het dure witte meubilair van natuurlijk hout met elegant gebeeldhouwde poten er fantastisch uit. Een ruim bed met een filigraan gesneden hoofdeinde in de stijl van Franse koningen met zilveren of gouden afwerking, geïnstalleerd in het midden van de kamer, maakt het interieur van de slaapkamer gewoon prachtig.

Maar u moet er wel rekening mee houden dat u bij het kiezen van een klassieke stijl voor een rustruimte een ruime kamer moet hebben, omdat kleine kamers voor een hoge en nobele stijl volkomen ongepast zijn.

Bij het maken van een klassiek interieur is het erg belangrijk, vooral voorzichtig om gordijnen voor ramen en andere accessoires uit textiel te kiezen. Het meest geschikt in het klassieke interieur zullen dure natuurlijke stoffen zijn zoals satijn, zijde en fluweel. De hoofdregel - alles moet harmonieus worden geselecteerd, perfect worden gecombineerd met meubels en één zijn met de algehele sfeer van de slaapkamer.

Het is de moeite waard om na te denken over belangrijke accessoires als een transparante luifel, beddekking en gordijnen met lambriseringen voor de deuren van de slaapkamer. Ze dragen bij aan de algehele sfeer van luxe, zelfs majestueuzere, koninklijke tonen.

Als u geen grote kamer heeft om een ​​slaapkamer in een klassieke stijl in te richten of als u geen fan bent van speciale chic, dan heeft u misschien een zachte romantiek nodig in de stijl van de Provence. Misschien is dit een van de meest eenvoudige en zuinig om te spelen stijlen. Het volstaat om lichte gordijnen op te hangen met een gebloemd ornament van katoen of doorschijnend grof calico op de ramen,maak een bed in dezelfde kleur als de bedovertrek en voeg verschillende kussens van verschillende grootte in dezelfde reeks toe - en nu is je kamer gevuld met een lichte, ongedwongen charme met Franse tonen. Deze situatie vereist geen bijzonder duur meubilair of duur textiel, maar kleine gebreide nachtkastjes, patchwork-dekbedden en kussens voor een bed of poef zijn zeer geschikt. Op de muren ziet er goed uit kleine aquarel schetsen in houten lijsten.

Onlangs is het Amerikaanse neoclassicisme vaak gebruikt in het ontwerp. Dit is een stijl die alleen moderne materialen en technologieën gebruikt. Het kan worden gedefinieerd als ingetogen elegantie en bescheiden luxe, die zich uiten in eenvoudige vormen van meubilair en minimale ruimtevulling.

In deze stijl is het gebruik van contrasten en een groot aantal kleuren onaanvaardbaar, het gebruik van details van de interieurdecoratie wordt geminimaliseerd. Daarom is het bij het kiezen van deze stijl en het verfraaien ervan in het blauwe kleurengamma, het kiezen van effen matte achtergrond voor de wanden of het gebruik van decoratieve pleister,dat ziet er perfect uit in een neoklassieke slaapkamer. Als u deze stijl verkiest, moet u speciale aandacht besteden aan de verlichting van uw kamer.

De beste optie voor een dergelijke kamer is een warm, ondoorzichtig licht dat zich verspreidt via ingebouwde hanglampen die zich op verschillende niveaus rond de omtrek van de hele kamer bevinden.

8 foto

In elk geval, welke stijl je ook kiest voor je gezellige nest, zachte blauwe accenten zorgen voor frisheid en rust in het interieur van je slaapkamer, kalmeren je zenuwen, brengen rust en maken je slaap de hele nacht kalm en vol.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer