Repareer in de slaapkamer

In het leven van elke persoon komt vroeg of laat een periode die je bang maakt en je heel erg nerveus maakt - reparatie. Bij het uitvoeren van reparaties door het hele appartement, moet speciale aandacht worden besteed aan een ruimte die is ontworpen voor ontspanning, waarin comfort een must is. Het gaat over de slaapkamer. Het is heel belangrijk om het zo te regelen dat het aangenaam was om in de kamer te zijn, en de sfeer was bevorderlijk voor ontspanning en een prachtig tijdverdrijf. Na het lezen van dit artikel, leert u hoe u een prachtige reparatie in de slaapkamer kunt maken, met minimale inspanningen, zenuwen en financiële middelen.

14 foto

Ontwerp projectstudie

Alvorens met het repareren van gebouwen te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​bekwaam ontwerpproject te creëren dat absoluut alle aspecten van de komende acties omvat. Niet iedereen weet wat een ontwerpproject is, welke stadia het omvat, of ze noodzakelijk zijn.

Een ontwerpproject is een verzameling noodzakelijke documentatie, ontwerpontwikkelingen en een lijst met bouwmaterialen.

Om alles goed te plannen, moet je de volgende volgorde volgen:

 • Fase 1 - bespreking en definitie van het budget. In dit stadium worden alle beschikbare financiële middelen die kunnen worden geïnvesteerd in de reparatie van de slaapkamer berekend. Deze fase helpt onredelijke uitgaven te voorkomen.
 • Fase 2 - werken met de ontwerper. Deze fase omvat de ontwikkeling van het interieur, het opstellen van plannen en tekeningen, het doordenken van de kleinste details over de situatie. Als de financiën het niet toelaten, is het helemaal niet nodig om de hulp van een specialist in te roepen, u kunt zelf een plan maken.
 • Fase 3 - een bespreking van bouwmaterialen. Na het bespreken van het concept van het interieurontwerp, is het noodzakelijk om te bepalen welke bouw- en afwerkingsmaterialen zullen worden gebruikt voor reparaties.
 • Fase 4 - het tellen van aankomende uitgaven. De volgende stap is om de benodigde hoeveelheid materialen te berekenen, evenals de aankomende kosten, op basis van reële aantallen. Na het tellen kan het budget stijgen of dalen.

Het ontwerpproject moet uit deze basisfasen bestaan.

Eventuele kleine toevoegingen, die de kamer voorzien van accessoires en decoratieve elementen die geen deel uitmaken van de decoratie, zijn niet voorgeschreven in het ontwerpproject.

DIY reparatiestappen

Er is een mening dat de reparatie gemakkelijk te starten is, maar het is onmogelijk om het af te maken - het kan slechts een tijdje worden opgeschort. Deze mening is echter een waanidee, omdat met de juiste projectontwikkeling (evenals de dekking van absoluut alle details), kunnen reparaties als volledig voltooid worden beschouwd.

Velen lopen niet het risico om aan dit proces te beginnen, omdat ze hun eigen kracht onderschatten en de hulp van derden gebruiken, waarvan het loon enigszins kan worden overschat.

Het is alleen nodig om alle stadia en moeilijkheden van dit proces nader te bestuderen, omdat het duidelijk wordt dat het niet zo moeilijk is om reparaties met uw eigen handen te doen.

Je kunt de kamer iets opwaarderen en een lichte herinrichting maken, waardoor alleen de buitenkant van de muren, het plafond en de vloer worden beïnvloed. Lichte cosmetische reparaties zijn relevant in de ruimte waar geen ernstige schade is en onderdelen die onmiddellijk moeten worden vervangen.

Met een facelift is het niet eens nodig om het meubilair te vervangen, dus de kamer blijft bijna hetzelfde als vóór de vervanging van de afwerking, maar krijgt een iets bijgewerkte en recentere uitstraling. Voor kardinale veranderingen is een grote revisie nodig - met volledige vervanging van meubilair.

Om een ​​grote renovatie te maken, moet je veel details bespreken. Het is noodzakelijk om te begrijpen wat is inbegrepen in het proces van dit type reparatie, met welke belangrijke details rekening moet worden gehouden.

Venster vervangen

In huizen met oude houten kozijnen die onbruikbaar zijn geworden, evenals bij defecte kunststof ramen, moeten mogelijk ramen worden vervangen. Heel vaak, tijdens het reparatieproces, wordt dit stadium overgeslagen, omdat het te duur lijkt, maar de afwezigheid ervan kan behoorlijk ernstige gevolgen met zich meebrengen. Oude ramen kunnen door tocht, vocht en te vries in de winter.

Het vervangen van vensters is niet zo duur als bij elk ander bouwbedrijf.

Het is voldoende om een ​​bepaalde volgorde te observeren:

 • Het is noodzakelijk om metingen te doen aan de raamopeningen en de bijbehorende dubbele beglazing in het bedrijf te bestellen of ze in gespecialiseerde winkels te kopen.
 • Vervolgens is de ontmanteling van de oude kozijnen.Het moet zorgvuldig worden gescheiden van de raamopeningen en probeer de muren niet te beschadigen.
 • Dan moet je voorzichtig de raamopeningen voorbereiden voor de installatie van nieuw glas. Het is noodzakelijk om de oude materialen die worden gebruikt voor de installatie van ramen te verwijderen, evenals om alle schade als gevolg van de demontage te herstellen.
 • Daarna moet je een nieuw venster installeren en het beveiligen met speciale metalen pinnen, zonder dat het eenvoudigweg niet kan worden vastgehouden.
 • Na het bevestigen van het venster in de opening, is het noodzakelijk om alle gaten en sleuven te sluiten met behulp van schuim.
 • De laatste fase is het vullen van gebieden bedekt met schuim, kleine scheuren, evenals het schilderen van hellingen.

Vervanging van vensters wordt in de eerste plaats uitgevoerd, omdat dit schade aan de wandbedekking kan veroorzaken, hetgeen ongewenst is na het maken van hun decoratie. Ze kunnen hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen en zullen het werk opnieuw moeten uitvoeren.

9 foto

ontmanteling

De volgende stap is de ontmanteling van alle andere onderdelen van de vorige reparatie, aangezien nieuwe afwerkingsmaterialen niet op oude kunnen worden toegepast. Het is noodzakelijk om meer te leren over het proces van het ontmantelen van de oude afwerkingsmaterialen en interieurelementen, evenals met wat hacks in het leven, waardoor dit proces wordt vergemakkelijkt.

Wanneer bij revisie de deur moet worden verwijderd, moet u ze vervangen. Het demonteren van deuropeningen is een zeer belangrijk onderdeel van het hele proces. Eerst moet u de scharnieren van het deurblad zelf verwijderen, zorgvuldig de behuizing en het kozijn zelf demonteren.

Bij het vervangen van oude deuren moet rekening worden gehouden met de afmetingen van de deuropening, omdat het in sommige gevallen nodig kan zijn deze uit te breiden of uit te breiden.

Het verwijderen van oud behang kan ingewikkeld en vervelend lijken, als u droge doeken van een onvoorbereide muur afscheurt. Er zijn veel levenshacks die de taak helpen vereenvoudigen.

Dit zijn de meest effectieve:

 1. Behang kan worden bevochtigd met warm water of een sopje. Voor het gemak kunt u een spray of dweil gebruiken. De doeken moeten nat genoeg zijn om na een tijdje gemakkelijk van de muur te worden verwijderd.
 2. Als het behang nat is en het proces niet eenvoudiger is, kunt u een waterstomer gebruiken. Hete stoom in combinatie met reeds aangebracht vocht zal een prachtige manier zijn, en het canvas zal gemakkelijk van de muur glijden.

Als er een tegel in de kamer is, moet deze ook worden verwijderd. Dit proces is misschien wel het meest tijdrovende van allemaal, omdat de tegel is gemonteerd op een speciale cementmortel, die ongelooflijk sterk en betrouwbaar is.

Eerst moet je de pleister verwijderen - met behulp van bevochtiging, een scherp hard voorwerp of een kleine Bulgaar. Grouting op een cementbasis kan behoorlijk sterk zijn, dus je moet wat moeite doen.

Omdat het verwijderen van de oude tegels wat tijdrovend kan zijn, moet je geduld hebben. Je kunt het verwijderen met een sterke ijzeren spatel en een hamer, maar deze methode kan behoorlijk lang duren. Veel sneller en effectiever zal het werk van een klap zijn.

Het is noodzakelijk om de oude vloerbedekkingen en de vloer en het plafond schoon te maken. Afhankelijk van de gebruikte coating, zal de reinigingsmethode anders zijn. Bijvoorbeeld, laminaat, linoleum en parket eenvoudig genoeg om te verwijderen, evenals spanplafondstof. Maar met whitewashing en verf zal moeten sleutelen, gewapend met een spatel en schuurpapier.

Distributie van noodzakelijke communicatie

Als u de slaapkamer comfortabeler wilt maken, kan het nodig zijn om communicatie te verzorgen.U kunt de bestaande opties voor de beste manier om dit te doen benadrukken, evenals opties voor communicatie die naar de slaapkamer kan worden uitgevoerd.

Allereerst - het is elektriciteit. Soms is centrale verlichting, die zich in het midden van het plafond bevindt, misschien niet genoeg, dus denk aan extra punten.

Om ruimte te besparen, kunnen bedlampjes aan het bed worden verwijderd met extra plafondelementen of muurkandelaars.

Het is mogelijk om elektriciteit op te lossen vanuit het centrale punt van verlichting, als deze behoorlijk krachtig is, vanaf het elektrische paneel, als reparaties worden uitgevoerd in het hele appartement, en vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact. In de slaapkamer moet een verborgen bedrading worden gemaakt, waarvoor steile wanden nodig zijn.

Op dezelfde manier kunt u lijnen tekenen om extra elektrische toegangspunten te creëren - stopcontacten.

Als de slaapkamer zich naast de badkamer, het toilet of de keuken bevindt, kunt u de pijp gemakkelijk in de kamer vasthouden, met een extra watertoevoerpunt.

Dit vereist het volgende:

 • ten eerste - sanitaire toestemming verkregen in de BTI;
 • goed ontworpen schema van leidingen voor leidingbuizen;
 • pijpen voor warm en koud water, andere sanitaire elementen.

U mag geen leidingen in de vloer maken, want als lekkage optreedt, is het uiterst moeilijk om ze te repareren zonder de vloerbedekking te beschadigen. Het is het beste om voor deze muur te gebruiken, leidingen vast te zetten en dit gebied te sluiten met speciale kasten.

De distributie van centrale verwarming is vergelijkbaar.

Ruwe afwerking

Als je het proces van afwerking van de kamer wilt beginnen, is het beter om voor het ruige te zorgen. Niet iedereen weet wat een ruwe afwerking is, waar het voor is. Tenslotte doet zelfs niet elke ervaren specialist het.

Een ruwe afwerking is noodzakelijk, want zonder deze is het onmogelijk om een ​​schone afwerking te maken. Dankzij de voorbereiding kunt u de levensduur van afwerkingsmaterialen aanzienlijk verlengen, omdat ze steviger aan de muren van het appartement worden bevestigd.

Bovendien wordt aangenomen dat Een ruwe afwerking kan zelfs de geluidsisolatie en de thermoregulatie-eigenschappen van de kamer enigszins verhogen. Het is begrijpelijk, omdat met de ruwe afwerking alle kleine scheuren en gaten die tijdens de constructie werden gemist gerepareerd worden.

Het is vermeldenswaard dat het fokken van communicatie en de constructie van gipsplaatconstructies ook als een ruwe afwerking worden beschouwd.

Het is noodzakelijk om de belangrijkste stadia van de ruwe afwerking, de kenmerken van elk ervan, en om kennis te maken met de lijst met noodzakelijke materialen, nader te onderzoeken.

plafond

Het moeilijkste om te doen is om een ​​plafond voorbewerkingsafwerking te maken, omdat het tijdens de constructie van de plaat mogelijk niet volledig gelijkmatig wordt gelegd, kan het nodig zijn het oppervlak waterpas te maken. Deze behoefte is niet langer nodig als een plafond of plafondconstructie wordt gebruikt.

Als reparaties moeten worden uitgevoerd in een nieuw appartement, waarvan de kamer niet was onderworpen aan het proces van ruwe afwerking, is dit mogelijk het geval de noodzaak om spleten te elimineren tussen de plafondtegels. Deze gaten kunnen vrij groot zijn, dus ze moeten gewoon worden gerepareerd.

Het opruimen van de gaten wordt het best gedaan met schuim. Om het oppervlak van het plafond gladder te maken, helpt dit de liniaal op het niveau, evenals de verfgaas en cementmortel. Alle onregelmatigheden en druppels moeten worden gladgemaakt, waardoor een volledig glad plafondoppervlak ontstaat.

De bovenste laag die het plafond bedekt, moet gips zijn, wat de basis zal vormen voor verdere actie.

wanden

Diepgangswanden worden gemaakt met primer, pleister en plamuur.

grondverf dient voor een betere hechting van materialen op het oppervlak van de muur.

Met de hulp van gips Correctie van het oppervlak van de wanden, evenals het sluiten van eventuele naden en het gladmaken van onregelmatigheden.

stopverf is het laatste deel van de ruwe afwerking van de muren. Het is noodzakelijk voor de uitvoering van verdere decoratie van de muren.

Dit is echter niet alles. Zoals al vermeld, kan een deel van de ruwe afwerking van de muren zijn constructie van extra scheidingswanden en interieurontwerpen. Als het gaat om decoratieve scheidingswanden, volstaat het om dunne materialen te gebruiken, maar voor serieuze binnenplafonds heeft u meer duurzame opties nodig.

Wat decoratieve scheidingswanden betreft, worden in de meeste gevallen voor hun plaatsing gipskartonplaten gebruikt, gefixeerd op speciale metalen profielen en een holle ruimte vormend. Een dergelijke scheidingswand biedt geen geluidsisolatie en houdt geen warmte vast in een afzonderlijk onderdeel.het pand.

Voor de bouw van volledige binnenvloeren nodig zal hebben betonblokken of gewone stenen. Bovendien zijn schuimblokken en sintelblokken behoorlijk populair, duurzaam en praktisch. De blokken worden samen met een cementmengsel bevestigd en de voltooide structuur is bedekt met een dikke laag pleister en plamuur.

Vloer chape

Een andere fase van de ruwe afwerking is het werken met de vloer, namelijk de uitvoering van de dekvloer. Een vloerstropdas wordt een tussenlaag van een vloerbedekking genoemd, die de fundering van de constructie en de elementen van de decoratieve afwerking scheidt.

Vloerschaaf is om verschillende redenen een must:

 • de basis is in de regel niet erg glad, hij heeft veel gebreken, dus de dekvloer is gemaakt om hem uit te lijnen;
 • als pijpen en verwarming onder de vloer worden geïnstalleerd, zal er ook een balk nodig zijn, omdat deze opstelling verborgen moet zijn;
 • dekvloer is ook noodzakelijk voor een goede, veilige verdeling van thermische isolatie-eigenschappen;
 • de dekvloer wordt geproduceerd in het geval dat er een vooroordeel ontstaat.

Het leggen van de laatste verdieping zonder een gelijkspel te maken, zal de vloer ondoeltreffend maken en zijn isolatie- en geluidsisolerende eigenschappen verschillende keren verminderen.

De balk heeft een licht geluidsisolerend effect. Dit geldt met name voor reparaties in een slaapkamer in een nieuw gebouw, omdat de geluidsisolerende eigenschappen van dergelijke huizen in de regel tot een minimum worden beperkt.

Diepgangswanden en vloerschaven verminderen het geluidsniveau.

Er zijn verschillende soorten dekvloeren en elk van hen heeft enkele karakteristieke eigenschappen.

Natte dekvloeren zijn gemaakt door een droog mengsel te combineren met een waterige oplossing. Dekvloeren van dit type bestaan ​​in twee versies: verbonden en zwevend (dienen om de grootste mate van geluidsisolatie te waarborgen, die wordt verschaft door het mengsel op speciale matten te leggen).

Droge dekvloeren geplaatst op het oppervlak met geëxpandeerde klei en speciale platen. Het oppervlak wordt behandeld met gips of cementmortel om de resulterende naden te verbergen.

Primer plafond en wanden

Na het egaliseren van het oppervlak en het aanbrengen van de stopverf, is het noodzakelijk om de wanden en het plafond voor te bereiden voor de uiteindelijke afwerking. Gebruik hiervoor een laag hoogwaardige primer.De primer is een speciale oplossing die dient als een soort kleefmiddel tussen het oppervlak van de muur of het plafond en het afwerkmateriaal.

De primer heeft ook beschermende eigenschappen, waardoor vochtverlies in afwerkingsmaterialen wordt voorkomen. Feit is dat beton de bijzonderheid heeft van een te sterke absorptie en uitputting van vocht, wat kan leiden tot een vrij snel drogen van het materiaal, verlies van alle elasticiteit en vroegtijdig falen.

Primers zijn onderverdeeld in verschillende types en worden geselecteerd op basis van het te primen oppervlak. Bovendien heeft de keuze invloed op de luchtvochtigheid van de kamer en het doel van het materiaal.

Eén type primer is gemaakt om te dienen als een laag tussen bouw- en afwerkingsmaterialen, terwijl andere alleen nodig zijn voor het verwerken van de basis van een muur of plafond. En de derde en verschillen in de eigenschappen van diepe penetratie, die erg belangrijk is voor wanden van bros, korrelig materiaal.

De primer moet mogelijk in meerdere lagen worden aangebracht, afhankelijk van het type mortel zelf en het oppervlak van de muur waarop het is aangebracht.

Doorgaan naar de uiteindelijke afwerking is alleen mogelijk na het volledig drogen van alle lagen van de primer.

Om te bepalen of de muur nog extra moet worden gevuld, moet de laag nadat de eerste laag is opgedroogd met uw hand over het oppervlak worden gelegd. Als er stof achterblijft op het materiaal van waaruit de wand is gemaakt, herhaalt u de procedure.

afwerking

Na de ruwe afwerking en de voorbereiding van de muren en het plafond moet overgaan tot de afwerking eindigen. Het omvat de decoratie van muren, plafond en vloer met de nodige afwerkingsmaterialen.

Materialen moeten van tevoren worden gekozen, omdat de voorbereiding van de wanden moet worden uitgevoerd in overeenstemming met het type afwerking.

Het is niet verstandig verstandig bij het kiezen van materialen. Je kracht opnieuw beoordelen, je kunt eenvoudigweg niet omgaan met de taak en de reparatie van de slaapkamer niet voltooien zoals je zou willen (of helemaal niet voltooien). De materiaalkeuze zal echter iets later worden besproken, nu zullen de hoofdfasen van de eindafwerking en hun functies worden bekeken.

Afwerking omvat werken op oppervlakken van muren, plafonds en vloeren.

De volgorde van verwerking van de delen van de kamer die moeten worden ingericht, kan veranderen - afhankelijk van het gekozen afwerkingsmateriaal.

plafond

Plafondafwerking wordt allereerst uitgevoerd als gips, verf, plafondtegels als speciale materialen worden bevestigd met speciale lijm. Deze fase zou de eerste moeten zijn, omdat deze materialen redelijk gebrandmerkt zijn en de inrichting van het plafond en de vloer kunnen beschadigen.

Vergoelijken en verven het is noodzakelijk om op het gegronde oppervlak aan te brengen, maar om het betegelde decor te bevestigen, is het noodzakelijk om het plafond voor te pleisteren en te plamuren, omdat de lijm niet altijd goed hecht op het betonoppervlak.

19 foto

Eerst geproduceerd en constructie van hangende plafondconstructies en nissen. Aangezien dergelijke elementen zijn gemaakt van gipsplaatplaten, moet het oppervlak ook worden gepleisterd en gevuld, waarna het nodig is een primer aan te brengen en te schilderen. Het verfproces kan in elk geval leiden tot vervuiling van de omgeving.

Een installatie van spanplafond uitgevoerd in de laatste fase van afwerking. Onder het reeds uitgerekte canvas zal het heel moeilijk zijn om het behang te plakken, en het decor van de muren met gips is volledig onmogelijk.Stretch plafond heeft geen invloed op de netheid van de muren en de vloer, want voor de installatie geen vloeibare kleefstoffen en kleurstoffen gebruiken.

Voor het bevestigen van spandoeken aan de muur (enkele centimeters vanaf het plafond) zijn speciale metalen profielen gemonteerd. Daarna wordt het doek verwarmd met speciale luchtkanonnen en strekt zich uit langs de omtrek van de hele slaapkamer. De randen van een dergelijk canvas worden achter profielen ingepakt - en dus gefixeerd.

wanden

Met de stadia van afwerking van het plafond is alles duidelijk, de volgende fase is de decoratie van de muren.

De meest geschikte optie wordt gekozen afhankelijk van het oppervlak van de muur zelf, de kamertemperatuur, de vochtigheidsgraad en individuele voorkeuren.

Als de keuze viel op gewoon patroon behang, alles is hier vrij eenvoudig - hoogwaardige lijm wordt geselecteerd met de juiste eigenschappen, behang wordt gesneden in doeken van de gewenste lengte, gecoat met lijm en aan de muur bevestigd. Indien nodig kunt u zelf lijm op de muur aanbrengen.

Als de keuze viel op de achtergrond met een patroon dat moet worden gekoppeld en aangepast, moet u de doeken vooraf knippen op de hele omtrek van de kamer - rekening houdend met het creëren van een compleet beeld.

21 foto

Na het plakken behang voor schilderij het is noodzakelijk om grondig te drogen - en pas dan te schilderen.

10 foto

Het is vermeldenswaard dat u kunt schilderen en gewoon progruntovanye muren, en het oppervlak, versierd met afwerkingspleister, waarmee u een interessant gestructureerd oppervlak kunt creëren.

reglement muurschildering verschil niet van het proces van het schilderen van andere elementen van de kamer met iets speciaals. Eerst moet je verf aanbrengen met een penseel op de randen in de vloer en het plafond, evenals op de hoekopeningen, waarna je (gewapend met een roller met een geschikt oppervlak) het centrale deel van de muur moet schilderen.

Als het plafond vooraf is geverfd, moet u voorzichtig zijn bij het aanbrengen van verf op de bovenkant van de muur. U hoeft het plafond niet aan te raken.

9 foto

Paul

De afwerking van de vloer is de laatste fase die de reparatie voltooit, omdat het schilderen van het oppervlak van de vloer zeer zeldzaam is, en inderdaad heeft het proces om het op een bepaalde manier te versieren geen invloed op de veiligheid van de decoratie van de muren en het plafond.

Wat echt de moeite waard is om te overwegen voordat het afwerkingsproces van de hele kamer is, is de vloer uitrusten met verwarmingsmatten (een systeem van vloerverwarming, dat zeer relevant zal zijn voor de slaapkamer - vooral als de kamer een balkon heeft).

Sommige soorten warme vloeren moeten worden gerepareerd. Leg de matten op de reeds gedroogde dekvloer, ze moeten worden bevestigd met een speciale lijm of cementmortel. Sommige bijzonder krachtige elementen herstellen zelfs voordat de dekvloer is gemaakt.

Na de installatie van de verwarmde vloer is de afwerking geselecteerd. Het kunnen keramische tegels of porseleinen tegels zijn (het wordt zelden gebruikt voor de slaapkamer), evenals hoogwaardig linoleum, tapijt, laminaat of parket. Vergeet niet het speciale substraat, dat bijna onder elk van deze coatings zou moeten liggen.

7 foto

Speciale aandacht moet worden besteed aan parket en parket, aangezien de laatste fase de toepassing is van een speciale coating - parketlak.

Tips voor het kiezen van bouwmaterialen

Natuurlijk is een belangrijk aspect van elk reparatieproces de keuze van hoogwaardige bouwmaterialen. Het is noodzakelijk om erachter te komen waar rekening moet worden gehouden bij het kiezen van speciale aandacht voor, en om de kenmerken van de meest populaire materialen te leren kennen.

Het is noodzakelijk om de markt van aanbiedingen te analyseren - om de meest gunstige prijsvariaties van hetzelfde product te identificeren.Het reparatieproces (zelfs als het maar één slaapkamer is) vereist aanzienlijke investeringen, dus een kleine besparing doet niet echt pijn.

Het is het overwegen waard welke eigenschappen en kenmerken in aanmerking moeten worden genomen bij het kiezen van een materiaal:

 • Materiaal mag geen scherpe onaangename geurtjes hebben. De vage geur die overblijft van fabrieksproducten verdwijnt snel, maar de scherpe geur die kenmerkend is voor goedkoop materiaal van lage kwaliteit kan nog lange tijd aanhouden, met een nadelig effect op het menselijk welzijn.
 • Het materiaal moet antistatische eigenschappen hebben., het verhinderen van de accumulatie van statische elektriciteit, die de voorwaarden van comfortabel leven kan schenden.
 • Zeer goed als het materiaal antibacteriële componenten bevat., het voorkomen van schimmels en de reproductie van schadelijke bacteriën, wat misschien ook niet de beste manier is om de gezondheid te beïnvloeden.
 • Natuurlijk moet het materiaal mooi zijn en een heerlijke rust bieden., omdat de slaapkamer speciaal hiervoor is ontworpen.
 • Bouw- en afwerkingsmaterialen moeten duurzaam en slijtvast zijn.aangezien de jaarlijkse renovatie van het pand door reparatie niet rendabel en onredelijk is.

U kunt het meest geschikte afwerkingsmateriaal selecteren voor verschillende delen van de kamer.

Voor het plafond

Voor het gemak is het de moeite waard om de voor- en nadelen van verschillende plafondbedekkingen te bekijken aan de hand van een vergelijkende tabel.

Speciale functies voordelen tekortkomingen
Wit plafond Het wordt gedaan met een spuitpistool, roller of borstel. Gemak van uitvoering, nette uitstraling. Voorlopige uitlijning van een oppervlak, hoge mate van marzichnost, fragiliteit.
Het plafond schilderen Het is gemaakt met behulp van verf op waterbasis of in waterdispersie. U kunt het budgetmateriaal kiezen, gemak van uitvoering. Het is snel peeling, het is noodzakelijk om elke paar jaar bij te werken, voorlopige shpatlevaniye is noodzakelijk.
gipsplaten Gemaakt van platen van gipsplaat en metalen profielen. Met een speciale techniek kun je een ontwerp van elke vorm maken. Dergelijke ontwerpen "opeten" de vrije ruimte van de kamer.
Ontwerp met verlaagd plafond:
cassette Het bestaat uit dunne platen van aluminium of gegalvaniseerde materialen. Eenvoudig te installeren, gemakkelijk schoon te maken, oppervlakte onvolkomenheden te verbergen. Lage mate van geluidsisolatie en ruisonderdrukking.
boord De installatie gebeurt met behulp van gipsplaat en decoratieve panelen. Het vermogen om verschillende verlichting te gebruiken, houdt goed warmte en dempt geluiden. Decoratieve decoratie is vereist, het is onmogelijk om de plafondbedrading elektriciteit te monteren.
rondsel Besta uit smalle aluminiumplaten. Diverse decoratieve afwerking is mogelijk, geschikt voor kamers zonder verwarming. Niet geschikt voor residentieel gebruik.
Plafondbehang Breng een dik plafondbehang en de bijbehorende lijm aan. Schoon proces, het is gemakkelijk om de gebreken van het plafond, duurzaamheid te verbergen. Goedkope behang verliezen snel hun oorspronkelijke uiterlijk en kunnen niet worden geëlimineerd vervuiling.
Spanplafonds Geconstrueerd met behulp van metalen profielen en speciale stoffen, uitrekken bij verhitting. Geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, lang behoudt het oorspronkelijke uiterlijk, het is mogelijk om armaturen te monteren, brandwerend, vereist geen speciale zorg. Intolerantie voor mechanische schokken met scherpe voorwerpen.
Plafondtegels De tegels zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, afmeting 50x50 cm. Grote keuze aan oppervlakken en tinten, eenvoudig in onderhoud. Het moeizame werk, de kwetsbaarheid van de tegels, de fragiliteit van de pikken van de basis.

Voor muren

De beste optie voor slaapkamerwanddecor - niet-geweven vinyl van hoge kwaliteit. Het is het beste om de meter te kiezen, omdat deze gemakkelijker te lijmen is en het hele proces veel minder tijd kost.

Neutrale heldere tinten passen bij het behang, omdat in de slaapkamer heldere kleuren niet erg geschikt zijn.

Voor degenen die kleuren aan het interieur van de slaapkamer willen toevoegen of een sfeer van iets ongewoons willen creëren decoratieve pleister of ongewoon behanggeplakt op een van de centrale muren.

Voor het woord

Er zijn nogal wat opties voor vloeren, je kunt elke kiezen - in overeenstemming met individuele smaken en behoeften. De eenvoudigste om te installeren, bijvoorbeeld, is linoleumdat ziet er heel aantrekkelijk uit. Bovendien is de nieuwerwetse ontwikkeling een milieuvriendelijk linoleum, met hypoallergene componenten in de compositie.

Vergelijkbaar in installatiegemak wordt overwogen vloerbedekking - tapijt, verdeeld over het volledige oppervlak van de vloer in de kamer.Dergelijk materiaal kan in de slaapkamer worden gelegd, als u geïnteresseerd bent in zachtheid en warme vloeren. De nadelen omvatten ongemak met betrekking tot de verzorging van dergelijk materiaal. Tapijt biedt veel voordelen.

Laminaatvloer is de meest voorkomende vloerbedekking. Het is betaalbaar, praktisch en gaat lang mee. Er zijn nogal wat ontwerpbeslissingen: u kunt wit, bruin, donker of gekleurd laminaat op de vloer leggen.

Om nog maar te zwijgen van en vloerplaat. Deze coating is van betere kwaliteit dan laminaat, maar heeft één functie: de vloer moet worden bedekt met een speciale parketlak.

Als speciale ontwerpbeweging kunt u de constructie van de structuur gebruiken tweelagige vloergedecoreerd met verschillende afwerkingsmaterialen. De verdieping met twee verdiepingen zal een hoogtepunt zijn in het interieur van de slaapkamer.

Wat de tegel, de zelfnivellerende kurkvloeren en het betegelde oppervlak betreft, merken we het belangrijkste: iedereen beslist zelf welke coating beter geschikt is voor zijn eigen slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer