Slaapkamermeubilair in klassieke stijl

In de slaapkamer brengen we een zeer belangrijk deel van ons leven door en voortdurend aan het experimenteren met het ontwerp van de kamer waar we rusten na een drukke dag is uiterst ongepast. Daarom is het de moeite waard serieus te nemen de keuze voor een bepaalde stijl, die, samen met uw voorkeuren, zal bijdragen tot een volledige en harmonieuze rust voor vele nachten. De klassiekers uit de tijd zullen je ongetwijfeld hierbij helpen.

Kenmerken van het ontwerp

Voor degenen die een goede nachtrust waarderen en liever de nacht doorbrengen in een ontspannen, ontspannen sfeer, is de juiste keuze om uw slaapkamer in een strikt klassieke stijl te ontwerpen, die inherent is aan de maximale harmonie van alle designelementen.

Het is niet zozeer de selectie van klassieke meubels die belangrijk is als de uniforme stijl van de hele omringende ruimte,omvat de keuze van kleuren en texturen van muren en vloeren, ramen en plafonds, evenals textiel en alle decoratieve elementen die aanwezig zijn in het interieurontwerp.

Het belangrijkste advies, voordat je naar de meubelmaker gaat, wordt bepaald door de stijl, bij voorkeur denken we zorgvuldig na over elk detail van het ontwerp van je toekomstige slaapkamer.

Vergeet niet dat de klassieke interieurstijl geraffineerde eenvoud, gemak en gratie inhoudt en het heeft:

  • discrete kleurenschema;
  • soepele en vloeiende lijnen;
  • meubels gemaakt van hout;
  • gebrek aan contrasten en kunstmatige materialen;
  • het gebruik van schilderijen, sculpturen en andere kunstvoorwerpen.

Keuze van meubilair

In de slaapkamer, ingericht in een klassieke stijl, is het beter om een ​​complete set meubels aan te schaffen. Bij het kiezen van meubels moet u opletten voor modellen met extra decorelementen, zoals kunstsnijwerk of verguldsel, ze geven meubels een speciale elegantie en gratie.

De meest winnende optie is een combinatie van items gemaakt van licht hout en saai, bijna transparant, kunstmatig verouderd decor, en de sierlijke patronen op de poten en de rug van de stoelen en de tafel voor uw slaapkamer geven de kamer een vleugje mysterie en flirt, zonder de algehele harmonie van de klassieke stijl te vernietigen.

Standaard bevat de set klassieke meubels:

  • dubbel bed;
  • ruime linnenkast;
  • kaptafel of kaptafel;
  • trottoirbanden.

Er moet aan worden herinnerd dat de klassieke stijl het vervangen van een bed met een poef die onlangs populair is geworden, of zelfs de meest elegante bank uitsluit. Een ruim bed met een groot massief hoofdeinde vormt de basis van klassieke appartementen, het is het centrum van uw slaapkamer en op basis van zijn vormen en afmetingen organiseert u de rest van uw binnenruimte.

Verder moet er veel aandacht worden besteed aan de kast waarin u het beddengoed en uw persoonlijke bezittingen gaat opslaan. Het moet comfortabel en ruim zijn, bij voorkeur met scharnierende deuren. Afhankelijk van de grootte van je kamer, kan de kast een-, twee- of driedubbel zijn.

Als u uw kamer een speciaal statism en grandeur wilt geven, die doet denken aan koninklijke kamers, dan kunt u niet zonder zulke heldere details als een ladekast. Vaak neemt dit specifieke meubel de grootste visuele lading aan en wordt het een bijzonder hoogtepunt in het hele interieur.Op het dressoir kunt u kaders plaatsen met uw familiefoto's, kunstvoorwerpen of antiek - alles dat de algemene sfeer van uw gekozen stijl gunstig zal benadrukken.

Selectie van kleuroplossingen

De basisregel die moet worden gevolgd bij het inrichten van een interieur in een klassieke stijl, is het gebruik van warme en pastelkleuren, vergeet niet dat de klassieker geen heldere en buitengewone contrasten accepteert. Een goede oplossing zou zijn om te gebruiken bij het ontwerp van kleuren, dicht bij de natuurlijke kleuren. In de regel wordt in een klassieke slaapkamer een combinatie van twee primaire kleuren gebruikt en zijn de afgeleide tinten toegestaan. Moderne ontwerpers adviseren warm beige, honing, olijf, zand of chocoladetinten.

Het zal heel goed zijn als je erin slaagt om het effect te creëren van het mengen van de ene kleur in de andere, dit geeft je interieur een speciale harmonie. Een soepele overgang van de ene kleur naar de andere geeft het interieur extra zachtheid en ingetogenheid. Wanneer u texturen kiest, probeer dan alleen de voorkeur te geven aan zachte en warme natuurlijke materialen, dit zal u helpen om uw slaapkamer echt vredig en tegelijkertijd statig en majestueus te maken.

Als u wilt dat uw luxe bed het middelpunt van aandacht van de hele kamer wordt, moeten de wanden van de kamer eentonig zijn, het is niet nodig om behang te lijmen met een zwart patroon dat de aandacht benadrukt. Het is het beste om traditioneel parket op de vloer te plaatsen, dat ook in harmonie moet zijn met de toon van uw gekozen meubilair.

Bij het klassiek decoreren van het plafond is het gebruik van sierlijsten welkom, en stoffen of rotan lampenkappen met natuurlijke materialen zijn zeer geschikt voor plafondverlichting. Het is erg belangrijk dat de verlichting in de slaapkamer gedempt en enigszins diffuus is. Voor extra toewijding, kunt u bladen gebruiken die op de juiste manier op de muren van de kamer zijn geplaatst, extra comfort creëren, met de nadruk op decoratieve elementen van meubilair en op visuele aandacht.

Gebruik van accessoires

Zelfs als u een aanhanger bent van de meest correcte klassieke stijl, moet u niet vergeten dat de slaapkamer een plaats van hoogwaardige rust en harmonieuze ontspanning is, daarom zal de buitensporige ernst en beknoptheid die inherent zijn aan, bijvoorbeeld, een studie hier eenvoudigweg niet geschikt zijn. Vergeet niet dat klassieke stijl vooral luxe is. Daarom zou het geweldig zijn als u het interieur verfraait met pittoreske schilderijen in houten frames van goede kwaliteit.

Laat u niet ontmoedigen als uw financiële situatie u nog niet toestaat antiek te kopen, u kunt altijd muurschilderingen hangen van kunstenaars die zijn verworven in moderne kunstgaleries. De hoofdregel is om de stijl te behouden en de algemene harmonie van de ruimte die u creëert niet te verstoren.

Om uw appartement een echt comfortabele en handige plek te maken waar u kunt genieten van een goede nachtrust, is het ook erg belangrijk om aandacht te besteden aan de keuze van gordijnen en gordijnen voor uw ramen en deuren. Ongetwijfeld moet de voorkeur worden gegeven aan natuurlijk textiel dat warm en zacht aanvoelt. Een dergelijke stof zal alle voordelen van uw slaapkamerset positief benadrukken en zal extra comfort en ingetogen kalmte geven aan de sfeer van een rustruimte. Gordijnen op de ramen kunnen worden versierd met een pony of kwastjes, en ook worden vastgebonden met koorden. Voor volledige harmonie moet de beddensprei ook worden afgestemd op de kleur van gordijnen en meubels.

Vergeet niet dat u in geen geval uw ontspanningsruimte moet overbelasten met meubels, aangezien elke slaapkamer vrije ruimte vereist, u moet er vrij en rustig in ademen.

In de volgende video kun je zien hoe je je eigen slaapkamer kunt maken in een klassieke stijl.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer