Slaapkamer airconditioner

 Slaapkamer airconditioner

Bij het kiezen van een plaats voor airconditioning, houden velen zelfs geen rekening met de slaapkamer. Er wordt aangenomen dat in deze kamer de airconditioner overbodig en volledig nutteloos zal zijn. Alles is echter precies het tegenovergestelde: airconditioning voor de slaapkamer is niet alleen nuttig, maar zelfs noodzakelijk.

Heb ik airconditioning in de slaapkamer nodig?

Iedereen weet dat in een droom het derde deel van het menselijk leven voorbij gaat. Een gezonde en volledige slaap - een voorwaarde voor het herstel van het lichaam na een dag werken. Gezaghebbende wetenschappers en artsen geloven dat een dergelijke droom alleen mogelijk is onder de volgende drie voorwaarden:

 • optimale temperatuur en vochtigheid;
 • geen harde geluiden;
 • kwalitatieve samenstelling van luchtmassa's.

Meestal is het simpelweg onmogelijk om aan de eerste voorwaarde te voldoen zonder een airconditioningsysteem te gebruiken - vooral in appartementen met een centrale verwarming.

Een van de argumenten tegen de airconditioner in de slaapkamer is de mogelijkheid van onderkoeling en kou. Deskundigen zijn echter van mening dat de vraag niet moet worden gesteld "te installeren of niet," maar "waar en hoe te installeren."

Daarnaast is het belangrijk om de juiste parameters van het systeem te kiezen, zodat ook aan de andere twee voorwaarden wordt voldaan.

Tips om te kiezen

Momenteel bieden fabrikanten consumenten een breed scala aan airconditioners. Ze kunnen echter niet allemaal geschikt zijn voor de slaapkamer. Om de juiste keuze te maken, is het de moeite waard om te beginnen met wat het systeem zou moeten kunnen doen.

Dus, de airconditioner voor de nachtrustruimte zou:

 • Zorg voor een temperatuurregelsysteem met een minimale fout.
 • Om te dienen als een filter voor luchtzuivering van stofdeeltjes en mijten, geuren.
 • Geef de mogelijkheid om de kracht en richting van de luchtstroom te regelen.
 • Om een ​​optimaal geluidsniveau te hebben om de rust van slapers niet te verstoren. Hier is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het systeem een ​​verschillende hoeveelheid ruis produceert in verschillende bedrijfsmodi, dus moet de fabrikant alle mogelijke opties specificeren.

Als u daarnaast een airconditioner kiest, moet u rekening houden met de grootte van de kamer waarin deze wordt geïnstalleerd en met de kwaliteitskenmerken ervan.

Het is de moeite waard aandacht te schenken aan:

 • energiebesparende functies (bijvoorbeeld "slaapstand" en de vestigingsmodus van de koelfunctie);
 • gemak van toegang tot filters die periodiek moeten worden gereinigd;
 • functionaliteit (is het mogelijk om niet alleen te koelen, maar ook om de lucht te verwarmen).

De beste oplossing om aan al deze vereisten te voldoen, wordt beschouwd als een stationaire airconditioner met split-systeem. De binnenunit van dit systeem wordt geïnstalleerd in de kamer, de buitenkant - van de buitenkant van het huis.

Wat betreft de meest geschikte modellen voor slaapkamers, deze omvatten:

 • Mitsubishi "Electric MSZ-GE25VA" - het stilste apparaat met een omvormeraandrijving. Het is uitgerust met een antioxidantfilter en een verfijnd jaloeziesysteem waarmee de luchtstroom op optimale snelheid kan worden gericht. Het functionele pakket omvat "Econo Cool" -modi voor economische koeling en "I-Save" - ​​voor stand-byverwarming.
 • Daikin "FTXS25D". Met een geluidsniveau van 20 dB is het vrijwel geluidloos, maar tegelijkertijd krachtig genoeg en functioneel. Dit apparaat is uitgerust met moderne technologieën voor energiebesparing, een bewegingssensor in de kamer en een filtratiesysteem op meerdere niveaus.
 • Panasonic "CS-XE9JKDW". Het wordt beschouwd als een meer budgettair model - vergeleken met de vorige. Tegelijkertijd is een dergelijk apparaat, afhankelijk van zijn eigenschappen, bijna net zo goed als de duurdere opties. Dit apparaat is uitgerust met een invertermotor, een sensor die de mate van luchtvervuiling registreert, een drietrapsreinigingssysteem met een ionisator, een ontvochtigingssysteem. U kunt de stille modus instellen.
 • Electrolux "EACM-9 CG / N3" - een mobiele airconditioner. Het verschilt van eerdere modellen in zijn compactheid en installatiemethode. Dergelijke systemen hoeven niet op de muur te worden geïnstalleerd - ze zijn uitgerust met speciale wielen waarmee u het apparaat op de vloer kunt verplaatsen (in elke kamer van een appartement of huis). Het heeft alle noodzakelijke functies voor ontvochtiging, luchtzuivering, voor energiebesparing. In dit geval is de ruis ervan veel sterker dan van conventionele split-systemen - tot 46 dB.

Wereldberoemde bedrijven Hyundai, Ballu, Kentatsu, LG, Toshiba Fujitsu General en anderen bieden ook modellen die even geschikt zijn voor slaapkamers.

Hoe te installeren?

Om een ​​opmerkelijk effect te bekomen, is het belangrijk om niet alleen de airconditioner zelf te kiezen, maar ook om correct te bepalen waar het het beste is om het systeem te plaatsen.Hier hangt veel af van het type airconditioner, dat kan worden voorzien van ramen, aan de muur of buitenshuis.

Het is heel eenvoudig om te beslissen waar een vensterachtig apparaat moet worden opgehangen - op een raam of in een balkonopening. Bij het bepalen van de plaats waar het apparaat moet worden opgehangen, moet rekening worden gehouden met de belangrijkste eis: de luchtstroom mag niet op het bed vallen.

Als de indeling van de kamer het niet mogelijk maakt om de binnenkant van het split-systeem uit de buurt van het bed te installeren, dan wordt de unit direct boven het bed gemonteerd. In dit geval wordt een beschermend scherm onder de airconditioner geïnstalleerd, dat de luchtstroom weerkaatst en parallel aan het bed richt. In dit geval moet de binnenunit zich ten minste 10 cm van het plafond bevinden en op een afstand van 2 m ervoor mogen zich geen obstakels bevinden (bijvoorbeeld meubels). Deze omstandigheden zorgen voor de juiste werking van de temperatuursensor van het systeem en voorkomen mogelijke storingen in de werking ervan.

Wat de externe eenheid van het split-systeem betreft, zou de optimale oplossing de locatie buiten het venster zijn. Voor dit doel worden speciale haakjes gebruikt. Bij het plannen van de plaatsing van beide blokken wordt rekening gehouden met hun onderlinge relatie - in de vorm van een route bestaande uit twee koperen buizen van verschillende diameter, elektrische bedrading en drainage.

Er zijn niet minder vragen over waar een mobiel buitenklimaatsysteem geïnstalleerd moet worden. Er zijn ook verschillende verplichte regels. Het wordt niet aanbevolen om het systeem dichter dan een halve meter van omliggende voorwerpen te installeren. Het is noodzakelijk om rechtstreeks op het stopcontact aan te sluiten, en niet op adapters en verlengsnoeren.

Zodat alles met hoge kwaliteit werd gedaan en de airconditioner het maximale voordeel opleverde, nemen velen er de voorkeur aan om contact op te nemen met de installateurs, deze taak kan echter op zichzelf worden uitgevoerd. Het belangrijkste is om alle instructies te lezen en zich te houden aan de elementaire veiligheidsregels.

En in de volgende video kunt u zien waar en hoe u de airconditioner moet ophangen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer