Slaapkamerinterieur in warme kleuren

 Slaapkamerinterieur in warme kleuren

Het interieur van de slaapkamer in warme kleuren kan rustgevend zijn en kan helder en gedenkwaardig zijn. Over welk palet kan worden gebruikt en in welke stijl de ruimte wordt ingericht, wordt in dit artikel besproken.

Functies en bijpassende kleuren

Naast het standaardkleurenpalet gebruiken ontwerpers verschillende tinten. U kunt bijvoorbeeld vaak een slaapkamer vinden in koffietinten. Vooral stijlvol is de schaduw van koffie met melk. Bijna alle bruine gamma's kunnen als hoofdkleur worden gebruikt. De uitzondering is oranje en rode kleur. In grote hoeveelheden kunnen ze de emotionele toestand negatief beïnvloeden.

Vanuit het rode kleurenbereik past roze pastel als basis. Bourgondië kan worden gebruikt in een contrasterende combinatie met gedempt roze of pastel. De overgebleven tinten rood zijn geschikt voor decoratie.

Gele en paarse tinten kunnen warm en koud zijn, dus ze moeten apart worden geselecteerd. Het gebruik van deze kleuren als basis voor het ontwerp wordt niet aanbevolen, omdat ze vervelend en deprimerend kunnen zijn. Ze kunnen worden gebruikt als lichte accenten of in pasteltinten.

Het kleurenbereik is dus vrij breed en is niet beperkt tot rood, beige of bruin. Merk op dat om een ​​complete en harmonieuze kleuren aan het hoofdpalet toe te voegen, u een kleine koude tint moet toevoegen. In de regel verschijnt wit in deze rol. Als dit niet gebeurt, kan er een gevoel van overgevoeligheid en onnatuurlijkheid ontstaan.

Bovendien kan het kleurenschema zijn:

 • monochroom - met een overheersing van een of meerdere dichte kleuren, bijvoorbeeld crème met beige;
 • contrast - gebaseerd op een combinatie van verschillende kleuren, sterk van elkaar in schaduw of intensiteit;
 • verzadigd - er worden twee of meer verschillende kleuren gebruikt, maar ongeveer dezelfde intensiteit.

Bekijk nu enkele voorbeelden van verschillende kleuren.

Laten we beginnen met het interieur in een monochroom palet. De basis van het ontwerp is beige. In deze kleur worden de meeste oppervlakken omlijst: wanden, vloerbedekking en textielbedden. Wit en bruin fungeren als complementaire accenten.

Het volgende ontwerp heeft een vrij rijk palet dat bestaat uit rood, geel en roodbruin. In dit geval is het belangrijk om de kleuren zorgvuldig te kiezen, zodat ze elkaar op harmonieuze wijze aanvullen. Bovendien moet je accenten correct plaatsen. In dit geval is het het gele patroon en de rand op de gordijnen, de meubelbeslag is van goudkleur, het rood-gele scherm achter het hoofdeinde.

Het laatste interieur is een goed voorbeeld van een contrasterend palet. Donker bruin meubilair en gordijnen vallen op tegen de lichte muren. Het decor is geselecteerd in de basiskleuren van het ontwerp en vormt een perfecte aanvulling op het meubilair en de inrichting van de kamer. Opgemerkt moet worden dat in een dergelijk interieur het nodig is om heldere accenten toe te voegen, zodat het ontwerp er niet saai uitziet. In dit geval is het een kleurenfoto en groenen van natuurlijke bloemen.

stijlen

Onder de historische, etnische en moderne stijlen zijn er velen die kunnen worden ingericht in een warm kleurenpalet.

Laten we beginnen met het historische.Natuurlijke kleuren zijn kenmerkend voor de koloniale stijl: geel, zand, terracotta en groen. Voor een romantische stijl inherente overheersing van melkachtige, crème, lichtbruine en nootachtige kleuren. Het gebruik van bordeauxrode, bruine en melkachtige kleuren is typerend voor interieurs die zijn gedecoreerd in het classicisme, maar ook in de moderne art-decostijl.

Het modernisme past ook bij het minimalisme, omdat deze stijl geen duidelijke grenzen heeft in het kleurenpalet. Het wordt vooral gekenmerkt door de creatie van ruimte in de kamer vanwege het minimum aan meubilair en inrichting. Daarom kan het in elke kleur worden gedecoreerd.

Voor art nouveau zijn room-chocolade gamma en groen typisch. Deze laatste kunnen de rol spelen van die kleine koude accenten die een warm palet moeten balanceren. In warme kleuren ziet het interieur er goed uit in Japanse en Oosterse stijl. Het interieurpalet is in roodbruine tinten.

De overheersing van warme kleuren in meubilair en inrichting is ook kenmerkend voor de Russische stijl:

 • houten meubelen;
 • verschillende nationale patronen, bijvoorbeeld Khokhloma met een overvloed aan rood;
 • textiel met rood borduurwerk;
 • gouden samovaren.

Afwerkingsopties

Afwerking hangt af van de gekozen stijl. Klassiek, romantiek, art deco en oosterse stijl zijn belichaamd met de hulp van behang en hun combinaties met geschilderde muren. Japanse stijl en minimalisme suggereren geverfde muren. Sommige stijlen zoals klassiek, art deco of romantiek maken het mogelijk om stucwerk en lijstwerk aan de muren en het plafond te gebruiken.

Vrijwel alle stijlen gaan uit van een houten vloerbedekking. In een modern interieur kan de vloer niet alleen van hout zijn, maar ook zijn bedekt met vloertegels of tapijt. De laatste zal heel geschikt zijn voor de slaapkamer.

Bijna alle stijlen hebben betrekking op het actieve gebruik van hout in meubels en decoratie. Maar voor sommige (art deco, minimalisme of modern) kunnen metalen en glazen voorwerpen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een tafel met een glazen blad op metalen poten of een metalen frame voor een spiegel.

Meubels en heldere accenten

Meubilair en de afwerking worden geselecteerd op basis van de gekozen ontwerpstijl. Heldere accenten in het interieur worden gecreëerd door het decor, dat ook afhangt van de ontwerpstijl. Voor klassieke interieurs zijn het gebeeldhouwde houten meubels met textielbekleding, gordijnen en gordijnen met dikke stoffen, decoratieve beddenspreien en kussens.

Textiel kan ook worden gebruikt om een ​​hoofdeinde of luifel te versieren. Dit is vooral kenmerkend voor de romantische stijl. Heldere accenten in dergelijke interieurs worden gecreëerd door gordijnen, kussens, bedspreien, schilderijen, lijstwerk of decoratieve vazen ​​met boeketten bloemen.

Voor etnisch ontwerp is het noodzakelijk meubels met nationale kenmerken te gebruiken. Japans wordt gekenmerkt door eenvoudige meubels met rechte lijnen en hoeken. Meubels in oosterse stijl, in de regel, is versierd met houtsnijwerk met nationale ornamenten. De inrichting in Japanse stijl bestaat voornamelijk uit helder beddengoed, landelijke afbeeldingen op de muren, vazen ​​met gedroogde bloemen of miniatuur bansai-bomen. Oosters - wordt gekenmerkt door nationale ornamenten op textiel en meubels, ontwerp van muren en hoofdeinden met stof, diverse nationale voorwerpen (kisten, decoratieve platen op de muren, gestileerde tafellampen en kroonluchters).

Minimalisme gaat uit van meubelstukken met een eenvoudige geometrische vorm zonder decoratieve methoden. Deze stijl vereist een minimum aan decor, dus de rol van heldere accenten wordt meestal uitgevoerd door beddengoed of een paar decoratieve items (lege vazen, discrete panelen of tafellampen zonder lampenkap en bloemrijke lijnen).

Meubels in art deco en moderne stijl kunnen de meest ongewone en fantasievolle vorm zijn. Voor deze stijlen is het meubilair zelf al een element van decor. Een art deco-bed heeft vaak een hoog zacht hoofdeinde en moderne gordijnen worden gekenmerkt door vloeiende gebogen of verweven lijnen. Art deco wordt ook gekenmerkt door het gebruik van andere expressieve objecten (originele panelen, kristallen kroonluchters, spiegels, enz.).

Merk op dat een onderscheidend kenmerk van de stijl de combinatie is van al deze items in één interieur.

verlichting

In de slaapkamer speelt verlichting een speciale rol. Ten eerste vereist bijna elke functionele zone ervan zijn eigen lokale licht:

 • hoofdeinde of nachtkastjes;
 • kaptafel;
 • kast of kleedkamer;
 • werkplek.

Met behulp van licht, kunt u een gezellige, rustgevende sfeer creëren. Ten tweede zal decoratieve verlichting helpen om een ​​origineel ontwerp te creëren. Dus, met behulp van extra verlichting, kunt u bepaalde decoratieve elementen selecteren, de donkere kleur van het meubilair of de decoratie in balans brengen en een afzonderlijk element in de inrichting creëren.

Ideeën voor een gezellig interieurontwerp

Overweeg nu enkele interessante ontwerpen in warme kleuren.

Laten we beginnen met een rijk oosters interieur. De basis is donkerbruin. Het is in balans met lichtgekleurd meubilair, wit tapijt en beddengoed, evenals een overvloed aan natuurlijk daglicht. De verzadiging van het palet geeft rode kleur aan de kussens, de kroonluchters en de vloerlamp. Zoals in de meeste oriëntaalse interieurs, is de kamer gedecoreerd met verschillende objecten van decor: een bas-reliëf boven het bed, gestileerde tafellampen, een ornament op de gordijnen, een foto, een beeldje en felle decoratieve kussens.

In warme kleuren kun je de slaapkamer in Scandinavische stijl maken. De hoofdkleur is een aangename kop koffie met melk. Het is een harmonieuze aanvulling op het houten meubilair en de textiel is geelgeel. En de witte kleur van beddengoed, ramen en plinten verdunt het warme gamma en zorgt voor een beetje contrast.

Een ander etnisch interieur is gemaakt in de Japanse stijl. Traditioneel donkerbruin gamma wordt gecompenseerd door een lichte vloer, witte bekleding, felle verlichting en lichte decorelementen. Oranje textiel en groene planten verlevendigen het interieur.

Tot slot, overweeg een licht interieur met gele accenten.De combinatie van verschillende tinten geel en beige creëert een veelzijdig palet dat er verbazingwekkend gemakkelijk uitziet. En een overvloed aan textiel en gestoffeerde meubels creëren comfort.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer