Een slaapkamerontwerp kiezen

Harmonie en comfort zijn de kenmerken van een ideaal huis waarvan alleen degenen die het al hebben, niet dromen. Het is moeilijk om niet mee eens te zijn dat het prettiger is om te koken in de keuken, uitgerust met de meest functionele en smaakvolle, om gasten te ontvangen in de luxe woonkamer, om voor jezelf te zorgen in de mooie badkamer. Het ontwerp van de slaapkamer verdwijnt vaak naar de achtergrond, omdat deze kamer niet bedoeld is om gasten te ontvangen. De slaapkamer is meestal geïsoleerd van de rest van de kamers, maar het ontwerp moet op zijn minst in kleine dingen overlappen met het ontwerp van het hele huis, alleen dan zal het compleet en harmonieus zijn.

Originele oplossingen

Moderne designprojecten zorgen ervoor dat de slaapkamer er fris, ruimtelijk, stijlvol en tegelijkertijd gezellig uitziet. Een bepaalde "kamer" is noodzakelijk, die is gepositioneerd in de richting van een staat van ontspanning, en een individualiteit die inherent is aan de intieme zone.

Strakke gordijnen en een tweepersoonsbed in het midden van de kamer, ongeacht de grootte en vorm, zijn overblijfselen uit het verleden. Ervaren ontwerpers adviseren om te experimenteren met de positie van het meubilair in de ruimte, de vorm en afmetingen, met accessoires en decor.

Het is belangrijk om alle gebreken van de lay-out opnieuw te kunnen bekijken en om het gebruik van eerder niet functionerende zones te vinden. Misschien is het in hen dat u een hoekige boekenplank, ingebouwde meubels en open opslagsystemen kunt installeren. Misschien is deze onpraktische nis aan het hoofdeinde van het bed de perfecte plek voor een elektrische open haard.

lay-out

De vorm van de kamer is erg belangrijk bij het kiezen van stijlvormende elementen.. De rechthoekige of "penis" -vorm van de kamer komt vaak voor in de huizen van Sovjetgebouwen. Sommige zijn zo smal dat ze lijken op tweederangs rijtuigen, en dit maakt ze helemaal niet geschikt om een ​​origineel slaapkamerontwerp te maken.

Het belangrijkste doel van het plaatsen van een smalle kamer is om zijn vorm visueel naar het felbegeerde vierkant te brengen. Het is beter om niet alleen standaard methoden voor het vergroten van de ruimte te gebruiken, zoals reflecterende oppervlakken en lichte wanden. Het is noodzakelijk om te verwijzen naar alle trucs van ontwerpers:

 • De juiste kleurencombinatie in het ontwerp van de wanden. De receptie is ontworpen voor visuele uitzetting van korte wanden en reductie van lange wanden. De eerste schaduw moet licht zijn, deze moet aan de langwerpige zijde worden geplaatst en de tweede moet donker zijn (korter).
 • Muurschildering met perspectief. Een stadsgezicht dat zich uitstrekt tot aan de horizon, een bergketen die in de verte neigt, en andere afbeeldingen met de meest verre achtergrond, verhogen de diepte van de lange muur enorm.
 • Raamdecoratie Het meer natuurlijke licht in de kamer, dus het is ruimer, dus het is beter om dichte gordijnen te weigeren. Maar lichte gordijnen trekken de aandacht van de muren af.
 • Een goede zonering van de ruimte. Verschillende podia, compacte meubels, lichte tapijten, mobiele scheidingswanden - alles dat verticale hoogteverschillen creëert, helpt de "penny" -ruimte visueel te transformeren.
 • Ontwerpen van niches. Zelfs een kleine indrukking in de langswand maakt de instelling dynamisch. U hoeft het niet functioneel te maken, zelfs als de nis alleen maar werkt om de ruimte uit te breiden.
 • Grote spiegels. De traditionele techniek, die een visuele toename van de ruimte impliceert door het spiegeloppervlak langs een van de lange wanden.
 • Horizontaal. Parket, laminaat, porselein, planken - elk van deze materialen op de vloer moet een loodrechte lijn vormen met lange muren.
 • Gladde hoeken. Kleurontwerp van de muren, inrichting, origineel meubilair verzachten rechte lijnen en helpen om het compartimenteffect in smalle kamers te elimineren.
 • Minimalistische meubels. Hoe minder kastmeubilair in een kleine kamer, hoe beter. Lange wanden bieden geweldige mogelijkheden om open planken op ze te plaatsen voor het opslaan of installeren van ingebouwde kasten.
 • Kunstmatige verlichting. Extra verlichting (spots) diversifieert het interieur en "spreidt" de muren uit in een smalle ruimte. Een juiste plaatsing van lichte accenten simuleert natuurlijk licht, waardoor de ruimte ruimer wordt.

In een kamer met hoge plafonds is het belangrijk om de bovenste zone van de kamer te gebruiken. Dit kan plafondbalken, kroonluchters met armaturen met meerdere niveaus, licht papierplafond en andere decor in een specifieke stijl helpen.

Vierkante of iets langwerpige slaapkamer met één raam - de beste optie qua planning. Het vereist geen speciale ontwerptrucs voor visuele verandering van vorm, maar in een kleine ruimte zijn enkele trucjes nodig:

 • Lichte afwerking. Als het in het geval van rechthoekige kamers niet erg efficiënt is, dan werkt het perfect in vierkante kamers. Hoe lichter de decoratie van de kamer, hoe minder opvallend de grenzen tussen de muren en het plafond. De kamer lijkt ruim, vol lucht en licht.
 • Zwart-wit. Een absoluut witte slaapkamer ziet er veel groter uit dan hij in werkelijkheid is, maar je moet nadenken over de bruikbaarheid van een dergelijk interieur en zijn esthetische waarneming.
 • Minimalisme. Hoe minder rommel de ruimte, des te vrijer het lijkt. U kunt het oppervlak van een kleine kamer optimaliseren met behulp van transformerende meubels.
 • De afwezigheid van grote tekeningen op de muren en gordijnen. De gordijnen zelf worden het beste vervangen door lichtgordijnen of jaloezieën die niet 30 tot 40 centimeter ruimte extra opeten.
 • Correct gebruik van heldere accenten. Een paar grote items die de aandacht trekken zijn altijd beter dan een groot aantal snuisterijen.
 • Je kunt ook gebruiken open planken, reflecterende oppervlakken, het ontbreken van een duidelijke zonering van de ruimte, de diagonale oriëntatie van de lijnen op de vloer.

Kamers met een niet-standaard lay-out (driehoekig, trapeziumvormig, met een schuin plafond) zijn het moeilijkste type om een ​​ontwerp te maken. In een onregelmatig gevormde slaapkamer is het erg belangrijk om gebreken om te zetten in deugden, in plaats van ze op verschillende manieren te verbergen. Het erkervenster kan een geweldige plek zijn om boeken te lezen als je de vensterbank op de juiste manier plaatst, en de kolommen en de boog zullen de basis vormen voor de antieke stijl.

Ongeacht de ongewone vorm van de slaapkamer, het vereist nauwkeurigheid en professionaliteit bij het maken van het ontwerp.

Het wordt aanbevolen om de selectie van projecten voor identieke kamers te bekijken en uw eigen projecten te maken - met behulp van computerprogramma's. Idealiter heeft u de hulp nodig van een ontwerpprofessional.

materialen

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de keuze van materialen voor reparatie. Deze keuze houdt rechtstreeks verband met de dominante stilistische richting in het interieur van het huis. Voor de historische stijlen zijn relevante dichte behang met een patroon, bekleding, decoratieve pleister, en moderne gebieden de voorkeur aan lichte nalatigheid en ongebruikelijke texturen.

Voor het plafond

Het witte plafond is een klassieker van het genre in het interieurontwerp, maar in het moderne ontwerp van de slaapkamers zijn andere oplossingen acceptabel. Het assortiment bouwmaterialen wordt voortdurend uitgebreid en biedt nieuwe oplossingen voor het interieur. De volgende soorten bekledingen zijn populair bij ontwerpers en reparateurs:

Vergoelijken of vlekken. Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat dit de meest economische en gemakkelijkste optie is om uit te voeren, maar in feite kunnen er veel onvoorziene nuances zijn. Het oppervlak voor witten of verven moet absoluut vlak zijn, dus u moet de naden vooraf verzegelen, het plafond met plamuur behandelen, het werkoppervlak reinigen en vullen. De muren, de vloer en alle objecten in de kamer moeten in een bouwfolie worden verpakt om niets extra te schilderen.

Kleur hoeft niet noodzakelijk neutraal te zijn, kleurenkoralen worden wit in elke gewenste tint.

Gips. Goedkoop en opgewekt, maar tegelijkertijd - praktisch en esthetisch. Plak het plafond met uw eigen handen. Dit materiaal is gemakkelijk te gebruiken, onschadelijk, neemt geen kostbare centimeters weg van de hoogte van de wanden en vereist lange tijd geen cosmetische reparaties.

Spanplafonds. Het praktische uiterlijk van de bekleding, die eenvoudig kan worden gemonteerd en gedemonteerd, helpt om de bedrading te verbergen, vereist geen uitlijning van het plafondoppervlak vóór installatie. Spanconstructies behouden hun oorspronkelijke uiterlijk nog lang en zijn eenvoudig schoon te maken. Met hun hulp kun je een ontwerp met meerdere niveaus creëren en het lichtspel in het bovenste deel van de kamer. Het glanzende oppervlak reflecteert natuurlijk licht en vergroot visueel de ruimte in de kamer.

Een groot aantal kleuren is ook van toepassing op de voordelen van een dergelijke voering.

De nadelen zijn het feit dat de installatie van verlaagde plafonds extra ruimte vereist, en in een kleine kamer misschien niet.

Rack (gesuspendeerde) coating. Metalen lamellen van verschillende kleuren hebben goede prestaties en esthetische eigenschappen. Met hun hulp kunt u een interessante plafondafdekking creëren in de ruimte met de juiste vorm, met afgeschuinde hoeken en andere nuances van de lay-out. Ze zijn veelzijdig, praktisch, milieuvriendelijk, verbergen gebreken op oneffen oppervlakken en bedrading, zijn gemakkelijk te installeren en te desinfecteren met gewone reinigingsmiddelen.

Bij het kiezen van rails voor plafondontwerp, is het belangrijk om te onthouden dat een dergelijke beslissing een rond bedrag zal kosten en dat de totale hoogte van de kamer ten minste tien centimeter zal afnemen.

Gipsplaat. Dit is een plastic materiaal waarmee je een perfect plat plafond of mooie volumetrische vormen kunt creëren, gedicteerd door moderne trends in design. Er is geen "broeikaseffect" en daarom is dergelijk materiaal milieuvriendelijker. Hiermee is het eenvoudig om sterke dalingen tussen plafondtegels te voorkomen, en het afgewerkte plafond kan onafhankelijk worden gebruikt en als basis voor schilderwerk, stoffering, behang.

Houd er rekening mee dat reparatie met het gebruik van gipsplaat lang en vies zal zijn. Op zich is het materiaal zwaar, met slechte bevestiging kan het scheuren lijken.

Plafondtegel. Dunne en bijna gewichtloze schuimplaten, die aan de voorzijde een reliëfpatroon hebben, zijn een goedkope en gewilde coatingoptie. Ze zijn betaalbaar (zelfs gekleurde modellen, gespiegelde en glanzende oppervlakken), gemakkelijk te verlijmen en stevig vast te houden. Plafondtegels kunnen worden gewassen en, indien nodig, enkele vervangen.

Als u gaat beginnen met het lijmen van de plafondtegels, moet u alle onregelmatigheden van het werkoppervlak verwijderen.

Boom. Duurder dan alle anderen, een elite type afwerking. Het kan worden gebruikt als hoofdcoating of decoratief (eiland).

Het is erg populair in moderne "landelijke" interieurs.

Plafond behang. Verkrijgbaar in twee versies: wit behang in reliëf met een rijke keuze aan textuur en kleuropties. Reliëf wallpapers zijn alleen in witte kleur en worden geproduceerd door Russische fabrikanten. Ze zijn moeilijk te onderhouden, maar creëren een gunstige verlichting aan het plafond. Buitenlands behang kan tot 10 lagen verf in verschillende kleuren weerstaan.

Voor muren

De muren nemen het grootste deel van de aandacht, omdat hun afmetingen groter zijn dan het plafond of vloeroppervlak, ze zijn op ooghoogte. Ze vormen de basis van stijl, dus de keuze van het materiaal voor decoratie is vooral belangrijk. Geen van hen wordt als slecht beschouwd, maar elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, die moeten worden beoordeeld voordat een keuze wordt gemaakt.

Traditionele en beproefde afwerkingen omvatten vlekken en het gebruik van behang.

Kleuren is een economische en gemakkelijk te gebruiken methode.. Het kan heel anders zijn - van monochroom en soepel tot gestructureerd en gekleurd. Het gebruik van verf zorgt voor extra volume in de kamer, 3D-tekeningen met perspectief, originele getextureerde afwerking. U kunt penselen, spuitpistolen, stencils gebruiken. U krijgt een afwasbare coating van hoge kwaliteit.

Nog populairder behangen. Papierrollen raken stilaan verleden tijd vanwege hun onpraktisch karakter. De populaire meningen van vandaag zijn:

 1. Vliesbehang van textielvezels en cellulose. Ze kunnen zowel in kleur als onderkleuring worden gekocht.
 2. Vinyl behang verhoogde dichtheid. Het elastische, niet-verblekende, wasmateriaal dat gemakkelijk lijmen en verschillen in hoge operationele kwaliteiten.
 3. Glasvezel Handig en goedkoop materiaal voor vlekken.
 4. Vloeibaar behang. Het meest moderne type afwerking, het materiaal wordt op de muur aangebracht met een roller, zoals verf. Na het drogen blijven er geen naden en naden achter en kan het oppervlak glad of gebosseleerd zijn - afhankelijk van de applicatiemethode.

Behang en verf zijn betrouwbaar, maar ze zijn verveeld geraakt gedurende de lange jaren van hun bestaan. Reparatie in een moderne slaapkamer die ik interessanter en relevanter wil maken, en hiervoor Er zijn andere soorten materialen:

 • Cork-panelen. Eenvoudig, milieuvriendelijk, ziet er prachtig uit aan de muren, geschikt voor de meeste moderne stijlen, verhoogt de geluidsisolatie en thermische isolatie in de kamer.
 • Sierpleister. Duurzame, onschadelijke, vochtbestendige en niet-vervagende coating. Het wordt toegepast op alle soorten wanden, zonder voorafgaande voorbehandeling van het oppervlak. Met zijn hulp kunt u defecten, onregelmatigheden, scheuren maskeren en een interessante muurdecoratie met structuur creëren. Imitatie van barnsteen, marmer, malachiet, de creatie van stucwerk, de belichaming van de paleisstijl - dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden om sierpleister te repareren.
 • Keramische tegels. Het is betrouwbaarheid, hoge esthetische kwaliteiten, milieuvriendelijk en hygiënisch materiaal. De tegel is populair bij ontwerpers vanwege de verscheidenheid aan decor en kleuren, het vermogen om te combineren met andere materialen.
 • Natuursteen. Steen op de muur is een gedurfde beslissing om de kamer te versieren. Het kan groot of klein zijn, plat of in reliëf, het hangt af van de grootte van de kamer en het gewenste effect.Maar zo'n oppervlak lijkt in ieder geval heel mooi.

Als je een steenfinish kiest, hoef je niet na te denken over wat je op een lege muur moet zetten. Een steen kan worden voorzien van een structuurpatroon en de afwerking is volledig zelfvoorzienend zonder al te veel decor.

 • Decoratieve panelen. Eigenlijk identiek aan spanplafonds (in zijn eigenschappen en installatieprincipe). Kan kleur zijn, met fotoprint, verlichting en extra verlichting. Omdat de panelen grillig zijn in relatie tot hoge temperaturen en vocht, zijn ze in de praktijk niet erg gebruikelijk.

In veel moderne stijlen (met name creatieve beslissingen) worden gebruikt niet-traditionele afwerkingen:

 • Baksteen of imitatie. Ziet er goed uit in natuurlijke vorm en voor schilderen.
 • "Naakte" betonmuren a la "reparatie is net begonnen." Een goede achtergrond voor muurdecoraties en industriële stijlen.
 • Dubbele beglazing en glazen blokken. Doorschijnend gekleurde wanden gebruikt in studio-appartementen voor het in zones onderverdelen.
 • Boom. Kostbare dekking voor ecostijlen en liefhebbers van alles natuurlijk en veilig voor de gezondheid.

De meest moedige kiezen voor een kortstondig, maar origineel ontwerp.

De spectaculaire afwerking, niet zoals iedereen, die nog geen tijd heeft gehad om zich te vervelen, omvat het gebruik van decoratief pleisterwerk, stucwerk en plafondrozetten op de wanden. Maar "het huis ondersteboven zetten" (met plafondbekleding aan de muren) is meestal vrij duur, zelfs als vormstukken worden gebruikt om stucwerk te imiteren.

In dit geval is er een budgetoplossing: het gebruik van oude kranten voor het afwerken van muren. Wees voorzichtig met de keuze van de publicatie. Nauwelijks reclame in kassen of op zoek naar werknemers zal de ruimte versieren, maar heldere krantenkoppen en prachtige portretten zijn precies wat u nodig hebt.

Als u iets praktischer wilt, is de oplossing OSB-panelen, eco-lederen bekleding, kunststof panelen met LED-verlichting, een flexibele steen.

Voor het woord

Comfort en gemak in de slaapkamer zorgen voor een warme vloer die gemakkelijk schoon te maken is en niet wegglijdt. De volgende materialen voldoen aan deze criteria:

 • Linoleum. Voordelige, mooie, duurzame coating. In moderne uitvoering imiteert het duurdere materialen.
 • Laminaatvloer. Esthetisch, praktisch, relatief goedkoop, gemakkelijk te monteren, het kan van verschillende kleuren zijn.De bekleding is warm en aangenaam voor blote voeten.
 • Zelfnivellerende vloeren. Moeilijk om een ​​coating uit te voeren, maar perfect vanuit een esthetisch en praktisch oogpunt. Het is mooi, als een goed parket, en aangenaam om aan te raken, zoals rubber.
 • Parketvloeren. Prestigieuze afwerking van gelakte houten platen. Parket ziet er mooi uit, maar heeft geen goede slijtvastheid en is wispelturig in de zorg.
 • De bamboe Grasovertrek met houtimitatie. Het lijkt niet te onderscheiden van parket, maar overtreft het qua prestaties.
 • rubber. Duurzaam, bestand tegen vuil, vocht en extreme temperaturen. Een bijkomend voordeel is een uitstekende geluidsisolatie. Hoogwaardig rubber moet van westerse makelij zijn, de synthetische vervangers zijn giftig en schadelijk voor de gezondheid.
 • Porcellanato. Mooi materiaal dat "niet bang" is voor vuil, vocht en krassen. Houd er echter rekening mee dat de vloeren zonder verwarming erg koud zijn.
 • Tapijt. Warme, zachte, aangenaam aanvoelende vloer, die ook de geluidsisolatie verhoogt. Het is gemakkelijk om voor hem te zorgen, maar een dergelijk oppervlak moet worden beschermd tegen de zon.

Het is belangrijk om te onthouden dat design geen snelle keuze is voor een bepaald materiaal, maar ook voor kleur en silhouet.Dit is een geheel, een ensemble, dat wordt gevormd door texturen, kleuren, meubels en decor. Met hun harmonieuze combinatie krijgt het interieur de volledigheid en uniciteit.

Nederzettingstips

Hoe je een slaapkamer knus, praktisch en functioneel maakt - vragen die ontstaan ​​in afwachting van reparatie in de eerste plaats. Tegelijkertijd zijn de traditionele patronen en interieurs al behoorlijk saai en ik wil worden vervangen door creatievere en niet-standaardoplossingen.

Moderne slaapkamer moet de individualiteit en karakteristieken van persoonlijke ruimte behouden. Om dit te bereiken, is de eenvoudigste manier om zich te concentreren op geslacht, leeftijd, beroep en interesses van de persoon voor wie het pand wordt geregeld.

Kinder- en tienerkamers zijn in de regel tegelijkertijd een plek om te spelen, te studeren en te ontspannen, dus ze moeten zorgvuldig worden uitgedacht. Het is belangrijk om de kamer correct te plaatsen, zodat elke klas zijn eigen plek heeft en hoogwaardige, veilige en milieuvriendelijke materialen te kiezen voor reparaties en meubilair.

Het is heel goed als het kind ook deelneemt aan het opstellen van een ontwerpproject, dan zal de kamer zeker niet saai en gewoon voor hem lijken.

Slaapkamers voor één persoon kunnen mannelijk en vrouwelijk zijn.

De "volwassen" kamer (in tegenstelling tot de kinderkamer) combineert de functies van een studie en een rustplaats. Minder vaak is het alleen bedoeld om te slapen. Dit betekent echter niet dat het banaal zou moeten zijn. Een interessante situatie is een lust voor het oog en zorgt voor een positieve stemming op elke plaats, dus er moet speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp van een slaapkamer voor een volwassene.

Vrouwenslaapkamer is meestal luxueus, licht. Het is noodzakelijk om een ​​comfortabel bed uit te rusten, een vrouwenhoek, een plek om dingen op te bergen. De ideale slaapkamer waar elke vrouw van droomt, is een kamer met een ingebouwde kledingkast.

Het is ook de moeite waard om een ​​zone te overwegen voor creativiteit, werk of een hobby. Een gewatteerde fauteuil en een boekenkast zullen handig zijn voor geliefden om te lezen, zakelijke vrouwen hebben een functionele ruimte met een computerbureau nodig, en vrouwen hebben een naaihoek in de slaapkamer nodig.

Een herentoilet kan ook dienen als een plek om te rusten en te werken.. Het moet worden getrimd met dergelijke materialen, waarvoor u niet vaak hoeft te zorgen en alleen wordt geleverd met de meest noodzakelijke items.De karakteristieke kenmerken zijn eenvoud, "brutaliteit" en extreme duidelijkheid in de stilistische richting.

Bij het in zones onderverdelen van een kamer moeten vertegenwoordigers van kantoor- en technische specialiteiten nadenken over een zone met een comfortabel bureau en kantoorapparatuur. Creatieve personen zullen vrije ruimte nodig hebben, evenals meubilair dat gemakkelijk van plaats naar plaats kan worden verplaatst. Muzikanten moeten zorgen voor een hoogwaardige geluidsisolatie.

Een slaapkamer voor twee is een speciale gelegenheid. De situatie erin moet een compromis zijn dat mannelijke en vrouwelijke eigenschappen verenigt en een zekere intimiteit behoudt.

De hoofdrol wordt toegekend aan een kwaliteitsbed, waarvan de breedte niet kleiner is dan 140 cm.

Van groot belang is het type kamer. Het is één ding als het gaat om het regelen van een slaapkamer in een klein appartement, en heel wat als reparaties gepland zijn in een privé-huis of in een huisje. Het appartement is vereist om de methoden van visuele toename in de ruimte correct te gebruiken, en in het huis en het huisje is het verstandig om het creëren van een ongebruikelijke lay-out te benaderen.

Populaire interieurstijlen en afwerkingen

Als het gaat om ontwerp in een historische of moderne stijl, is het niet zo eenvoudig om de grenzen van een bepaalde richting te bepalen. Dit is echter mogelijk als u hun kenmerken van naderbij bekijkt.Er zijn drie hoofdgebieden: historisch, etnisch, modern. Ze zijn verdeeld in meerdere richtingen.

Historische stijl omvat oudheid, avant-garde, art deco, imperium, barok, victoriaanse, gotische en romantische stijlen, classicisme en neoclassicisme, constructivisme, renaissance, modern, rococo, eclecticisme. Het vereist grote gebieden, een ontwikkeld gevoel voor smaak, evenals maatregelen, een begrip dat historicisme geen museumomgeving is. Gezien deze nuances, zal het niet moeilijk zijn om de luxe romantiek, respectabiliteit en strengheid van vroegere tijdperken in je eigen huis na te bootsen.

Antieke (Griekse) stijl

De wortels ervan gaan terug tot de diepe oudheid, maar het is tegenwoordig behoorlijk populair. De basis is verfijnde luxe. Onderscheidende kenmerken:

 • Griekse symboliek en ornamenten. De motieven van wijnmaken, flora en fauna, geometrische figuren in het ontwerp van de vloer en muren zijn welkom. Authentiek mozaïek kijken, muurschilderingen (u kunt de schilderijen aan de muren vervangen), tussenstukken van marmer, kolommen en bogen.
 • Symmetrische meubels en rechte lijnen.
 • Lichte muren met een helder accent in de vorm van een afbeelding of tapijt.
 • Zachte verlichting die het licht van kaarsen en fakkels, lichte kroonlijsten, wandlampen van niet-triviale vormen imiteert.
 • Gordijnstoffen, gordijnen, tapijten, kunstmatige dierenhuiden.
 • Enorm laag meubilair.
 • Lichte deuren.

avant-garde

De stijl heeft een sprekende titel, die revolutionaire veranderingen van de twintigste eeuw impliceert - in de gevestigde ideeën over het "juiste" ontwerp van de ruimte. Het wordt gekenmerkt door:

 • Vet gekleurde combinaties en spelen op contrasten.
 • Ongebruikelijke silhouetten, gebroken lijnen, expressieve contouren van meubels en muren.
 • Ongebruikelijke symmetrie: een levende potplanten dupliceert het beeld op de muur.
 • Decoratieve materialen in de decoratie: verlaagde plafonds, glanzend, vloeibaar behang.
 • Meubels van niet-triviale vormen, geconcentreerd in het midden van de slaapkamer, en functioneel, ingebouwd meubilair.
 • Een groot aantal kunstlichtbronnen.

klassicisme

Incarnate aristocracy, die wordt gekenmerkt door elegantie, terughoudendheid en minimalisme. Het handschrift van het classicisme is merkbaar in de volgende elementen:

 • Het decoratieve karakter van de inrichting van de kamer en het meubilair: schilderkunst, stucwerk, parket, edele houtsoorten.
 • Ontruim reliëf en grote objecten.
 • De aanwezigheid van grote spiegels.
 • Het centrale element waarop alle aandacht is gericht. In de slaapkamer kan het een hemelbed zijn.
 • Hurkzit, mooie meubels op de indrukwekkende figuurbenen.
 • Crème, beige, groenige en bruine tinten.
 • Open haard en goede verlichting.
 • Karakteristieke accessoires: vazen, sculpturen, bloemen.

neoclassicisme - dit is conservatisme. Minimalistisch en luxueus antiek zijn gemaakt van moderne materialen en dit is het grootste verschil met het classicisme.

modern Het vertegenwoordigt de meest "epochale" stijl, extravagant, kunstig, een combinatie van technologische effectiviteit en "verfraaiing", voor altijd in de fase van actieve overgang van gevestigde vormen naar nieuwe. Zijn volger is Art Deco, hij heeft meer moderne opties en gedurfde, maar niet chaotische combinaties van objecten uit verschillende richtingen.

Empire - respect en elitarisme, waarbij grote oppervlakken vereist zijn voor massief meubilair met gerijpte benen. Barok en rococo - meerlagig, pompeus, bombast, een neiging tot overdaad, typerend voor paleisinterieurs.De mooiste volgens de normen van tijd, elegante en dure dingen - de basis van deze stijlen. Renaissance en Victoriaanse stijl liggen dicht bij koninklijke normen.

"Mijn huis is mijn fort" is het credo Romaans en gotisch, met hun degelijkheid en monumentaliteit, een donker palet en grof materiaal. Voor een deel is het een weerspiegeling van het constructivisme, waarin alles door zijn eigen naam wordt genoemd. Een stoel is een stoel, het is slechts een functioneel meubelstuk en niet-functionele producten worden niet gebruikt.

expressionisme - Dit is een creatieve poging om de kenmerken van alle sferen (van theater tot film) op te nemen, terwijl de gebruikelijke vormen worden vervormd, waardoor de behuizing een podium wordt voor dagelijkse huishoudelijke uitvoeringen. En bij de kruising van alle stijlen is eclectisch, handig combineren van de beste van hen.

Etnische stijlen hebben echt unieke karakters. Engels draagt ​​de kenmerken van pedanterie en gezellige stijfheid, Afrikaans en Marokkaans reproduceren in de kleuren van geelbruin, terracotta, baksteen en blauwe tinten van brandende zon, droog gras en wolkenloze lucht.

oosten (inclusief Chinees en Japans) combineert alle elementen van de identiteit van Aziatische volkeren.Oosterse stijl is goed voor de slaapkamer, omdat het niet erg typerend is voor de Aziatische cultuur om te pronken met de omstandigheden in het huishouden van het huishouden, dus de kamer zal gezellig, fantastisch en heel intiem zijn.

Egyptische de stijl roept aanhoudende associaties op met de piramides en de farao's, en de piramides zijn symmetrische, precieze geometrie, kolommen en karakteristieke symbolen, op grote schaal gedecoreerd met goud, draperieën en interessante accessoires.

Indiaas de stijl combineert de ascese van armoede van de lagere lagen van de bevolking en de luxe van de rijkdom van de hogere kasten: de Mexicaanse is rijk aan nationale kleuren, mengt de materiële cultuur met Europese ideeën van gemak.

Scandinavisch de stijl is gebouwd op de eenvoud en het contrast van de functionele ontwerpen en inrichting. Middellandse Zee is laconieke volumetrische dingen, vaak handgemaakt en gemaakt van natuurlijke materialen, met sporen van de culturen van Griekenland, Turkije en Italië. Deze stijl moet ontspannen en loskomen van de dagelijkse drukte. Het weerkaatst de tropische stijl.

Russisch stijl is geen warboel van etnische souvenirs (zoals een broedende pop en een samovar).Dit is de overvloed aan hout in de decoratie en het meubilair, de verplichte aanwezigheid van textiel, een mooie ladekast of kist, een open haard of zijn imitatie, een minimum aan souvenirs, vooral vreemde souvenirs.

Amerikaans Stijl is flexibiliteit en democratie, volledige vrijheid voor zelfexpressie en demonstratie van verslavingen.

Provence met een vleugje bourgeoisheid, "met geschiedenis", ligt een overvloed aan lichte en zachte tinten het dichtst bij moderne trends.

Populaire moderne trends zijn gericht op kamerontwerp zonder het gebruik van uitgebreide meubels, dure materialen en een overvloed aan decor. Ze zijn gericht op eenvoud, functionaliteit en vrije ruimte. Onder hen zijn er meer dan een dozijn gebieden, en sommige verdienen speciale aandacht.

grunge

Dit is een democratische combinatie van moderniteit en oudheid, een demonstratie van elegante, stoere dingen en materialen gekozen met smaak. Meubels in de stijl van het classicisme verliezen vergulding en gebeeldhouwde patronen, de vloeren van marmer worden vervangen door een meer praktische en betaalbare laklaag. Gordijnen met een groot aantal vouwen worden gefaciliteerd door gordijnen van doorschijnende vliegende stoffen. Onder de onderscheidende kenmerken zijn bijzonder levendig:

 • Laconische, maar enorme onderwerpen.
 • Dummy hoge kosten of imitatie van nobele materialen.
 • De overvloed aan natuurlijke stoffen: linnen, katoen, zijde.
 • Antiquiteiten, antiek, vintage items.
 • "Erfelijke waarden" in de vorm van bronzen beeldjes, kandelaars, spiegels.

tijdgenoot

Jeugdstijl waarin alles zonder excessen wordt uitgevoerd. Ze zeggen hierover "eenvoudig en met smaak". Tegelijkertijd kan een prettige leef- en comfortabele kamer op elk moment verwateren worden met een nieuw object, alsof het de onvoltooide samenstelling van de situatie voortzet. Dit maakt de eigentijdse stijl dynamisch en enigszins eclectisch. Karakteristieke kenmerken:

 • Eenvoudig verplaatsbaar meubilair (modulair, transformerend, op wielen, inklapbaar).
 • Alles is functioneel.
 • Ruimtebesparend door compacte opstelling van objecten.
 • De aanwezigheid van heldere, pakkende, memorabele accenten.
 • Hints voor de aanwezigheid van elementen van buitenlandse stijlen.

fusie

Geconcentreerde creativiteit voor diegenen die niet van alledaags, saai en traditioneel houden.

De expressiviteit van de stijl wordt echter bereikt door contrast en het effect van verrassing in plaats van door de algemene warboel van heldere elementen.Een fusieslaapkamer kan bijvoorbeeld worden ingericht met een vaas met één verdieping - als het geen transparante fles van tien liter is, maar de hele ruimte van vloer tot plafond zal beslaan (een lichtpunt in de hoek van de kamer).

Het is gemakkelijk om fusie tussen andere stijlen te identificeren aan de hand van de karakteristieke kenmerken:

 • Maximalisme en extravagantie van de situatie. Als accessoires, dan omvangrijk, als chic, dan opvallend.
 • Kostbare sieraden, omdat we het hebben over designproducten.
 • De combinatie van elementen uit verschillende stijlen: academische schilderkunst van de Renaissance en de poster van een jeugdrockband naast de deur.
 • Helder palet, interessante kleurencombinaties.
 • Expressieve textuur van materialen.
 • Bohemian.

zolder

Loft is een favoriete jeugdstijl met vele incarnaties (van orthodox industrialisme met een vleugje creativiteit tot een herinnering eraan - met moderne materialen). De tekens zijn als volgt:

 • Nalatigheid van de situatie: "onbewoonde" kamer, mobiele objecten die gemakkelijk door de kamer kunnen worden verplaatst, nabootsing van reparatie in de laatste fase.
 • De overvloed aan lichte tinten en natuurlijk licht.
 • Ruwe en natuurlijke texturen in de slaapkamer.
 • Windows op de vloer zonder gordijnen.
 • De combinatie van oud en nieuw, uitgedrukt in de buurt van een houten bed met een nieuwe techniek.
 • Industriële kenmerken: ruw meubilair, open bedrading en sanitair, metalen oppervlakken en plafondbalken in zicht.

Pop art

Modieus, helder, energiek ontwerp dat gaat van alles dat in de winkel kan worden gevangen. Populaire consumentenproducten worden omgezet in kunstwerken en echte kunstwerken die uit de gewone handel komen, worden gecultiveerd en nemen een centrale plaats in in de compositie. Ontwerp kenmerken:

 • Het overwicht van synthetische materialen.
 • Goedkope accessoires: posters voor box-office-films, pluche kussens-harten, kunstmatig benadrukte dierenhuid.
 • Plaatsen van dezelfde items op verschillende niveaus.
 • "Pop" decorartikelen: Coca-Cola reclameposter, een schetsmatig portret van een Cubaanse revolutionair.
 • Tapijten en kleden in verschillende maten, texturen en kleuren.
 • Meubels gemaakt van plastic of eco-leer.

Verdeeld stijlvolle oplossingen in de geest van "bungalows" en "chalets"- met origineel comfort en romantiek, omgeven door natuurlijke materialen.De ecostijl is populair vanwege het minimaliseren van het belang van de nieuwste technologieën in het moderne leven. Hij is in de geest van het romantische Chebbi-chique, verstedelijkte land, de vrijheid liefhebbende en gezellige boho.

Postmodernisme is ontworpen voor creatieve individuen, vintage - voor kenners van de mooie van voorbije tijdperken. Ze zijn tegengesteld aan geavanceerde hightech, die de ontwikkeling van digitale technologieën en gadgets cultiveren om het leven te verbeteren, techno met een overwicht van geometrische vormen en met polymeer verchroomde oppervlakken.

Voor degenen die niet van het ene uiterste naar het andere willen haasten en zich op de grens van een creatieve en technologische hausse bevinden, is een mooi, functioneel en maximaal onbelast minimalisme bedoeld.

Ontwerpers adviseren om de universele tips voor het inrichten van de slaapkamer te gebruiken:

 1. Kies een specifieke stijl als richtlijn.
 2. Maak een ontwerpproject op basis van computerprogramma's, kant-en-klare voorbeelden of deskundige hulp.
 3. Kies een kleurenschema dat aangenaam is voor het oog.
 4. Overweeg een werkgebied in de buurt van een bron van natuurlijk licht te plaatsen.
 5. Vind de beste manier voor het in zones onderver * delen van de slaapkamer (verlichting, kleur, catwalk, vouwscherm,meubelstuk, matten).
 6. Gebruik de technieken van ruimte-optimalisatie in kleine kamers.
 7. Bereken de gewenste breedte van het bed - het aantal slapen.
 8. Kies zorgvuldig de juiste orthopedische basis en kwaliteitsbed.
 9. Voorzie dubbele toegang van twee kanten.
 10. Overweeg het type opslagsysteem en beddengoed.

Kleur oplossingen

Nieuwe technologieën en moderne bouwmaterialen hebben traditionele oplossingen gebruikt bij het kiezen van kleuren voor het afwerken van het plafond, de wanden en de vloer. Het palet is nu alleen afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren en de juiste keuze is gebaseerd op de aanbevelingen van experts over het kleurontwerp van de slaapkamer.

Witte kleur blijft de favoriet van veel ontwerpers, omdat het een universele "partner" is voor elke andere kleur en een achtergrond voor heldere accenten. Bovendien zien vlekken van gekleurde elementen tegen een witte achtergrond er niet apart uit, maar worden ze gecombineerd tot een specifieke compositie. Deze kleur is universeel voor het afwerken van het plafond en de wanden (verschillende materialen), maar voor de vloer moet een meer praktische optie worden gekozen.

Dichtbij wit melkachtige kleur. Deze warme schaduw is ontworpen voor gezellige interieurs in historische stijlen en voor meer moderne kou is "signaal" wit geschikt.

Originele en zelfvoorzienende uiterlijk poeder kleur. Het is diep, zacht en perfect voor zowel monochrome prestaties, als voor combinatie met lichtere elementen.

Het is passend in de slaapkamer een zacht palet, bevorderlijk voor ontspanning en rust.

Relevant voor de lounge in perzik tonen. Room, lijnzaad, olijf, pistache, lichtgroen, muntbases zijn geschikt voor een groot aantal interieurs die in de slaapkamer worden nagemaakt. Zodat de monotonie niet anoniem lijkt, moet je sappige kleuraccenten toevoegen: pruimen, koraal, goud, koffie, smaragd, terracotta, kers.

Psychologen zeggen dat groen palet in een combinatie van verschillende tinten is het meest rustgevend en aangenaam voor de ogen en het zenuwstelsel. Het zal niet te saai en eenvoudig zijn - en tegelijkertijd zal het geen irritatie veroorzaken en zal het zich niet lang vervelen. Donkergroenen gaan goed samen met witte, gouden, bruine, wijn, Afrikaanse wenge.Met succes bourgogne en paars gecombineerd.

Fris en modern uiterlijk. combinaties van heldere maar niet opvallende kleuren: gele klei en Pruisisch blauw, room en barnsteen, room en pruim, zonnig geel en lucht, peer en sangria, citroencrème en schakeringen van edelstenen (smaragd, saffier, robijn), honing en kaneel.

Wees niet bang voor de duistere schaal. De koele tonen van blauw, bruin en grijs maken de slaapkamer modern en ongebruikelijk, en helemaal niet somber.

Keuze uit meubels en accessoires

Ongeacht of budgetherinrichting of luxevernieuwing is bedacht, de primaire taak is om tot in het kleinste detail na te denken over de inrichting van de ruimte. Niet iedereen kan meteen uitzoeken hoe het in te richten, hoe het in te richten, waar dit of dat functionele gebied moet worden uitgerust.

Het uiterlijk, de grootte en de functie van het meubilair bepaalt de stijl waarin het interieur van de kamer is gemaakt. Voor historische stijlen meer geschikt luxe meubilair, hoogwaardig en duurzaam. Etnische of koloniale stijl vereist iets authentieks en herkenbaars, en moderne trends kunnen alles veroorloven, inclusief designerproducten en handgemaakte meubels.Dit is echter niet het enige criterium. Er zijn nog andere handige "spiekbriefjes" om meubels te kiezen:

 1. Overweeg het doel van de kamer. In de slaapkamer, die alleen wordt gebruikt voor rust, is de hoofdplaats gereserveerd voor slaap, en daarom kan een groot en comfortabel bed een aanzienlijk deel van de kamer beslaan. Voor een slaapkamerkantoor zijn compactere slaapsystemen nodig, die overdag worden getransformeerd en niet veel ruimte innemen.
 2. Kies een bed of een sofa met een stevig frame en een orthopedische basis. Fittingen en transformatiemechanismen moeten in perfecte werkende staat zijn.
 3. Geef de voorkeur aan milieuvriendelijke en veilige materialen.
 4. Houd rekening met de lengte, het gewicht en het aantal slaapplaatsen, houd rekening met de toegestane normen in de instructies, anders zal het product snel onbruikbaar worden.
 5. Koop geen enkele en dubbele bedden al 140 cm.
 6. Als er een keuze is, geef dan de voorkeur aan inbouwmeubelen in plaats van kast.
 7. Observeer de maat. Alle niet-functionele dingen zijn verspilling van geld en vrije ruimte.

accessoires

Terwijl ze over het interieur nadenken, denkt elke eigenaar na over hoe een kamer te versieren, wat aan de muur hangt, hoe je een raam moet decoreren, welke accessoires je moet kiezen.De antwoorden op deze vragen zijn inherent aan de specifieke stijl, maar er zijn ook Universele ontwerpopties die in de meeste gevallen relevant zijn:

 • Pictures. De richting in de kunst waartoe de foto behoort, is afhankelijk van de stijl die in het interieur heerst. Het ontwerp van het canvas ziet er prachtig uit met een eenvoudig houten frame, een goede optie is een stokbrood gemaakt van hout, plastic of aluminium.

Het is de moeite waard om niet alleen aandacht te besteden aan bekende schilderijen, maar ook aan collages, panelen, mozaïeken en patchwork.

 • Foto's. Beroemd werk van een fotokunstenaar of een prachtige familiefoto maakt de sfeer in de slaapkamer huiselijk en warm. Posters zijn geschikt in de jeugdslaapkamer.
 • Pictures. Landschappen op de muren met 3D-effect en perspectief, een afbeelding op de muur in plaats van een canvas en een ander beeld geven de ruimte een eigen karakter. Breng de foto met je eigen handen aan met behulp van spuitverf en stencils.
 • Hendmeyd. Originele dingen helpen om handgemaakte dingen te maken: gebreide tapijten, lampenkappen voor lampen, souvenirs.
 • textiel. Zachte accessoires (gordijnen, gordijnen, luifels, dekens en spreien, kussens) maken de slaapkamer gezellig.
 • Antiek en vintage. Vloerklokken, de staande lamp van "oma", decoratieve kist en andere attributen van afgelopen jaren zijn relevant in de meeste stijlen, ze maken het ontwerp interessanter en "duurder".
 • Tapijten en nachtkastjes. Ze zijn niet alleen een aanvulling op het interieur, deze producten zijn praktisch als de vloeren onverwarmd zijn.
 • Verlichtingsarmaturen. Kunstverlichting speelt een speciale rol in de omgeving. De decoratieve lamp is op zich goed en voor het creëren van extra volume- en markeerzones in de kamer. Een elektrische open haard of een groot aquarium met originele verlichting ziet er geweldig uit als een lichtbron.
 • Aanverwante meubels. Zelden is het voldoende om enkel bedden in de slaapkamer te plaatsen. Iemand mist een ladekast of een kastje, iemand heeft hangende planken nodig en iemand heeft een hele bank nodig voor het nut van het interieur in de Russische stijl. Het belangrijkste is - overdrijf het niet, maak een meubelensemble.
 • lijstwerk - decoratieve strips voor het afwerken van oppervlakken, waardoor ze een completere uitstraling krijgen.
 • Ontwerperlust voor complexe interieurs.

In een studio-appartement heeft u mogelijk mobiele scheidingswanden nodig, zodat de keuken, het bad, de douche en het toilet geïsoleerd zijn van de slaapkamer.

Verlichting en beddengoed

Succes is in de details, en dit zijn niet alleen voor de hand liggende accessoires, maar ook het nadenken over de kleine dingen die stijl creëren.

Kunstverlichting speelt een belangrijke rol in het interieur van de slaapkamer. Met zijn hulp wordt de ruimte visueel vergroot, de functionele zones van de kamer benadrukt en gezelligheid gecreëerd.

Ruimtetransformatie technieken:

 1. Verhoog de hoogte van het plafond. Het ontstaat door de installatie van lampen op de muren waarvan de stralen naar boven zijn gericht. Dit licht tilt de plafondlijn visueel omhoog.
 2. De slaapkamer "penny" versmallen. Het plaatsen van een licht in het midden van een kamer is een veelgemaakte fout. De optimale oplossing voor smalle en lange ruimtes is de locatie van de lampen op een van de lange wanden of een L-vormige opstelling langs de lange en lange smalle muren.
 3. Verleng de ruimte door gewoon dezelfde lampen in één rij in het midden van het plafond te plaatsen. Dit zal het nodige perspectief creëren.
 4. De totale grootte van de kamer wijzigen. De belangrijkste truc is om gereflecteerd en diffuus licht te creëren. Hoe meer reflecterende en glanzende oppervlakken, hoe beter.
 5. Slaapkamer zonering. Lokale verlichting bij het meubilair, boven de tafel, rond spiegels of schilderijen begrenst de ruimte beter dan elke andere receptie.
7 foto

Bij het kiezen van beddengoed moet rekening worden gehouden met het kleurenschema van het interieur, het gemak, de kwaliteit en de natuurlijkheid van materialen, de tijd van het jaar.

U kunt meer ideeën voor slaapkamerontwerp vinden in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer