Ontwerp slaapkamer van 8 vierkante meter. m.

 Ontwerp slaapkamer van 8 vierkante meter. m.

Smalle ruimtes vereisen een speciale benadering van de keuze van de planning. Hiermee kunt u de ruimte visueel uitbreiden met behulp van elke vrije tien centimeter. Slaapkamer 8 m² M. m, je kunt zelf kiezen, een stijlvolle kamer maken voor een comfortabel leven.

Welke stijl past?

Het ontwerp van een kleine slaapkamer is gekozen afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar, het algemene ontwerp van het appartement en de functionele kenmerken van de kamer. Met de minimalistische stijl kun je ruimte vrijmaken en alleen de benodigde items en dingen gebruiken.Zonering wordt gebruikt wanneer het nodig is om de delen van de ruimte die wordt gebruikt voor slapen en werken te begrenzen. En liefhebbers van ingewikkelde interieurs kunnen op details letten en de kamer inrichten met veel kleine decoratieve elementen.

Stijlen die geschikt zijn voor het decoreren van een slaapkamer:

 • Scandinavian. De onderscheidende kenmerken zijn bondigheid en eenvoud. Het ontwerp is veel gebruikte witte kleur en houten meubilair. In de ruimte plaatsen ze een minimum aan objecten, waardoor ruimte zoveel mogelijk wordt vrijgemaakt ten gunste van minimalisme. De slaapkamer in Scandinavische stijl is gemakkelijk te reinigen, als u er gewoon een verwisseling in wilt maken.
 • Fundamentele klassieker. Het naleven van traditie en de luxe, rijkdom - zo kun je de stijl beschrijven. Het is verweven met de kenmerken van classicisme en moderne trends, omdat het niet ouderwets kan worden genoemd. Het meubilair is gedecoreerd met figuurlijke ruggen, gesneden elementen, aangevuld met bekleding gemaakt van dure materialen.
 • modern. Karakteristieke kenmerken zijn de naleving van gebogen, vloeiende lijnen en het mixen van verschillende elementen van stijlen. Het ontwerp wordt gedomineerd door meubels en decoratieve elementen gemaakt van natuurlijk hout,veel gebruikte en geïnterpreteerde thema's van flora en fauna. Bloemenontwerpen kunnen bijvoorbeeld op textiel aanwezig zijn.
 • zolder. Moderne stijl waarin de onbewerkte oppervlakken, meubels met metalen details, glasmaterialen op grote schaal worden gebruikt. De ramen sluiten de gordijnen en jaloezieën niet, laten ze open. Verlichtingsarmaturen worden meestal in groepen opgeschort, het kleurbereik wordt gekenmerkt door ernst: rustige tonen, een combinatie van 2-3 tonen.
 • Franse Provence. De onderscheidende kenmerken van de stijl omvatten het gebruik van houten meubels, tapijten, objecten met bloemmotieven. Kussens, spreien en schilderijen met gebeeldhouwde frames worden gebruikt als decor. De kleuren worden gedomineerd door pasteltinten, rustgevend en dragen bij aan de visuele toename van de ruimte.
 • Land- en etnostijlen. De slaapkamer is in de eerste plaats bedoeld om uit te rusten, daarom raden deskundigen aan om als basis rustige tonen te nemen en alle fantasievolle, bonte elementen te weigeren. Bij het rangschikken van de ruimte wordt het dominante motief gekozen: de bekleding van het meubilair, spreien en afwerkingsmaterialen dient als basis.

Varianten van kamerplanning 4x2 meter

Voor een langgerekte slaapkamer in de "Chroesjtsjov" geschikte optie in de buurt van het bed op de muur. Het is beter om de kast dichter bij de deur te plaatsen. Om de doorgang vrij te geven, is het aan te raden het meubel aan één kant te plaatsen. Voor een smalle kamer pakt u compact meubilair op, verstoken van uitstekende en omvangrijke onderdelen. Als het is gepland om de kamer in twee delen te verdelen, wordt het hoofdeinde van het bed naast het raam geplaatst, direct ernaast het rek plaatsen.

Het nachtkastje staat dicht bij de slaapplaats, er mag ook niet veel vrije ruimte zijn tussen andere objecten. Een kamer met een raam is opmerkelijk vanwege zijn gezelligheid, omdat overdag het daglicht doordringt. Een minder voordelige optie is het pand zonder. In dit geval kan het meubilair zich aan een van de wanden bevinden en wordt het gebrek aan licht gecompenseerd door een extra lamp of wandlamp.

Afwerkingsfuncties

Opstelling van de kamer omvat het werken met drie soorten oppervlakken: vloer, wanden en plafond. Ze moeten qua toon, textuur en decoratieve elementen in harmonie zijn met elkaar, maar ook betrekking hebben op meubels, tapijt, gordijnen.In de regel wordt het bed gekozen in overeenstemming met de kleur van de afwerking, maar de tegenovergestelde situatie gebeurt ook. In dit geval is de coating gecorreleerd met een specifieke coating.

Wanddecoratie opties:

 • Verf - de meest voordelige optie. Het is goedkoop, gepresenteerd in rijke kleuren. U kunt zowel matte als glanzende tinten kiezen, de wanden monofonisch maken of verschillende tinten combineren.
 • Sierpleister. Een andere goedkope optie, gekenmerkt door het gemak van afwerking. De nadelen hiervan zijn dat de pleister vies kan worden bij aanraking.
 • Houten of kunststof panelen bekleden. Dit duurzame materiaal heeft goede uiterlijke kenmerken. Het is gemakkelijk te installeren, het is gemakkelijk te onderhouden, bestand tegen hoge luchtvochtigheid en extreme temperaturen.
 • behang. De traditionele manier om de muren af ​​te werken. Er zijn twee soorten behang - papier en vinyl. De eerste zijn goedkoop, verkrijgbaar in smalle rollen. Ze zijn gemakkelijk te scheuren, ze hebben meer lijm nodig. De grootste praktische bruikbaarheid is vinylbehang met een grotere breedte en dikte.
 • metselwerk. Geschikt voor een slaapkamer in een loft-stijl.Het ruwe oppervlak oogt stijlvol en conceptueel, goed gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals houten meubilair.

Behang en gips kunnen ook worden gebruikt om het plafond af te werken. Daarnaast worden tegels gebruikt, monochroom of met patronen. Het is gecorreleerd met de kleur van de muren, het materiaal van de witte kleur zal universeel worden. De installatie van spanplafonds is een duurdere methode: ze hebben een lange levensduur en bieden u de mogelijkheid om een ​​perfect gladde coating te maken. U kunt plafonds kiezen met een glanzend of gesatineerd oppervlak, in elke kleur.

Hoe de vloer scherven?

 • vloeren;
 • laminaatvloer;
 • linoleum;
 • tegel.

Legeringsmateriaal direct of diagonaal geproduceerd. De laatste optie vergroot visueel het oppervlak van de kamer, maakt het ontwerp van de kamer dynamischer.

Houtcoatings vereisen aanvullende verwerking. Ze worden geverfd, gelakt, indien nodig, aangebracht op beschermende impregnering. Door het gebruik van oplossingen verhoogt de weerstand van materialen tegen hoge luchtvochtigheid, bovendien voorkomt het het verschijnen van insecten, schadelijke micro-organismen en schimmels.

Kleur oplossingen

Competente selectie van kleuren - de manier om een ​​comfortabele slaapkamer te creëren, waarin u niet alleen wilt slapen, maar ook om overdag te ontspannen, boeken te lezen en uw bedrijf te runnen. Van lichte koude tonen is bekend dat deze de ruimte visueel vergroten. De klassieke oplossing voor een smalle kamer is wit. Het kan alleen individuele elementen worden gemaakt, en het hele interieur. In het laatste geval is het belangrijk om objecten te kiezen die in tinten verschillen - anders zullen dingen met elkaar versmelten.

Een praktische optie zou een grijze slaapkamer zijn. Door het gebruik van neutrale tinten is het mogelijk om een ​​aangenaam ogende kamer te creëren met een rustige atmosfeer. Deze universele kleur is gemakkelijk te combineren met lichte tinten en wordt ook verdund met gevarieerde patches. Rode of dieprode kussens kunnen bijvoorbeeld op een bed worden geplaatst dat bedekt is met een grijze sluier.

Gebruik in het interieur van groene, blauwe, paarse bloemen is mogelijk in het geval als lichte kleuren worden genomen. Meubels in pasteltinten harmoniëren goed met witte muren en omgekeerd. Bij het ontwerp van de slaapkamer is het toegestaan ​​om maximaal 2-3 kleuren te combineren, anders is de ruimte oververzadigd met verschillende elementen.

Een uitzondering is een slaapkamer in een informele stijl: het is acceptabel om agressieve (of zelfs zure) tinten op te nemen als ze elkaar aanvullen. In dit geval is het beter om hulp in te roepen bij professionals of om extra te lezen over de regels voor kleurcompatibiliteit.

Bij het maken van een slaapkamer op 8 vierkante meter. m aanbevolen om grote patronen op de muren en meubels te voorkomen, vooral als ze in te donkere kleuren zijn gemaakt. Op het behang of de stoffering kunnen dunne zwarte patronen worden geplaatst, deze kunnen worden aangevuld met een kroonluchter, een lamp met dezelfde toon. Als het interieur van de slaapkamer onafhankelijk van elkaar wordt uitgedacht, wordt aangeraden de voorkeur te geven aan neutrale tonen, omdat ze gemakkelijker met elkaar te combineren zijn, in andere gevallen is ten minste een minimum aan gespecialiseerde kennis vereist.

Meubels kiezen en plaatsen

Van de keuze van meubels hangt af van de efficiëntie van het gebruik van de ruimte. Het centrale element van de slaapkamer is het bed dat bij de muur of het raam is geplaatst. Voor koppels passen dubbele model of opvouwbare bank. De hoekbank zal helpen om de plaats te redden, het vereist geen aankoop van een matras, maakt het mogelijk om beddengoed in de inbouwdoos schoon te maken.De transformerende stoel is een oplossing voor degenen die alleen wonen: om comfortabel te kunnen slapen, moet een verend blok als vulmiddel worden gekozen.

Naast een slaapplaats heeft de kamer een nachtkastje, kast of een kast. Als de slaapkamer een nis heeft, wordt het meubilair daar geplaatst. Een scharnierend nachtkastje is geschikt voor het opbergen van kleding, seizoensartikelen, apparatuur. Voor degenen die niet individueel meubilair willen selecteren, zijn er kant-en-klare headsets. Ze zijn goedkoper en alle items zijn gemaakt in dezelfde stijl en kleuren.

Bedden en kasten met afgeronde hoeken geven het interieur een zachte en zachte uitstraling. En de modellen op de benen moeten worden verlaten, omdat ze er te pretentieus uitzien, bovendien hopen zich vuil en stof daaronder op, omdat het schoonmaken meer tijd kost.

verlichting

Grote kroonluchters en massieve lichten zijn een taboe voor kleine kamers, omdat ze ruimte innemen. Voor de slaapkamer zijn geschikte miniatuur nachtlampen, staande lampen, schansen. De winnende oplossing is een kast met lampen of lampen ingebouwd in het plafond. In de regel bevindt de ene bron zich aan de bovenkant en de andere aan het bed: deze is met name geschikt voor mensen die graag lezen voordat ze naar bed gaan.

De installatie van verlichting gebeurt na de decoratie van de kamer, maar de plaats waar de lampen en kroonluchters worden geplaatst is gemarkeerd in het stadium van het verven, schilderen of bedekken van de muren en het plafond. De voorkeur gaat uit naar zwakke lampen met een zacht licht en die de ogen niet irriteren. Een nachtlamp en staande lampen passen bij de kleur van het interieur, monofone apparaten zien er het beste uit.

accessoires

Spreien en kussens zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Ze zijn geselecteerd op basis van de toon van muren en meubels. Textiel kan worden versierd met kleine patronen die betrekking hebben op andere elementen van het decor. Het is beter om zachte stoffen te kiezen, aangenaam om aan te raken, gekenmerkt door hygroscopiciteit, duurzaamheid en slijtvastheid. U kunt kussens met een andere kleur oppikken op bedspreien in één kleur, evenals op dingen met voetenbankjes en banken.

Gebruik als decoraties beeldjes, foto's, schilderijen. De slaapkamer kan kleine planken hebben voor boeken, decor, potten met bloemen. Je kunt het niet overdrijven met de details: ze moeten met mate zijn en het is beter dat ze in dezelfde stijl waren. In het bijzonder, als de slaapkamer is ingericht in een Aziatische stijl, kies dan Oosterse motieven: panelen, figuren.Als de ruimte het toelaat, kun je het slaapkameraquarium met vis doen.

Kies bij het maken van ramen gordijnen of jaloezieën. Het is noodzakelijk om lichtgekleurde stoffen te kiezen die voldoende dicht zijn, zodat het licht van de straat vanaf de lampen de slaap niet hindert. De kroonlijst is gemaakt van hout, plastic of metaal. Hout ziet er nobel uit, geschikt voor klassieke stijl, de Provence, maar dergelijke modellen zijn massief en omvangrijk. De meest praktische zijn kunststof gordijnroeden.

Spiegels worden gebruikt om de ruimte te vergroten. De situatie is hetzelfde met glazen onderdelen: transparante planken, tafels, lampen en deuren passen in de slaapkamer. Ze worden gecombineerd met vazen ​​met gedroogde of levende bloemen, boeken.

Ideeën in het interieur van een kleine slaapkamer

In appartementen met hoge plafonds, kunt u een bed op de entresol maken. De tweede optie is om de onderkant van het stapelbed te verwijderen en daar een tafel te plaatsen. Het laatste gebouw heeft twee "verdiepingen": de eerste is bedoeld voor werk, de tweede is voor rust. In dit geval moet u onafhankelijk meubels, trappen en de bovenste laag bouwen.De laatste hand wordt gevormd door metselwerk aan de muren, een combinatie van witte en donkere tinten.

Elegante gordijnen, een retro tafel, spiegels in houten kozijnen en lichtgroene muren zijn een gedurfde keuze voor een slaapkamer, waarvan het ontwerp de kenmerken van klassieke en moderne stijlen met elkaar verbindt. Als basiskleur kan elke pasteltint worden gebruikt, die gemakkelijk te combineren is met lichte kleuren. In zo'n interieur wordt gedomineerd door vloeiende lijnen, vloeiende hoeken, ingetogen patronen.

De slaapkamer uitgevoerd in zandtinten zal worden geassocieerd met gezelligheid en comfort. Onder de kleur van de wanden en vloerbedekking meubels gemaakt van natuurlijk hout. De rangschikking van onderdelen met ornamenten is toegestaan ​​als monochrome objecten de overhand zullen hebben in het ontwerp van de kamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer