Slaapkamer inrichting

 Slaapkamer inrichting

Een goed gekozen decor kan het interieur transformeren. Het bereik van mooie en originele onderdelen is tegenwoordig groter dan ooit. U kunt geschikte decoratieve accessoires kiezen voor elke kamer, of het nu een woonkamer, een kinderkamer, een keuken of een slaapkamer is. Het ontwerp van de laatste moet meer in detail worden gedemonteerd.

Speciale functies

Met de hulp van een goed gekozen decor, kunt u zelfs de saaiste kamer verlevendigen, gemaakt in sombere kleuren. De opties voor het inrichten van de woonkamer zijn ongelooflijk veel. Het kunnen mooie muurschilderingen van verschillende formaten en plots zijn, decoratieve vazen ​​of borden, originele fotolijsten met onregelmatige vormen, kleurrijke panelen en andere aantrekkelijke objecten.

Het is mogelijk om een ​​slaapkamer niet alleen met dergelijke originele elementen, maar ook met hoogwaardige stoffen te versieren. Als u bijvoorbeeld spectaculaire en luxueuze gordijnen, aristocratisch beddengoed en een elegante overkapping ophaalt, krijgt u een chique en rijk interieur in een typisch gemiddeld appartement. Dus, met de hulp van ogenschijnlijk eenvoudige componenten die in elke slaapkamer aanwezig zijn, kunt u speciale chique en sprankelende sfeer toevoegen.

Opgemerkt moet worden dat de inrichting van het interieur is voorzien in alle stilistische richtingen, van klassiek tot hightech. Zonder de juiste versieringen lijkt de kamer nog niet af en zelfs saai.

8 foto

Decor van de muur

Er zijn veel manieren om de muren in de slaapkamer te versieren. Overweeg de meest interessante en aantrekkelijke opties.

 • Veel eigenaren wenden zich tot de originele decoratie van lege muren met fresco's. Voor een mooi en harmonieus ensemble is het noodzakelijk om een ​​foto te kiezen die past bij de basisstijl van het slaapkamerinterieur. Deze methode vereist extra voorbereidend werk. Voordat de muurschilderingen worden aangebracht, moet de wand worden geperforeerd en gecoat met een primer.Het kost veel tijd, geld en moeite, maar het eindresultaat is het waard! Met behulp van een prachtige muurschildering kunt u de ruimte een vleugje elegantie en originaliteit geven.
 • Kan worden aangebracht op een van de wanden in het stencilpatroon van de slaapkamer. Maar het is noodzakelijk om dergelijke afbeeldingen alleen op een eerder voorbereid en goed gedroogd oppervlak aan te brengen. Zo'n decor moet een contrasterende kleur hebben die zich onderscheidt van de massa. Stenciltekening, waarvan de schaduw lijkt op een wandafwerking, zal oplossen tegen de algemene achtergrond en er zal geen betekenis in zijn.
 • U kunt een accentmuur toevoegen aan het interieur. In de regel zijn deze elementen in de kamer in contrasterende kleuren geverfd. Een van de muren in de witte slaapkamer kan bijvoorbeeld worden ingericht met lichtpaarse verf en een tweepersoonsbed kan in de buurt van de muur worden geplaatst. Vaak wordt met behulp van een dergelijke eenvoudige techniek zonering van de ruimte uitgevoerd. Dus, met behulp van een contrastmuur, kunt u een recreatiegebied of een werkruimte in de slaapkamer selecteren. De accentmuur kan worden versierd met een mooi behang met patronen met patronen. Deze ontwerpoplossing ziet er erg stijlvol en fris uit.
 • Renoveer het interieur van de slaapkamer met decoratieve pleister. Met een dergelijk afwerkingsmateriaal kun je een nis boven het bed afwerken. Werk met decoratieve pleister moet worden toevertrouwd aan een ervaren meester. De diensten van specialisten zijn duur, maar het eindresultaat zal u zeker bevallen en u zult geen spijt krijgen van de extra kosten.
 • Voor het decoreren van de muren kunt u de reliëfpanelen raadplegen. Dergelijke dingen zijn gemaakt van verschillende materialen, maar de meest voorkomende zijn panelen van versterkt gips en plastic. Iets minder milieuvriendelijke op planten gebaseerde opties. Dergelijke materialen worden met lijm geïnstalleerd. Hun oppervlak kan in elke kleur worden geverfd.
 • De interieurs in moderne stijl zien er spectaculair decoratief metselwerk uit. Meestal verwijzen eigenaren van slaapkamers in een loftstijl naar dergelijke decoratie-opties. Experts adviseren om op deze manier slechts één van de muren uit te geven.
 • Een van de wanden kan niet alleen worden verfraaid met metselwerk, maar ook met decoratieve steen of panelen van verschillende houtsoorten. Zulke ontwerptechnieken zien er erg aantrekkelijk en modern uit.Vaak kan de installatie van dergelijke materialen met de hand worden gedaan, zonder speciale moeite.

blinds

Gordijnen beschermen de ruimte niet alleen tegen lawaai, stof en agressief zonlicht, maar bieden ook comfort, maar hebben ook een decoratieve functie. Deze details kunnen worden afgestemd op de kleur van de muur of meubels. De gordijnen spelen vaak de rol van heldere accenten in het interieur van de slaapkamer en hebben een rijke contrasterende kleur. Aantrekkelijk in de slaapkamer kijk uit details zoals pelmets, zware kwasten, elegante haken en veters. Met behulp van dergelijke details kunt u een aristocratisch en goed beeld van de ruimte creëren.

Om de aandacht te vestigen op de grote en hoge ramen kunnen luxueuze gordijnen in de vloer worden gebruikt. Dergelijke decoratieve elementen kunnen de ruimte visueel verlengen en ruimer maken. Lange gordijnen kunnen worden versierd met flirterige krullende montage of speelse vlecht. Donkere gordijnen tegen lichte muren en omgekeerd zien er het meest aantrekkelijk en helder uit. Kies de juiste producten is gebaseerd op hun eigen smaakvoorkeuren, evenals de stijl en kleur ontwerp van het interieur.

10 foto

Andere ontwerpelementen

Er zijn nog veel meer manieren om een ​​slaapkamer te versieren.

De meest populaire decoratieve elementen zijn muurschilderingen. Afbeeldingen daarop kunnen worden gemaakt in neutrale of pakkende kleuren. Tegenwoordig vindt u in de winkels een enorme verscheidenheid aan schilderijen met uiteenlopende onderwerpen.

12 foto

Harmonisch en aantrekkelijk in de slaapkamer ziet het beeld van bloemen eruit. Je moet voorzichtig zijn met de foto's, die aanwezige roofdieren zijn. Als je nog steeds besluit de kamer met dergelijke details te versieren, is het aan te raden om opties te kiezen met stillere scènes. Het kunnen bijvoorbeeld wolven zijn tegen de achtergrond van een winterlandschap of slapende leeuwen.

Het is noodzakelijk om afbeeldingen met afbeeldingen van onaangename insecten te weigeren, omdat een dergelijk interieur negatieve emoties kan veroorzaken. Weiger foto's met droevige en sombere afbeeldingen. Dit geldt ook voor schilderijen met natuurrampen en catastrofes. Dergelijke decoratie-opties hebben een negatieve invloed op de emotionele toestand van de eigenaren van het huis.

In de slaapkamer ziet u harmonieus uit voor wand- en bureaubladfoto's.Het wordt aanbevolen om dergelijke dingen in een kader te plaatsen, waarvan de kleur past in het meubilair in de kamer. Dus, de inrichting en interieurelementen zullen elkaar overlappen, waardoor een organisch geheel ontstaat.

Je kunt de slaapkamer met vazen ​​versieren. Tegenwoordig zijn dergelijke artikelen gemaakt van verschillende materialen. De meest goedkope en lichtgewicht zijn plastic vazen. Deze dingen zien er echter te simpel en goedkoop uit. Als je het interieur wilt aanvullen met aantrekkelijkere en verfijndere opties, moet je je wenden tot vazen ​​gemaakt van keramiek, geverfd glas, klei of porselein. In een vaas kunt u levende of kunstmatige bloemen, takken met ongewone vormen en andere soortgelijke items plaatsen.

De belangrijkste decoratieve elementen van de slaapkamer zijn kussens en beddengoed. Met deze onderdelen kun je elk interieur verdunnen.

Tegen de achtergrond van een perzikkleurige accentmuur in een lichtroze slaapkamer, kunt u bijvoorbeeld een helder tweepersoonsbed met een heldere paarse deken plaatsen. Dergelijke verzadigde details verdunnen zichzelf met rustige tonen en zullen een helder accent van een zacht interieur worden.

En je kunt de perzikwanden, de witte vloer en het witte bed verdunnen met beddengoed en kussens van donkere chocolade, aangevuld met contrasterende patronen.

De slaapkamer moet details bevatten die het interieur verzachten.Het kan bijvoorbeeld een gezellige hoogpolige mat zijn. De kleur van deze dingen moet ook kalm en zacht zijn.

Tips voor interieurontwerp

 • DIY slaapkamerinrichting moet gericht zijn op de vorming van een vriendelijke en gezellige sfeer. Het is niet nodig om een ​​dergelijke ruimte te versieren met agressieve en scherpe details.
 • Overlaad de ruimte niet veel decor.
 • Als je besluit om een ​​kamer te versieren met muurschilderingenhet wordt aanbevolen om een ​​van de muren eronder te nemen. Het is het beste om schilderijen te kiezen waarvan de plot in harmonie is met elkaar.
 • De meeste foto's hangen over het hoofdeinde. Het is wenselijk om op deze sites één grote afbeelding te hebben dan een paar kleine. Een groot aantal schilderijen boven het bed ziet er raar en belachelijk uit.
 • Een goede manier om te versieren zijn mobiele partities.. Met behulp van deze items kun je niet alleen het interieur inrichten, maar ook zones in de slaapkamer implementeren. Het wordt echter afgeraden om gebruik te maken van scheidingswanden en schermen, als de ruimte klein is.
 • Probeer je aan zachte texturen te houden.. Ze moeten niet alleen worden teruggevonden in het meubilair, maar ook in het landschap. Dus, in de slaapkamer ziet het harmonieus pluizig vloerkleed en accessoires eruit zoals zachte, gezwollen kussens.
 • Decoratieve voorwerpen kunnen worden gemaakt van afvalmateriaal.. Door interessante en aantrekkelijke dingen te maken, moet u rekening houden met de basisstijl van het slaapkamerinterieur en niet verder gaan.

Mooie voorbeelden van slaapkamerdecoratie

Als je van heldere kleuren houdt, dan vind je de volgende design slaapkamerdecoratie leuk:

 • Versier een van de muren in de witte kamer met een rode kleur en versier deze met een wit gestencild beeld van een kersenboomtak. Tegenover de rode muur, kunt u een rood bed plaatsen met een hoog beige hoofdeinde en beddengoed gemaakt in scharlaken en wit. Maak het bed compleet met creme nachtkastjes met gele lampen. Als er ramen in de kamer zijn, kunnen deze worden ingericht met eenvoudige rechte witte gordijnen met contrasterende bordeauxrode kleuren.
 • In de witte slaapkamer tegenover de zachtblauwe accentmuur vindt u een donkerrood Japans houten bed met wit beddengoed. In de buurt ervan moeten nachtkastjes worden geplaatst die zijn gemaakt van donker mahonie. Boven het hoofdeinde dient u kleine nissen uit te rusten en witte vazen ​​of grote beeldjes erin te plaatsen.
 • In de kamer, gemaakt in de lente / herfst sleutel, vindt zijn plaats een bed met lichtgele kussens en blauw linnen, gedecoreerd met natuurlijke prints. Achter de gestoffeerde meubels zal harmonieus een grote muurschildering te zien zijn met boomtakken met loof. U kunt het interieur compleet maken met zwart-witte schilderijen aan de linker- en rechterkant van het bed, nachtkastjes met zachte karamel en vazen ​​met kleine levendige kleuren van heldere tinten.
 • Je kunt de slaapkamer verdunnen met witte muren en een zachte bruine vloer met een bed met een donkerblauw fluwelen hoofdeinde en beddengoed in grijsblauwe tinten. Voor zo'n interieur passen kussens met geometrische patronen van grijs, zwart en geel. Maak het interieur af met een grote op maat gemaakte spiegel boven het bed en caramellegordijnen voor de ramen.
 • Je kunt een dergelijke situatie toevoegen door lange gele plafondlampen te installeren met eenvoudige ronde lampen van groot formaat. Een interessant en origineel interieur zal blijken in een kleine grijs-beige slaapkamer met een bed met een hoog houten hoofdeinde. Een van de zijwanden en de ruimte achter het bed moeten worden versierd met decoratieve baksteen of steen. De ramen in deze kamer kunnen worden ingericht met kleine gesmede borstweringen. Maak het niet-triviale interieur compleet met rieten nachtkastjes, een donkere ronde plafondlamp en levende planten in witte potten op de ramen.
 • In de zwarte slaapkamer kun je een zwart glanzend bed plaatsen met wit linnen en een grijze deken. Het bed moet worden aangevuld met witte kussens met zwarte strepen, evenals zwarte nachtkastjes met grote witte lampen. Boven het hoofdeinde vinden ze enkele monochrome schilderijen met gouden of zilveren dunne lijsten.
 • Dikke donkere verven kunnen ook worden verdund met verse bloemen in kleine vazen ​​op nachtkastjes.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer