Bloemen en planten in de slaapkamer

De schoonheid en decorativiteit van bloemen - dit zijn de redenen waarom ze worden gekocht. Weinig mensen denken na over hun gezondheidseigenschappen of effecten op het zenuwstelsel. En dit is heel belangrijk bij het kiezen van bloemen voor de slaapkamer, want dit is een plek voor rust en ontspanning, de opeenstapeling van nieuwe krachten voor de komende dag.

Kan ik bloemen in de slaapkamer bewaren?

Velen durven geen bloemen in de slaapkamer te laten groeien, daarbij verwijzend naar hun schadelijke effecten. Maar er zijn nog steeds planten en bloemen die geschikt zijn voor de slaapkamer, omdat ze een positief effect hebben op de menselijke gezondheid. Maar het is belangrijk om het niet te overdrijven met hun hoeveelheid, want de planten groeien 's nachts en absorberen een grote hoeveelheid zuurstof, wat zo belangrijk is voor een goede nachtrust. Nog een nuance - de planten moeten zich op minder dan een meter van het bed bevinden. Gezien al deze aanbevelingen, kunt u bloemen in de slaapkamer hebben, maar niet alle zijn geschikt voor zuurstof- en stofabsorptie.

Gunstige kamerplanten

Ingemaakte bloemen zitten vol afwisseling. Maar voor de slaapkamer meer geschikte vertegenwoordigers van groene planten, zonder een groot aantal bloemen en suikerhoudende aroma:

 • Chlorophytum - een uitstekende luchtbevochtiger, wat belangrijk is voor droge stookseizoenen. Ook reinigt de plant de lucht van schadelijke gassen, elimineert micro-organismen, werkt als een neutraliserend middel voor toxische verbindingen. Voor een complete reiniging van een kamer zijn vier van dergelijke planten voldoende.
 • Sansevieria of "Teschin-taal" heeft veel voordelen. Deze plant produceert zowel overdag als 's nachts zuurstof, idealiter zijn 8 vellen genoeg voor iedereen in de slaapkamer voor maximale gunstige effecten: immuniteit versterken, druk stabiliseren, hoofdpijn bestrijden. Het filtert goed met de filtratie van schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde, wat perfect is voor stadsappartementen.
 • Spathiphyllum of lelie van de wereld - vrouwelijke bloem voor vrouwelijke energie.Samen met de actieve productie van zuurstof, bevochtigt het perfect de lucht en neutraliseert zo de microben die gevaarlijk zijn voor de luchtwegen. Deze bloem is verantwoordelijk voor de normalisatie van energie. Ontvette ook volkomen alcoholen, aceton, ammoniak, benzeen, xyleen. Spathiphyllum zal de toestand verlichten tijdens agressieve smaken van het repareren van buren.
 • Pipal neutraliseert schadelijke gifstoffen, vrijkomend in de lucht, vluchtig, wat het risico op virusziekten vermindert. Het hydrateert de lucht en verrijkt de kamer met zuurstof. De bladeren van de plant vangen stof op, dat vervolgens gemakkelijk wordt verwijderd met een vochtige doek. Vanuit het gezichtspunt van feng shui-onderwijs brengt deze plant vrede en rust, daarom is het zo waardevol voor de slaapkamer.
 • Ficus benjamina in staat om stress te verlichten en de slaap te normaliseren. Omgaat perfect met geuren van huishoudelijke chemicaliën, afwerkingsmaterialen. Verrijkt de kamer met zuurstof en helpt de lucht te bevochtigen.
 • Geranium of pelargonium is een neutraliserend middel voor koolmonoxide en chemicaliën. Rescue from staphylococcus and streptococcus. Gunstig effect op het zenuwstelsel en de ademhalingsorganen. De plant is perfect gecombineerd met vrouwelijke energie, waardoor de hormonale achtergrond perfect wordt beïnvloed.De geur van de bloem weert insecten perfect, maar het kan ook allergieën veroorzaken, dus voordat je het koopt, moet je beginnen met het controleren van de afwezigheid.
 • Chamaedorea - Een plant die de lucht verzadigt met ozon, de geur van frisheid. Vult de kamer met zuurstof en hydrateert de atmosfeer. Samen met deze eigenschappen gaat het gepaard met de absorptie van giftige mengsels en de neutralisatie van benzeen en trichloorethyleen.
 • chrysant brengt energie van vrede. Het produceert fytoncides en absorbeert perfect huishoudelijke geuren zoals sigarettenrook, de geur van plastic, ammoniak. neutraliseert formaldehyde.
 • violet stabiliseert zenuwprocessen. Psycho-emotionele invloed is afhankelijk van kleur. Witte bloemen verzwakken zenuwinzinkingen, verlichten stress, paars - verenigen, verlichten het huis van negatieve energie en rood en roze zijn een bron van voldoening en vreugde.
 • cactus reinigt de lucht goed, en hoe langer de naalden, hoe beter voor de slaapkamer. Het bestrijdt microben, vermindert de luchtionisatie, wat een garantie is voor bescherming tegen elektromagnetische golven.
 • dracaena Tonen en reinigt de energie, terwijl het verbeteren van positieve emoties.Lucht goed bevochtigd en verrijkt met zuurstofruimte.
 • Aloë vera doodt bacteriën die ziektes veroorzaken, geneest de slaapkameratmosfeer. Twee of drie planten kunnen de immuniteit in uitstekende conditie handhaven tijdens de gevaarlijkste periodes. Het absorbeert ook giftige stoffen van schadelijke meubels van spaanplaat (tot 90 procent). Vanuit het oogpunt van geneeskunde is deze plant ook uniek. De energie van de plant zorgt voor bescherming tegen tegenspoed en verwijdert elektrificatie, terwijl de plant niet van veel mensen houdt.
 • "Money Tree", in de eerste plaats, is verantwoordelijk voor de materiële kant, en is een symbool van rijkdom, accumulerende positieve energie. Het absorbeert ook negatieve energie, waardoor de ruimte wordt gereinigd. Het kan met recht een filterinstallatie worden genoemd, omdat het schadelijke stoffen neutraliseert en geuren absorbeert. Het geeft zuurstof goed af.
 • begonia evenals de geldboom - een symbool van rijkdom. De geur helpt om te gaan met depressie en ziekte. De bloem wordt speciaal aanbevolen voor de slaapkamer van een bejaarde persoon. Neutraliseert schadelijke microben.
 • Kalanchoe - antidepressieve plant. Actief zuurstof uitstralen, waardoor de lucht bevochtigd wordt.
 • palmboom - een prachtig decoratief element voor de slaapkamer. Samen met schoonheid verrijkt het met zuurstof en bevochtigt het de kamer waarin het zich bevindt met lucht. Het is een bron van energie voor frisheid en kracht.
 • baai - universele plant. Hydrateert en reinigt de slaapkamerlucht. Het kalmeert het zenuwstelsel, verlicht migraine, intestinale spasmen, verhoogt de bloedcirculatie, wat goed is voor de hersenen.
 • citrus - citroen, sinaasappel, mandarijn, limoen - ze hebben allemaal een positief effect op de luchtwegen en produceren genezende stoffen, die een gunstig effect hebben op de uitstraling van de kamer. Ze doden microben en verminderen hun voortplanting.

Wat zijn niet geschikt voor de slaapkamer?

Toch zijn niet alle leden van de groene familie geschikt voor de slaapkamer. Deze omvatten de planten van de nacht - degenen die 's nachts actief zijn en zuurstof opnemen, sterk ruiken, die dreigt met allergieën, neuroses en misselijkheid, en van degenen die volgens Feng Shui energiek zijn niet geschikt voor slaapkamer:

 • orchidee. Het lijkt erop, waarom het onmogelijk is om zo'n zachte en mooie bloem in de slaapkamer te houden? Maar hier, in termen van energie en essentiële oliën, is deze plant gevaarlijk om te slapen. De orchidee is gevaarlijk omdat ze 's morgens slapeloosheid, hoofdpijn, een agressieve en prikkelbare toestand veroorzaakt en de hele dag depressief en moe is.
 • lelie. Het doet pijn aan de overmatige opname van zuurstof en een grote hoeveelheid koolstofdioxide, vandaar de ochtendhoofdpijnen en een gevoel van depressie en vermoeidheid. Aan hetzelfde type slaapplagen kan worden toegeschreven, en varens.
 • jasmijn. Ook absorbeert de lelie veel zuurstof, maar daarnaast kan de heldere geur allergische reacties, misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken.
 • dieffenbachia. De plant is rijk aan vochtinbrengende eigenschappen, reinigt de lucht van phytoncides goed, maar is zeer giftig. Contact met sap op de huid veroorzaakt ernstige irritatie, jeuk. Erger nog, als de plant op het slijmvlies valt - zwelling van de tong en blindheid zijn gevolg. Deze omvatten tuberoos, croton, Japans gereden en oleander.
 • hortensia. De plant is mooi, maar wordt beladen met allergische reacties van het aroma en het stuifmeel van de plant.
 • Monstera. Het absorbeert energie, waardoor een persoon letterlijk in een droom wordt 'gewurgd' en een grote hoeveelheid zuurstof in de slaapkamer wordt opgenomen.
 • philodendron. Gevaarlijke vergiftiging en laesies van het maag-darmkanaal.
 • azalea. De luxe hoed met dikke kleuren voor de slaapkamer is niet geschikt, omdat het krampen en zelfs koliek en maagkrampen kan veroorzaken.
 • Mimosa en tulp Gesner. Gevaarlijk voor het haar, omdat het een negatief effect heeft op de haarzakjes, dat is beladen met haaruitval en kaalheid.

We houden rekening met de locatie

Bloembedden in de slaapkamer zijn het niet waard, omdat de planten zuurstof opnemen en de eigenaar van een groot aantal kunnen wurgen. 3-4 grote planten zijn voldoende voor een slaapkamer. Hoe groter de bloem, hoe verder hij uit het bed moet komen, omdat hij zuurstof en de kracht van de slaper kan 'stelen'. Lange planten staan ​​dichter bij het raam op een afstand van twee meter. Kleinere planten kunnen dichterbij worden gehouden, maar niet minder dan een meter van het bed.

Planten kunnen in potten staan, op trottoirbanden en wat dan ook, of in het ongewisse. Het hangt alleen af ​​van de wens van de eigenaren en het ontwerp van de slaapkamer.

Er moet aan worden herinnerd dat hoe hoger de bloem, hoe meer hij moet worden bevochtigd, omdat de droge en warme lucht stijgt. Maar de planten, die zich op de vloer bevinden, kunnen worden beperkt tot wekelijkse watergift.

Verfris het ontwerp van de plant hoog met ontwikkelde bladeren. Maar voor liefhebbers van rust geschikte planten van kleine omvang. Voor rustige pasteltinten van de slaapkamer, begonia's passen, helpen om de ruimte van geraniums op te fleuren met felle kleuren. Overdrijf het echter niet met veelheid, om de ogen niet te overbelasten en de hersenen niet te vermoeien.De slaapkamer op de eerste plaats - een plek om te rusten.

Tips om te kiezen

Voor de slaapkamer is het beter om bloemen te plukken die pretentieloos zijn, want vaak is deze plaats donker, vrij droog en warm.

Schaduwplanten voelen zich zo comfortabel mogelijk in de slaapkamer. Bij het kiezen van kleuren moet u rekening houden met de volgende punten:

 • de plant mag geen vergiften bevatten;
 • gebrek aan scherpe aroma's;
 • positieve energie van de bloem.

Raap planten netjes op en ontwikkel ze. Dit is belangrijk voor het behoud van hun positieve energie die nodig is voor een gezinsbed. Maar Feng Shui beveelt aan om de bloemen van rode en oranje tinten in de kamer te regelen om het seksleven van de partners te verbeteren. Exotische en onbekende planten in de slaapkamer mogen niet worden gebruikt. Traaggroeiende bloemen zijn het meest geschikt, omdat ze minder energie absorberen. Huishoudelijke planten moeten het maximale voordeel bevatten, en voor de slaapkamer deze planten - extra vochtinbrengende crèmes en reinigingsmiddelen.

Kunstbloemen als alternatief

Als u geen liefhebber van groen bent, kunnen kunstbloemen een goed alternatief zijn. Tegenwoordig staat de markt vol met verschillende vertegenwoordigers van de flora,en qua uiterlijk staan ​​ze niet inferieur aan echte bloemen. Ze zijn een goede pretentieloosheid - ze hoeven niet te worden bewaterd, om de aarde te veranderen, om te spuiten.

Als de slaapkamer aan de zonnige kant is, versieren kunstbloemen de vensterbanken en bestaat er geen risico dat ze zullen verbranden door de overmatige invloed van de zonnestralen. Ze branden maar een beetje, waarna ze kunnen worden vervangen. Het maakt niet uit hoe goed kunstbloemen zijn, onthoud dat ze stof verzamelen, dus moeten ze constant worden schoongemaakt om allergieën en irritaties te voorkomen.

Groene planten brengen altijd een sfeer van comfort en warmte naar het huis. Ze beïnvloeden ook de stemming en gezondheid. Daarom is het nodig om zorgvuldig bloemen voor de slaapkamer te selecteren, zodat deze plek een echt paradijs voor rust en herstel wordt.

Over wat bloemen in elke slaapkamer zouden moeten zijn, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer