De regel voor gips: de keuze van hulpmiddelen voor afwerking

De regel is een perfecte vlakke rail waarmee het oppervlak waterpas wordt gemaakt wanneer de muren met gips worden afgewerkt. Ook is de tool noodzakelijk voor het bewaken van de gelijkmatigheid (kwaliteit) van de uitgevoerde werkzaamheden.

species

De regel voor het afwerken van gips is een vlakke lat van hout met een lengte tot 2 m. Het grootste nadeel van een dergelijk gereedschap is de neiging tot vervorming bij blootstelling aan negatief vocht. Dit probleem kan worden weggenomen door bijvoorbeeld een speciale impregnering voor hout - lijnolie te gebruiken.

De regel van het moderne type is al een profiel van 3 meter breed tot 12 cm breed, gemaakt van aluminium. Deze regel van lichtmetaal zal niet worden onderworpen aan vervorming, respectievelijk is een dergelijk gereedschap zeer duurzaam.

De h-vormige regel kan bijvoorbeeld worden uitgerust met een ingebouwd hydraulisch niveau, dit vereenvoudigt de door u zelf geproduceerde workflow aanzienlijk. Deze tool kan ook worden gebruikt voor andere werken waarbij het nodig is om een ​​lang niveau te gebruiken.

Om de muur op gelijkmatigheid te controleren, wordt er een regel op toegepast, het vlak wordt onderzocht door de resulterende opening ertussen en de kromming wordt beoordeeld. Een maat van 1,5 cm wordt als een tolerantie beschouwd.

Dit type verificatie moet over het hele vlak worden uitgevoerd. Het bouwniveau wordt ook gebruikt om de juistheid van de helling van de wanden te controleren.

Gladmakende pleisterregel

Pas de pleister aan door overtollige resten af ​​te snijden met behulp van de regel. De regel moet langs speciaal vaste rails worden geschoven, waarvan de naam bakens zijn. Dergelijke vuurtorens zijn van tevoren ingesteld. Deze lamellen moeten zich in een perfect vlak vlak bevinden. Het bestaan ​​van vuurtorens en hun bekwame installatie maakt een perfecte bepleistering mogelijk. De meest populaire methode om het oppervlak af te werken, wordt als pleisterwerk onder de regel beschouwd.

Vuurtorens

Dergelijke benaderde latten fixeren niet te strak in de hoeken en bij de deur en raamhellingen. De opening ertussen hangt af van de breedte van de pier, de afstand mag niet minder zijn dan de lengte van de regel zelf voor het afstellen van de pleisterlaag.

Dergelijke vuurtorens verschillen in ontwerp en materiaal van vervaardiging:

 • Houten vuurtorens. Hout heeft één belangrijk nadeel - onbestendigheid van geometrische vormen. Hout is te snel vervormd, daarom wordt het te weinig gebruikt voor nat werk.
 • Metalen bakens. In de rol van stalen vuurtorens serveert gewoon blikprofiel. Zo'n gereedschap zal niet zwellen onder invloed van water. Toch heeft het ook nadelen - een dun, gemakkelijk gebogen profiel is duurder dan gewone houten latten.

De uitlijning van de gipslaag op basis van de regel van benaderde hulpbakens wordt meestal uitgevoerd met een profiel. Er zijn verschillende soorten herkenningspunten:

 • Baksteen of keramische tegels. Landmark kan bestaan ​​uit kleine stukjes baksteen, steen, afgestoken keramische tegels. Ze zijn op de gegeven vlakken aan de muur bevestigd.Dit is natuurlijk geen erg handige oplossing, maar je kunt nog steeds tegels of stenen gebruiken wanneer het plaatsen van massieve rails onmogelijk is.
 • Mortel. Fragmenten van de oplossing worden overal in het werkgebied geïnstalleerd, fixatie wordt uitgevoerd op een afstand die geschikt is voor werk. Zo'n ingewikkelde workflow kan de kwaliteit van pleisterwerk beïnvloeden. Daarom kan het alleen worden gebruikt in gebieden die geen hoge eisen stellen: een garage of een bijgebouw.

Soms ook gebruikte nagels met een strak touw. Deze optie is een niet-professionele oplossing. Het wordt als het gemakkelijkst beschouwd om met de hulp van de regel met het gebruik van gidsen te pleisteren.

Vuurtorens fixatie

Je moet de hele kamer onderzoeken voordat je de herkenningspunt repareert. Het is noodzakelijk om te identificeren of de wanden vervormd zijn, of er een afwijking is, hoe nauwkeurig de hoeken van de kamer zijn. De belangrijkste stap wordt beschouwd als het pleisteren van de hoeken van de kamer. Geometrische vervorming is erg merkbaar in de hoeken, elke hoek van de kamer moet absoluut recht blijven. Ten eerste moeten de muren met een loodrechte punt worden onderzocht, zodat u een punt kunt vinden, dat later het referentiepunt wordt.

Verderop in de muren moet je de schroeven schroeven, waardoor het mogelijk is om de bakens zo gelijk mogelijk te installeren. Schroeven moeten eerst in de bovenhoeken worden ingeschroefd. Met behulp van een verticaal niveau of lood, hetzelfde gebeurt voor de onderste hoeken van de kamer.

De vuurtorens zijn gericht op de koppen van de schroeven die al zijn geïnstalleerd in termen van het schroefniveau:

 • Metalen profiel bovenop de schroeven zelf.
 • Houten indicatieve vuurtorens zijn dicht bij elkaar geplaatst zodat hun vlak volledig overeenkomt met het gebied van de schroefdop.

Reiki moet worden opgelost met een oplossing, dit moet worden gedaan langs de gehele lijn van het vastgestelde niveau met een soort van "vervalt". Voor een dergelijke bewerking is het beter om een ​​getande spaan te gebruiken. Metalen profielrails gemaakt van tin materiaal zijn zeer flexibel, respectievelijk, het uitvoeren van deze operatie voor de eerste keer, is het beter om leunen op de rail voor 6 schroeven. Extra schroeven voor stabiliteit kunnen op een afstand van 50 cm worden geschroefd.

Na het uitharden moet de oplossing worden gevuld onder de geleiders van de bestaande leegte. Om stijve fixatie te bereiken, moet u aan de zijkanten "uitstrijkjes" aanbrengen.Nadat u twee oriëntatiepunten nabij de hoeken hebt geplaatst, kunt u doorgaan met het bevestigen van extra rails. De noodzaak hiervoor kan alleen ontstaan ​​door de eigenaardigheden van de lengte van de muur.

2 schroeven worden in het muuroppervlak geschroefd tussen de hoek en de rail zelf om het touw te bevestigen. Het touw moet strak tegen de rail worden gedrukt. Na de voltooide bewerking kunt u de hulplijnen in elke gewenste hoeveelheid installeren zonder het gebruik van niveau en hard werk. Voor fixatie, in plaats van mortel, kunt u het mengsel gebruiken dat nodig is bij het pleisteren van de kamer. Je kunt een gips-houdend mengsel aanbrengen, het versnelt het proces, omdat gips een snel verhardend materiaal is.

In dit geval kan de draad boven het rekniveau worden vastgedraaid. Deze optie komt op het juiste moment bij het gebruik van harde bakens, op het moment van inspringen buigen ze niet. Daarom is het beter om de regel voor pleisterwerk toe te passen, die wordt toegepast op de vuurtoren en met een druk op de gehele lengte wordt gedrukt. In dit geval moet u het touw op een bepaalde afstand van de houten latten spannen, een dergelijke opening moet gelijk zijn aan de breedte van de regel zelf.

Laserverbinding

Het gebruik van een bouwlaser zal de werkstroom aanzienlijk vergemakkelijken: om te beginnen houden ze meestal het risico op de regel (een lijn tekenen met een gewoon potlood wordt voldoende geacht, het zal perfect "plakken" op aluminium). De laser moet zo worden geïnstalleerd dat deze zich terugtrekt van het richtpunt door de afstand van de breedte van het eerder geschetste fragment.

Dus wanneer de gids wordt ingedrukt, moet men proberen de lijn en het vlak van de gebouwlaser te combineren die in het fragment is uitgezet. Als u het probleem op een vergelijkbare manier oplost, hoeft u de extra touwen niet aan te spannen en schroeven in te draaien.

bepleistering

Pleisterwerk onder de regel zal bestaan ​​uit verschillende lagen - spatten, primer en nakryvka. Spuiten - aanbrengen van de eerste laag met een oplossing met een consistentie die lijkt op zure room om een ​​betere grip te krijgen met het vlak van de wanden.

Bij vrijwel volledige droging van de eerste laag wordt de hoofdprimer aangebracht. U hebt een spatel of een troffel nodig om de oplossing op het oppervlak zelf te gooien. Tegelijkertijd moet de oplossing worden gegooid zodat een coating met een overschot wordt verkregen. Gooi een oplossing met betere overspanningen - fragmenten op de muren tussen de herkenningspunten. Om te beginnen met het pleisteren van de muren tussen de vuurtorens, is de regel vanaf de grond, beginnend vanaf de bodem.

Na volledige dekking van de overspanning begint u met uitlijnen. Om dit te doen, wordt de regel horizontaal op de muur toegepast, voor een stop aan de randen zijn er vuurtorens die het werkgebied begrenzen. De kracht wordt van beneden naar boven geleid.

Als er na het egaliseren gaten of deuken zijn op het gepleisterde oppervlak, moet je wat meer oplossing toevoegen om de regel opnieuw te volgen. Zorg daarna voor een perfect vlak oppervlak.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de bestaande functies bij het werken met zo'n hulpgereedschap:

 • Butt-regel voor het trimmen van overtollige resten van gips verwijderen, het oppervlak reinigen. Het gereedschap moet niet met de brede kant worden ingedrukt om de regel niet te buigen, de vervormde structuur kan het oppervlak van de wanden ongelijk maken. Het resulterende vlak zal lijken op te zichtbare verticale panelen die zichtbaar zijn onder de achtergrondlaag.
 • Bij het elimineren van overschotten kunt u werken als een droge regel.Aan het einde van het hele proces is het juister om het gereedschap nat te maken om de grootste gladheid te krijgen.
 • De aluminium regel is zeer flexibel, dus het is zo gemakkelijk te vervormen of te buigen. Wanneer u met een dergelijke aluminiumregel werkt, is het niet nodig om de oplossing op het oppervlak van het instrument te laten uitharden. Het moet de regel periodiek doorspoelen.

Het gedroogde mengsel moet worden gereinigd, harde hulpmiddelen worden gebruikt voor het reinigen, waardoor er veel krassen op het aluminiumoppervlak ontstaan. En het gekraste oppervlak begint vager te worden. De laatste laag - een nakryvka wordt aangebracht op het praktisch gedroogde gegronde oppervlak.

Bakens verwijderen

De meeste bouwers verwijderen meestal helemaal geen bezienswaardigheden. Dit alles heeft geen invloed op de kwestie van de technische haalbaarheid. Zelf gemaakte benaderde lamellen worden om verschillende redenen niet verwijderd:

 • Het pleisteren op bakens gebeurt vrij snel. Om sneller te eindigen, negeren werknemers simpelweg de noodzaak om bakens te elimineren.
 • Vuurtorens zijn eenvoudig te verwijderen, het zal moeilijker zijn om de resterende groeven in te vullen. Niet elke ventilator kan de wanden uitlijnen en geen spoor achterlaten.

Niet-gegalvaniseerde en goedkope bakens moeten beslist worden verwijderd. Na verloop van tijd beginnen de geselecteerde bakens voor werk binnen de muren te roesten, en dit leidt tot de manifestatie van bruine vlekken op het oppervlak.

Verwijder de vuurtorens nodig, met bijna volledige uitdroging van de pleisterlaag. Om de bakens te verwijderen, moet u hun bovenste gedeelte vinden, het profiel wrikken met een handig gereedschap, de tang gebruiken om het profiel te breken terwijl u het kantelt. Het werk moet worden uitgevoerd in afzonderlijke fragmenten van 25 cm. Het is beter om niet het hele profiel uit te breken, om niet meer vernieling te krijgen.

Vuurtorens van hout moeten onmiddellijk en zonder fouten worden verwijderd. En hier staat het hele ding in contrast met bouwmaterialen. Pleisterwerk met hout reageert op verschillende manieren op bestaande omgevingsomstandigheden en ze "ademen" ook op verschillende manieren. De houten vuurtoren is mobiel, dus na verloop van tijd zal deze vrijkomen en er zal een scheur verschijnen in het contactgebied. Dit alles zal de thermische eigenschappen van de hele structuur en de esthetiek van zijn uiterlijk beïnvloeden.

Raadpleeg de volgende video voor informatie over het installeren van bakens en het gebruik van de regel voor gips.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer