Subtiliteiten van het proces van gipshellingen

Hoogwaardige afwerking van wanden hangt direct af van hoe ze worden gepleisterd. Glad oppervlak - een belofte van kwaliteitsreparaties.

Speciale functies

Bij het plaatsen van nieuwe ramen, binnendeuren en toegangsdeuren voor de eigenaar van de ruimte, kan het nodig zijn om aanvullende reparatiewerkzaamheden uit te voeren aan pleisterhellingen. Stukadoren kunnen zowel onafhankelijk worden uitgevoerd als door het proces toe te vertrouwen aan professionele reparateurs. Tegenwoordig is er een enorme hoeveelheid niet alleen verschillende gips, maar ook tools om zelfreparatie te vergemakkelijken.

Typen mengsels

Het is belangrijk om de juiste mix te kiezen, afhankelijk van het type kamer waarin de reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.Momenteel wordt de markt van bouwmaterialen vertegenwoordigd door een groot aantal verschillende soorten gipsmengsels in verschillende prijscategorieën. De kwaliteit van de coating, de duurzaamheid en het uiterlijk zijn rechtstreeks afhankelijk van het geselecteerde materiaal.

Hieronder staan ​​de kenmerken van de twee meest gebruikte formuleringen:

 • Zand en cementmortel. Composities op basis van cement zijn ideaal voor buitenwerk en binnenshuis met een hoge luchtvochtigheid. Dergelijke mengsels worden gebruikt bij het werken op externe hellingen of hellingen van de ramen van de sauna of het zwembad. Kenmerkende eigenschappen van het materiaal zijn sterkte, duurzaamheid en hoge hechting van het product. Dergelijk gips is betaalbaar voor de prijs, maar het blijft niet goed op geverfde, houten en plastic oppervlakken.

Cementpleister is moeilijk aan te brengen, droogt lang en is niet zo decoratief als zijn tegenhangers.

 • Droge mix op basis van gips. Gipspleister krimpt niet en is zelf meer van plastic. Ideaal voor interieurwerkzaamheden. Het droogt veel sneller dan cement, vereist geen extra vulmiddel en verschijnt niet onder een verflaag, omdat het een witte kleur heeft. Tegelijkertijd wordt het gips zelf gemakkelijk geverfd.

Van de minnen van dit mengsel kan worden opgemerkt lage vochtbestendigheid en, als gevolg daarvan, het onvermogen om te gebruiken voor buiten werk.

instrumenten

Voordat het pleisterproces zelf wordt gestart, is het niet alleen nodig om materialen te kopen, maar ook om de gereedschappen te kopen die nodig zijn om met het mengsel te werken. Hoewel het plaatsen van gips op vensterhellingen verschilt van het werken met deuropeningen, wordt aangenomen dat de hieronder beschreven set gereedschappen in beide gevallen geschikt is en universeel is voor alle werkzaamheden met gips, niet alleen op de hellingen, maar ook op het oppervlak van andere oppervlakken.

 • Niveau. U kunt een hydro-niveau gebruiken, evenals een bubbel- of laserapparaat. Het is belangrijk dat het niet minder dan 0,5 m lang is, maar niet meer dan de breedte van het raam of de deuropening. De optimale lengte is 1 m.
 • Metalen regel. Gebruikt bij pleisterhellingen, vierkante pilaren, nissen en andere bouwconstructies. Er zijn ook houten regels, maar deze worden niet gebruikt bij het werken met natte pleister, omdat hout vocht en zwelt absorbeert. Het is belangrijk om het instrument zorgvuldig te controleren op kromming en beschadiging.om het voltooide werk niet opnieuw te hoeven doen.
 • Roulette. Past absoluut op alle beschikbare.
 • Mengcontainer. U kunt een emmer of bak nemen waarin het mengsel wordt geroerd volgens de instructies op de verpakking. Je hebt ook een aparte emmer nodig om de hoeveelheid water te meten om precies de verhoudingen te houden. Alle containers moeten schoon en droog zijn.
 • Brede en middelgrote spatels, troffel. Het is handig voor hen om het mengsel op te scheppen en uit te lijnen op het oppervlak van de helling. Troffel kan het mengsel op een grotere spatel werpen, en kleine defecten die tijdens het werk ontstaan, elimineren.
 • Rasp en zak om een ​​gladde afwerking te geven. Geselecteerd op basis van het type gips. Ontworpen voor egalisatie, het verwijderen van gebreken en het schoon wrijven van pleisterwerk. In tegenstelling tot de troffel, kan zweven een gladdere helling van het oppervlak bereiken.
 • strijkplank - Het is een hulpmiddel waarmee de oplossing ook wordt gedistribueerd en het overschot wordt verwijderd. Wordt voornamelijk gebruikt voor het egaliseren van cementvloeren, maar kan ook worden toegepast op hellingen.
 • schuin - een gereedschap bestaande uit een brede sleufstaaf (pad) en een dunne lat die binnen past (veer).Malka is ontworpen om hoeken te meten en over te brengen naar het werkstuk. Het wordt gemakkelijk onafhankelijk gemaakt in de aanwezigheid van verschillende houten balken.
 • Borstel en roller voor het aanbrengen van primer en aflakken. Het is wenselijk om borstels van verschillende afmetingen te hebben om alle verbindingen en hoeken te verven.
 • Zelfklevend raamprofiel - een universeel gebouwniveau, dat tegelijkertijd beschermende, pleister- en afdichtfuncties vervult. Het profiel is uitgerust met een gaas van glasweefsel dat gips op betrouwbare wijze op de hellingen fixeert en bijna het uiterlijk van scheuren elimineert.

Deze set gereedschappen is nodig voor het bepleisteren van hellingen binnen.

Wat betreft de buitenste raamoppervlakken, is er een andere manier met het gebruik van priokonnoy latten met of zonder zijspoor. Het wordt gebruikt voor buitendecoratie van hellingen, meestal in privéwoningen en tuinpercelen. Deze methode is alleen geschikt voor oppervlakken van een bepaalde grootte, dus de vensterbank is geen universele methode voor decoratieve afwerking van externe hellingen.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat je direct naar de pleisterwerk gaat, kun je de masterclasses leren, evenals een aantal voorbereidende werkzaamheden. Allereerst wordt het benodigde type en de gewenste hoeveelheid van het mengsel geselecteerd. Om de juiste hoeveelheid te bepalen, worden alle hellingen gemeten en wordt het gemiddelde verbruik per vierkante meter in aanmerking genomen. m. Het werkoppervlak wordt buiten en rond het raamkozijn schoongemaakt van vuil en schuim.

Het schuim wordt precies langs de rand van het raamkozijn afgesneden. Als het venster nog niet is bevestigd, is het noodzakelijk om dit te doen en volledig te laten drogen. Het duurt meestal ongeveer twee uur, maar het is beter om het schuim de hele dag intact te laten.

Als de helling eerder gepleisterd was, dan is het noodzakelijk om minstens de bovenste laag van de oude pleister te verwijderen. Het is echter beter om het oppervlak van de oude compositie volledig te reinigen. Aldus wordt de mogelijkheid van scheuren en leegten geminimaliseerd.

Dan is het noodzakelijk om alle stof en vuil met een stofzuiger of een vochtige doek te verwijderen en oppervlakken na het schoonmaken volledig te laten drogen, anders zal de pleister niet in het vliegtuig vallen. Na het reinigen kunt u de primer in twee lagen aanbrengen. De oplossing wordt gekozen afhankelijk van het materiaal van de muur - meestal is het baksteen ofbeton.

Bovendien wordt de film gefixeerd voor dampscherm met zelftappende schroeven of wordt een afdichtmiddel aangebracht. Dit wordt gedaan om het dauwpunt naar buiten te verplaatsen en voorkomt condensvorming op de hellingen zelf en op het oppervlak van het venster.

Technologie werkt

De volgorde van werken is als volgt:

 • Voltooiing van alle voorbereidende werkzaamheden: de toegewezen tijd moet verstrijken voordat de afdichtmiddelen uitharden, zodat het schuim en de oppervlakken drogen.
 • Als het muskietennet op het raam is geïnstalleerd, wordt het tijdens het werk gedemonteerd en teruggetrokken. Het glas, het raamkozijn en de vensterbank moeten worden afgesloten met plasticfolie om de ruit niet te beschadigen en te beschadigen. Het wordt afgeraden om gewone tape te gebruiken, omdat het lijmresten op het oppervlak kan achterlaten, die dan hard genoeg zijn om te schrobben.
 • Wanneer u hellingen met uw eigen handen pleistert voor extra wapening, kunt u ook de eerder verworven hoeken gebruiken. Ze vereenvoudigen de vorming van een gladde rand van de helling en beschermen deze tegen latere vervorming. Hoeken worden in dit stadium van het werk geïnstalleerd en bedekt met gips, in tegenstelling tot de decoratieve hoeken die op het afgewerkte werk zijn gemonteerd.
 • Het volgende item is de bevestiging van de plank, die het vlak definieert waarin de compositie wordt toegepast.
 • Daarna moet u de hoeveelheid mengsel die nodig is voor het werk kneden. Gebruik voor de juiste voorbereiding de instructies van de fabrikant die op de verpakking zijn geplaatst. Het mengsel moet eruit zien als een pasta, geen duidelijke klonten bevatten, maar niet uit de spatel of troffel lopen.
 • Dan is het noodzakelijk om de oplossing op het lagere deel van de helling met een bedekkende motie aan te brengen. We moeten proberen het gelijkmatig te doen, wat het verdere werk enorm zal vereenvoudigen.
 • Een regel wordt toegepast op de bodem van de toegepaste oplossing en stijgt langzaam langs de helling, waarbij de eerste laag wordt uitgelijnd.
 • Wanneer de regel de beweging voltooit, is het belangrijk om het oppervlak te inspecteren op defecten en kromming. Indien nodig wordt een andere oplossing toegevoegd en geëgaliseerd met pulp.
 • Na 2-3 minuten wordt de overmaat verwijderd met een troffel, de regel wordt verticaal genivelleerd.
 • Gebruik vervolgens een licht bevochtigde vlotter om het hele oppervlak waterpas te maken met cirkelvormige bewegingen. U hoeft niet veel op de verse pleister te duwen, anders kunt u gemakkelijk al het eerdere werk bederven.
 • Herhaal indien nodig het volledige algoritme van de toepassing van de oplossing op de helling.
 • Gepleisterde hellingen moeten de tijd krijgen om volledig te drogen, en alleen dan kunt u doorgaan met de uiteindelijke coating.
 • De primer wordt aangebracht in één laag op het gedroogde oppervlak van de helling. Het kan zowel met een borstel en roller worden aangebracht, of met behulp van modernere apparatuur, bijvoorbeeld een spuitpistool. Het zal het aanvraagproces aanzienlijk versnellen en vergemakkelijken.
 • Putty wordt gekneed volgens de instructies en wordt aangebracht met een laag van 2-3 mm met behulp van een troffel van een geschikte grootte.
 • Putty wordt gewreven met een spatel bevochtigd met water.
 • Dan moet je alle hoeken en afschuining afvegen, als ze gemaakt zijn.
 • Het blijft wachten op volledige droging, en dan kun je de afgewerkte helling schilderen of er tegels op leggen.

Het werken met kunststof ramen wordt uitgevoerd volgens de hierboven gegeven instructies. tot volledig stukadoorswerk. Vervolgens moet u tussen de helling en het aangrenzende kozijn een verticale strook maken met een spatelhoek en de resulterende opening vullen met afdichtmiddel om te voorkomen dat de pleister in de toekomst breekt.

Om de kwaliteit van het werk met deurhellingen te verbeteren, moet u niet één, maar twee regels gebruiken.Het is belangrijk om de oude pleisterlaag naast de doos volledig te verwijderen. Vervolgens wordt het bouwmes onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de bovenhoek helemaal naar beneden gehouden en hard gedrukt.

Voor het aanbrengen van de pleister is het noodzakelijk om het volledige behandelde gebied te primen en moet het oppervlak met afdichtmiddel worden gevuld. De site moet onmiddellijk worden schoongemaakt. De rest van het werk wordt op dezelfde manier uitgevoerd als voor raamhellingen.

Tips en trucs

Het is handiger om op hoogte te werken vanuit een ontwerp dat op een geit lijkt. In vergelijking met een trapladder is hij niet alleen veiliger, maar kan hij ook een groot gebied bestrijken zonder van plaats naar plaats te bewegen.

Er is een modernere gipsmix met acryl. Het is veelzijdiger, maar ook duurder.

Het is noodzakelijk om heel snel met kit te werken, anders kan het bevriezen. Bevroren sealer is erg moeilijk van het oppervlak af te schrapen.

De temperatuur van de ruimte voor reparaties mag niet minder zijn dan 5 graden Celsius bij het gebruik van pleister van zandcement en niet minder dan 10 graden bij gebruik van gipsmengsels.

Het is ook belangrijk om de tijd om met het mengsel te werken correct te berekenen.Als pleisteren meer dan een uur in beslag neemt, is het beter om niet het hele volume pleister in één keer te kneden, maar het mengsel in twee of drie keer te verdelen zodat het niet uitdroogt in een emmer.

Als in plaats van de deur hellingen moeten worden gepleisterd, moet u eerst het werk aan de zijkant uitvoeren en vervolgens de bovenste hellingen. Aan het einde van alle werkzaamheden aan de hoeken kunt u de decoratieve hoeken vastlijmen - deze geven een netter uiterlijk aan de kant en klare hellingen.

Als u de aanbevelingen precies opvolgt, verloopt het proces zonder onverwachte problemen.

Het proces van gipsen hellingen, zie de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer