Geweven pleister in binnenlands ontwerp

Tot op heden biedt de binnenlandse markt van bouwmaterialen een verscheidenheid aan opties voor afwerkingsmaterialen. Een van de soorten is getextureerd gips, dat niet alleen erg populair is bij amateurs, maar ook bij professionele vakmensen en interieurontwerpers. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken waarom het beter is om getextureerd gips te gebruiken in de gangen en gangen en bij directe toepassing moet u precies weten welke functies en voordelen het heeft.

9 foto

Wat is het materiaal?

Om vandaag een modern en modern interieur te creëren, moet men de tijd bijhouden en de nieuwste innovaties en wetenschappelijke prestaties gebruiken.

Getextureerde gips is een relatief nieuwe uitvinding.het werd echter pas de laatste jaren vooral populair. Getextureerde gips is een speciaal soort gewone gips, maar in grotere mate behoort het tot decoratieve afwerkingsmaterialen met een reliëf effect. Dit materiaal is echter geschikt voor zowel interne als externe afwerkingswerkzaamheden.

Met dit soort gips bereikt u een zeer ongebruikelijk reliëf op de muren, zonder gebruik te maken van speciaal gereedschap en extra gereedschap. En u kunt de afwerking zelf uitvoeren, zonder hulp van specialisten te vragen.

Getextureerde pleister wordt als zeer visceus beschouwd., het kan een verscheidenheid aan componenten bevatten, afhankelijk van de fabrikant. In het algemeen worden dergelijke bouwmaterialen als veilig beschouwd voor mens en milieu. Vind dit soort producten kan in verschillende kleuren en tinten zijn. Als u niet de kleur hebt die u nodig hebt, kunt u deze eenvoudig met behulp van een kleurenschema maken, terwijl u de nodige intensiteit van de tint aanpast.

Functies en voordelen

Om zeker te weten of dit afwerkingsmateriaal bij u past of niet, is het erg Het is belangrijk om de positieve eigenschappen en enkele kenmerken te overwegen:

 • Het reliëfeffect van pleister wordt gecreëerd door de speciale samenstelling van het mengsel. Wanneer u dergelijk materiaal op de wanden aanbrengt met een spatel, kunt u de meest ongewone en originele patronen en ontwerpen maken.
 • Als onderdeel van het materiaal zijn steenslag, speciale korrels en verschillende vezels te vinden.
 • Textured gips kan worden vervangen door andere afwerkingsmaterialen, zoals behang. Het effect is niet slechter. Dus, met behulp van dit mengsel, kunt u een deel van hout, metselwerk, een bas-reliëf creëren en verschillende patronen creëren onder de huid van een krokodil en een slang op de muren of het plafond.
 • Veel fabrikanten produceren sierpleisters in een kant-en-klare vorm, maar in het brede assortiment vindt u droge mengsels die zijn ontworpen voor individuele bereiding.

Het is moeilijk om te zeggen welke van hen beter is, omdat het resultaat zal afhangen van de kenmerken van de kamer, die u zult voltooien.

 • De getextureerde mix hoeft niet wit te zijn.U hoeft dus niet lang te zoeken naar een geschikt kleurenschema, in de schappen van veel winkels kunt u gemakkelijk veel kleuropties vinden. Tegelijkertijd kan het mengsel zelf zowel ondoorzichtig als glanzend zijn en parelmoer.
 • Veel ontwerpers en bouwers kiezen voor getextureerd gips, zelfs voor noodlijdende wanden en plafonds. Immers, voordat ze worden toegepast is het niet nodig om ze waterpas te zetten, omdat het mengsel zelfs aanzienlijke tekortkomingen kan blokkeren.

Meestal wordt voor de beste hechting aan het oppervlak alleen een speciale primer aangebracht.

 • Met dit soort materiaal kunt u een stevig oppervlak creëren zonder onnodige naden en naden. Als u niet tevreden bent met de uiteindelijke kleuren van de grondstoffen, kunt u bovendien eenvoudig een speciale tint maken, parelmoer of een andere glans toevoegen.
 • Onder het brede scala aan opties kunt u de pleister kiezen voor zowel klassieke als moderne interieurs.
 • Dankzij de perfect geselecteerde compositie zal een dergelijk afwerkingsmateriaal u vele jaren van dienst zijn zonder uw vorige, representatieve uiterlijk te verliezen. Bovendien, na verloop van tijd, het oppervlak bedekt met gips niet scheuren, en het zal niet worden gewist.

Vergeleken met vergelijkbare bouwmaterialen zijn de voordelen van gestructureerd gips duidelijk. Het is uniek op zijn eigen manier, en een dergelijk reliëfeffect is vrij moeilijk te bereiken, met vergelijkbare composities. Maar natuurlijk blijft de keuze voor een materiaal altijd bij de consument.

U kunt meer leren over de voordelen van sierpleister door de volgende video te bekijken.

Breed bereik

Op de schappen van winkels vindt u decoratieve pleister om het interieur te diversifiëren, niet alleen van binnenlandse maar ook van buitenlandse fabrikanten. Natuurlijk kunnen de tweede opties meer kosten.

De belangrijkste soorten decoratieve pleisters, die sommige experts delen in de samenstelling:

 • Mineral. Deze variëteit wordt voornamelijk verkocht in droge mixen en poeders. Geschikt voor het coaten van stenen oppervlakken en voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, omdat het niet bang is voor temperatuurschommelingen.
 • Silicium. Een dergelijke pleister wordt meestal weergegeven door een kant-en-klaar mengsel. Het is geschikt voor het afwerken van een breed scala aan oppervlakken, inclusief onvoorbereide oppervlakken.
 • Acryl. Net als de vorige versie, kan het geschikt zijn voor de decoratie van verschillende oppervlakken;
 • Silicaat. Het mengsel is gebaseerd op kalium- en natriumsilicaten.
 • Polymeer is populair een soort die bestaat uit acrylharsen.

Een of ander type gips moet worden geselecteerd rekening houdend met alle kenmerken van de kamer. Structureel en getextureerd gips kan gemakkelijk een verscheidenheid aan texturen imiteren. Het is niet nodig om speciaal gereedschap te gebruiken om een ​​foto te maken. De gebruikelijke spatel of roller is voldoende.

Textured gips wordt voornamelijk gebruikt om natuursteen of oude en exotische oppervlakken te imiteren.

Waar is het van toepassing?

Een breed scala aan toepassingen van decoratieve getextureerde gips vanwege het feit dat het zich leent voor een uitstekende koppeling met een verscheidenheid aan oppervlakken.

Het blijkt dat met de hulp van decoratief pleisterwerk niet alleen het interieur van huizen en appartementen aanvult, maar het wordt ook gebruikt als een volwaardig afwerkingsmateriaal voor gevels en een verscheidenheid aan buitenmuren van gebouwen.

In het interieurontwerp met behulp van getextureerd pleisterwerk, kunt u muren en plafonds van de slaapkamer, woonkamer, hal, hal, keuken en zelfs de badkamer toevoegen (als we het hebben over waterdichte constructies).

Veel experts geven de voorkeur aan getextureerd gips als afwerkingsmateriaal. in de gang en in de gang, omdat dit de kamers zijn waar muren vaak vies en afgesleten zijn. Op het gestructureerde oppervlak zullen eventuele gebreken volledig onzichtbaar zijn door een dergelijke ongewone coating.

Omdat getextureerd gips heel eenvoudig en onpretentieus is in de zorg, en veel van zijn typen niet bang zijn voor vocht, kan het gemakkelijk het oppervlak bedekken in de badkamer en in de keuken.

Kortom, de omvang van gips in het interieur van het huis wordt alleen beperkt door de verbeelding, dus wees niet bang om te experimenteren en de meest ongewone en gedurfde ideeën uit te voeren.

Opties in het interieur

Met behulp van getextureerd pleisterwerk kunt u een prachtige zonering van één grote ruimte maken. Het kan een woonkamer zijn in combinatie met een slaapkamer of een studio, in een kamer waarvan u twee of drie functionele zones moet plaatsen.

Met behulp van getextureerde parelpleister kunt u een echte zeewering in de woonkamer recreëren, die later kan worden aangevuld met decoratieve miniatuurschalen.

Door een aantal specifieke tekeningen te maken, kunt u proberen tropische bladeren en palmbomen af ​​te beelden.

Het ziet er heel goed uit combinatie van gips met andere afwerkingsmaterialen. Deze techniek wordt door veel professionals gebruikt, waarbij ze slechts één muur met gips verfraaien en de rest bedekken met behang. Soms is een muur bedekt met fotobehang en op alle andere is er een prachtige getextureerde pleister onder de steen.

Vergeet ook niet dat het voor kleine ruimtes het beste is om een ​​gips van lichte tinten te gebruiken, wat zal helpen om de ruimte visueel uit te breiden. Voor de ruime kamers zijn ook geschikte heldere tinten afwerkingsmaterialen, maar in dit geval kunnen ze worden gecombineerd met heldere, donkere en meer verzadigde kleuren.

Veel moderne interieurs in de stijl van hi-tech of techno kunnen ook worden aangevuld met dergelijk afwerkingsmateriaal als getextureerde pleister. Dergelijke stijlen vereisen echter het gebruik van alleen een koud kleurenpalet: donker, grijs en wit.

  Als u niet zeker weet of u het textuurpleister van het gewenste type en de tint voor uw huis kunt kiezen,het beste van alles gebruiken de diensten van echte professionals en consultants voor afwerkingsmaterialen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer