Sierpleister: voorbereiding en toepassing van eigen handen

Tegenwoordig wordt onder de decoratieve pleister gewoonlijk een aantal verschillende soorten van dit afwerkingsmateriaal begrepen. Experts beweren dat dit een marketingtruc is van fabrikanten. De samenstelling van zo'n pleister is bijna hetzelfde. Het is noodzakelijk dit aspect nader te bestuderen om inzicht te krijgen in de soorten en methoden voor het gebruik van deze tool.

Speciale functies

Sierpleister is de belangrijkste concurrent van behang in de kwestie van wandbekleding. Het is de moeite waard om te weten dat dit niet het materiaal is dat wordt gebruikt om de muren op één lijn te brengen. Dit type bouwmateriaal heeft zijn eigen kenmerken. Het is op zichzelf en de equalizer en de laatste verdieping.

De samenstelling van sierpleister bevat aanvullende stoffen die het onderscheiden van het gebruikelijke.

Het kan steen van steen of houtvezel worden verpletterd. Vaak begonnen fabrikanten de kleurbasis toe te voegen, zodat de coating geen extra kleuring nodig heeft.

Dit type afwerkingsmateriaal heeft een aantal onmiskenbare voordelen. Een dergelijke pleister kan bijvoorbeeld de basis en tegelijkertijd de afwerking zijn. Het verbergt perfect de onregelmatigheden van de muur en kan door het hoge percentage plasticiteit scheuren en spleten opvullen.

Sierpleister kent geen speciale toepassingsbeperkingen. Het past goed bij stenen, bakstenen, beton en gipsplaatwanden. Het enige kenmerk is dat het stevig op de muur moet blijven. Maar een dergelijke vereiste is van toepassing op alle soorten afwerkingsmaterialen.

Sierpleister absorbeert geen geuren en is perfect geschikt voor de registratie van keukenruimte. Het is een van zijn kenmerken en onbetwistbaar voordeel in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen. Het heeft uitstekende geluidsisolatie-eigenschappen.

Een ander kenmerk van decoratieve pleister is de unieke uitstraling. De definitieve versie ziet er uniek uit, afhankelijk van de toepassingstechniek en de gebruikte hulpmiddelen. Als er kleine defecten aan de muur zijn, is het mogelijk om de voorbereidingen niet uit te voeren. Experts raden aan slechts een klein primeroppervlak te doen.

Het meest voorkomende gebruik van decoratieve pleisters wordt binnenshuis uitgevoerd. Het laat lucht toe en voorkomt de vorming van schimmels en andere schadelijke micro-organismen. Vanwege deze specificiteit van het afwerkingsmateriaal zal de reparatie de eigenaars veel langer van dienst zijn.

Vanwege de eigenschappen van het materiaal in het proces van het afwerken van muren, kunt u ongebruikelijke patronen en ontwerpen maken. Sommige deskundigen raden aan om kleurrijke tekeningen te maken van decoratief gips. Dus de muren zien er origineel en stijlvol uit.

In principe zijn natuurlijke componenten een onderdeel van gips. Ze zijn milieuvriendelijk en veilig voor mensen, kinderen en huisdieren. Voor sommigen is dit het belangrijkste criterium bij het kiezen van een afwerkingsmateriaal. Een dergelijke dekking kan vele jaren dienen.Het is bestand tegen kleine mechanische beschadigingen die vaak voorkomen in de keuken en op de kinderkamer.

Wanneer professionals werken, lijkt alles eenvoudig en gemakkelijk. Bij het aanbrengen van decoratieve pleisters zijn er een aantal functies die moeten worden onthouden.

Dit zal helpen om fouten in het werkproces te voorkomen en het gewenste resultaat te krijgen.

Bij het kiezen van decoratieve pleister moet u het volledige assortiment van dit product bekijken, gepresenteerd in de ijzerhandel. Raadpleging van de verkoper is niet overbodig. Het is het beste om een ​​groot monster met gips erop te vinden. Het is noodzakelijk om materiaal met een voorraad te kopen. Dit bespaart op extra kosten en gedoe. Niet erg leuk als de pleister eindigt op het hoogtepunt van de reparatiewerkzaamheden.

Het is belangrijk om de juiste gereedschappen te kiezen voor een bepaald type gips. en bereik het gewenste effect. Het minimum is de aanwezigheid van twee spatels. Het is noodzakelijk dat een van hen breed is en de tweede smal. Om meer getextureerde tekeningen te maken, is het noodzakelijk om een ​​speciale roller en mangel met ronde uiteinden te kopen. Als de eigenaren de muren willen schilderen, moet u extra borstels of rollen aanschaffen voor de toepassing.

Als er geen ernstige gebreken zijn, kunt u de uitlijning van de wanden vergeten.Sierpleister heeft een verbazingwekkende eigenschap - het zal alle gebreken verbergen. Maar als de gebreken aan de muren duidelijk zijn, moet je eerst met een stopverf over het oppervlak lopen. Dit bespaart het gezinsbudget enorm. Deskundigen zijn van mening dat hoe fijner het ontwerp met reliëf is, hoe beter het is om de wanden op één lijn te brengen.

Voordat u sierpleister gebruikt, moet het hele oppervlak van de wanden zorgvuldig worden geprepareerd. Voor een beginner-meester is het beter om te beginnen met werken uit nauwelijks zichtbare delen. Dit zal helpen om een ​​beetje ervaring op te doen, en de resulterende defecten zullen aan het zicht worden onttrokken. Veel bouwers bevelen aan eerst te oefenen op een gipsplaat.

Nadat je het pleister erop hebt aangebracht, kun je een bepaald reliëf of patroon maken. Kwalitatief aangebracht materiaal is vochtbestendig. Dergelijke muren kunnen worden gewassen. Het is belangrijk om geen agressieve chemicaliën te gebruiken. Het is beter om zachte sponzen en vodden te gebruiken. Metalen borstels en schrapers zijn niet toegestaan ​​bij het wassen van decoratieve pleisters.

Sommige bouwers bedekken deze pleister bovendien met een laag was. Maar deze methode beschermt tegen vocht en niet tegen verschillende beschadigingen.Als het interieur moet worden vervangen, kunt u eenvoudig over het pleister schilderen met een andere kleur.

In het geval van verder plakken met behang, is het toegestaan ​​om de muren op de oude laag te plakken.

Types en effecten

In de bouwsector zijn er verschillende soorten decoratieve pleisters. Zeer vaak is het verdeeld volgens het type vulmiddel of bindmiddel. Het is beter om samen met de bouwers of consultants in gespecialiseerde winkels na te gaan wat de kwaliteit en functies zijn.

Als we dit materiaal als een opvulstof beschouwen, zal het qua uiterlijk verschillen, en niet qua samenstelling.

Overweeg enkele van de soorten en effecten van decoratieve pleister:

  • Getextureerd of in reliëf gemaakt gips zorgt voor een nogal opvallend patroon op de muur. Het zal helpen om onvolkomenheden aan de muur onzichtbaar te maken. Dergelijk gips is erg goedkoop en is erg populair in ons land. Het is vrij eenvoudig toe te passen, wat een onmiskenbaar voordeel is voor beginners.

Het kan worden onderverdeeld in verschillende texturen met interessante namen. "Bark beetle" lijkt op de groeven in de oude boom. En bij gebruik van kleurenverf wordt dit effect alleen maar verbeterd."Lam" creëert een korrelig oppervlak dat van een afstand erg zacht en gekruld lijkt. "Bontjas" is een beetje zoals de tweede optie, maar visueel meer wollig.

"Bark"
"Lam"
"Bontjas"
  • Structurele weergave is het meest onvoorspelbaar in de laatste afwerking. Zelfs een ervaren meester zal het uiteindelijke uiterlijk van deze decoratieve pleister niet kunnen voorspellen.
  • Venetiaanse pleister heeft een glad oppervlak. Om het aan de muur te hangen, moet de meester voldoende ervaring hebben. Er wordt veel tijd besteed aan de toepassing ervan. Maar uiteindelijk krijgen de eigenaars de perfecte muur, een beetje zoals een steen. Bij fel licht ontstaat het effect van het marmeren oppervlak en de binnenverlichting.
  • Andere opties sierpleister heeft diverse kenmerken. In de ijzerhandel kunt u decoratieve pleisters kopen met het effect van hout. Populair is het materiaal dat zijde imiteert. Gipspleister is erg populair om huishoudelijke voorraadkasten en magazijnen te tekenen. Gekleurde pleister kan ook tot deze groep materialen behoren.
Hout effect
Zijde imitatie
Gipspleister

Toepassingsgebied

Deze tool, veel experts beschouwen een van de meest veelzijdige soorten afwerkingsmateriaal. Het wordt op elk oppervlak gebruikt. Het resultaat is een zeer interessant en ingewikkeld reliëf van de muren en het plafond.

Het wijdverspreide gebruik van gips door goede damppermeabiliteit, duurzaamheid en weerstand tegen verschillende natuurlijke invloeden.

Bovendien impliceert dit type materiaal niet altijd extra bepleistering van de wanden.

Wanneer u dit materiaal in de kinderkamer gebruikt, moet u zorgvuldig de compositie kiezen. Decoratieve pleister mag geen synthetische hars bevatten. Maak bij het aanbrengen van het materiaal op de wanden geen scherpe hoeken. Het is belangrijk om na te denken over de veiligheid van uw kind.

In de badkamer en het toilet moet materiaal op basis van cement worden gebruikt.

Voor de keuken is het gebruik van glazen en plastic schorten. Dit geldt met name voor het kookgedeelte en de afwas. Voor degenen die decoratieve pleister in de keuken willen gebruiken, raden deskundigen aan om de muren te bedekken met een extra verflaag of blanke lak. Een dergelijke extra bescherming helpt de muren te beschermen tegen vet en roet,die gewoonweg onvermijdelijk zijn in de keuken.

Te koop is er een speciaal soort materiaal dat bestemd is voor externe werken. Dit type gips is absoluut niet geschikt voor gebruik thuis. Het wordt geassocieerd met de samenstellende stoffen. Ze geven gips extra weerstand en duurzaamheid aan de effecten van sneeuw, regen en zon.

Andere mengopties zijn alleen voor gebruik binnenshuis. Een dergelijke decoratieve pleister is veilig voor het milieu en bevat natuurlijke ingrediënten. Dit materiaal kan niet worden gebruikt voor het afwerken van gevels van gebouwen. Vanwege de natuurlijke samenstelling en de afwezigheid van agressieve componenten is het materiaal niet bestand tegen de gevolgen van natuurrampen.

In gespecialiseerde winkels vindt u en universele gips. Het is toegestaan ​​om te gebruiken in residentiële appartementen. Het toonde zich goed bij gebruik op de gevels van gebouwen. Als onderdeel van een dergelijke decoratieve pleister zijn er veilige stoffen voor mensen. In de compositie zijn er speciale componenten die de levensduur van het materiaal op de gevels verlengen. Dit type sierpleister is het duurst.

Veel bouwers geloven dat zo'n pleister er geweldig uitziet in kamers met een groot oppervlak. Met behulp van decoratieve pleister trim alle muren of zijn kleine fragmenten. Ontwerpers hebben er alle vertrouwen in dat sommige soorten materiaal het oppervlak van de ruimte visueel kunnen vergroten.

Dit wordt bereikt door een speciale applicatiestijl en het gebruik van lichte verf.

Momenteel kan het materiaal worden aangebracht op hout, gipsplaat of baksteen. Als basis kunt u een betonnen of reeds gestuukte muur gebruiken. Kunststof oppervlak is niet de beste optie voor het aanbrengen van decoratieve pleister. Het is een vrij sterk materiaal, dus het is belangrijk dat het correct wordt toegepast.

Het is toegestaan ​​om te gebruiken in de gang. Ze zal kleine mechanische schade kunnen doorstaan ​​die zich in het dagelijks leven kan voordoen.

Hoe zelf koken?

Momenteel verliest dit type afwerkingsmateriaal zijn populariteit niet. Bouwmarkten vertegenwoordigen een enorm scala van dit materiaal. Het heeft een andere samenstelling, levensduur en afwerkingsoppervlak.Combineert alle soorten decoratieve pleister alleen vrij hoge kosten.

Als u een origineel interieur wilt, maar beperkte financiële middelen of een goed gedefinieerde schatting voor reparaties, kunt u proberen om een ​​decoratieve pleister met uw eigen handen te maken.

Zand, gips of cement kunnen worden toegevoegd. Vulstoffen kunnen een kruimel van natuurlijke stenen zijn. Het is wenselijk om componenten aan de resulterende samenstelling toe te voegen om de viscositeit van het materiaal te verhogen, evenals antiseptische en vochtbestendige additieven.

Cement en zand
gips
Natuursteen

De afwerkingoptie is afhankelijk van het type, de kwaliteit en de hoeveelheid vulstof. In de meest gebruikte versie van decoratieve pleister zijn er korrels tot vijf millimeter groot. Het is belangrijk om te weten dat in decoratieve gips het vulmiddel niet meer dan 70% van de totale hoeveelheid van de oplossing mag zijn.

Er zijn verschillende manieren om decoratief gips te maken. Overweeg de meest eenvoudige en populaire.

Bij reparaties wordt vaak gipspleister gebruikt. Dit type decoratieve pleister droogt ogenblikkelijk, is gemakkelijk aan te brengen en is goed geëgaliseerd. Het heel eenvoudig maken.Je moet meel van gips kopen en het deeg uit kalksteen maken. Deze componenten moeten worden gemengd in een verhouding van één tot drie. Vervolgens wordt een kleine hoeveelheid water toegevoegd. Het is noodzakelijk om geleidelijk water in te gieten en de oplossing gelijkmatig te roeren.

Dientengevolge, zou het op dikke zure room in zijn consistentie moeten lijken. Helemaal aan het einde wordt, indien gewenst, de kleur toegevoegd. Om de oplossing plastisch te maken, moeten alle verhoudingen strikt in acht worden genomen.

Om kalkdeeg zelf te maken, heb je gehydrateerde kalk en water nodig.

De verhouding van componenten moet een tot drie zijn. Na het kneden wordt de resulterende textuur bedekt met een deksel en ongeveer een dag op een donkere plaats verwijderd.

Populaire methoden voor het maken van gips thuis en met de toevoeging van componenten op basis van silicaat. Voorbereiding van de bulk gebeurt op dezelfde manier als in het eerste geval. Een ander element is vloeibaar glas. Het wordt in de resulterende oplossing gegoten en vervolgens een beetje water toegevoegd. De hoeveelheid silicaat in dit mengsel mag niet hoger zijn dan 5%.

Een budgetoptie voor decoratief pleisterwerk is een mengsel van zand en cement.Om een ​​dergelijke samenstelling te bereiden, heeft u cement, zand en kalk nodig. De verhoudingen van een dergelijke samenstelling zijn ongeveer één tot twee. Na het mengen van de hoofdbestanddelen wordt silicaat aan de massa toegevoegd. Het aandeel mag niet meer dan 5% van de totale massa bedragen. Helemaal aan het einde wordt water aan het mengsel toegevoegd. Steensteen mag niet hoger zijn dan 70%.

Dit zijn vrij eenvoudige materiaalproductiemethoden. Het is belangrijk om de nauwkeurigheid van verhoudingen en consistentie te respecteren. Voordat u met het werk begint, ziet u een masterclass van een ervaren bouwer.

Voor de aanschaf van sierpleister, waarvoor geen voorafgaande voorbereiding vereist is, is het noodzakelijk om te kiezen voor kant-en-klare mengsels. In dit geval moet u op getextureerde pleister letten. Het oppervlak is bijna vlak. Het gewenste patroon wordt verkregen met spatels, borstels en rollen. Bovendien heeft een ervaren master meer mogelijkheden bij het werken met dergelijk materiaal. Structurele pleister wordt veel gemakkelijker en sneller aangebracht. Het is ideaal voor een onervaren meester.

Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid moet u op cementpleister letten. Bouwers voegen ongeveer tien kilogram tegellijm toe aan de zak cement.In het resulterende mengsel wordt 500 gram weekmaker toegevoegd. Vervolgens wordt het water gelijkmatig ingegoten en wordt alles grondig gemengd.

Venetiaanse pleister wordt beschouwd als de meest exquise en verbazingwekkend. Het verwijst naar getextureerde variëteiten. Vanwege de populariteit en de verscheidenheid aan effecten, wordt het onderscheiden in een speciale groep.

Stof van marmer is vrij duur. Om de kosten van het vervaardigen van een dergelijke coating te verminderen, worden er meestal graniet- en malachietchips aan toegevoegd. Na het aanbrengen van het materiaal op de muur is behandeling met een troffel nodig. Dit betekent dat de pleister in de samenstelling zeer fijn gemalen moet worden.

Hiervoor is het beter om natuurlijke en fijne vulstoffen te gebruiken.

Marmerstof
Granietkruimel
Malachiet kruimel

Het volgende onderdeel is gehydrateerde kalk. Het fungeert als een component voor een bundel van alle middelen. Typisch bevat de samenstelling in de voltooide constructiemengsels in plaats van gehydrateerde kalk, harsen van acryl. Speciale kleurstoffen zijn ook vereist. Eerder gebruikte natuurlijke sapplanten. Momenteel hebben synthetische componenten deze vervangen.

In werk is gebruik van stromend water mogelijk. Het is belangrijk om de temperatuur te controleren. Het mag niet onder de tien graden zijn. In het standaardrecept van Venetiaans pleisterwerk zijn alle bovengenoemde componenten aanwezig. Steenstof en gebluste kalk worden grondig gemengd totdat ze een homogene massa vormen met een vrij dikke consistentie.

Vervolgens wordt stromend water aan de resulterende samenstelling toegevoegd en opnieuw wordt alles gemengd. Tegelijkertijd worden kleurstof-, antiseptische en metalliserende deeltjes toegevoegd. Vanwege de kenmerken van de toepassing van dit type sierpleister vereist de kleinste fractie van de vulstoffen.

antiseptisch

Ervaren bouwers bieden aan om nog twee opties te overwegen voor de voorbereiding van dit type materiaal. De eerste is vrij eenvoudig - het materiaal is gemengd met wit marmermeel. De verhoudingen zijn één tot tien. Vervolgens wordt in de resulterende samenstelling water en kleurverf toegevoegd.

De tweede optie bij de voorbereiding van een beetje meer gecompliceerd. Bij 7 kg zand van marmer wordt ongeveer 1,5 kg meel van vergelijkbare samenstelling toegevoegd. Vervolgens wordt wit Portlandcement in de hoeveelheid van 700 gram aan de samenstelling toegevoegd, vervolgens ongeveer een kilogram deeg uit kalk.

Een beginner-meester heeft strikte naleving van alle verhoudingen nodig. Het is beter om papier te gebruiken om alle componenten op te nemen.

Verbruik per 1 m2

Voordat u met het gebruik van decoratieve pleisters begint te werken, is het belangrijk om een ​​vakkundige berekening van het materiaal te maken. In de regel wordt het beschouwd als een mengselverbruik per vierkante meter.

Sierpleister imiteert op perfecte wijze stenen, hout of leer. Ondanks de hoge kosten zijn het zeer lage kosten. De meest voorkomende consumptie per vierkante meter van een muur of plafond is van één kilogram tot anderhalf.

Pleister, dat lijkt op de textuur van de boom, heeft de laagste kosten. De totale dikte van de laag mag niet meer dan één centimeter zijn.

Als de samenstelling van de pleister een grote korrel heeft, moet u twee lagen aanbrengen.

Structurele pleister is gemaakt van een mengsel van acryl, cement of gips. Dit mengsel wordt verkocht in verpakkingen van 25 kilogram. Om een ​​muur van tien vierkante meter te versieren heb je een of twee tassen nodig.

Het mengsel op basis van acryldispersies is uniform in consistentie met de aanwezigheid van kleine korrels erin. De grootte van deze korrels is niet groter dan twee millimeter.Het gips in afgewerkte vorm heeft een vrij tastbare kostenpost. In de aanwezigheid van een fractie van een millimeter verbruik is twee en een halve kilogram per vierkante meter van de muur of het plafond.

Dergelijke gips wordt meestal verkocht in plastic verpakkingen van 15 kilogram. Voor 10 meter van de muur heb je ongeveer twee plastic verpakkingen nodig. Deze hoeveelheid materiaal is nodig voor het aanbrengen van één laag sierpleister.

Er is veel vraag naar structuurmateriaal, met marmer chips of een mengsel van marmer en graniet chips. De laag materiaal kan van één tot drie millimeter zijn. Het hangt af van de vereiste diepte van de textuur. Om het materiaal op een muur van 10 vierkante meter te plaatsen, hebt u één pakket materiaal met een inhoud van 25 kilogram nodig.

Als we het structurele materiaal beschouwen, dan wordt het meestal gebruikt bij het afwerken van de haard. Een oplossing van een dergelijke pleister wordt verkocht in een plastic verpakking van 15 kilogram. Om gips op een muur van tien vierkante meter te plaatsen, moet je twee pakjes materiaal kopen.

We moeten ook de decoratieve schors van schors noemen. De consumptie van deze tool varieert van 2,5 tot 4 kilogram per vierkante meter. Deze variatie is te wijten aan de verschillende korrelgroottes in de structuur van het product en de laagdikte.

Toch is het voor het kopen de moeite waard om met de verkoper in de ijzerhandel te overleggen. De specialist bepaalt nauwkeurig het mogelijke verbruik van sierpleisters van dit type. Het is niet overbodig om kennis te maken met de informatie over het materiaal op de verpakking

Met Venetiaanse pleister creëer je op de muur een imitatie van marmer in al zijn glorie. Qua verbruik is dit het meest budget. Besparingen zijn het gevolg van het perfect uitgelijnde oppervlak. Gezien de kosten van het werk en de prijs van het materiaal zelf, is Venetiaanse gips het duurst.

Aanvraagprocedure

Voor pleisterwerk is een aantal gereedschappen nodig. Dit moet schuurpapier zijn of een speciale machine, twee soorten spatels, borstels, polyethyleenfilm, stopverf en primer.

De technologie van het aanbrengen van decoratieve pleisters is niet erg ingewikkeld.

Aan het begin van het werk wordt het oppervlak gereinigd en worden de sporen van corrosie, oude verf of behang verwijderd. Het gehele oppervlak is behandeld met schuurpapier. De stofresten kunnen worden schoongemaakt met een stofzuiger of borstel. Er kunnen scheuren of groeven op de muur verschijnen. Ze moeten worden aangeplakt en wachten tot het helemaal droog is.

Daarna is het de moeite waard het oppervlak te behandelen met een primer. Het moet twee keer worden aangebracht met een interval van 3-4 uur. Deze fase van het werk is vereist. De primer verbetert de hechting van het pleisterwerk aan de muur.

Bij het drogen van het grondverfmateriaal moet het gehele werkgebied worden bedekt met een film van polyethyleen. Het is raadzaam om het meubilair en alle spiegeloppervlakken te bedekken. Voor betrouwbaarheid wordt de film opgelost met constructietape. Dan moet je verder gaan met de voorbereiding van decoratieve pleister.

Voor het aanbrengen van constructiemateriaal met een spatel met een brede basis. Het pleister wordt aangebracht op de muur en vervolgens uitgerekt met een brede troffel. De eerste laag kan van verschillende dikte zijn, zolang deze maar even is. U kunt pas na 5-12 uur blijven werken. Gedurende deze tijd moet de pleister goed hechten aan de muur en de primer.

Hierna wordt het volledige oppervlak van de muur behandeld met een plastic troffel. Je kunt in een cirkel of willekeurig bewegen. Door de vaste korrels in de samenstelling van sierpleister worden op het oppervlak groeven gevormd. Nadat het materiaal is opgedroogd, zullen ze het effect van natuurlijke en natuurlijke materialen creëren.

Daarna moet je de muren nog minstens een dag laten drogen. Vervolgens wordt een speciale primer aangebracht en worden rollen en borstels gebruikt. Met hun hulp past de specialist de eerste verflaag toe, en vervolgens de tweede. De laatste laag verf moet een of twee lichtere dan de eerste verflaag zijn. In de laatste fase van het werk wordt een waslaag aangebracht.

Als u zelfstandig werkt, kunt u het beste decoratieve pleister plaatsen met een brede troffel. Het droogt lang, zodat je het op alle muren tegelijk kunt aanbrengen. Om een ​​patroon te vormen op het oppervlak, moet de dikte van de gehele pleister drie millimeter zijn. In dit geval is het belangrijk om door alle muren of het plafond te lopen.

Zonder het materiaal te laten verharden, kunt u doorgaan naar de volgende fase van het werk. Hier zijn handige penselen, stencils, stempels, rollen en troffel. Dankzij ongelijke tekeningen krijgt gips een bepaalde textuur. De resulterende oplossing kan niet dieper dan anderhalve millimeter worden geperst.

Als u dit doet, is het materiaal niet duurzaam en begint het zeer snel af te schilferen.

Een dag na het einde van het werk moet het volledige oppervlak worden geprimed. Dan zijn de muren in de was gezet.Het is mogelijk om het meubilair in deze kamer aan te raken en te plaatsen, twee dagen na de voltooiing van alle bouwwerkzaamheden.

Venetiaanse pleister meer wispelturig en moeilijk om te werken. In het geval van zelf-voorbereiding van de oplossing is het gebruik van een spatel met een brede basis. Het oppervlak wordt geëgaliseerd met een troffel.

Sterk drukken op de tool is het niet waard. Alle bewegingen moeten chaotisch zijn. Je moet ook de tweede en derde laag Venetiaanse pleister aanbrengen. Het interval tussen het aanbrengen van lagen is van acht tot tien uur.

Vervolgens wordt de troffel voor Venetiaanse pleister sterk op het oppervlak gedrukt en door de hele wand gepasseerd. Dit moet worden gedaan tot je een metaalachtige glans krijgt. Helemaal aan het einde moet de muur in de was worden gezet en voorzichtig worden geschuurd.

Het is best mogelijk om zelf sierpleister te maken. Het kost wat meer tijd en moeite, maar het gezinsbudget is behoorlijk aanzienlijk.

tips

Koop altijd decoratieve pleisters met een marge van minimaal 10%. Het zal nodig zijn als het materiaal tijdens applicatie droogt of op de grond valt.

Het probleem van sparen is altijd zeer relevant. Dit zijn met name echte kostenramingen voor reparatiewerkzaamheden. Ervaren vakmensen hebben enkele regels en geheimen die het verbruik van materiaal per vierkante meter kunnen verminderen.

Voor ruw werk, stellen ze voor de meest kosteneffectieve mengsels op basis van cement te gebruiken. Aan het begin van het werk moet je proberen de muren maximaal uit te lijnen. Schommelingen mogen niet groter zijn dan vijf millimeter. In het geval van te gebogen wanden is het de moeite waard om gipsplaat te gebruiken. Deze budgetoptie zal helpen om de wanden snel en economisch een glad oppervlak te geven.

U kunt niet besparen op primermateriaal. Het is het beste om die hulpmiddelen te gebruiken die worden aanbevolen door de fabrikant van sierpleister. Het belangrijkste is dat voordat de reparatie wordt gestart, alles goed is gepland. Correct berekend aantal en selectie van succesvolle verbruiksartikelen helpen u bij het opslaan en opslaan van extra aankopen.

Ervaren vakmensen adviseren om te oefenen in plamuurmuren om decoratieve pleisters op verschillende manieren te kunnen aanbrengen.

Bij het gebruik van Venetiaans gips dat het waard is om video-tutorials te bekijken of om je aan te melden voor speciale cursussen. Vergeet de ruwe voorbeelden niet.Ze kunnen het beste een paar dagen voor aanvang van het hoofdwerk worden gedaan. Voor deze perfecte gipsplaat. Sierpleister is een erg duur materiaal, dus je moet je goed voorbereiden op de toepassing ervan.

De beginnende meester moet decoratieve pleister op kleine muren plaatsen. Dit kunnen bogen of kleine gipsplaatstructuren zijn. Op hen zullen kleine gebreken niet zo opvallen. Maar een grote canvaswand zal niet de gelegenheid bieden om de eerste ervaring van een beginnende meester te verbergen.

Een interessante ontwerpoptie voor de gang en een deel van de woonkamer zal baksteen of metselwerk zijn. Het ziet er eleganter uit als u een imitatie van metselwerk met decoratief pleisterwerk maakt. Imitatie bespaart ruimte. Tijd voor bouwwerkzaamheden zal veel minder duren dan bij het gebruik van deze steen.

Het is mogelijk om imitatie metselwerk op twee manieren te maken. In het eerste geval wordt de muur met de hand getekend en in de tweede worden speciale metalen stencils gebruikt. Sierpleister wordt erin gegoten.

Bij zelfstandig werken moet een beginnende meester een smalle metalen spatel gebruiken.Deze tool helpt de randen van de "stenen" glad te strijken en voegt een beetje textuur toe.

Welke methode en welk type decoratieve pleister er niet zou worden gekozen, het is belangrijk om de zaak met de grootste zorg te behandelen, om van tevoren alle kenmerken van de toepassing en de voorbereiding van sierpleister te leren kennen. Dan zal een geweldig resultaat niet lang op zich laten wachten.

Zie de volgende video voor een masterclass over het aanbrengen van fluwelen reliëfpleister.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer