Sierpleister "onder de boom": materialen en manieren om verschillende effecten te creëren

Rekening houdend met alle voordelen en technologische voordelen van een dergelijk populair materiaal als decoratieve pleister, denkt elke specialist op het gebied van binnenhuisarchitectuur onmiddellijk aan de keuzebereik en de verscheidenheid aan effecten die met dit composiet kunnen worden verkregen. Van onbetwiste interesse in deze serie zijn decoratieve pleisters "onder de boom".

Speciale functies

Een zeer duurzame afwerking die natuurlijk materiaal imiteert, reproduceert het natuurlijke uiterlijk van hout met zo'n overtuigingskracht dat het moeilijk te onderscheiden is van echt hout.Uiteraard vindt dit effect plaats als al het werk door de meester op het juiste professionele niveau wordt gedaan. Wat betreft de prijs, dergelijke gips is veel goedkoper dan houten panelen.

Dit ontwerp kan worden gedaan om het effect van boomschors te creëren. door imitatie van een oppervlak met natuurlijke schade of in de vorm van effectplaten die dicht bij elkaar zijn gelegd. Het is ook mogelijk een dwarspatroon in de vorm van een snede of een paneel met de reproductie van houtstructuur.

Elk van deze gevallen vereist het gebruik van ongelijke technieken, gereedschappen en decoratieve pleister, dus u moet van tevoren een keuze maken in het voordeel van de optie die u wilt. Behalve dat u rechtstreeks met de oplossing werkt, moet u ook de juiste kleur kiezen om de gewenste kleur te verkrijgen.

De gel of kleurstof in de emmer kan de gewenste schaduw hebben, maar na aanbrengen op de wanden kunnen de kleuren de gewenste verzadiging verliezen, wat een heel ander resultaat oplevert.

structuur

Decoratieve pleisters behoren tot de veilige afwerkingsmaterialen gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Aan hun samenstelling is er een bindende basis, waardoor de coating uithardt.De basis van acrylpolymeren stelt u in staat om een ​​textuur of glanzend oppervlak te krijgen.

Dit wordt gevolgd door een opvulling die is ontworpen om een ​​decoratieve "houten" illusie te vormen. Bijzonder populair bij consumenten zijn dergelijke mengsels, die zijn gebaseerd op kalk, gips en kwartszand.

De samenstelling van deze pleisters omvat ook additieven die de kleur, kwaliteit en consistentie van de voltooide oplossing beïnvloeden. Wat betreft het oplosmiddel, het is gewoon water.

Universele eigenschappen en een breed scala aan soorten gips, gestileerd hout, maken het mogelijk om het toe te passen in het ontwerp van het interieur in elke stilistische richting.

Toepassing en variëteiten

Door dit soort materiaal is het mogelijk om de wandoppervlakken in het huis te bedekken, evenals tijdens het werken aan de buitengevel. Het uiterlijk van de afgewerkte coating met imitatie van hout van verschillende soorten is zo natuurlijk dat het op het eerste gezicht moeilijk is om meteen de verschillen te vinden tussen de gepleisterde oppervlakken en de wanden van echt hout. Daarom is de reproductie van natuurlijk materiaal door nabewerkingstechnieken in het interieur van een huis of appartement zo aantrekkelijk voor mensen.

Om een ​​oppervlak te krijgen dat niet te onderscheiden is van de snit van een boom, zijn serieuze professionele vaardigheden vereist. Het is noodzakelijk om de spatels correct te gebruiken, en ook om de tekening van de houtstructuur te kennen - zonder dit is onafhankelijk werk eenvoudigweg niet logisch. Als u zelf de afwerking wilt uitvoeren, kan de huiseigenaar echter een paar lessen nemen van een professionele meester en deze taak met succes uitvoeren.

Om naturalisme een tekening te geven, moet men de vaardigheden beheersen:

 • afbeeldingen van boomschors;
 • afbeeldingen van imitatie van een houten hek;
 • het vermogen hebben om het dwars zagen van de boomstam te reproduceren;
 • beheers de demonstratie van sporen van "werk" van plagen, evenals het creëren van wandsecties in de vorm van panelen.

  Voor de uitvoering van elk van deze technieken is het gebruik van een speciale tool vereist. Nadat de werkoplossing onafhankelijk is voorbereid, is het nodig om een ​​testcoating uit te voeren met een klein fragment van de pleistermuur.

  Het vinden van enkele tekortkomingen in dit geval vereist aanpassing van de verhoudingen van de ingrediënten van het werkmengsel, en het verkrijgen van een oplossing met de vereiste viscositeit vereist geen zekere beroepservaring.

  Het proces wordt sterk vereenvoudigd door de overname van het afgewerkte mengsel in de winkel van bouwmaterialen.

  Pleister bevat vaste componenten waaruit karakteristieke groeven in het proces van stampen blijven. Het wordt verkocht in plastic emmers met stickers op containers die de kleur van het oppervlak laten zien na het aanbrengen van de samenstelling. Structurele en getextureerde soorten gips zijn de twee hoofdtypen van een dergelijke coating om hout te imiteren.

  structuur-

  Het structurele type gips omvat kleine insluitingen van vaste consistentie. Wanneer een dergelijke oplossing wordt gemalen met een drijver, blijven kleine groeven achter van de vaste verbindingen. Dankzij dergelijke groeven is er een illusie van natuurlijk hout, beschadigd door verschillende plagen. Wanneer het gips enigszins uitdroogt, wordt het gebruikt om een ​​troffel erop te gebruiken om het uiterlijk van boomschors na te bootsen, verticaal of horizontaal.

  getextureerde

  De techniek om een ​​getextureerd gestuukt oppervlak te verkrijgen is iets gecompliceerder, maar tekeningen die op dit principe zijn gemaakt, hebben een helderder en mooier uiterlijk. Een getextureerde mortel wordt aangebracht op een absoluut vlak wandoppervlak, waarvoor een speciaal gereedschap wordt gebruikt dat speciaal voor dit soort werk is ontworpen.

  Verschillende raspen en spatels, gebogen staven, evenals vele andere apparaten voor het verkrijgen van houtstructuur kunnen worden gekocht bij elk profiel van de winkelbouw.

  Toepassingstechnologie

  Ten eerste wordt de wand geprimed zonder aandacht te besteden aan kleine scheuren en spleten, omdat dergelijke kleine defecten worden verborgen vanwege de decoratieve coating. Vervolgens wordt een viskeus gipscomposiet netjes gelijkmatig verdeeld met een spatel over het gehele oppervlak van de wand, zodat een glad oppervlak zonder waarneembare indeukingen en uitsteeksels wordt verkregen.

  De dikte van de orde van 4-5 mm voor dit soort gips moet voldoende worden geacht.

  Dan zweeft een speciaal vlies soepel (met een beetje bocht) lijnen in een verticale of horizontale richting. De mate van natuurlijkheid van het gipspatroon met imitatie van hout hangt af van de verbeeldingskracht en professionele vaardigheden van de kunstenaar. Sommige deskundigen wijzen de rol van een rasp toe aan een eenvoudige kledingborstel.

  De gedroogde pleisterlaag wordt ingewreven met een spatel. Uiteindelijk moet de textuur van het patroon een gladde, glanzende uitstraling hebben. Het droge oppervlak is bedekt met een laag gelkleur in de richting van groeven met een borstel, wattenstaafje of roller. De uiteindelijke afvlakking van de voering wordt uitgevoerd met een spatel.

  Dankzij het gebruik van verschillende additieven en een hoge kwaliteit, moderne gipscoatings voor hout vereisen geen complexe verwerking na hun toepassing. In de regel wordt de afwerking gedaan met was of vernis. Als om economische redenen een composiet zonder pigment is gekocht, is gips na verharding voldoende om te schilderen met op water gebaseerd acrylaat.

  Sierpleister "onder de boom" wordt gebruikt waar het nodig is om een ​​gezellige sfeer te creëren in de vorm van de natuurlijke omgeving van moderne materialen.

  Zie de volgende video voor informatie over het maken van een factuur onder een boom met gips.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer