Sierpleister "wereldkaart"

Decoratieve gips "wereldkaart" vandaag is met succes gebruikt in het ontwerp van het pand. Het is aantrekkelijk omdat de gestructureerde basis een zeer interessant effect mogelijk maakt. De combinatie van bepaalde soorten kalkhoudende mengsels levert een kader op, waarbij de contouren die op continenten lijken en eilanden op de muur verschijnen. Vandaar de naam van dit type sierpleister.

Speciale functies

Er zijn een aantal bedrijven die deze producten produceren. Om het te kopen, moet je opletten dat het pakket "wereldkaart" is geschreven. Met deze inscriptie twijfel je er niet aan dat dit precies de foto is. Er is nog een andere optie, die hetzelfde effect zal hebben. De coating die travertijnsteen imiteert, ziet er ook heel origineel en natuurlijk uit.

Bij de vervaardiging van dit type coating worden milieuvriendelijke materialen gebruikt.De oplossing bevat gebluste kalk, marmerstof, lijnzaadolie. Door deze textuur op elke muur wordt een uniek patroon verkregen. Het ziet er stijlvol en luxueus uit.

Een van de belangrijkste voordelen van hoogwaardig gips is dat het "ademt". Dit betekent dat de muren worden beschermd tegen schimmel en meeldauw. Veiligheid van materialen maakt het mogelijk om zelfs een kinderkamer in deze stijl te organiseren. Kinderen zullen bijna zeker van de originele coating houden.

De voordelen omvatten het feit dat de pleister snel droogt. Na een dag is het mogelijk om de resultaten van de inspanning te evalueren.

Het kleurenschema is zeer divers. U kunt een kleur kiezen voor elk interieur en voor elke smaak.

Als de toepassingstechnologie wordt verbroken, kunnen na verloop van tijd scheuren in het gips verschijnen. Ze kunnen worden geëlimineerd met behulp van een nieuw gedeelte van verdunde pleister.

Voorbereiding van gereedschappen en oppervlakken

Om sierpleister correct aan te brengen, moet u het volgende voorbereiden:

  • troffel;
  • schop;
  • schuimsponzen;
  • zachte rollen;
  • borstels en verf;
  • schuurpapier.

Er kan een spectaculaire muur in de vorm van eilanden worden verkregen, als je het alleen heel goed van tevoren uitlijnt en opplakt. Het oppervlak moet perfect schoon zijn.

De kamer waar de luchtvochtigheid vrij hoog is, de beste die extra wordt behandeld met de schimmelwerende samenstelling. Dit is verzekerd tegen de negatieve effecten van vocht. Om roest op een witte muur te voorkomen, moet u een gereedschap van roestvrij staal gebruiken.

De eerste en tweede lagen

Het volledige te behandelen oppervlak wordt twee maal geprimed. De eerste laag wordt aangebracht met een troffel. In sommige gevallen is het nodig om de muur met een vachtroller te verwerken. Dan kun je het zogenaamde effect van de vacht bereiken.

Wanneer de eerste laag droogt, moet hij door het schuurpapier gaan. De eerste laag is slechts de basis. De tweede laag kan op verschillende manieren worden toegepast. Het meest interessante effect kan als volgt worden bereikt.

Sierpleister wordt op het oppervlak aangebracht in afzonderlijke fragmenten. Ongelijke eilanden creëren gewoon een originele foto.

De volgende belangrijke voorwaarden zijn vereist: de troffelmachine moet altijd schoon zijn en de oplossing moet minimaal worden aangebracht. Wegens zijn directe wrijving en een foto maken. Als u elke keer een andere hoeveelheid oplossing neemt, zullen de eilanden klein, middelgroot en groot zijn.Dit is hoe een mooie en originele kaart wordt gemaakt.

Op het gedroogde oppervlak, dan met een inspanning een troffel spenderen. Dit proces wordt glanzen genoemd. Het gereedschap moet van gelegeerd staal zijn, zodat er geen zwarte strepen achterblijven. Soms wordt deze procedure twee keer uitgevoerd, waarbij een tijdsinterval van vijf minuten wordt aangehouden.

Decoratief gips is anders. Coatings kunnen steen, leer, stoffen oppervlakken imiteren. Dit wordt bereikt door het gebruik van verschillende gereedschappen - bijvoorbeeld een spatel met tanden of een zachte borstel. Om een ​​bepaald patroon te maken, kunt u een sjabloon gebruiken (bevestig het aan het oppervlak). De stempel moet elke keer van bevochtigd worden ontdaan, bevochtigd met water.

Er is één nuance die zeer belangrijk is om te overwegen bij het toepassen van deze pleister. Het is noodzakelijk tekeningen snel aan te brengen en te vormen, zodat de pleister geen tijd heeft om te drogen. Om deze reden is het handiger om dergelijke werkzaamheden samen uit te voeren. Als je het alleen moet doen, moet je alles geleidelijk doen, van de ene sectie naar de andere, en niet om het hele oppervlak in één keer te verwerken.

Laatste afwerking

Na het aanbrengen van het pleisterwerk op de muur is zichtbaar de eerste witte laag, waarop zich uitstekende patronen bevinden. Nu komt het moment om te beginnen met het schilderen van het oppervlak. Bij het kleuren van de ene laag zal het donkerder zijn, en de andere - lichter, dus er zijn twee tinten. Bij de uitvoering van de uiteindelijke afwerking worden metaalverf, vernis, was, parelmoerlak gebruikt.

De was wordt aangebracht met een vochtige spons, in een cirkelvormige beweging. Dit zorgt voor uniformiteit in oppervlaktebehandeling. Werken met vernis ziet er hetzelfde uit.

Wanneer de was opdroogt, is het mogelijk om deze gebieden verder te kleuren. Dit geeft ze nog meer zeggingskracht. Deze optie is niet de gemakkelijkste, maar het resultaat is het waard.

Er is een andere technologie die als de moeilijkste wordt beschouwd, maar die heeft een verbazingwekkend effect. In deze methode worden achtereenvolgens verschillende pleisterlagen aangebracht, maar elk heeft zijn eigen kleur. De tekening wordt alleen toegepast op de laatste laag (met behulp van een stencil): het effect van een gevallen schaduw wordt verkregen. Als u twijfelt, kunt u meer eenvoudige opties gebruiken.

Andere manieren

De oplossing kan over het hele gebied van de troffel worden verdeeld.Dan moet u het tegen de muur leunen, iets indrukken en verwijderen. Dus de hele muur wordt verwerkt en dan wordt het oppervlak gladgestreken.

Pleister kan worden aangebracht met een gewone borstel. Dan moet u de plots met een troffel verwerken. In sommige gevallen kan de borstel zelfs worden vervangen door een doek, en dit zal ook een ongewoon effect geven. Hoe gevarieerder de foto's, hoe beter. De tweede laag wordt aangebracht met een spons.

Het gebruik van een speciaal pistool is acceptabel. In dit geval moet u er echter rekening mee houden dat de foto klein zal zijn. Je zult geen grote eilanden kunnen creëren.

Je eigen handen maken

Typisch, decoratieve gips wordt verkocht in afgewerkte vorm: in een speciale container of in de vorm van een poeder dat moet worden verdund, verwijzend naar de aanbevelingen aangegeven in de instructies. Dergelijk materiaal kan echter met uw eigen handen worden gemaakt. Experts zeggen: als je alles goed doet, zal de kwaliteit van de coating niet slechter zijn en zal hij net zo lang meegaan.

Bij de vervaardiging van decoratieve pleister gebruikte verschillende componenten. Een grote hoeveelheid kalk zorgt voor een zeer schoon oppervlak, maar er is een kans op barsten.Bij het toevoegen van gips is de samenstelling sterker en door de toevoeging in de vorm van cement kan de coating worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Decoratief pleister "wereldkaart" wordt gebruikt in verschillende kamers en is gemakkelijk te combineren met andere materialen: met verf, behang, tegels. Dit maakt het mogelijk om elke kamer te ordenen, om hem uniek te maken. Met behulp van zo'n pleister kun je verschillende ontwerpideeën vertalen naar realiteit.

Hoe u decoratieve "wereldkaart" voor pleisterwerk toepast, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer