Garderobe wenge

Garderobe wenge

Wenge is een tropisch hout. Het heeft een aantrekkelijke textuur en donkere diepe schaduw. Momenteel is deze naam een ​​begrip geworden en wordt hij gebruikt bij de aanduiding van alle interieurobjecten, waarvan het ontwerp vergelijkbaar is met die van een dergelijke boom. Word geen uitzondering en moderne kasten in een vergelijkbaar ontwerp.

Functies en voordelen

Tegenwoordig is wenge-gekleurd meubilair ongelooflijk populair. Ze zien er geweldig uit in veel interieurs en zien er duur uit.

Een verscheidenheid aan meubeldelen is gemaakt van tropisch hout, evenals fineer- en vloerafwerkingselementen (laminaat, parket).Het resultaat is zeer mooie en aantrekkelijke materialen die zullen verrassen met zijn diepe en fascinerende schaduw.

8 foto

Schuifkasten van deze kleur zijn vaak te vinden in meubelwinkels en er is veel vraag naar. Experts suggereren dat de populariteit van dergelijke modellen te danken is aan de unieke textuur.

Originele producten gemaakt van tropisch wengehout zijn schokbestendig. Ze zijn niet onderhevig aan bochten en scheuren. Dergelijk hout wordt gekenmerkt door duurzaamheid, die momenteel niet alle materialen kunnen bogen.

9 foto

Een ander voordeel van garderobe kasten is de rijkdom aan tinten. Deze kleur valt op door zijn vele gezichten. Onder zulke overvloed kun je een donkerbruin, chocolade, donkerpaars, donkerrood of bordeauxrood ontmoeten.

Wenge is in harmonie met een groot aantal kleuren. Meestal wordt het gecombineerd met tinten van andere boomsoorten. Het kan bijvoorbeeld een tandem zijn van wengé en gebleekt eiken, es, esdoorn, olijf of zebrano.

De garderobe wenge ziet er harmonieus uit in zowel lichte als donkere of lichte interieurs.

Sliding kasten verschillen in de ruimtelijkheid en functionaliteit, daarom zijn verhoogde belastingen voor hen vaak gebruikelijk. Wenge is een ideale optie voor de productie van dergelijke producten, omdat het gemakkelijk bestand is tegen zware gewichten en overbelastingen. Dat is de reden waarom dergelijk hout vaak wordt gebruikt voor de vervaardiging van trappen of sporthoeken, waarbij verschillende simulators en schelpen worden geïnstalleerd.

Maar het is de moeite waard om te overwegen dat sommige mensen allergische reacties hebben op spaanders of stof van een tropische boom. Zorg ervoor dat dergelijke details goed worden getolereerd voordat u de kast aanschaft.

Als u besluit zo'n praktische en slijtvaste kledingkast aan te schaffen, moet u zich voorbereiden op aanzienlijke uitgaven. Wengéhout zelf is niet goedkoop, maar de duurzaamheid, het mooie uiterlijk en de prestatiekenmerken rechtvaardigen gemakkelijk de hoge kosten.

species

Er zijn verschillende soorten mooie garderobe wenge. Overweeg de meest populaire en aantrekkelijke items:

 • Vaak vinden deze meubels hun plaats in de gang.In de regel zijn dergelijke ruimtes smal, dus voor hen is het de moeite waard om kasten met spiegelinserts te kiezen die niet veel ruimte innemen. Dit kan een ingebouwde optie zijn die de doorgang in de gang niet verstoort. Dergelijke instanties in de muur geïnstalleerd. Voor de gang geschikte garderobe wenge in elke stijl, van klassiek tot rococo De spiegel is een belangrijk detail in dergelijke modellen. Naast de hoofdfunctie is het in staat om de ruimte visueel uit te breiden.
 • Een andere populaire optie is de hoekige kledingkast wenge. Veel kopers geven de voorkeur aan deze producten vanwege hun spectaculaire uiterlijk. De kast kan niet alleen de klassieke vorm van de gevel hebben, maar ook radiaal zijn. De tweede optie verscheen vrij recent op de meubelmarkt, maar heeft al een benijdenswaardige populariteit weten te verwerven. Dergelijke modellen van kasten onderscheiden zich door golvende en afgeronde oppervlakken van de gevels.
 • Esthetisch en elegant ogende modellen, aangevuld met lichte details. Veel fabrikanten produceren contrasterende donkere wenge-kasten op de schuifdeuren waarvan witte, zuivel-, beige- of crème-inzetstukken met geometrische vormen zijn.Meestal zijn dit rechthoeken of vierkanten. Soortgelijke exemplaren passen gemakkelijk in vele stijlen en interieurs, daarom hebben ze een benijdenswaardige vraag.
 • Wenge-kasten met matglas hebben een interessante uitstraling. Dergelijke meubels passen harmonieus in moderne interieurs in hightech, minimalisme of loftstijl. Deze combinatie is te danken aan het specifieke en futuristische uiterlijk van matte inzetstukken.Veelal zijn deze opties geïnstalleerd in slaapkamers en woonkamers. Maar je zou niet moeten aanvullen met dergelijke klassieke meubels, omdat ze zich zullen onderscheiden van het algemene ensemble.

combinatie

Wenge is een niet-grillige kleur. Het zal in harmonie zijn met vele paletten in het interieur. Laten we enkele van de meest succesvolle kleurencombinaties nader bekijken.

 1. In overeenstemming met de kleurvoorschriften moet de dichte diepte van bruine tonen worden verzacht met lichte en warme kleuren. Veel ontwerpers verwijzen in dit geval naar de kleur van koffie met melk, ivoor en beige.
 2. Het wordt niet aanbevolen om wengé te combineren met andere boomsoorten als deze een goed zichtbare textuur hebben.In zo'n tandem verliest een tropische boom zijn representatieve uiterlijk en zal hij op één lijn zitten met zijn minder aantrekkelijke bondgenoot.
 3. Garderobe kasten waarin wenge wordt gevonden met zo'n schaduw als melkachtig en gebleekt eiken er mooi uitzien. Spectaculair contrast is in staat om het interieur in vele stijlen te completeren en in te richten.
 4. Een bruine en donkerbruine wenge-tint zal opgaan in de mat witte kleur van het glas. Moderne fabrikanten produceren veel opties voor kasten, waarbij er tegen de achtergrond van donkere deuren soortgelijke inzetstukken zijn. Dit contrast ziet er erg elegant en modieus uit.

Hoe te halen?

Eerst moet je de ruimte zorgvuldig meten om een ​​geschikt model te vinden dat niet te veel vrije ruimte in beslag neemt.

 • Bepaal vooraf welk model u wilt kopen.
 • Besteed aandacht aan de functieset van de kast. Het kan verschillende modules, planken, hangers, etc. hebben
 • Als geen enkel model in de winkel naar uw smaak is, kunt u een kledingkast bestellen waarin het apparaat aan uw specifieke eisen voldoet.
 • Wanneer u een wenge-kast kiest, moet u vertrouwen op de algehele stijl en het ontwerp van de ruimte waarin u hem gaat installeren.

Hoe verzamel je je eigen handen?

Compleet met dergelijke meubels is een illustratief assemblageschema, waarbij u eenvoudig een eenvoudige structuur kunt monteren.

 • Eerst moet je het podium verzamelen. Onderaan de kast moeten de juiste hoeken worden gemarkeerd, zodat de nadruk op het hele oppervlak optimaal is.
 • Stel vervolgens de basis in met shkantov en minifix. Daarna kun je nagels rijden.
 • Nu kunt u beginnen met het installeren van de zijdelen. Als er geen dergelijke apparatuur is en de kast tussen de wanden wordt geïnstalleerd, moet u er gaten in maken met een stans, bevestigingsmiddelen plaatsen en de hoeken bevestigen.
 • Op de hoeken moet u de planken installeren en bevestigen.
 • Installeer daarna het achterrek.
 • Nu kunt u laden en stangen installeren. Op de dozen moet u de geleiders fixeren, terugtrekkend van de rand van 10-15 cm. Aan de zijkanten moet u de reactiemechanismen installeren.
 • Dan kun je de gevels bevestigen.
 • De balk moet worden gerepareerd voordat de dozen worden geïnstalleerd.
 • De volgende stap is om de deuren te installeren. Eerst moet je de handleidingen repareren.Het bovenste deel moet omhoog en omlaag worden gebracht naar de bodem. De rollen worden in het onderste gedeelte door de eindopeningen afgesteld.

Hoe een kast met je eigen handen te monteren - zie meer in de video hieronder.

Als je alles goed hebt gedaan, dan zou je een mooie en duurzame wengégarderobe moeten hebben. Gebruik alleen hoogwaardige en betrouwbare gereedschappen en bevestigingsmaterialen zodat alle details in het meubilair stevig worden vastgemaakt.

Mooie ontwerpoplossingen

Een donkere wenge kast met een spiegel-inzetstuk ziet er geweldig uit in de woonkamer tegen de achtergrond van de muren de kleur van koffie met melk, de vloer bedekt met laminaat en wit plafond. Vervolgens kunt u een zwart-witte sofa, koffieglastafel plaatsen. Versier het raam met witte en donkere chocolade gordijnen.

In de slaapkamer kun je een grote donkere kast met witgekalkte accenten leggen. Een donker tweepersoonsbed met twee kleine nachtkastjes vindt zijn plaats. Een dergelijk interieur zal in harmonie zijn met beige of crèmekleurige wanden, lichte houten vloeren en een soortgelijk plafond. De muur achter de kledingkast kan worden afgezet met kunststeen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer