De kledingkast in elkaar zetten

Dit onderdeel van het interieur, als kledingkast, moet in elk huis aanwezig zijn. Door zijn aanwezigheid kunt u vrije ruimte in de kamer besparen. Er is geen probleem om het zelf te maken en te monteren.

Hoewel dit enige kennis vereist, is de taak veel eenvoudiger dan oorspronkelijk werd gedacht. Het werk dat in eigen beheer wordt uitgevoerd, zal niet alleen trots en plezier opleveren, maar u ook in staat stellen om te besparen op de diensten van een specialist.

Algemene regels

Om de gekochte kast te monteren, moet u de instructies volgen die door de leverancier aan het product zijn bevestigd..

Er zijn een aantal principes waar je aan vast kunt houden, je kunt alles snel en efficiënt verzamelen:

 1. Pak niet alles op hetzelfde moment uit en interfereer met onderdelen uit verschillende pakketten.
 2. Doe alles op orde.
 3. Bestudeer de handleiding aandachtig, zodat de fout geen probleem is.
 4. Zorg ervoor dat de set alle materialen en accessoires bevat.
 5. Verzamel consistent, van onder naar boven.
 6. Verwijder componenten uit pakketten, ontbind gereedschappen.
 7. Installeer spiegelelementen helemaal aan het einde, anders kunt u ze krassen of breken.

Vereiste hulpmiddelen

Aanzienlijke kosten zijn niet vereist.

Voldoende standaard ingesteld:

 • Kantoormes;
 • schroevendraaier;
 • Inbussleutel en bevestigingsbit;
 • schroevendraaier;
 • Shiloh;
 • Boor en boor bits;
 • roulette;
 • schuurpapier;
 • Rubber hamer;
 • Messen jamb.

Daarnaast heb je een hamer en een eenvoudig potlood nodig, lijm is handig.

Voorbereidende fase

Allereerst moet je de kamer voorbereiden. Dit heeft invloed op het eindresultaat en op de hoeveelheid tijd die wordt besteed. Niets mag het assemblageproces belemmeren en alle benodigde gereedschappen en materialen moeten in de buurt zijn.

Als er een garage is, dan kun je al het werk doen dat te maken heeft met gedeeltelijke montage en boren. Het enige nadeel van deze aanpak is de behoefte aan extra laadhandelingen.Maar dit zal de noodzaak elimineren om de buren te irriteren met het geluid van een oefening.

In de woonkamer zal een balans moeten worden gevonden tussen comfort en netheid.

Naast de ruimte waar de kast direct zal zijn, hebt u ook een grote hoeveelheid ruimte nodig om de onderdelen te verplaatsen. Het is noodzakelijk om een ​​kans te bieden om te werken zonder bang te hoeven zijn voor schade aan andere meubels en interieur.

Meer moeten baseren om te boren uit te voeren. De gebruikelijke ontlasting bedekt met spaanplaat zal doen. Haast je niet om hun verouderde meubels weg te gooien. Het bouwen van een nieuwe kast kan heel handig zijn voor een paar planken van vroeger.

Inspectie van onderdelen

 1. Eerst moet u alle componenten zorgvuldig inspecteren., controleer de kwaliteit zodat er geen defecten zoals krassen of scheuren zijn.
 2. Het is raadzaam om deze controle in de winkel uit te voeren.zodat tijdens de montage geen misverstanden ontstaan.
 3. Het kabinet moet voorzichtig worden vervoerd.om meubels onderweg te beschadigen.
 4. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. De kast moet goed worden bevestigd en bij voorkeur op een vlakke weg staan.

Doe-het-zelf installatie: instructie

Eerst moet u alle afmetingen van de bestelde kast controleren. Als het over de volledige breedte van de kamer wordt geïnstalleerd, moet er vrije ruimte zijn tussen de zijwanden en de wanden van de kamer. De achterwand van het hardboard is genageld op de nagels en kan niet worden gedaan als er geen vrije ruimte is. Je moet ook rekening houden met de lengte van de kast diagonaal, om het te kunnen ontvouwen. Alle items en onderdelen moeten dan uit de verpakking worden gehaald en onnodig verpakkingsmateriaal worden weggegooid, anders storen ze het werk.

Het is noodzakelijk om de locatie van de interne compartimenten en planken meteen te begrijpen. Sommige modellen stellen je in staat ze zowel links als rechts te monteren, maar deze ontvankelijkheid is niet altijd welkom. Om de zijkant correct te bepalen, moet u letten op de breedte van de planken en de locatie van de gaten in de onderkant van de behuizing.

Bij het installeren van een ingebouwde kast in een nis, is de achterwand van de vezelplaat meestal afwezig. In dit geval worden de zijwanden eenvoudig met deuvels aan de onderkant en aan de wanden van de nis vastgemaakt.

het merken

Dit is een zeer belangrijke fase voor de montage van de garderobe,daarom is het de moeite waard om de markup zorgvuldig te gebruiken.

Allereerst is het nodig om de lengte van de kast te meten vanuit de hoek van de kamer waarin deze zal worden geplaatst. Teken vervolgens met een eenvoudig potlood de grenzen ervan. Daarna moet u met potlood de lijnen markeren die de secties van de kast scheiden, evenals de afstand tussen de planken aangeven, nadat u de lengte eerder hebt gemeten.

Beenbevestigingen

Ontkoppel eerst de plastic pluggen van de poten (met een mes of blote handen) en plaats ze vervolgens in de 10 mm gaten aan de onderkant van de basis. Sommige modellen hebben verstelbare poten die op enige afstand van de rand op de basis worden geschroefd. Plus deze benen - de mogelijkheid om hun hoogte in een vrij breed bereik in te stellen (van 10 tot 14 cm).

Nadat u de poten hebt bevestigd, installeert u de pinnen en minifixen in het onderste en bovenste gedeelte van de structuur. Het is belangrijk om de kant van de interne kantoren niet te verwarren.

Dan moet je de poten aanpassen zodat de onderkant precies was. Als test wordt aanbevolen om een ​​geleiderail te gebruiken waarlangs de kastdeuren kunnen bewegen.Als het onderste deel van het lichaam vlak is en nergens doorbuigt, dan zal de plank nauwsluitend passen, zonder openingen.

De wanden van de kast installeren

In dit stadium heeft u hoogst waarschijnlijk een assistent nodig die de geïnstalleerde delen van het lichaam vasthoudt. De zijwand is gemonteerd op de reeds geïnstalleerde pinnen en is dus bevestigd aan de basis.

Stel vervolgens de binnenmuur in en vervolgens de tweede kant. Onder elkaar zijn het vaste planken. Alle gaten moeten al zijn geboord, het blijft alleen om de bevestigingen vast te zetten met een inbussleutel. Het is beter om het handmatig te doen, zonder het gebruik van elektrisch gereedschap. Elektrisch gereedschap is vooral schadelijk voor goedkope fabriekskasten.

Installatie van het bovenste deel van de structuur

Als u het bovenste gedeelte wilt installeren, hebt u hoogstwaarschijnlijk een heuvel nodig waarop u kunt staan ​​(stoelen passen) en een assistent is handig als de kast een voldoende grote breedte heeft. Als de kast klein is, kun je hem zelf aan.

Minifixen worden in de afgewerkte gaten van 16 mm in de kastdetails gestoken en met de klok mee vastgedraaid, waardoor de bodem en bovenkant aan de zijwanden worden bevestigd.In dit stadium begint het kabinet geleidelijk aan zijn definitieve vorm aan te nemen, hoewel het ontwerp nog steeds onstabiel is. Fabrikanten leveren zelden stubs die minifixen bedekken met een kast, omdat ze hun aanwezigheid niet als essentieel beschouwen. Indien nodig kunt u ze zelf kopen, bovendien erg goedkoop.

Installatie van de achterwand van het hardboard

Voordat u de achterwand installeert, moet u eerst de diagonaal van de structuur meten. Op deze manier wordt gecontroleerd of de hoeken correct zijn. Idealiter zouden ze 90 graden moeten zijn, maar in het geval van een fabrieksproduct kan men alleen maar proberen zo perfect mogelijk naar perfectie te komen. Standaard spaanplaatwanden zijn 16 mm dik, dus ze mogen niet significant gebogen zijn.

De achterwand van het hardboard is op de spijkers vastgespijkerd aan het lichaam. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om hetzelfde streepje te volgen. In tegenstelling tot de hoeken van het lichaam, zijn de hoeken van de muur van hardboard altijd perfect, want het is gemaakt op precisiemachines. Daarom is het noodzakelijk om het hardboard aan het frame te bevestigen, zodat de muur er niet achter uitstak en de randen ervan strikt parallel aan de zijwanden zijn.

De intervallen tussen de nagels worden onafhankelijk gekozen. In de regel zijn er nogal wat vandus de aankoop van een extra hoeveelheid nagels voor meubels is niet overbodig - dit zal de kwaliteit alleen op een positieve manier beïnvloeden. In meubelen uit het Sovjettijdperk werden in het algemeen zelfschroeven op een afstand van 3 cm gebruikt om de achterwand te bevestigen.

Stukken hardboard moeten horizontaal genageld worden. Om ervoor te zorgen dat er geen hiaten waren, werden speciale niveaus gebruikt. Soms is het nodig om ze aan te passen aan de gewenste grootte, met behulp van een mes. Om het hardboard aan de binnenmuren te bevestigen, moet je eerst een opmaak maken, waarvoor een eenvoudig potlood en een liniaal nodig is. Nadat alles is gemarkeerd, is het mogelijk om spijkers in te slaan, zonder te missen, precies in het midden van een spaanplaat.

Installatie en uitlijning

Wanneer de installatie van de achterwand is voltooid, moet de kaststructuur worden geplaatst waar deze is gepland om te worden geïnstalleerd. Let in dit stadium op de poten: ze moeten stevig worden vastgeschroefd, anders kunnen ze worden beschadigd tijdens het verplaatsen van de kast.

Stel de poten opnieuw zo af dat de onderkant precies was. Indien nodig kunt u het substraat gebruiken. Pas het niveau van het onder- en bovengedeelte aan.Dit heeft invloed op hoe goed de deuren zullen bewegen. Als alles goed is gedaan, blijven de deuren op de plaats waar ze naartoe hebben geduwd.

Pas het lichaam verticaal aan door het niveau aan de zijkant en binnenwanden aan te brengen. Het is wenselijk dat het bovenste deel van de kast enigszins naar de muur is gekanteld. Het is veel gemakkelijker om dit te doen als de poten van de kast instelbaar zijn.

Bij het installeren van de ingebouwde kast in een nis, is het noodzakelijk om het valse paneel te repareren. Dit gebeurt met een boor, pluggen en schroeven.

Voorbereiding en installatie van een schuifsysteem

U moet zelf gaten in de gidsen boren, omdat de fabrikanten dit niet doen. Dit gebeurt met een boor en een boor van 4 mm. In de onderste geleider moet je gaten maken aan de randen, in het midden en op gelijke intervallen (ongeveer 60 cm). Aan de bovenkant - met dezelfde intervallen, maar in elk compartiment.

Dan moet u de stoppers in de groeven van de onderste geleider plaatsen, met behulp van een tang en een schroevendraaier. Als er twee deuren zijn, wordt één stop geïnstalleerd in de overeenkomstige groef: één in de buurt en één in de verte. Als er drie van zijn, worden twee stoppers geplaatst in de nabije groef aan de randen en één in de verre.Dienovereenkomstig zullen twee gevels worden geplaatst in de middelste groef en één deur in de verte.

Vervolgens worden de geleiders met schroeven aan het lichaam bevestigd. Het is noodzakelijk om een ​​onderste geleider van 15 mm vanaf de rand van het onderste deel van de structuur in te trekken. De bovenste rail is strak gemonteerd, zonder inkeping.

Lifter installeren

Microlifts worden geïnstalleerd met behulp van 4 zelftappende schroeven, waardoor ze aan de bovenste plank worden bevestigd. Om te voorkomen dat de 4 schroeven bestand zijn tegen zware bovenkleding, kunnen ook bouten worden gebruikt. In dit geval moet u 4 mm gaten boren en ook de bouten zelf kopen. Maar over het algemeen wordt deze methode vrij zelden gebruikt.

Houd er rekening mee dat de opgeheven onder de microlift kan breken. Ondanks het feit dat het ontwerp hiervoor is ontworpen, kunnen zelftappende schroeven de spaanplaat niet weerstaan ​​en breken.

Als de diepte van de kledingkast meer dan 45 cm is, kunnen een pijp en flens van 25 mm worden gebruikt in plaats van microlifters. Met dit ontwerp kunt u kleding parallel aan de zijwanden plaatsen.

De dieptestandaard is 60 cm. Het is niet bekend waar het vandaan komt, maar het wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt om de productiekosten en daarmee de kosten van het eindproduct te verlagen.In feite zijn deze 60 cm vaak niet genoeg: na installatie van de geleiders wordt de diepte nog kleiner en raken de gevels de bovenkleding aan. Daarom is het logisch om, als er een mogelijkheid is om een ​​aangepast product aan te schaffen, een diepte van 70 cm aan te geven. Hoewel het duurder zal zijn, zal het veel handiger en praktischer zijn.

Bij het installeren van flenzen, moet u de 27 cm afstand van de achterwand en 10 cm vanaf de rand van de spaanplaat volgen. Voordat u de flens op de carrosserie met bouten vastschroeft, moet u deze in de buis steken. Hexagon wordt gebruikt om de bouten aan te halen.

Gevelvoorbereiding voor installatie

Bevestiging van schuifdeuren - gevels is de laatste fase van de montage. Voor de installatie moet u eerst de beschermfolie verwijderen en de wielen inspecteren die op het aluminiumprofiel zijn bevestigd. De deuren zitten al in de set, ze hoeven niet te worden gemonteerd, maar met name de onderste wielen worden soms verkeerd geïnstalleerd, waardoor hun aanpassing niet toegankelijk is. Om de hoogte van deze rollen aan te passen, is er een speciale bout: door deze vast te draaien of los te maken, kunt u hem laten zakken of een kant van de deur omhoog brengen. Dit is nodig om de openingen tussen de deuren en de zijwanden te verwijderen.

Een veel voorkomend probleem van sommige modellen is een te smal gat voor de stelbout, waardoor het aanpassingsproces zelf onmogelijk is. Daarom moet u de diameter van dit gat onafhankelijk vergroten met een geschikte boor. Als dit probleem zich niet voordoet, kunt u direct doorgaan met de installatie van gevels.

Instructies voor de kledingkast installeren - in de volgende video.

Doe-het-zelf deurinstallatie

Voor het installeren van de deuren is een assistent nodig. Hij tilt de deur op en plaatst deze boven in de binnenste groef van de bovenste rail. Tegelijkertijd moet u beide rollen tegelijk in de onderste geleider plaatsen en voorzichtig de onderkant van de deur in de binnenste (verre) sleuf plaatsen. Tegelijkertijd moeten de wielen zo worden vastgehouden dat ze in het profiel blijven. De binnengevel wordt altijd aan het begin geïnstalleerd. In de garderobe met drie vouwen moet u eerst de middengevel installeren.

Hetzelfde moet worden gedaan met de voordeuren. Haast u niet, anders kunt u de spiegels beschadigen. Wanneer alles klaar is, kun je beginnen met het installeren van zelfklevende versnipperaars (wollige tapes die de spelingen verwijderen en de beweging van gevels dempen).Met een schroevendraaier moet u de stoppers zo instellen dat de gesloten deur precies in de structuur past.

Installeren van de kast met schuifdeuren doe het zelf - in de volgende video.

Tot slot moeten de onderste rollen zo worden afgesteld dat de openingen tussen de deuren en de behuizing verdwijnen. Om de gevel hoger te plaatsen, moet u de bouten aandraaien en laten zakken - maak ze los. De rollen moeten tegelijkertijd op 1 cm werken. Maak het gemakkelijk genoeg, je moet gewoon wat tijd doorbrengen. Later kunnen er weer openingen ontstaan, dus het is altijd raadzaam om een ​​bevestigingssleutel in de buurt te hebben.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer