Dubbelvleugelige kledingkast

 Dubbelvleugelige kledingkast

Iedereen wil ervoor zorgen dat het interieur van zijn appartement of huis voldoet aan de nieuwste trends. Er moet veel ruimte in zitten en de geplaatste meubels moeten stijlvol en functioneel zijn. Daarom maken omvangrijke items plaats voor modernere elementen van de situatie, namelijk een dubbele kledingkast.

Functies en voordelen

Moderne functionele kast heeft een aantal onmiskenbare voordelen. Om aan dit element van de situatie tegemoet te komen, is nogal wat ruimte nodig, wat vooral belangrijk is voor kleine appartementen.

De versie met twee vleugels kan worden geplaatst in een ruimte met een nis, uitsteeksels en andere onooglijke elementen van de lay-out. Om dit te doen, kunt u zowel de corps-versie als het ingebouwde model kiezen.

Aanzienlijk ruimte besparen maakt het mogelijk om een ​​dubbele kledingkast te ontwerpen, of beter gezegd, de schuifdeuren. Dankzij het compartimentmechanisme bewegen de deuren in een vlak parallel aan elkaar, in tegenstelling tot de versie met scharnierende deuren, die extra ruimte nodig hebben om te openen.

De compartimentversie van de kast is niet alleen handig in besloten ruimtes. Met de juiste organisatie van de interne ruimte in de kast kun je veel meer dingen plaatsen dan in de kast of verouderde muur.

8 foto

In alle moderne dubbele modellen is er een bepaald aantal interne elementen die de juiste verdeling van kleding en schoeisel mogelijk maken. Desgewenst kan deze altijd worden aangevuld met moderne mobiele ontwerpen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om het juiste te vinden en niet alleen kleding, maar ook beddengoed meer te plaatsen.

model

Er zijn veel modellen van kasten met 2 deuren, die behoren tot de rompvariant (frame), of tot het ingebouwde (schild) type.

romp

De basis van de rompversie is een frame dat bestaat uit twee zijwanden en twee delen, die de boven- en onderkant van de behuizing vormen, evenals de achterwand, voornamelijk gemaakt van houtvezelplaat. In het frame is door een partitie in twee delen verdeeld. De gevel wordt vertegenwoordigd door twee schuifdeuren.

De elementen van het lichaam zijn gemaakt van natuurlijk hout of van een spaanplaat met een bepaalde coating. Zoals de laatste kan worden gebruikt fineer, dat is een dunne laag van natuurlijk hout of goedkopere opties, zoals melamine of laminaat.

De voor- of voorkant van een dubbele kledingkast bestaat uit twee schuifdeuren. Elke deur bestaat uit een deurblad en een kader. Afhankelijk van het model kan spaanplaat, MDF, spiegel, glas, kunststof als deurblad worden gebruikt.

Dubbelwandige kasten zijn anders en deurophangsysteem. Er zijn:

  • dubbelsporig systeem met bovenste steun en onderste geleider;
  • twee railsysteem met onderste steun en bovenste geleiding
  • monorailsysteem.

Afhankelijk van de gevel zijn er verschillende modellen kasten met twee deuren:

  • Modellen met een glazen gevel zijn er in verschillende uitvoeringen.Het geverfde glas dat in de afwerking wordt gebruikt, ziet er heel licht en spectaculair uit. Foto's printen op glas ziet er prachtig uit, het is mogelijk om een ​​foto voor uw interieur te kiezen. Een goedkopere optie - de film gedeponeerd op het glas.
  • Een model met een spiegel zal de ruimte visueel vergroten. Op sommige modellen wordt een gezandstraalde methode toegepast op de spiegelgevel, die individualiteit en lichtheid toevoegt aan het interieur.
  • Modellen met een kunststof gevel zien er zeer waardig en modern uit.

ingebouwd

Dubbelvleugelige inbouwkast kan een ander ontwerp hebben, dat afhangt van de locatie. Als het nodig is om het in een nis te plaatsen, dan bestaat de constructie uit twee deuren die de gevel en geleiders vormen. De zijdelen zijn niet nodig, ze worden vervangen door de wanden van de kamer.

Als er één muur is, ziet de structuur er enigszins anders uit. De tweede wand is in de regel gemaakt van gelamineerd spaanplaat. Het resultaat is een gecombineerde versie, waarin een deel van het ontwerp is ingebouwd, en de andere is een geval.

Naast rechthoekige vormen zijn kasten met twee deuren ook hoekig. In de vorm van kasten met twee deuren kan diagonaal zijn, in de vorm van een driehoek en trapeziumvormig.

Plaatsingstips

Om de kledingkast in elke ruimte goed te kunnen installeren, moet u rekening houden met de grootte van de ruimte waar u het product wilt installeren en met de locatie van stopcontacten, schakelaars, raam- en deuropeningen.

Nadat de plaats voor het toekomstige kabinet is bepaald, is het noodzakelijk om te beginnen met meten, waarbij aandacht is geschonken aan drie punten: het hoofdgedeelte, de rechter- en linkerkant. Het is noodzakelijk om dat te doen dat de kast precies zonder vervormingen was. Anders zal het schuifdeurmechanisme niet correct werken.

Bij het plaatsen van de rompversie moet speciale aandacht worden besteed aan het meten van de vloer en wanden en bij het installeren van het ingebouwde model en plafond. Meet het niveau van de vloer tot de plaats waar de kast van de ene muur naar de andere moet gaan. Een verschil van meer dan 2 cm wordt als significant beschouwd en vereist aanpassing.

De meest optimale uitweg is om de basisplaat onder de basis van de kast te plaatsen, die onder de kromming van de vloer wordt geplaatst.

Op hetzelfde principe wordt de wand gemeten waaraan de kast zal grenzen. Bij een val van meer dan 2 cm is het aan te raden om een ​​speciale verticale staaf-dobor van 5-7 cm breed te installeren, die tussen de muur en de zijkant van het carrosserie-model wordt geïnstalleerd.De plank zelf wordt afgesneden van de zijkant van de muur onder zijn kromming. Je kunt het zonder dobor doen - duw gewoon de kast niet strak tegen de muur.

Interessante oplossingen

Kleerkast met twee deuren - onmisbaar in een modern interieur. Er zijn veel interessante oplossingen voor de plaatsing ervan.

In de gang

In de gang ziet het er net zo goed uit als een eenvoudige kast van het kasttype langs de muur, en een hoekige versie waarmee je volledig gebruik kunt maken van nutteloze hoeken. Beide producten worden perfect gecombineerd met extra afgeronde modules. Als extra element kunnen er planken aan het einde van de kast zijn of een muurhanger met een voetstuk.

Gevels worden in de regel volledig spiegelend of in combinatie met andere materialen geplaatst. Je kunt een deel van de spiegel maken, en de ander - van hetzelfde materiaal als het lichaam.

In de woonkamer

In de kamer kan de kledingkast worden geïnstalleerd als een afzonderlijk element of ingebed in een nis, indien aanwezig.

In de slaapkamer

In de slaapkamer kun je twee identieke kledingkasten langs de muur plaatsen, een bepaalde afstand ertussen latend, en een bed in de resulterende nis plaatsen.

In de woonkamer vindt deze versie van het arrangement ook zijn toepassing. In de nis kun je een tv installeren.

De kledingkast kan ook aan een kant van de opening worden geïnstalleerd. U kunt een partitie bouwen die de kast van de opening zal scheiden.

Het is ook mogelijk om een ​​ingebouwde hoekkast in de slaapkamer te installeren, vooral als de kamer klein is. Hoekkast diagonale of trapeziumvorm, indien gewenst, kunnen worden aangevuld met modules. Een kast met een hoekige opstelling, gemaakt in heldere kleuren met glanzende of spiegelgevels, kan de ruimte visueel vergroten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer