Grote kledingkast

 Grote kledingkast

Tot op heden verdienden kasten met succes een grote populariteit. Dit is een stijlvol interieur, dat ten koste van schuifdeuren geen extra ruimte in beslag neemt. Vooral dit meubilair is relevant in kleine appartementen, waar elke centimeter vrije ruimte belangrijk is.

Functies en voordelen

Ontwerpers bieden een breed scala aan grote kasten. Ze laten je niet alleen toe om veel dingen op te slaan, maar worden ook een hoogtepunt in het interieur.

Als je de kast juist kiest, zal hij in staat zijn om een ​​groot aantal verschillende dingen te plaatsen en de huisvrouwen in staat te stellen de orde in het huis zonder problemen te handhaven.

Grote modellen zijn niet alleen voor het opbergen van kleding. Er kunnen kantoren zijn die kunnen worden aangepast voor een strijkplank, een stofzuiger of andere huishoudelijke apparaten die geen plek hebben gevonden in het appartement.

Het ontwerp van kasten is ontworpen met de verwachting dat dagelijkse dingen, bovenkleding, hoeden, winter- en zomerschoenen, tassen en koffers en apparatuur netjes kunnen worden ondergebracht.

In meubelzaken vindt u verschillende modellen ontworpen voor verschillende kamers. Het grootste deel van de constructie, deuren en sierlijsten zijn gemaakt van verschillende materialen. Glijdende kasten waarin bamboe, een spaanplaat, glas, een spiegel of een rotan worden toegepast zijn erg populair.

Ervaren vakmensen zullen helpen om een ​​individueel stuk interieur te creëren, rekening houdend met alle behoeften die voortvloeien uit een niet-standaard lay-out.

model

Afhankelijk van waar de garderobe zal smelten, wordt een bepaald ontwerp gemaakt. Voor de woonkamer hebben ze de originele inrichting, die wordt gecombineerd met andere meubels. Voor gangen en slaapkamers hebben modellen een meer beknopt uiterlijk.

Alle kasten zijn verdeeld in twee grote groepen:

  • klaar;
  • gebouwd.

Klaar voor gebruik

De eenvoudigste manier om naar de winkel en ter plaatse te komen om te bepalen welk meubilair geschikt is voor het huis. Het is voldoende om alleen metingen te doen. Deze optie is geschikt wanneer een specifiek ontwerp of ontwerp niet nodig is.Dit is meer voor ruime kamers met een standaard lay-out.

Voor de woonkamer zijn erg populaire modellen met lasergravure, ongebruikelijke patronen en glas-in-lood. Dit is niet verrassend, want het is daar dat gasten zitten en proeven van de smaak van de gastheren in een eenpersoonskamer. Het is erg belangrijk om het niet te overdrijven, om het interieur niet te bederven met onnodige details.

Een garderobe met veel verschillende takken is een geweldige oplossing voor een groot gezin. Diverse planken, nachtkastjes, dressoirs kunnen worden vervangen door één ontwerp.

In de gang, van waaruit een lange gang naar de rest van de kamers leidt, is een ondiepe maar grote grote wand vol kleren perfect. Spiegeldeuren vergroten de ruimte visueel en meubels in een kleine ruimte lijken niet overbodig.

Een soort kant-en-klare kasten is een opbergsysteem voor kasten. Meestal bestaat het uit een kleine rechthoekige kast en extra elementen - hoekplanken en kasten. Alle componenten kunnen worden verwisseld of losgekoppeld, evenals de hoogte aanpassen.

ingebouwd

Als de kamer niet-standaard afmetingen heeft of als u alleen originele meubels wilt, kan de kledingkast op bestelling worden gemaakt.Een kenmerk van het ingebouwde ontwerp is de afwezigheid van de achterwand. Het wordt rechtstreeks op zijn plaats gemonteerd en neemt in de regel ruimte in van muur tot muur.

Voor kleine kamers zijn hoekige ontwerpen geweldig. Uiterlijk zien ze er compact uit, maar in werkelijkheid zijn dergelijke kasten erg ruim.

De ingebouwde kasten hebben onmiskenbare voordelen:

  • ze passen perfect in de ruimte;
  • hebben het nodige ontwerp;
  • verbergen de onregelmatigheden van de muur of communicatie, uitgevoerd vanaf de buitenkant van de muur.

Maar er is een belangrijk nadeel dat in aanmerking moet worden genomen bij het bestellen van ingebouwde meubels - de kledingkast kan niet naar een andere kamer worden verplaatst. Het is volledig aangepast aan de enige plek in het huis.

Interne vulling

Grote kasten kunnen voor verschillende doeleinden worden ontworpen. Meestal worden ze gekocht voor de compacte opslag van grote voorwerpen - bovenkleding, schoenen, tassen. Dit meubilair wordt aangevuld door een grote spiegel en is ideaal voor een gang.

Kasten voor slaapkamers zijn uitgerust met een verscheidenheid aan vakken voor het opbergen van kleding. Daar kunt u jurken, pakken, broeken, lange rokken voorzichtig ophangen, evenals beddengoed en handdoeken plaatsen.

Voor woonkamers zijn er originele modellen met schuifdeuren waarin u de afwas, tv en andere huishoudelijke apparaten kunt plaatsen. Ze combineren zowel gesloten als open planken.

Voor keukens zijn speciale kasten, die compartimenten bieden voor het opbergen van gebruiksvoorwerpen, bestek en ander keukengerei. In dergelijke meubels kunt u een fornuis, magnetron, vaatwasser en andere benodigde apparatuur bouwen.

Ontwerpers bieden kasten aan die speciaal zijn ontworpen voor kinderkamers. Naast het heldere en originele ontwerp, verschillen ze in interne ontwerpen. Er zullen kantoren zijn voor het opbergen van speelgoed en schoolspullen, je kunt daar een fiets of een scooter verstoppen.

afmeting

Voor grote kasten zijn er bepaalde criteria met betrekking tot afmetingen. Dit is een massieve structuur die zijn eigen gewicht en gewicht aan inhoud moet ondersteunen. Als de structuur een lengte heeft van meer dan anderhalve meter, moet deze worden uitgerust met extra steunen en verstelbare poten. Grote kledingkast moet worden aangepast op niveau.

Kasten in de hele muur moeten volgens het modulaire principe worden ontworpen, dat wil zeggen, bestaan ​​uit verschillende delen die met elkaar zijn verbonden in een enkel meubelstuk. Dankzij de deuren ziet de kast eruit als een monolithische constructie.

De grootste kledingkast mag niet langer zijn dan 5 meter in lengte en hoogte, anders zal het ontwerp instorten. Op basis van oefening is de optimale maximale hoogte 3,5 meter. De lengte kan onbeperkt zijn als u het vereiste aantal profielen toevoegt.

Interessante oplossingen

Diagonale hoekkasten met een halfronde vorm zien er erg stijlvol uit. Ze vereisen een minimum aan ruimte, maar zijn erg ruim.

Spiegeldeuren - goede inbouwkasten. Ze vergroten niet alleen visueel de ruimte, maar ze zijn erg handig om naar groei te kijken - je kunt outfits kiezen zonder de kast te verlaten. Degenen aan wie eenvoudige spiegels saai lijken, kunnen kiezen voor modellen met spiegeldeuren, aangevuld met glas in lood.

Zandstralen patronen op spiegeldeuren zien er erg stijlvol uit. Zo'n kast past harmonieus in een discreet interieur.

Op het hoogtepunt van populariteit is nu natuurlijke materialen en natuurlijke decor.Originele, maar smaakvolle uitstraling ontwerpen, die leer, rotan, bamboe gebruiken.

Je kunt ook gevels combineren. Ze laten je de meest ongelooflijke fantasieën belichamen en zullen ongetwijfeld een hoogtepunt in het interieur worden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer