De details van het bouwen van een schuur

Een huis op een stuk grond van een stad of land is erg goed. Maar geen woning kan als volwaardig worden beschouwd, totdat hulpvoorzieningen zijn voorbereid. En ze kunnen heel divers zijn, wat belangrijk is om te overwegen bij het regelen van het territorium.

Functies en doel van de bouw

Er is een wijdverspreide mening dat de bouw van schuurtjes gemakkelijker is voor baden en in het bijzonder voor huizen. In feite kan de situatie enigszins verschillen, het negeren van de basisvereisten leidt tot ernstig gevaar. Nesten zonder investeringen kunnen worden afgeschreven, vooral omdat de ondersteunende faciliteiten zich flexibel moeten aanpassen aan een specifieke functie. Heel vaak is er een situatie waarbij de stal op de site bedoeld is voor kalkoenen. Deze grote en trotse vogels stellen hoge eisen, hun onderhoud is erg moeilijk te organiseren.

Zelfs als de kalkoen niet ziek is, kan hij langzaam groeien en moeilijker worden.

Elke kalkoenkuiken moet zijn:

 • droog;
 • goed geventileerd;
 • grondig verwarmd;
 • stabiel verlichte kamer.

Eén vogel moet minimaal 1 vierkant hebben. m binnenkant; voor kleine kalkoenen is dit cijfer vijf keer minder. Het is absoluut onaanvaardbaar als oververhitting en tocht of onderkoeling, evenals de stagnatie van de lucht binnenin. Gebruik meestal een doos met een schuifafsluiter aan het plafond. Zelfs in de winter zijn temperaturen onder 0 graden onaanvaardbaar. Voor buitenlandse rassen van pluimvee is dit cijfer nog 10 graden hoger, wat betekent dat om alles goed te laten, het nodig is om de oven te monteren en de isolatie te verzorgen.

Bijkomende punten die niet kunnen worden genegeerd, zijn het gemak van zorg voor het vloermateriaal en de luchtdoorlatendheid van de wanden. Hoe hoger het is, hoe minder lucht er moet zijn, met het risico de vogel te bevriezen. Schuren worden meestal gebouwd op een verhoogde site of waar de diepte van het grondwater groot is. Het wordt aanbevolen om het niet dichter bij andere bijgebouwen te brengen, zelfs niet in de garage. Wat materialen betreft, de beste opties zijn steen en baksteen, met relatief milde klimaten is hout toegestaan.

Onder de economische loodsen die in het land kunnen worden gebouwd, moet u aandacht besteden aan de bouw van brandhout. Het feit is dat ze, hoewel ze minder veeleisend zijn qua behuizing dan gevogelte, correct moeten worden gebouwd.

De belangrijkste vereisten zijn:

 • minimale zichtbaarheid;
 • nabijheid van huis of bad;
 • de mogelijkheid om gratis te reizen voor een bestelwagen;
 • droogte van de geselecteerde locatie.

Meestal zijn houten loodsen gebouwd van hout, omdat dit materiaal de goedkoopste en praktischer is dan andere opties. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat een aangrenzende schuur van dit soort veel beter is dan uit elkaar staan. Zo'n oplossing vermindert de schaal van het benodigde werk en stelt u in staat om niet naar een ontwerp te zoeken, maar om een ​​kant-en-klare oplossing toe te passen. Meestal wordt de opslag van brandhout uit het noorden van het huis of de economische eenheid geplaatst om contact met de zonnestralen tot een minimum te beperken en tegelijkertijd het gebouw te beschermen tegen koude wind.

Naast hout worden leisteen, profielvloeren en polycarbonaat gebruikt voor wandbekleding. Belangrijk: al deze materialen zijn voorzien van openingen, zodat natuurlijke ventilatie mogelijk is.Aanbrengen van verf (email) of vernis op polyurethaanbasis zal het uiterlijk van dergelijke onaantrekkelijke ontwerpen helpen verbeteren. Gemiddeld, om het huisoppervlak van 100 vierkante meter te verwarmen. m op de middelste baan, in de herfst en winter 2 cu. m droog dennenbos of 1.7 kubieke meter. m berkenhout. Met deze cijfers kunt u de hoeveelheid constructie voor hen berekenen, maar het is wenselijk om nog steeds wat voorraad te creëren.

Als nieuw geoogst brandhout dat in de zomer niet is gedroogd, wordt gebruikt, zal het verbruik ongeveer twee keer zo hoog zijn. Redelijke eigenaren leggen altijd minimaal twee seizoenen reserve aan, zodat ze in geval van onderbrekingen of materiële beperkingen geen problemen ondervinden. Vergeet niet het verbruik van brandhout bij het verwarmen van een bad en bij het gebruik van een vuurpot.

Als we het hebben over de schuur voor het vee, is alles wat serieuzer. De koe en het varken, de geit en de stier, zelfs de parelhoenders en de schapen - allemaal vereisen onmisbare zuiverheid. Maar zelfs de schoonste dieren in de natuur nestelen al snel het leefgebied, de paddock of de stal.

Omdat u geen materialen kunt gebruiken die:

 • gemakkelijk om vuil te worden;
 • moeilijk te wassen;
 • geuren opvangen;
 • laat niet toe om nat te reinigen.

Om hygiënische redenen moeten loodsen die voor dieren zijn bedoeld, worden geplaatst op gebieden die zo droog mogelijk zijn en niet worden geblazen door de heersende winden. Zelfs met het begin van overstromingen of zware regen, moet de gekozen locatie zo goed mogelijk beschermd blijven tegen vocht. Het is onaanvaardbaar om vastgestelde afstanden te overtreden met een put, een huis, een put (zelfs een geboorde), een oppervlaktewaterlichaam of een gebied met een verhoogd sanitair regime. De beste materialen bij de bouw van een schuur voor herders zijn degenen die warmte besparen en zo lang mogelijk dienen. En het gebied is zo gekozen dat dieren hun gebruikelijke bewegingen zonder de geringste moeilijkheid kunnen maken.

Eén koe krijgt ongeveer 6 vierkante meter toegewezen. m, en de bouw van een veeschuur voor een dier met een kalf impliceert de toewijzing van minstens 10 vierkante meter. Bij het plaatsen van vee zijn afzonderlijke zones voorzien en zijn scheidingswanden afgebakend. Het handhaven van netheid is gemakkelijker als u een vloer in een hoek van 2% in de richting van het afvoergat plaatst. Niet te grote mensen zijn tevreden met kraampjes tot 1,7 m lang. Het plaatsen van kraampjes in twee rijen vereist noodzakelijkerwijze het vormen van een doorgang van 1,2 - 1,5 m breed; gericht op het feit dat het mogelijk was om, indien nodig, snel een dier te introduceren of te hebben.

Zelfs degenen die geen brandhout zullen houden of fokken, hoeven waarschijnlijk niet zonder apparatuur te werken. Het is niet altijd redelijk om het en hulpmiddelen in huis te verzamelen en economische blokken hebben zelden een voldoende groot oppervlak. Pogingen om gereedschap en verschillende nuttige dingen in de open lucht te lokaliseren, zullen snel leiden tot hun achteruitgang door neerslag, dauw, nieuwsgierige dieren of verdwijnen in de handen van mensen die niet te nauwgezet zijn met het eigendom van anderen. Bouw een schuur niet meer dan in de praktijk nodig is.

Een overschot van 5-10% in vergelijking met de geplande behoeften - dit is de limiet, waarna er alleen al overhead is. Soms is het handiger en winstgevender om geen eenvoudige kluis te bouwen voor werk, maar een multifunctionele ruimte.

Er kan bovendien worden gevestigd:

 • recreatieruimte;
 • keuken voor de zomer;
 • douchecabine en enkele andere kamers.

Grotendeels vereist opslag van gereedschappen op zichzelf een 2x1,5 of 2x2 m. Uiteraard hebben deze cijfers alleen betrekking op het interne volume en kunnen de externe parameters worden vergroot met de breedte van de wanden.In de werkplaatsen, waar het, samen met de opslag van de tool, voor een verscheidenheid aan werkzaamheden zal worden gebruikt, is de minimale waarde 3x3 m. Er moet aandacht worden besteed aan het uiterlijk van het gebouw. Ondanks de zuiver utilitaire taak, moet het harmonieus worden opgenomen in het ensemble gevormd door het huis, andere gebouwen, decoratieve elementen en vegetatie.

Types en materialen

Als u bouwmaterialen kiest, kunt u niet alleen focussen op hun waarde of hun gebruiksgemak. Die opties die het gemakkelijkst en eenvoudig lijken, hebben meestal een hoop "valkuilen" bij de implementatie en het daaropvolgende gebruik. Velen kiezen een kaderschuur omdat deze vrij lang dienst doet en is gebouwd van gewoon hout (met andere woorden van planken) en van een georiënteerde plaat. Het uiterlijk van actief gebruikte gevelbeplating en wandbeplating verbeteren. De keuze tussen deze twee coatings is grotendeels een kwestie van persoonlijke smaak.

De meeste skeletloodsen zijn bedekt met een hellend dak. Slechts af en toe, als de behoefte zich voordoet, is een zadeldak gemonteerd. In principe worden Europese leisteen- en metaalprofielen gebruikt, maar soms wordt materiaal gekozen dat identiek is aan het materiaal dat op het huis is geïnstalleerd.Belangrijk: voordat de bouw begint, moet u volledig beslissen over de plaatsing van de deur en dakhelling. Onoplettendheid voor deze momenten verandert in het onder water zetten van het terrein met neerslag of smeltwater.

Bescherming van het houten frame tegen wateroverlast wordt geleverd door een stripfundering, vooral bij gebruik van een betonnen basis met een hoogte van 0,3-0,4 m. Maar een dergelijke oplossing is onaanvaardbaar op sedimentaire en veenachtige bodems. Een alternatief is de vorming van de eerste rijen van het gebouw van klinker. In een greppel tot een diepte van 0,4 m, waar 0,15 m zand wordt gegoten, wordt onmiddellijk een laag waterdicht gemaakt. De typische afmetingen van het hout - 10x10 cm, voor balkvertragingen is gekozen bord 5x10 cm.

Voor een aantal elementen onderling met behulp van schroeven of spijkers. Het wordt aanbevolen om verticale barrekken te gebruiken met een doorsnede van 10x10 cm, die zijn bevestigd met metalen bevestigingsmiddelen in de vorm van een letter G. Bij afwezigheid van dergelijke bevestigingen moet u schuine slagerij van eenvoudige nagels gebruiken. De plaatsing van de deurstijlen wordt bepaald door het type en de afmetingen van de deur zelf. Een eenzijdig dak aan de ene kant wordt opgetild met staven en bereikt een helling van minimaal 25 graden.

Aan de voorzijde van de frame-schuur met profielmetaal of platen wordt zowel in verticaal als in horizontaal vlak uitgevoerd. Voering is aanzienlijk duurder. Een alternatief voor framestructuren zijn schuren met schuimblokken.

Het voordeel van deze keuze is:

 • toename van hittewerende eigenschappen (in vergelijking met baksteen van klassiek of silicaattype);
 • goede vorstbestendigheid van het materiaal zelf;
 • optimale luchtuitwisseling met de omgeving;
 • geen risico op verbranding en verspreiding van de vlam;
 • het verminderen van de belasting van de basis en het verminderen van kosten (in vergelijking met een identieke bouwsteenstructuur).

Schuimbeton heeft goede milieu-eigenschappen en het kan ook zonder veel moeite worden gezaagd. De sterkte ervan is beperkt, zodat bij het transport elke nalatigheid kan leiden tot schade aan het materiaal. Het niet al te representatieve uiterlijk van de blokken maakt aanvullende bekleding noodzakelijk. Dit verhoogt niet alleen de constructiekosten, waardoor materiële voordelen grotendeels worden opgevangen, maar verlengt ook het werk, maakt het moeilijker en tijdrovend om uit te voeren.Onder invloed van strenge vorst kunnen onbedekte schuimblokken buiten worden vervormd.

Kurk, minerale wol, penofol, schuimplastic, polyurethaanschuim aanbrengen om de isolatie van schuimbeton te isoleren. Op de vloer valt klei soms soms in slaap onder de gelaatslaag. Het is niet wenselijk om het in de muur te gieten, het is te gevoelig voor aankoeken en zwaar materiaal. Een schuur van hout is relatief licht en kan zelfs zonder fundering worden gebouwd. Ter informatie: deze oplossing is alleen acceptabel op stabiele bodems, als ze zwak zijn, moet u nog steeds voor de fundering zorgen.

Wanneer een dergelijke behoefte zich voordoet, wordt de basis in de vorm van pilaren in hoofdzaak gekozen. Als er voldoende kwaliteitssteen is, kun je er uit bouwen. Voor de installatie van de muren zelf gebruikte houtsectie 10x10 cm, die goed moet worden gedroogd. De aanwezigheid van rotte gebieden en zelfs kleine scheuren is onaanvaardbaar. Al het materiaal is voorgeïmpregneerd met antiseptica en vlamvertragers.

Hoekpalen worden meestal vastgezet met behulp van tijdelijke snaren, die zijn gemaakt van latten en planken. Afstemming wordt uitgevoerd op loodlijnen of niveaus. De gebruikelijke afstand van de ene rek naar de andere is 1,5 m.Opslaan op tijdelijke reeksen mag in elk geval niet worden verwijderd. Wanneer het de loods in de winter moet gebruiken, is deze geïsoleerd met schuim of omhult de muren van binnenuit met spaanplaten.

Een houten schuur kan worden gebouwd van slapers. Ondersteuning sokkels voor de hoofdstructuur zijn gemaakt van drie sokkels per dwarsligger, de derde is langer, zodat het koppelen met de tweede is gewaarborgd. In plaats van een dergelijke oplossing kunt u de stripstichting gebruiken. Het moet bedekt zijn met een laag waterdichting. Het sluiten van de openingen tussen de dwarsliggers is het meest betrouwbaar met behulp van schuim. Op zoek naar goedkopere dan traditionele opties, stoppen mensen niet op slapers.

Soms wordt de constructie van schuurtjes van plastic flessen met klei die deze omhult, in praktijk gebracht. Het stelt u echt in staat om te doen zonder overmatige financiële investeringen en het proces drastisch te versnellen. Hoogwaardige kunststof heeft lange tijd gediend en is vrij flexibel, het heeft een behoorlijke belastingsweerstand. Het helpt om een ​​optimaal microklimaat binnenin te vormen, ongeacht het actuele weer. Het materiaal zelf wordt in partijen gekocht bij gespecialiseerde bedrijven, in de groothandel of in de vorm van afval in cafés, restaurants of kantines.

Het zelf verzamelen van flessen zal lang, moeilijk en niet effectief genoeg zijn. Slechts een klein deel van de in de vuilnisbak gegooide container is geschikt voor gebruik. Zodat de verzamelde flessen niet gerimpeld zijn wanneer ze worden gebruikt, moeten ze stevig worden gevuld met aarde of droog zand. Het is de tweede optie die door externe gegevens als de meest aantrekkelijke wordt beschouwd. De oplossing in klei wordt gemaakt met droog zand en klei (respectievelijk 1 en 3 delen).

Stro wordt toegevoegd aan het mengsel in droge vorm, wat een aantrekkelijk vulmiddel blijkt te zijn dat de consistentie verbetert. Wanneer deze consistentie wordt bereikt, wordt water aan het mengsel toegevoegd. Belangrijk: als de klei erg vettig is, moet de hoeveelheid zand worden verhoogd. U kunt de gereedheid van de oplossing controleren door de kleibal op te rollen en op de grond te gooien. Wanneer de bal in losse delen of scheuren afbrokkelt, moet je de concentratie van zand verminderen.

Werk wordt aangeraden om te doen bij droog weer, er is geen speciale behoefte aan een fundering. De sleuven worden uitgegraven op een diepte van minimaal 0,3 cm, waardoor de wanden kunnen worden verdiept en hun sterkte wordt gegarandeerd. Loodsen van plastic flessen zien er zowel rond als traditioneel rechthoekig uit. De kolommen die de hoofdbelasting dragen, zijn minimaal vier, in het midden van elke kolom wordt een stalen staaf gebruikt.

Om de muren verder te versterken met behulp van een raster, waarvan de cellen de hals van de flessen bedekken. Een alternatief is het gebruik van een touw dat de halzen van individuele flessen kruislings omwikkelt. Dientengevolge verschijnt een schijn van kleine ruiten. Het dak van de flessenschuur is zo licht mogelijk gemaakt, anders is het in de praktijk niet voldoende stabiel.

Als de laatste afwerking met gips, putty en erna - schilderen. Met alle wens om te sparen, kiezen de meeste mensen voor meer kapitaalvariaties, bijvoorbeeld cinderblock of bakstenen schuurtjes. Het wordt aanbevolen om een ​​combinatie van gebroken stenen of steenslag met cementmortel als basis eronder te gebruiken. De sloot wordt 3-6 maanden voorgeperforeerd en hoe langer hoe beter. Let op de verzakkingen van het gegoten materiaal en voeg vers cement toe op het maaiveld.

Leien dakbedekking wordt gedaan wanneer houten latten zijn gemonteerd op de bovenste delen van de muren. Isolatiematerialen, zoals schuimrubber en watten, moeten boven de boomstammen worden gelegd en bedekt met planken. Het pleisteren van sintelblokken is niet nodig. In plaats daarvan wordt gewone klei meestal gebruikt voor decoratie.Vloeren worden meestal samen met de fundering gegoten; de eenvoudigste optie is het plaatsen van pallets met een strook van stro of linoleum.

afmeting

De materiaalkeuze en het ontwerp van het boerderijgebouw zijn met elkaar verbonden. De meeste afgewerkte blokken, evenals houten constructies, hebben afmetingen van 100x100 of 50x100 mm. Op basis hiervan is het mogelijk om eenvoudig de uiteindelijke behoefte aan materialen in te schatten. Maar we mogen niet vergeten de deur- en raamopeningen te verlaten, over de constructieve openingen. Exacte afmetingen worden geselecteerd op basis van behoeften.

Eenvoudige apparaten voor een tuin of een dagna worden meestal opgeslagen in gebouwen van 150x150 cm. Maar als u speciale planken moet maken voor opslag, wordt de bouwlengte verlengd tot 200 - 250 cm, maar voor de tuinuitrusting en de rest van het volumetool moet deze tot 300 cm worden vergroot. eenvoudige hulpmiddelen zijn harken en hakmessen, schoppen, schoffels. Zelfs in een dergelijke lichtgewicht constructie kunt u haken of standaards monteren voor hangende sanitaire en timmergereedschappen.

Project ontwikkeling

Het beoordelen van alle eigenschappen van de benodigde materialen en de afmetingen van het gebouw, is vereist om de tekeningen voor te bereiden.Zoals de praktijk laat zien, laten ze je toe om een ​​frame goedkoop en snel te bouwen; Hetzelfde geldt voor schuren zonder frames. Integendeel, als je het ontwerp verlaat, zijn er bijna onvermijdelijk moeilijkheden en problemen. Wanneer alleen gewone tuingereedschappen moeten worden opgeslagen, is er geen behoefte aan een fundering, een massief dak en zelfs in de ramen. Als de lijst met opgeslagen items groeit en het gebouw een aantal andere functies moet uitvoeren, kan het gebouw worden uitgerust met verschillende deuren en ramen.

Het wordt aanbevolen om een ​​iets groter gebied in projecten en tekeningen te plaatsen dan nodig is. De behoefte aan opslagruimte neemt in de loop van de tijd gestaag toe en het is beter om meteen de voorraad te leggen, zodat u deze later niet meer hoeft te bouwen.

Houd tijdens het ontwerp, naast het gebied, rekening met:

 • voorkeursbouwmaterialen;
 • bewoond gebied;
 • uitgeruste badkamer (indien aanwezig).

Loodsen, in de bouw waarvan een economy class bord wordt gebruikt, zijn gebouwd in ongeveer een week en zijn erg goedkoop. Typische afmetingen - 2x3 m en 2,4 m hoog. Kapitaalbouwprojecten worden gebruikt als u een verwarmde, duurzame constructie wilt bouwen.Belangrijk: als u van plan bent de stal uit te rusten met een douche, moeten constructieve oplossingen zorgen voor de bescherming van muren en andere hoofdonderdelen tegen contact met vocht. De indeling van schappen, kasten en planken is uitsluitend voor persoonlijke smaak gekozen.

Sommige soorten schuren zijn gemaakt met een kelder. Er zijn twee hoofdschema's: de locatie van het ingangsgedeelte op een gematigde helling en een put met een scherpe klif. Vóór de bouw, en idealiter vóór het ontwerp, is het vereist om de hoogte van het bodemwater vast te stellen. Bij het ophogen tot een hoogte van 2 m is het bouwen van een kelder onaanvaardbaar. In dergelijke gevallen kunnen geen technische oplossingen de normale werking garanderen.

Je kunt de wanden van de put niet meer dan 50 cm naar de buitenste rand van de schuur brengen. Als je niet aan deze eis voldoet, kun je de inklappen van de structuur of de geometrie van de kromming tegenkomen. Kortom, de vloer en de muren zijn bedekt met bakstenen of gegoten met beton; bovendien de kelder uitrusten met ventilatie. Bijna altijd doen niet zonder de opstelling van rekken, waarvan de grootte individueel wordt geselecteerd. Het ontwerp van de bovenste verdieping kan zowel afzonderlijk als rekening houdend met de reeds ingerichte vloer van de schuur zelf worden gedaan.

De meeste kelders zijn gemaakt in putten van 2-2,5 m diep, hun lengte en breedte worden berekend volgens de ontwerpwaarden van het pand. Het is onmogelijk om de toegewezen ruimte voor passages van minstens 1 m breed te negeren, zonder deze zou het gebruik van de kelder te moeilijk zijn. Bijna alle bouwwerkzaamheden aan de inrichting van de groentewinkel worden door twee gedaan, het is veel handiger dan één enkele inspanning.

Het kleikasteel is 0.4 m. Het leggen van stenen is 4 keer gemaakt, het is noodzakelijk om dikke klei elke 3 rijen in te vullen. Meet de nauwkeurigheid van steenlijnen op een hydraulisch niveau. Het opvullen van de bodem met zand gebeurt tot een hoogte van 300 mm. Betonnen stortkussens worden als praktischer beschouwd dan het gebruik van baksteenresten.

Het is onwenselijk om kelders te bouwen met hout. Zelfs de beste en bestendige variëteiten ervan worden zeer snel afgebroken wanneer ze in contact komen met vocht. Wanneer het plafond van de kelder ook de vloer van de schuur is, wordt het zeker versterkt. De kanaalstaven worden hoofdzakelijk gebruikt als versterkende masten, hoewel soms baksteenonderzetters worden gebruikt. Onafhankelijk geproduceerde plafonds worden gemaakt met behulp van frames verbonden door elektrisch lassen, die zijn gevormd uit gewalst metaal, voornamelijk kanaalbalken.

We mogen de passage van de overlapping door luchttreklijnen niet vergeten. Een reeks planken wordt over het frame geplaatst; houtsnippers worden soms gebruikt in plaats van hout. Er moeten twee pijpen zijn - de ene voedt van de straat en de andere verwijdert de verstopte massa. Vaste ladders kunnen worden uitgerust met bakstenen, ondersteund door een metalen gelaste contour. Abrupte overgangen naar de kelder, in tegenstelling tot de zachte, zijn voornamelijk uitgerust met ladders.

Constructies van plaatstaal worden beschouwd als het meest betrouwbare ontwerp van rekken. In plaats van strak opgestelde planken, kiezen veel mensen voor scharnierende structuren die op haken worden gehouden die worden vastgehouden door ankers in de muren. Voor de vorming van kleine pieren kan baksteen worden gebruikt. De verlichting in de schuurgroentewinkel wordt voorbereid met behulp van netspanning. De kabel wordt in een buis getrokken waardoor de geleidende aderen geen vocht of knaagdieren kunnen bereiken.

Ter informatie: de beste plaats voor het plafond bevindt zich bovenop de ingang. Het plaatsen van dit element op het plafond resulteert vaak in een hoog risico op beschadiging. Als u van plan bent om vee te fokken, zal een schuur met een hooizolder een zeer goede oplossing zijn. Typisch, de capaciteit van sennik is 8-10 kubieke meter.m; het is moeilijk om een ​​particulier huishouden voor te stellen waar meer voer nodig zou zijn. Omwille van de hoogste droogte van het hooi, wordt het meestal op de bovenste laag geplaatst en de vloer van de hooizolder dient ook als schuurtarief.

Overweeg voorzichtig ondersteuningen die niet doorhangen, zelfs bij een aanzienlijke belasting. Het werkgat in de vloer is ongeveer 15% van het totale oppervlak van de basis. Met deze grootte kunt u elk werk zo efficiënt en duidelijk mogelijk uitvoeren. Voor het gemak van opstijgen en dalen, is een ladder geïnstalleerd. Bouw een goede hooiflank, zelfs voor beginnende thuismannen.

Hoe te bouwen?

Alle bovenstaande informatie is zonder enige twijfel zeer waardevol. Maar voor effectief werk zijn instructies nodig over het stap voor stap uitvoeren van de constructie met hun eigen handen. De allereerste actie moet een zorgvuldige selectie zijn van de site waar het bijgebouw moet worden geplaatst. Kies in de meeste gevallen de ruimte achter het huis, om het waargenomen beeld op de site niet te overschaduwen. Bovendien is er meestal een schaduw, dat wil zeggen dat het groeien van sommige planten niet werkt.

Er moet aandacht worden besteed aan de functie: bijvoorbeeld tuinplanten bevinden zich dichter bij de tuinen,tuinen en bloementuinen. We moeten nadenken over hoe we het huishoudensgebouw harmonieus in de totale compositie kunnen plaatsen. Daarnaast moet u nadenken over de optimale geometrie en het uiterlijk van de geplande structuur. Het is heel acceptabel om te experimenteren met de vorm, grootte van ramen en deuren, op voorwaarde dat ze zijn voorbereid. Het meest eenvoudige en betaalbare, van materialen voorziene bord; indien gebruikt, wordt de duur van het werk verminderd tot enkele dagen.

Wanneer een schuur wordt gebouwd, wordt het uiterlijk verbeterd door:

 • bloemstoringen;
 • aanplant van aantrekkelijke bomen en klimgewassen;
 • wanddecoraties in ongelijke kleuren.

In de allereerste fase van de bouw, wanneer alleen een plaats is gekozen, is de site verdeeld met inzetten. Het is noodzakelijk om de bovenste bodemlaag te verwijderen om overgroei van het grondgebied door onkruid te voorkomen. Onder de framestructuur vormen ze voornamelijk pijlerstichtingen en om ze stabieler te maken tegen bestaand grondwater, maken ze inkepingen tot 0,8 m, de tussenruimte wordt tweemaal groter gemaakt. De blootgestelde pilaren worden gecontroleerd op gelijkmatigheid met behulp van een gebouwniveau, als alles in orde is, zijn ze gevuld met een mengsel van grind en zand en gevuld met beton.

Betonblootstelling is normaal vanaf 72 uur, hierdoor kan hij grijpen. De toename in de duur van de werking van de pilaren wordt bereikt door mastiek, waardoor waterdichtheid nog perfecter is dan de standaard. De verkanting is hoofdzakelijk geïmpregneerd met samenstellingen waaronder kleurenschema's. Deze mengsels zijn niet slechter dan conventionele impregnaties. De diepgangvloer is aangelegd met planken met een dikte van 0,3-0,4 cm. Als u de gebieden vlak bij de palen onmiddellijk meet en afzaagt, wordt het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigd.

Verplichte procedure is behandeling met een vliegtuig. Dat is de reden waarom het bevestigen van planken op boomstammen op een "geheime" manier wordt gemaakt. Als u uitglijden wilt voorkomen bij het uitlijnen van de staven, past u stokhellingen toe. De nagels die deze stokjes vasthouden hoeven niet volledig te worden gehamerd, dan zal het demonteren veel eenvoudiger zijn. Kies soms de installatie van een stenen basis in verschillende rijen.

De volgende fase van opstelling is de plaatsing van het truss-systeem en de installatie van dakconstructies. Bevestiging van verbindingen wordt gemaakt door zelftappende schroeven en stalen hoeken. Ongeveer 40 mm dikke platen, die 50 cm langer zijn dan het onderste frame, worden omgeleid naar het truss-systeem.Bij gevelbekleding wordt een plaat van 25x150 mm gebruikt. Houten daken zijn zeker uitgerust met waterdichting, meestal is het gemaakt van dakbedekking.

Het aantrekkelijkste decoratieve materiaal bovenop dakbedekkingsmateriaal is een tegel op bitumenbasis. Wanneer het uiterlijk minder relevant is, is het dak meestal bedekt met eenvoudige leisteenblokken van grijze kleur. De wanden zijn bekleed met planken vanaf het midden naar de randen, het is wenselijk zo weinig mogelijk openingen te weerstaan. De uiteindelijke oppervlaktebehandeling met een elektrisch vlak, samen met het esthetische effect, vermindert de opname van regenwater. Een belangrijke stap is meestal het gebruik van vernissen of verven, geselecteerd op basis van het uiterlijk van het huis, een andere dominante constructie.

Interne structuur

Hoe duurzaam en mooi de stal zich ook buiten bevindt, de inrichting ervan is even belangrijk. En hier zijn er geen kleinigheden, noch de planken, noch de vloer, noch andere elementen kunnen worden beschouwd als iets secundairs en niet de aandacht waard. Een gladde en duurzame ondergrond kan worden gemaakt van beton, maar er moet een laag waterdichting onder de dekvloer zijn. Zo'n laag is eenvoudig te maken met cellofaan of polyethyleen.Als de vlakheid van de vloer niet zo kritiek is als het gemak van de creatie, kunnen we het gebruik van asfalt aanbevelen.

Planken worden hoofdzakelijk bereid uit houten of metalen delen. Bij het gebruik van hout ontstaan ​​overwegend permanente constructies, die worden samengevoegd met spijkers en schroeven. Maar de mogelijkheid om metalen opslagsystemen te demonteren is afhankelijk van de methode van bundels van hun onderdelen (elektrisch lassen of vastschroeven). Met de tweede optie kunt u het rack mobiel maken, het snel verplaatsen als dat nodig is. Maar de stijfheid van dergelijke opslagsystemen voldoet niet altijd aan de consument.

Af en toe vindt u een rek met geperforeerde stalen hoeken. Haken en groeven worden gebruikt om delen van de structuur met elkaar te verbinden. Indien nodig kunt u de planken zelfs naar de gewenste hoogte verplaatsen. Echter, de kosten van zo'n leuke bonus, niet iedereen zal het leuk vinden. De rekken hebben een maximale sterkte, aan de steven waaraan een paar stalen trekjes zijn bevestigd. U kunt ze bevestigen door de bouten te lassen of vast te schroeven.

De lengte van de overspanningen wordt zo berekend dat zelfs bij een bepaald overschot van de verwachte belasting, de planken niet naar beneden buigen.De zwaarste dingen kunnen worden geplaatst op overspanningen niet langer dan 150 cm. Maar zelfs voor de lichtste eigenschap, is het onpraktisch om planken langer dan 2 m uit te rusten, tenzij er een dringende behoefte aan is. De laagste plaatsen voor opslag, hetzij op het rek of autonoom ervan, moeten minimaal 0,7-0,8 m boven de vloer worden geheven.

De minimumhoogte van de laag in opslagsystemen moet zodanig zijn dat een kunststofcontainer van 1,5 liter daar gemakkelijk kan worden geplaatst. Dat is 40 cm is genoeg met een marge, zelfs voor een nogal mollige hand. Houten onderdelen zijn voornamelijk verbonden in een kwart of halve poten. Om het werk te vereenvoudigen, kunt u ze samenvoegen en ze versterken met metalen hoeken. Rekken zijn meestal gemaakt van staven van 5x5 cm, en de dwarsbalk van dezelfde delen of sectie van 5x3 cm.

Tips en trucs

Het is in sommige gevallen raadzaam om te profiteren van de mogelijkheden van moderne technologie. Driedimensionale visualisatie zal het zoeken naar zwakke punten en onnauwkeurigheden aanzienlijk vereenvoudigen, zal helpen om het uiterlijk van de toekomstige structuur en de impact ervan op bepaalde beslissingen nauwkeuriger te presenteren. In het stadium van voorbereiding op de constructie, moet je ervoor zorgen dat de diagonalen gelijk zijn en dat de rechte hoeken echt precies worden gemeten.Als er stenen funderingspijlers worden gebruikt, wordt geadviseerd ze te impregneren met waterdichtingsmastiek voordat ze met zand worden opgevuld. Een paar uur werk en een kleine besteding van het geld zal de levensduur van de schuur jarenlang verlengen.

Om te helpen bij het zagen van houten planken of boomstammen, helpen geiten. Trappen bij de ingang worden soms gemaakt van Europese pallets, ook als tijdelijke optie. Het wordt aanbevolen om maximale aandacht te besteden aan waterdichting. Afwijzing van het of fouten tijdens het werken zijn extreem duur. Bij het vullen van de pilaren van de pijlerstichting kunnen alleen waterbeveiligingsmaterialen worden gebruikt.

Hoe je een schuur kunt bouwen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer