Bouw een schuur om te geven

Bij het plannen van de bouw van een eigen huis of een huisje, is het belangrijk om in het project het bestaan ​​van een dergelijk belangrijk gebouw als een schuurtje te voorzien. Tijdens de bouw van woningen zal een economische eenheid dienen als een goede schuilplaats voor inventaris, en aan het einde van alle werkzaamheden zal het in staat zijn om de rol van een pantry of kippenhok te vervullen of een veilige plek worden om brandhout op te slaan. Met behulp van verschillende bouwmaterialen en originele projecten is het goed mogelijk om een ​​dergelijke structuur met eigen handen op het perceel te plaatsen.

Speciale functies

Het landelijke leven begint niet alleen met de verbetering van de residentiële gebouwen, maar ook met de achtertuin. Om een ​​comfortabele plaatsing van de dingen te garanderen en het gebied schoon te houden, hebt u daarom een ​​tuinhuisje nodig. Voordat u een dergelijke schuur bouwt, moet de tuinman beslissen welke functies hij zal uitvoeren.Als u van plan bent om een ​​schuur te geven, die alleen geschikt is voor gereedschap en tuingereedschap, kunt u een eenvoudige structuur opzetten zonder een fundering met ramen en een goed dak. In hetzelfde geval, wanneer de eigenaren hooi erin willen opslaan, groenten en fruit die zijn geoogst voor de winter, voertuigen en pluimvee bevatten, is een sterkere constructie nodig.

Aangezien de loods een apart gebouw op de site zal zijn, moet het zich registreren, nadat eerder alle benodigde documenten zijn voorbereid.

Voor de constructie van economische eenheden voorziet de wet in speciale normen, zodat ze niet kunnen worden opgezet zonder vergunning van sanitaire en epidemiologische diensten. Daarnaast is het de moeite waard om te overwegen dat kapitaalstructuren de bedden in het aangrenzende gebied kunnen verbergen, wat tot conflictsituaties zal leiden. Om dit te voorkomen, moeten de normen voor het plaatsen van een schuurtje in acht worden genomen, waarbij de afstand van de grenzen tot de doorgang en de randen van de straat ten minste 5 m moet zijn. andere gebouwen - van 1 m, en van bomen - met 4 m.

De wetgeving bepaalt ook dat elke grondbezitter geen inbreuk kan maken op de rechten van buren. Daarom moet de plaatsing van de stal zodanig worden gepland dat deze op geen enkele manier interfereert met andere bewoners van de zomer. Blokken zonder vogels en dieren worden aanbevolen om te installeren volgens huishoudelijke en sanitaire normen op een afstand van 6 m van aangrenzende territoria. Voordat u een loods registreert, moet u ook toestemming van de brandweer krijgen. Hiervoor zullen vertegenwoordigers van het Ministerie van Noodsituaties naar de site gaan en het planplan beoordelen en de technische kenmerken van het object vaststellen.

Nadat alle documentatie in orde is, kunt u veilig doorgaan met de constructie en opstelling van de schuur.

ontwerp

Elke constructie begint met het ontwerp, vormt geen uitzondering en de installatie van de economische eenheid. Over het algemeen wordt in de cottage cottage niet alleen gereedschap en spullen bewaard, maar ook als een aparte ruimte voor de douche en de badkamer. Daarom moeten de eigenaren, afhankelijk van het doel van de loods, in de toekomstige structuur de installatie van ramen en deuren voorzien. Het meest eenvoudige is het bouwproject van de platen bij de montage, maar er zijn ook veel opties met het gebruik van andere bouwmaterialen.Voordat u tekeningen van de schuur gaat maken, moet u beslissen over de grootte en locatie.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat de constructie kapitaal of tijdelijk zal zijn, wat in de toekomst zal helpen om allerlei bijgebouwen te vermijden. In gebieden van gemiddelde grootte worden meestal projecten van 2 x 3 m en 2,4 m hoge schuurtjes gekozen.

De economische optie voor constructie is de constructie van de platen, ze worden binnen een week geïnstalleerd en kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd. Als een permanente bedrijfseenheid is gepland, is het het beste om de voorkeur te geven aan bakstenen gebouwen. Ze zijn sterk, duurzaam, maar hun constructie is duur.

Bovendien is het in de ontwerpfase noodzakelijk om het probleem van het leggen van de fundering op te lossen. De afwezigheid van een basis kan ervoor zorgen dat de vloeren snel gaan rotten, wat de levensduur van de schuur zal verkorten. Als volgens het project een kelder onder de schuur wordt geplaatst, moet de fundering worden geïnstalleerd. Om dit te doen, een tekening van de belangrijkste en ondergrondse gebouwen.

lay-out

Een schuurtje is een eenvoudige structuur, dus het is heel goed mogelijk om het zelf te bouwen. Om het bijgebouw harmonieus te laten passen in het landschapsontwerp en te dienen als een geschikte plek om dingen te huisvesten, Voordat u het installeert, moet u de lay-out goed plannen en de tekeningen maken, rekening houdend met de volgende nuances:

 • De structuur is het best geplaatst op de achtergrond van de site, zodat deze niet zichtbaar is vanaf de hoofdingang van de binnenplaats.
 • De locatie van het gebouw is zo gekozen dat het de toegang tot andere gebouwen niet beperkt.
 • Om de constructie te beschermen tegen regen en smeltwater, moet deze op hoge grond worden geplaatst.
 • Planning opties moeten nadenken vóór de start van de bouwwerkzaamheden. Als de stal bovendien is uitgerust met een zomerkeuken, speelruimte of werkplaats, dan is het in dit geval wenselijk om twee aparte ingangen te maken.
 • Als het economische blok alleen zal dienen als een plaats om de inventaris op te slaan, volstaat het om een ​​klein schuurtje van een inklapbaar type op het perceel te plaatsen en het te omhullen met opruimen of duig.
 • Bij het plannen van een constructie, moet je een geschikt dak kiezen. Meestal is het gemaakt schuurtje of gevel.
 • De locatie van de deuren en de helling van het dak moeten voorafgaand aan de bouw worden bepaald, anders zal de neerslag direct boven de ingang vloeien.

In dat geval, als het gebied van de site dat toelaat, kunt u een ruime schuur bouwen, waarvan de indeling niet alleen een ruime pantry omvat, maar ook een douche met een badkamer.Zo kunt u op efficiënte wijze gereedschap en tuingereedschap opslaan en douchen na het werken in de tuinbedden.

types

Afhankelijk van de ontwerpkenmerken, kan de loods van kapitaal of tijdelijk zijn. Landhuizen, die gepland zijn om doorlopend te worden geëxploiteerd, worden meestal zo gebouwd dat ze mooi in het algemene uiterlijk van de site passen en een gelijkenis vertonen met een woongebouw. Dergelijke mini-huizen versieren het landschapsontwerp perfect, want voor de decoratie van hun muren en daken gebruiken ze dezelfde bouwmaterialen als voor het hoofdgebouw. Kapitaalschuur moet sterk zijn, dus deze staat op de fundering. In dit opzicht is het voor dit type gebouwen belangrijk om de juiste locatie te kiezen, omdat het na de installatie problematisch is om ze te verplaatsen.

De basis voor een hoofdloods wordt gekozen rekening houdend met het materiaal van de muren en de aard van de grond op de site. In de regel kan een kolomvormige, ondiep begraven, monolithische en strookfundering fungeren als een betrouwbare basis. Wat de wanden betreft, zijn cellenbetonblokken, die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en een klein gewicht hebben, voor hen een uitstekende optie.Bovendien gebruiken veel meesters voor buitenbekleding de frametechnologie, die de wanden omhult die zijn versierd met golfkarton, clapboard of zijspoor.

Als er een budgetloods wordt gebouwd, dan zullen betonblokken ervoor werken.

Het dak van permanente structuren is meestal bedekt met ondulin. Dit bladmateriaal is erg gewild, omdat het wordt gekenmerkt door uitstekende prestatie-eigenschappen en verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Traditioneel worden deze soorten schuren gebouwd met een toilet of douche.

Niet minder populair bij bewoners van de zomer en modulaire ontwerpen met een opvouwbare uitstraling. Ze worden voornamelijk in kleine gebieden geplaatst of wanneer de bouw van een woonhuis niet wordt voltooid en de verdere planning van het grondgebied moet plaatsvinden. Tijdelijke schuren worden in de kortst mogelijke tijd geconstrueerd uit afvalmateriaal. Omdat de constructie eenvoudig is, is het mogelijk om het onafhankelijk op te bouwen, zonder gebruik te maken van de hulp van specialisten.

De blokafmetingen worden geselecteerd afhankelijk van het aantal items dat u wilt opslaan. Meestal zijn dit kleine loodsen van 2 × 2 of 3 × 3 m. Hun ontwerp is gemaakt van frame door hout te kiezen als deklaag.Dit maakt snelle demontage en montage mogelijk. Wat betreft het interieur, worden de muren vaak niet in de schede gelegd, omdat de structuur is ontworpen voor een kort leven.

Hoe te kiezen?

De belangrijkste onderdelen van een voorstedelijk gebied zijn een huis, een garage, een tuinhuisje en, uiteraard, een schuur. Deze voorzieningen zijn nodig voor een comfortabel leven buiten de stad, dus moeten ze worden opgenomen in het plan-project van het gebied. Wanneer het gebied van de site dit toelaat, worden de economische objecten afzonderlijk gebouwd, maar als de ruimte klein is, worden ze vaak verenigd door een schuur te bouwen. In dergelijke situaties combineert hij een voorraadkast, een douche en een klein toilet op hetzelfde moment, en opties voor uitbreidingen met een houtfriteuse zijn ook mogelijk. Daarom moet de lay-out en het ontwerp van de schuur worden gekozen vóór de bouw.

Het boerderijgebouw moet zo zijn gelegen dat het zich achter het huis bevindt, vlakbij de grens van het perceel. Om het te verbergen voor de mening van de buren, wordt het aanbevolen om een ​​vermomming uit te voeren met behulp van verticaal tuinieren.

Je kunt ook het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw ophalen en het dicht bij huis installeren. De grootte en het uiterlijk van de schuur zijn gekozen, niet alleen gezien het gebied van het achtererfgebied, maar ook het algemene ontwerp.

De eenvoudigste manier om te geven is kant-en-klare hozbloki, met een geprefabriceerde constructie. Ze vertegenwoordigen een monoblokstructuur bestaande uit een metalen frame. De wanden van zo'n schuurtje zijn omhuld met metaal en bovendien geïsoleerd. Omdat de elektrische installatie binnenshuis wordt uitgevoerd, kan het gebouw worden gebruikt als een multifunctionele eenheid, inclusief een zithoek, een kleine opslagruimte, een doucheruimte en een toilet. Bovendien is er bij sommige geprefabriceerde modellen een vouwloods, waarmee een veranda kan worden geïnstalleerd.

Gereedschappen worden als nuttig beschouwd voor de datsja, ze worden snel gemonteerd, zijn goedkoop en nemen weinig ruimte in beslag. Voor de installatie van de containerconstructie hoeft niet de fundering te leggen, doe gewoon monoblocks of kolomvormige base. Het enige waarmee u rekening moet houden, is dat u bij de aanschaf van een dergelijk model interne communicatie moet aansluiten: elektriciteit en wateropvangtanks met slangen.

De installatie van geprefabriceerde gebouwen gebeurt met een vrachtwagenkraan. Dergelijke schuren zien er aantrekkelijk uit en passen perfect in elk landschapsontwerp. Bovendien zijn ze ook duurzaam en betrouwbaar in gebruik, en dankzij hun mobiliteit kunnen de blokken worden verkocht na het bouwen van een huis of worden verplaatst naar een andere geschikte plaats.

Een goede optie voor het geven van beschaafde en economische loodsen, gebouwd van plaat. Voor hun installatie met ongedekt bord. Het frame wordt op een eerder voorbereide basis geplaatst. Omdat het ontwerp licht in gewicht is, is het fundament er niet voor nodig.

Om het gebouw te beschermen tegen vocht, wordt het op brede balken of houten pallets geplaatst. Wat betreft de grootte van de schuur, is het meestal 2 × 3 m met een hoogte van 2,5 m, het frame van de budget schuur is gemaakt van een bar, die is omhuld met een plaat. De aantrekkelijkheid van dergelijke structuren geeft een schuurtje en beplante wijnstokken.

Als de villaeigenaren op hun site een meer moderne versie van de schuur willen zien, dan moeten ze de framestructuur kiezen. Ze zijn snel te installeren, maar de belangrijkste voorwaarde voor hun constructie is de vervaardiging van een solide frame van hun hoogwaardige hout.Uiterlijke afwerking van dergelijke blokken kan worden uitgevoerd met gevelbekleding, die na verloop van tijd gemakkelijk kan worden vervangen door een ander materiaal. Het dak wordt meestal monopitch of gevel gemaakt, het is bedekt met gordelroos. Voor de framestructuur is deze kolom geschikt.

Natuurlijk is de keuze voor een schuur voor een datsja geen gemakkelijke taak, maar als je eerst alles berekent en een individueel project maakt, zal zelfs de meest normaal uitziende huishoudelijke eenheid een echte versiering van de site worden. Bovendien zijn er tegenwoordig veel ontwerpideeën, waardoor een gewone voorraadkast niet alleen een plek wordt om dingen op te slaan, maar ook een uitstekend recreatiegebied.

materialen

Bij het plannen van de bouw van een boerderijgebouw is het belangrijk om de locatie en de grootte ervan te voorzien en bouwmaterialen te kiezen. Bakstenen schuren zijn erg populair bij de bewoners van de zomer. Ze zijn duurzaam, praktisch, hebben een mooie uitstraling.

Ze hebben ook nadelen:

 • Niet iedereen kan het metselwerk doen, zo vaak voor de constructie moet je gebruik maken van de diensten van specialisten. En dit brengt extra kosten met zich mee.
 • Dure kosten.Naast baksteen moet je voor je werk ook grind, zand en cement aanschaffen. Uiteindelijk zal het bedrag vrij groot zijn.
 • De noodzaak om een ​​bouwplaats te organiseren. Als de achtertuin klein is, zal dit bepaalde problemen en ongemakken veroorzaken.

De houten loodsen zijn zo goed als hun prestaties. Ze zijn snel en eenvoudig te monteren vanuit een bar, voor hun huid gebruiken ze MDF, boards of OSB. Het belangrijkste voordeel van dergelijke gebouwen wordt beschouwd als een laag gewicht, lage kosten en de mogelijkheid om hun eigen handen te monteren. Het enige nadeel van houten constructies is de noodzaak om het hout voortdurend te behandelen met speciale beschermende middelen of verf.

Om een ​​dergelijke structuur er op de site mooi uit te laten zien, moet deze ook regelmatig worden hersteld. Hiervoor zijn extra kosten nodig.

Voor de constructie van de loods kiest u soms voor cellenbeton. In dit geval wordt gassilicaat niet aanbevolen, omdat het snel wordt geabsorbeerd door vocht en daarom zal de structuur zonder hoogwaardige afwerking een korte periode dienen. Schuimbeton is goed voor huishoudelijk bouwen, het is eenvoudig te installeren, het is goedkoop.Als afwerking kan dienen als gebruikelijke pleister. Schuimblok heeft bijna geen nadelen.

Als u in dat geval een schuur met een lichte constructie wilt installeren, is de ideale keuze hiervoor polycarbonaat. Dit materiaal wordt meestal bevestigd aan een draagframe van hout. Het frame is meestal gemaakt van aluminium profielen of kunststof buizen. Met de juiste installatie wordt de schuur in een paar dagen gemonteerd, al het werk gebeurt zonder assistentie en onnodige financiële kosten.

De geprofileerde vloer, die de structuur vormt, zal ook dienen als een budgetoptie voor de dacha-schuur. Het heeft een esthetische uitstraling, maar om de levensduur van de constructie te verlengen, moet u zich zorgen maken over de bescherming tegen vocht. Bij intense condensatie en vochtigheid zal het ijzer roesten. Bovendien is het niet aan te raden om gereedschap en andere tuinaccessoires in een dergelijk blok voor de winter achter te laten.

Als de loods bedoeld is voor tijdelijk gebruik, kan deze worden gemaakt van afvalmateriaal. In dit geval wordt de installatie uitgevoerd vanuit alles wat voorhanden is: oude platen, profielen en leisteen. Nadat de locatieplanning is voltooid en het woongebouw is gebouwd, wordt een dergelijk gebouw ontmanteld en wordt een permanent object geïnstalleerd.

Hoe te doen?

Het huisje is een eenvoudige constructie, dus het is heel goed mogelijk om het met je eigen handen te bouwen. Het belangrijkste is dat alles in fasen en van tevoren moet gebeuren om zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van gereedschappen en materialen. Onlangs zijn er in de zomer veel vraag naar houten constructies, ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met minimale kosten.

Voordat u met de bouw begint, moet u een bouwplan maken en de volgende bouwmaterialen kopen:

 • baksteen;
 • dakbedekking;
 • gevormde platen met een doorsnede van 150 x 50 mm;
 • leisteen;
 • boomstammen 25 mm dik;
 • nietjes;
 • nagels.

Als het werk wordt uitgevoerd door een beginnende master, kan de volgende stapsgewijze handleiding hen helpen bij het bouwen van:

 • Allereerst is het noodzakelijk om de site zorgvuldig voor te bereiden en schoon te maken van puin en beplanting. Om het onderste deel van het gebouw tegen vocht te beschermen, worden vervolgens "bakstenen krukken" geconstrueerd, waarop een laag waterdicht materiaal noodzakelijkerwijs wordt gelegd en de bovenkant wordt bedekt met een staaf.
 • De volgende stap is de installatie van racks. Hun aantal wordt bepaald afhankelijk van de grootte van de schuur. Let bij de installatie van de rekken op een stap in 1,5 m.In de hoeken van de verbinding wordt bevestigd met spijkers en vaste steunen tijdelijke beugels.
 • Vervolgens wordt de bovenste rand voorbereid en worden de hoeken "op de vloer van de boom" bevestigd. Alle riemen en rekken zijn bevestigd met spijkers van minstens 200 mm lang. Het is noodzakelijk om er op te letten dat de uiteinden van de band zijn losgemaakt van de achterkant en de voorkant van de schuur met 20-30 cm. Een krat is geïnstalleerd op de bovenste rand, die is bedekt met dakleer en leisteen op de top.
 • Monteer vervolgens de permanente stutten en evenwijdige staven met een doorsnede van 50 × 50 mm. Ze moeten diagonaal op de hoekrekken worden geplaatst. Op de plaats waar de deuren worden geïnstalleerd, wordt bovendien een rek geplaatst en een bout eraan bevestigd. Het deurkozijn wordt in de geprepareerde deuropening gestoken en vervolgens worden de planken vastgespijkerd aan de palen van de structuur. In dat geval, als de planken even zijn, dan worden ze strak tegen elkaar gelegd, kunnen onbeveiligde platen afwisselend het beste genageld worden.
 • De wanden van de planken zijn buiten bedekt met dakleer, dit zal hen beschermen tegen de negatieve impact van de externe omgeving. Ruberoid moet zo worden genageld dat de bovenranden de lagere overschrijden.
 • De laatste fase van het werk is de vloer van de vloerplaten op de onderste bekleding. Hang ook de deur zelf en maak het slot vast.

Deze handleiding betreft de constructie van een houten loods voor tijdelijk gebruik. Als u van plan bent een permanente structuur te installeren, moet u eerst een solide basis leggen, het frame maken en het omhullen met elk bouwmateriaal. Voor energie-eenheden die niet alleen de rol van een pantry zullen spelen, moet u ook de interieurafwerking voltooien.

Regeling naar bestemming

Tuinhuis heeft verschillende functies, zodat het binnen anders kan worden geregeld. De bekleding van clapboard wordt beschouwd als de meest populaire afwerking voor economische blokken. Je kunt de schuur op deze manier decoreren als deze is bedoeld voor het opbergen van schoppen, brandhout en andere apparatuur, maar als er een douche in de bungalow is geïnstalleerd, zullen de muren van hout niet het beste idee zijn. Om een ​​soortgelijk probleem op te lossen, bouwen ze eerst een gipsplaatpartitie op, die vervolgens wordt bekleed met goedkope tegel.

Een belangrijk punt bij de inrichting van de loods is de installatie van alle communicatie, inclusief de installatie van verlichting. Voor de bewoners van de zomer die van plan zijn om het gebouw te gebruiken als een werkplaats, is het noodzakelijk om te zorgen voor de aanwezigheid van ruime kasten en planken.Vaak in ruime loodsen is er een plaats voor het opslaan van voertuigen, in dit geval, om de toegang te vergemakkelijken, moet er een betonnen afdaling worden gemaakt bij de toegangspoort. Daarnaast moet het hozblok worden voorzien van een schuurtje, dat zal dienen als een uitstekende plek om brandhout op te slaan.

ontwerp

In de afgelopen jaren probeerden de meeste stedelijke bewoners hun vrije tijd door te brengen in de buitenwijken. Daarom moet het huisje niet alleen comfortabel zijn om te leven, maar ook een passend uiterlijk hebben, met de nadruk op de schoonheid van de natuur. Dit geldt voor zowel een woonhuis als alle aangrenzende bijgebouwen. Als je de schuur op een originele manier decoreert, wordt de stoffige en met gereedschap gevulde opslagruimte gemakkelijk een aantrekkelijke "kamer".

Het is noodzakelijk om het ontwerp van hozblok te maken vanaf hun plaatsing op een site. Als het gebied het toelaat, is het het beste om ruime objecten te bouwen met dezelfde stijl en decoratie als een woongebouw.

Deze combinatie past harmonieus in het landschap van het achtertuingebied. In het geval dat het huisje klein is, kun je nette structuren installeren en hun muren decoreren met planten.Ze zullen dus onzichtbaar en origineel samengaan met andere plantages.

De kleur van de schuurafwerking moet worden geselecteerd afhankelijk van de grootte en het heersende palet op de site. Voor kleine huisjes is het het beste om lichte tinten te kiezen, ze zullen helpen om de ruimte visueel uit te breiden. Bovendien kunt u op een witte of pastelkleurige achtergrond van de muren een decoratief schilderij maken, waardoor het gebouw een fantastische uitstraling krijgt. Om het oorspronkelijke ontwerp van de schuur te krijgen, is het bij het afwerken wenselijk om verschillende soorten bouwmaterialen te gebruiken. Combinaties van hout, baksteen en metaal zien er bijvoorbeeld ongewoon uit.

Prachtige voorbeelden

    1. Tot op heden zijn er veel projecten voor de bouw van een schuur, maar interessante ontwerpopties die het mogelijk maken om iets origineels te maken van een gewone opslagruimte zijn erg populair bij bewoners van de zomer. Ongeacht de grootte en het ontwerp van de aanpassing, moet deze worden verfijnd met behulp van klimplanten of een pet met bloemen. Zo zal een klein schuurtje met een schuurtje en een houten schuur veranderen in een prachtige minikas.
    2. Onlangs hebben de meeste eigenaren van zomerhuisjes de voorkeur gegeven aan het vervangen van gewone loodsen door grote gebouwen, aangevuld met ramen en deuren.Hierdoor wordt een ruime en lichte kamer verkregen, waar u niet alleen tuingereedschap kunt bewaren, maar ook comfortabel kunt ontspannen. De ramen in dit geval worden aanbevolen om te worden geïnstalleerd van plastic, en de gevelbekleding moet worden gemaakt met gekleurde gegolfde vloeren. Een klein schuurkantoor of een bibliotheekschuur waar stopcontacten, een fris interieur en een slim ontwerp u zullen laten genieten van koffie en het lezen van boeken zullen 's ochtends een goede oplossing zijn.
    3. Schuren, die eruitzien als zomerhuizen, zijn ook erg gewild. Ze kunnen worden achtergelaten voor overnachtende gasten en feesten houden. Als er kleine kinderen in het gezin zijn, dan is het mogelijk om een ​​schuur te bouwen in de vorm van een sprookjeshut, daarnaast is het goed om een ​​speeltuin te maken en tuindecoraties te installeren.

    Hoe je een schuur bouwt met een schuurtje, zie de video hieronder.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer