Hoe bouw je een schuur met een aangebouwd dak met je eigen handen?

In het land kan het niet zonder een schuur waarin je alle tuingereedschap, hangmat en lichte meubels kunt verwijderen. Winter benodigdheden erin, ook is er een plaats. Tegelijkertijd is het niet nodig om een ​​algeheel ontwerp te maken: alles wat u nodig heeft, past in een kleine schuur met een hellend dak.

Speciale functies

Een schuurtje met een afdak wordt gekenmerkt door eenvoud en snelheid van constructie. Het kan ofwel worden gemaakt van restmaterialen, of u kunt alles kopen wat u nodig hebt in een ijzerhandel, waarvoor u een acceptabele prijs betaalt. Dit kleine gebouw beschermt de huishoudelijke bezittingen op betrouwbare wijze tegen de grillen van het weer, en zelfs een niet-professionele kan deze monteren.

Zo'n schuur heeft een aantal nadelen, als we het vergelijken met een gebouw met een zadeldak. Een mager puntdak kan dus een sterke windvlaag meesleuren, dus zet het gebouw achter het huis op of bevestig het aan uw zomerhuis voor meer veiligheid.

Een dak met enkele spoed maakt het niet mogelijk de zolder te bouwen en het gebouw zelf ziet er vaak niet erg aantrekkelijk uit. De behuizing repareren helpt moderne afwerkingsmaterialen, waarmee u het gebouw in het algehele ontwerp van uw site kunt passen.

project

Zoek eerst een plaats voor toekomstige bouw: deze moet aan de rand van het voorstedelijk gebied worden geplaatst, of in de buurt van het huis, en moet gebieden kiezen die het minst geschikt zijn voor landbouwwerkzaamheden.

Dit kan een afgelegen gebied zijn of een zeer schaduwrijke plaats. Het is belangrijk dat het zich dicht bij de hoofdvoorzijde van het werk bevindt: zo kunt u snel de benodigde apparatuur halen en verwijderen. Plaats het gebouw indien mogelijk op een heuvel die extra bescherming tegen water biedt en zijn levensduur verlengt.

Een schuurtje met een loodsdak moet organisch in het bestaande of ontworpen complex van zomerhuizen passen.De toekomstige technische ruimte mag de doorgang van het transport en uw bewegingen op de site niet verstoren. Voor de bouw van de stal zijn geen speciale afspraken nodig, maar het gebouw moet voldoen aan de sanitaire en brandveiligheidsnormen.

Volgens de SNiP is de afstand van uw gebouw tot het huis op de naastgelegen locatie minimaal drie meter. Als je van plan bent om levende wezens in de extensie te plaatsen, houd de schuur dan op een afstand van vier meter van de buren. Het schuurtje moet op een meter van het dichtstbijzijnde boerderijgebouw en struikgewassen liggen, twee van middelgrote groei en vier van hoge bomen.

Wanneer u een plaats kiest, maakt u een tekening op papier of een 3D-project op een computer om de afmetingen van de toekomstige constructie beter in te beelden, te verdelen in verschillende functionele ruimtes, om de structuur van elektrische netwerken te bepalen. De optimale afmeting van de structuur wordt als 3x6-parameters beschouwd - zelfs een dergelijk bescheiden gebied zal niet alleen een economische eenheid binnen de stal mogelijk maken, maar ook een zomerse douche of een zomerkeuken.

Als het perceeloppervlak het toelaat, bouw dan een grotere schuur - 4x6 of 4x2. Het ruime ontwerp is een geweldige oplossing als u dieren of gevogelte erin wilt zetten. Als het fokken van levende wezens niet wordt voorzien, zal het gebouw de zomerinventaris en elke functionele ruimte zoals een douche of een keuken huisvesten, en de augurken zullen vrij in de schappen kunnen plaatsvinden.

materialen

Bepaal in de ontwerpfase welke materialen u voor de bouw nodig zult hebben. De kosten van toekomstige constructie zijn immers van hen afhankelijk. De budgetoptie wordt beschouwd als een houten of metalen frameconstructie.

In het eerste geval is het frame gemaakt van hout dat behandeling met speciale antiseptische middelen vereist. In de tweede - van meer duurzame stalen buizen die na de installatie een corrosiewerende behandeling nodig hebben.

Ongeacht uw voorkeuren, hebt u planken, zijspanen of professionele bladen nodig voor de bouw. Het onbetwistbare voordeel van de frameconstructie is niet alleen een snelle installatie en een lange levensduur, maar ook het vermogen om de schuur te transformeren door de huid te vervangen zonder het frame aan te raken.

De meest populaire gebouwen zijn gemaakt van dergelijke schrootmaterialen zoals planken en houten balken.Bouw vanuit een bar het raamwerk omlijst door planken. Het resultaat is een lichte, maar niet-duurzame structuur waarvan de levensduur vijf tot zes jaar is. Het gebouw moet voortdurend worden bijgewerkt en de staat ervan controleren.

Als u een betrouwbare, duurzame en brandwerende constructie nodig heeft, geef dan de voorkeur aan de fundamentele bakstenen gebouwen. Het maken van zo'n caravan kost een aardige cent, maar het zal meer dan één generatie van dienst zijn.

In plaats van dure bakstenen is het ook acceptabel om uit meer budgettaire schuim- en sintelblokken te bouwen. In vergelijking met bakstenen gebouwen wegen ze minder, hebben ze een grotere sterkte en hebben ze meer warmte. De muren van de blokken "ademen" niet slechter dan hout, en ze zijn ook veilig en niet-toxisch.

Het enige nadeel van een blokloods is een lelijk uiterlijk, dat alleen zal worden opgelost door decoratieve afwerkingsmaterialen zoals bakstenen, gevelbeplating, pleisterwerk, evenals natuurlijke of kunstmatige steen.

Nadat u het materiaal voor de wanden van de schuur hebt bepaald, gaat u verder met de keuze van het dakbedekkingsmateriaal, dat de hoek van de helling van het dak bepaalt.Dus de hellingshoek voor een zacht dak is 5 graden, gegolfd - 8, metalen tegels en dakbedekking - 25 en leisteen - 20-35 graden. De hellingshoek onder de opgegeven waarden is niet voldoende, anders leidt dit tot lekken van het dak en schade aan de eigendommen die in het gebouw zijn opgeslagen.

Voor de plaatsing van het dak is het toegestaan ​​om vellen monolithisch polycarbonaat te gebruiken met eigenschappen als hoge slagvastheid, transparantie en weerstand tegen weersinvloeden.

UV-beschermende coating verlengt de levensduur van dit materiaal en het grootste nadeel is thermische uitzetting. Dit verschijnsel doet zich voor op warme zomerdagen wanneer de zon door het dak brandt. Om materiaalvervorming te voorkomen, laat u een klein gat achter bij het aandraaien van elke schroef.

Gewalst dakleer wordt beschouwd als de goedkoopste optie voor dakbedekking. Het is gemakkelijk te installeren en is ontworpen voor een dak van elke complexiteit. Maar het ziet er niet esthetisch uit en moet in verschillende lagen worden gelegd. Wanneer de helling van de dakhelling tot 15 graden bijvoorbeeld vier lagen dakbedekkingsmateriaal nodig heeft.Als de hellingshoek tot 45 graden is, wordt het dakbedekkingsmateriaal in drie lagen gelegd. Uiteindelijk heeft 'gelaagdheid' invloed op de kosten van bouwmaterialen.

constructie

De nodige berekeningen worden uitgevoerd, de materialen worden geselecteerd. Het is tijd om het bouwwerk direct te starten, omdat het heel goed mogelijk is om zo'n uitbreiding als een aangebouwde schuur met je eigen handen te bouwen. Om te begrijpen hoe dit het beste kan worden gedaan, moet het bouwproces in fasen worden beschouwd.

Laten we beginnen met de stichting. De kolomvormige fundering is ontworpen voor lichtgewicht constructie (meestal is deze uitgerust voor framestructuren). Voor zijn apparaat is het noodzakelijk om de grond te markeren met een touw en haringen. Aan de rand en in de hoeken graven ze gaten met een diepte van minimaal 50 centimeter. Een laag zand en grind wordt op de bodem van elk gat gegoten. Installeer vervolgens een van de soorten zuilen van bakstenen, beton, asbestpijpen vanaf een diameter van 150 mm, PVC-buizen en zelfs spoorbielzen. Pijlers gemaakt van buizen moeten worden gegoten met beton en stenen en bloksteunen met een poreus oppervlak moeten worden behandeld met mastik of een ander waterafstotend middel.

Voor de inrichting van de strookfundering rond de omtrek van de toekomstige constructie, wordt een geul gegraven van 25-40 cm breed en 40-60 diep (rekening houdend met de diepte van bevriezing van de grond tijdens het koude seizoen).Vervolgens worden zand, steenslag en grind op de bodem van de greppel gegoten, die zorgvuldig moet worden aangedraaid, een houten bekisting moet opzetten, de versterking moet bevestigen en beton moet storten. Daarna wordt de fundering alleen gelaten gedurende twee of drie weken, wachtend tot het hard wordt en ga dan verder met de volgende fase van de bouwwerkzaamheden.

Naast de bekende soorten funderingen, is het toegestaan ​​om de fundering van autobanden te regelen. Naast schuren is het ook mogelijk om tuinhuisjes, baden, garages en zelfs zomerkeuken op banden te bouwen. Tegelijkertijd moeten geconstrueerde structuren licht en klein zijn, omdat de constructie van grote objecten op een dergelijke ondergrond kan leiden tot onvoorspelbare gevolgen.

Over het algemeen zijn banden budgetvriendelijk en betaalbaar materiaal, eenvoudig te installeren. Het laat geen vocht binnen, beschermt het gebouw tegen het verschijnen van scheuren en dempt tevens bodemtrillingen, wat het onmisbaar maakt in elk seismisch onstabiel gebied.

De basis van banden kan zuilvormig of monolithisch zijn.

De eerste is als volgt ingesteld:

 • Afval wordt verwijderd van de bouwplaats en de vruchtbare grondlaag wordt verwijderd.
 • Als een ondergedompelde basis moet worden geïnstalleerd, worden er putten voor banden gegraven.
 • De pinnen worden langs de omtrek van het toekomstige gebouw binnengedreven en vervolgens worden ze gecontroleerd om in hetzelfde vlak te worden geïnstalleerd door de diagonalen te meten.
 • Installeer de bars en leg ze op banden (of stop ze in de pits).
 • De buitenste oppervlakken van de banden zijn uitgelijnd zodat ze op hetzelfde niveau zijn.
 • Binnen zijn de banden gevuld met puin, grind en ander dicht materiaal. Vul ook de afstand tussen de banden in.
 • De volgende stap is om een ​​betonoplossing in de band te gieten. Cement moet regelmatig worden bevochtigd en bedekt met polyethyleen.
 • Daarna moet u de banden bedekken met dakbedekking, een schuurbekisting met een hoogte van 100-150 millimeter monteren, een betonstaal aanbrengen binnenin en beton storten.

De ondergedompelde of verhoogde monolithische basis van banden is ideaal voor gebieden met hoge grondwaterstanden.

Schik het als volgt:

 • Verwijder de grondlaag met een diepte van 20-30 cm en lijn de bouwplaats horizontaal uit met behulp van een nivelleerwerktuig.
 • Op het gebied van het gemarkeerde gebied dicht gelegd een of twee lagen banden.De hoogte en diameter van de banden heeft een positief effect op de demping en waterdichtheid van het materiaal.
 • De binnenste delen van de banden en de intervallen ertussen zijn gevuld met puin en grind (elk dicht bouwmateriaal zal ook werken), zorgvuldig aangehaald en met cement gegoten.
 • Dakbedekkingsmateriaal wordt over het gehele gebied van de gelegde banden gespreid en de reserves worden aan alle vier zijden van de toekomstige fundering achtergelaten.
 • Een bekisting met een hoogte van 100-150 millimeter wordt rond de omtrek van de toekomstige structuur gemonteerd, rekening houdend met de scheidingswanden. Metalen wapening wordt erin geplaatst en met beton gegoten.

Na de constructie van de fundering gaat u verder met het maken van de bodembedekking, uitgevoerd vanaf een houtsectie van 100 tot 100 of 150 tot 150 millimeter. Om dit te doen, moeten de uiteinden van het hout worden afgehakt door de "halfhouten" methode en worden verbonden met metalen clips.

De volgende fase van het werk is de montage van het frame: Installeer hiervoor verticale racks en lijn ze uit met een gebouwniveau. De installatie van de voorwand wordt zo uitgevoerd dat de gewenste hellingshoek van het dak wordt verkregen. Rekken moeten worden versterkt met behulp van tijdelijke hellingen en tegelijkertijd de locatie van toekomstige ramen en deuren schetsen, zodat ze niet hoeven te lijden aan hun zaagwerk.

Vervolgens moet het frame worden bevestigd aan de seks, vast te maken met een interval van 60-120 centimeter. De vloer wordt gelegd met behulp van getrimde of speciaal gegroefde platen.

Daarna worden de balken op de steunen geïnstalleerd (de zogenaamde toptrim of Mauerlat) en beginnen ze het dak te monteren:

 • Bereken de lengte van de dakspant door tweezijdige overhangen aan de afstand tussen de muren toe te voegen. Vaak overschrijdt deze parameter 400-500 centimeter niet.
 • Ga verder met het maken van de poten van de bedieningsslede: pak het bord, knip het op de gewenste lengte, probeer het en schets de plaats voor montage.
 • Maak volgens het model het vereiste aantal spanten.
 • Voer de installatie van de voorste en achterste trussbenen uit en draai vervolgens de draad ertussen stevig vast.
 • Zet op de draad de resterende elementen in een stap van 600 - 800 centimeter, gefixeerd door spijkers en stalen hoeken.
 • Waterdichtmakende materialen zoals film of dakleer worden op de spanten bevestigd met een overlapping door middel van een constructie nietmachine.
 • De spanten worden op spanten gelegd, waarvan de hoogte wordt bepaald door de eigenschappen van het dakbedekkingsmateriaal.
 • De laatste fase van het werk is het leggen en bevestigen van dakbedekkingsmaterialen in overeenstemming met de handleiding.

Bouw voltooid.Er moeten nog deuren en ramen worden geïnstalleerd en het schuurtje met beschermende middelen worden verwerkt en met afwerkingsmateriaal worden ingelegd om het gebouw een esthetische uitstraling te geven.

Succesvolle voorbeelden en opties

De donkere beplating van een klein gebouw contrasteert met felle greens en potplanten. De optimale oplossing, niet alleen voor de opslag van landvoorraad, maar ook een waardige toevoeging aan het ontwerp van de buitenwijk.

Compact gebouw heeft geen ongewoon ontwerp, maar het is handig om alles wat u nodig heeft voor een tuin te plaatsen. Een geweldige optie voor eigenaren van middelgrote en kleine percelen.

Aan het huis bevestigd ontwerp verkort de weg van de keuken naar voedselvoorraden en vanuit de tuin - naar de benodigde apparatuur. Vakkundig georganiseerde ruimte stelt u in staat om alle kenmerken van een zomervakantie te regelen, zodat ze op het juiste moment meteen bij de hand zijn. En onder het dak van een schuur die volgens alle regels is gerangschikt, zullen ze in de juiste vorm blijven.

Hoe je een schuur bouwt met een schuurtje, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer