Kenmerken van de bouw in het landhuis van een schuur met een mager dak met de grootte van 3x6 m

 Kenmerken van de bouw in het landhuis van een schuur met een mager dak met de grootte van 3x6 m

Het is bekend dat het bijna onmogelijk is om te leven zonder een loods in een datsja, want er is altijd behoefte aan het opbergen van verschillende gereedschappen, bouwmaterialen voor de periode van het bouwen van een landhuis, apparatuur verzameld op de oogstlocatie en nog veel meer. Tegelijkertijd is het meest populaire formaat van een dergelijke structuur 3x6 m, en de meest voorkomende architecturale oplossing is een houten gebouw met een enkelzijdig dak.

Siteselectie en ontwerp

Een loods is beslist een hulpstructuur, daarom is architecturale geneugten tijdens de bouw niet relevant, en het is niet noodzakelijk dat het op de een of andere manier opvalt in het totale landschapsontwerp.

De meest rationele plaatsing is ofwel de uitbreiding rechtstreeks naar het landhuis, of de constructie van een dergelijke loods ergens aan de rand van de site. De plaats voor de constructie moet handig zijn en de bouwplaats is het best georganiseerd waar de grond het minst geschikt is om te planten.

Een vereiste zou de beschikbaarheid moeten zijn van een handige oprit en een nadering van een dergelijke hulpkamer, en deze zou zich moeten bevinden van de plaats van de belangrijkste dacha-werken, zodat het dragen van gereedschap, tuinuitrusting en andere massieve voorwerpen erin gepaard gaat met de laagste fysieke kosten.

Elke constructie, zelfs niet erg moeilijk, moet met een project worden gestart. Het is vrij duur en onpraktisch om een ​​dergelijke vraag aan professionals te stellen, maar handgeschreven tekeningen en schetsen zullen zeer nuttig zijn. Vooral voor het berekenen van de hoeveelheid materiaal en als basis voor technische oplossingen tijdens de bouw is zo'n schema eenvoudig noodzakelijk.

Het is ook duur en onredelijk om professionele aannemers in te huren voor deze klus, omdat in essentie elke man met een minimum aan bouwvaardigheden dergelijk werk kan uitvoeren.Daarom moet de constructie van de stal handmatig worden uitgevoerd.

Hoofdmateriaal

De meest budgetvriendelijke en technologisch geavanceerde optie is de constructie van een dergelijke loods van OSB-platen. Deze afkorting staat voor oriented strand board. Meerlagig materiaal bestaat uit 3-4 vellen. Het is gemaakt van espenhout chips, gelijmd met hars met de toevoeging van boorzuur en vulmiddel van synthetische was.

Dergelijke platen worden gebruikt voor wandbekleding, als verwijderbare bekisting voor betonneren, continue dakbedekking, vloerconstructie en verschillende ondersteunende structurele elementen volgens het type I-balken.

Dit materiaal heeft een aanzienlijke mechanische stijfheid en een hoge geluidsabsorptie. Het onderscheidt zich door zijn vermogen om sneeuwbelastingen en windvaren te weerstaan. Al deze eigenschappen maken het gebruik van OSB-platen mogelijk als basis voor verschillende dakbedekkingsmaterialen.

Schuur frame

Na het markeren, opruimen en nivelleren van de bouwplaats, is het noodzakelijk om de fundering uit te rusten. De eenvoudigste oplossing zou zijn om het te vervaardigen uit de funderingsblokken aangelegd rond de omtrek van de constructie. U kunt een kolomvormige fundering bouwen.Voor dit doel worden de putten gegraven en wordt een kussen voor de installatie van afgewerkte blokken in een rechtopstaande positie op hun bodem gelegd.

Staven kunnen van beton worden gemaakt. Ze moeten 0,4-0,5 m begraven worden. Nadat ze de contour van de structuur langs een roulettewiel hebben gemarkeerd, drijven ze in de hoeken van de site pennen in en strekken een touw tussen deze staken, waarna ze de plaatsen markeren voor de installatie van de pilaren.

Gaten voor hen worden gegraven met een schop of ze boren gaten in de grond met een boor. Boven wordt een bekisting opgeheven, die 0,2-0,3 m boven het oppervlak uitsteekt. Vervolgens wordt een kiezelzandkussen geplaatst, wordt de wapening geconstrueerd en wordt het gieten uitgevoerd.

Een andere optie kan dienen als een stripfundering van beton, gegoten in de bekisting. Het nadeel van deze methode is een zeer lange wachttijdkrimp en volledige uitharding van de betonmix. Desgewenst kunt u zich niet beperken tot een rechthoekig ontwerp en een schuur met een veranda bouwen, waarbij u de totale afmetingen van het gebouw 6 x 3 m in de gaten houdt.

Nadat het werk aan de basis is voltooid, wordt de onderste trim geassembleerd en behandeld met een antiseptische samenstelling. De vloer van OSB of gerandbord wordt op deze rand gelegd. Het eerste frame-rack wordt hier ook geïnstalleerd.Het is bevestigd met een stalen hoek. Om de stijfheid van de constructie te verbeteren, is een tijdelijke stut bevestigd aan de omsnoering.

Daarna wordt een vel OSB aan de basis en aan het eerste rek bevestigd. Aan de onderkant van het frame moeten de vellen worden bevestigd met een inkeping van 5 cm. Hiertoe wordt een balk bevestigd aan de onderste rand, waarop het blad wordt ondersteund. Dit blad ligt vast en draagt ​​deze bedieningsbalk verder.

Installeer vervolgens het tweede rack. Het is gekoppeld aan een voorgeïnstalleerd blad. Nu wordt de steun verwijderd en worden alle manipulaties in dezelfde volgorde herhaald.

Op dezelfde plaats wordt op de plaats een bovenste timmerhoutafwerking geassembleerd, waarna de gehele constructie op stellingen wordt geplaatst en gefixeerd, en dan wordt de trussconstructie gemonteerd, wordt de ommanteling bevestigd en wordt de stal bedekt met gegolfde vloer of een ander dakbedekkingsmateriaal.

dak

Aan zijn bouwbegin aan het eind van de kaderassemblage. Het is noodzakelijk om de lengte van de spanten te berekenen. Hiertoe wordt de lengte van de tweezijdige overhangen, gelijk aan 40-50 cm, toegevoegd aan de afstand tussen de wanden.

Ga vervolgens verder met het maken van de hoofdtros. Om dit te doen, wordt een stuk van de vereiste lengte uit het bord gesneden, een plaats onder de uitsparing van het armatuur wordt beproefd en gemarkeerd en het nodige aantal spanten wordt gemaakt.

Rafterpoten zijn op het frame gemonteerd en zijn met behulp van een dichte draad met elkaar verbonden.

De installatie van de resterende truss-elementen gebeurt op een eerder gemarkeerd niveau. Ze zijn bevestigd met spijkers of een hoek.

Waterdichting wordt gemonteerd met een nietmachine met een overlapping van 15 cm randen van de strook ertussen.

Dan volgt het apparaat van de mantel, snijdt het dakbedekkingsmateriaal af en installeert het op het bijgebouw.

Houd er rekening mee dat de trede tussen de afzonderlijke spanten 60-80 cm is. Daarom zijn acht truss-poten vereist voor een schuurtje van 3x6 m.

Vervolgens wordt het frame bekleed, worden de ramen voorzien van frames en wordt de deur geïnstalleerd.

De laatste fase is het schilderen van de structuur, de productie van planken, de levering van elektriciteit en de fabricage van trappen.

Aldus is de constructie van een dergelijke eenvoudige schuur op zichzelf een tamelijk haalbare taak. Het enige dat moet worden onthouden, is de wettelijk vereiste afstand tot de naburige bezittingen van 3 meter en 5 meter van de dichtstbijzijnde weg.

Hoe je een sheddak met je eigen handen bouwt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer