Metaalschuur: soorten en kenmerken van de constructie

Een bijgebouw is een integraal onderdeel van elke achtertuin. Het dient als een opslagplaats voor dingen die geen plaats hebben in de woonkamer. Als we boeren, gebruiken we tuingereedschap, grasmaaiers, waterslangen. Bij het bouwen van een huis moet je ergens gereedschap en bouwmaterialen uit de regen halen. Voor de winter om tuinmeubilair en details van de barbecue schoon te maken. De garage heeft niet altijd een plaats om fietsen, boten, kinderwagens op te slaan. Al deze economische problemen worden opgelost door een gewone schuur - een overdekte ruimte voor opslag van verschillende eigendommen. In de schuur kunt u ook een kleine werkplaats, winkelhooi, brandhout, zaailingen en voer voor huisdieren regelen, indien aanwezig.

De constructie van het gebouw kost niet veel tijd en vereist geen speciale vaardigheden van de bouwsector. Als u dat wilt, kunt u het zelf doen, of u kunt een kant-en-klaar ontwerp kopen. De laatste optie is goed, omdat de schuren van de fabrikanten voor elke smaak kunnen worden gekozen - het materiaal, de kleur en de vorm van de constructie, rekening houdend met de stijlrichting van uw landhuis en het landschapsontwerp. Tegenwoordig zijn metalen schuren vooral populair vanwege hun duurzaamheid, installatiegemak en duurzaamheid.

Speciale functies

De functies van een bijgebouw zijn gereduceerd tot het beschermen van dingen tegen neerslag, en zorgen voor orde, zodat elk ding zijn eigen plaats heeft.

Van groot belang en de kracht van het gebouw. Het dak moet bestand zijn tegen de zware sneeuw en winterwinden, en muren en deuren moeten eigendom tegen indringers beschermen.

Deze kwaliteiten worden volledig vervuld door moderne metalen dozen, met een aantrekkelijk uiterlijk als een bonus.

 • In vergelijking met analogen van een boom rotten de gegalvaniseerde metaalplaten die in moderne ontwerpen worden gebruikt, niet en komen ze niet in aanraking met vocht. Dit zorgt ervoor dat het hele jaar door dingen in de stal worden bewaard, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de vorming van schimmels of roest op de details van sport- en landbouwmachines.Dit betekent ook dat de metalen loods ook kan worden gebruikt als een compacte garage voor motorfietsen of bromfietsen.
 • Voor plastic dozen heeft een metalen schuurtje ook een aantal voordelen. De structuur is geïnstalleerd op het aardoppervlak, wat betekent dat deze in de zomer wordt blootgesteld aan de actieve invloed van de zon en in de winter aan lage temperaturen. Niet elke plastic folie is bestand tegen dergelijke belastingen. Kunststof kan worden vervormd door oververhitting, kleur verliezen op de meest ongepaste plaatsen voor weergave. Kunststofproducten zijn erg gevoelig voor lage temperaturen, vooral omdat de loods een holle houder is en niet alleen bekledingspanelen op de gevel. Al het andere plastic van hoge kwaliteit is vrij duur. Voor metalen schuren bestaan ​​dergelijke problemen niet: het metaal is bestand tegen vorst, wordt niet vervormd tot warmte en metalen platen hebben een redelijke prijs. Indien gewenst kan een dergelijke metaalstructuur met de hand worden gemaakt.
 • Een serieuze rivaal van metalen schuren in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid zijn concrete en bakstenen outfits, maar de constructie ervan is een nogal arbeidsintensief proces.Een loods van bakstenen en beton zal worden gebouwd volgens de technologie van een klein huis, te beginnen met de ontwikkeling van het project en de gieterij van de fundering. Dit is een duurzame kapitaalconstructie.

types

De verscheidenheid van de aangeboden modellen biedt u de mogelijkheid om de schuur te kiezen die bij u past qua grootte en vorm, maar in ontwerp kunnen ze van twee soorten zijn.

Het verschil wordt bepaald door de methode om delen van het hozblok met elkaar te verbinden

 • Mobile. Opvouwbare dozen worden geassembleerd als een ontwerper met bevestigingsmiddelen, groeven en fittingen. Ze zijn eenvoudig te installeren, indien nodig kan een dergelijke stal worden gedemonteerd en verplaatst naar een andere plaats van de site. Prefab schuur is handig voor degenen die nog niet hebben besloten op de permanente locatie. Tijdens het bouwen van een huis is bijvoorbeeld de definitieve versie van landschapsontwerp nog niet vastgesteld en is er al een plek om dingen, gereedschappen en materialen op te slaan.
 • Stilstaat. De gelaste structuur wordt gemonteerd door de frame-elementen aan elkaar te lassen. Het is betrouwbaarder, gaat vele jaren mee, maar het is niet mogelijk om het volledig te demonteren en over te dragen. Om deze reden worden gelaste frames geïnstalleerd op een vooraf geselecteerde plaats, rekening houdend met de locatie van de restgebouwen op de site. Dit kan een vrijstaande schuur zijn en een gemeenschappelijk frame met een zomerkeuken, een douche of een garage. Gelaste constructies kunnen met de hand worden gemaakt met een lasmachine, de benodigde materialen en een beetje ervaring.

Locatie selectie

Het is raadzaam om een ​​plaats te plannen om een ​​schuur te installeren, rekening houdend met enkele belangrijke nuances. Dit geldt in eerste instantie voor stationaire gebouwen en voor een tijdelijke geprefabriceerde constructie is het belangrijk dat het handig in gebruik is, het licht niet blokkeert, passages, het ontwerp van de site niet bederft en niet zelf wordt blootgesteld aan negatieve invloeden van buitenaf.

 • De afgewerkte geprefabriceerde structuren hebben een aantrekkelijk uiterlijk, dus het is niet nodig om ze te verbergen in de verste hoek van het perceel of achter het huis. Je kunt een kleur kiezen die overeenkomt met de kleur die harmonieert met het hele dacha-ensemble.
 • Toegang tot de stal moet gemakkelijk zijn. Rol de wagen uit, wikkel de slang af, verwijder de dozen met de zaailingen - op de weg mag het staan ​​naast het gebouw, het hek of aangrenzende spoelbedden die gemakkelijk kunnen worden beschadigd niet hinderen.
 • Het schuurtje wordt op een plat platform geïnstalleerd, dan is het stabiel en zal de romp na verloop van tijd niet buigen.Het is wenselijk dat het gebouw zich niet in de laaglanden bevindt, waar water zal worden verzameld met het begin van voorjaarsoverstromingen.
 • De beoogde functie van de loods is ook belangrijk. Als u van plan bent om tuingereedschap en apparatuur in de krachtbron op te slaan, is het moeilijk om een ​​betere plek te bedenken dan de weg van het huis naar de tuin of het veld. Voor opslag van bouwmaterialen, voeder voor vee of tuinmeubelen in het winterseizoen, kan de loods gemakkelijk worden verwijderd naar de verre hoek van de site.

Installatie van geprefabriceerde constructies

Door een kant en klaar blok te kopen, krijgt u de mogelijkheid om het product eenvoudig met uw eigen handen samen te stellen, zelfs zonder voldoende ervaring in de bouwsector. Je hebt echter nog steeds een assistent nodig, omdat het ontwerp behoorlijk omvangrijk is. De installatie duurt enkele uren en wordt uitgevoerd op een eerder voorbereid plat platform. Het is wenselijk dat de basis een betonnen plaat of asfalt is, maar u kunt ook overweg met gidsen van een bar. In sommige modellen bevat de set een kant-en-klare basis voor installatie op de grond.

Gecombineerd hozblok is een frame van gegalvaniseerd profiel (pijpen van ijzer van kleine diameter) en gegolfde staalplaten. Het product is samengesteld als een ontwerper.Om een ​​stal correct te bouwen, is het tijdens het werk noodzakelijk om de bijgevoegde instructies te volgen.

Installatie van gelaste hozbloka

Erectie van een metalen schuur door lassen vereist enige vaardighe- den bij het lassen en zal ook veel langer duren. Maar deze methode zal materialen besparen, vooral als ze al beschikbaar zijn in oude staalconstructies.

Naast de lasmachine heeft u de stang van de profielbuis voor het frame nodig, gegalvaniseerd canvas op muren, gegolfde dakplaten, cement, grind, waterdichtmakende materialen en bevestigingsmiddelen.

De installatie wordt in verschillende opeenvolgende fasen uitgevoerd.

 • Definitie en berekening van de plaats. Opstellen van een gedetailleerd plan en tekening van het toekomstige ontwerp. In de tekening moet je alle maten maken en in het plan - om de hoeveelheid benodigde materialen in detail te berekenen. Dit voorkomt fouten en problemen tijdens de constructie.
 • Installatie van verticale steunen. De belangrijkste vier steunen graven in de grond en betonnen. De afstand tussen hen hangt af van de geschatte grootte van de schuur.
 • Wanneer het beton voldoende hard wordt, kunt u beginnen met lassen.Verticale balken zijn gelast tussen de pilaren aan de bovenkant, in het midden en aan de basis. Bedenk dat u aan een van de zijkanten van de rechthoek een opening voor de toegangsdeur moet achterlaten. Met behulp van dezelfde technologie wordt het dakframe gemonteerd, worden dakspanten gelast. Je hebt een trapladder en minstens één assistent nodig.
 • De volgende fase is de gegoten vloer. De ruimte rond de omtrek is aangelegd met houten bekisting, gevuld met puin en gevuld met beton. Vervolgens kan de betonnen vloer worden bedekt met planken of straatstenen.
 • De bekleding van de schuur begint met de dakbedekking en niet te vergeten om waterdicht materiaal onder de metalen platen te leggen. Waterdichting kan een reguliere film zijn. Alle hoeken zijn goed afgesloten met lamellen of hoeken zodat vocht niet in de schuur binnendringt.
 • Na voltooiing van de werkzaamheden aan de metalen platen moet worden toegepast anti-corrosie verbindingen, als het gebruikte materiaal niet oorspronkelijk is gegalvaniseerd. Hier komen moderne composities die in spuitbussen worden verkocht ten goede en kan in een meer budgetversie van het metaal worden geverfd of geprimed.

Voor- en nadelen

De bruikbaarheid van ijzerloodsen maakt ze populair in de markt van huishoudelijke artikelen, en dit is volkomen redelijk.

Als we het in het algemeen hebben over metaalconstructies, moeten we eerst een aantal voordelen onderscheiden.

 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid. IJzer is bestand tegen neerslag en temperatuur, is niet onderhevig aan de schadelijke effecten van insecten en knaagdieren, is bestand tegen chemicaliën en dampen.
 • Economische voordelen. Metaalplaten of afgewerkte constructies zijn goedkoper dan analogen van kunststof of constructies van baksteen en beton.
 • De hoge klasse van brandveiligheid is ook belangrijk.

Wat het geprefabriceerde hozblok betreft, hebben de voordelen van metaalstructuren een aantal voordelen opgeleverd.

 • Gemakkelijk te transporteren. De gevouwen delen van de schuur nemen niet veel ruimte in en kunnen zelfs met de auto worden vervoerd.
 • Corrosiebescherming van alle metalen onderdelen en vellen. Galvanisatie en poedermengsel.
 • Ventilatieapparaat dat gebundeld wordt geleverd en wordt aangegeven in de montage-instructies.
 • Schuifdeuren van moderne configuratie.
 • Esthetische uitstraling.Een groot aantal kleuren en structuren van de coating kan worden gekozen als schakeringen voor gevelbekleding thuis, natuurlijke houttinten of groen in de tuin.

   Voor de volledigheid is het nuttig om enkele tekortkomingen van metalen schuren te identificeren.

   • Het metaal houdt geen warmte vast, wat betekent dat de schuur bij lage temperaturen volledig zal bevriezen. Het is niet logisch om in de schuur te verwarmen, maar deze tekortkoming kan gedeeltelijk worden weggenomen met behulp van wand- en dakisolatie. Als de isolatiematerialen geschikt dakbedekkingsmateriaal, minerale wol of schuim.
   • Blootstelling aan metaalcorrosie. Ondanks alle beschermende uitrusting van de fabrikant of onafhankelijk, bestaat het risico van mechanische beschadiging en krassen op de wanden. Een diepe kras kan de toplaag verwijderen en het metaal blootstellen dat aan vocht wordt blootgesteld. Om dergelijke problemen te voorkomen, moet in de lente en de herfst een inspectie van de lokalen worden uitgevoerd, tijdige behandeling van de beschadigde gebieden met corrosiewerende middelen.

   Zie de volgende video voor informatie over de typen en kenmerken van de constructie van een metalen schuurtje.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer