Hoe en van wat een schuur te bouwen?

Land in het land wordt beschouwd als een goede acquisitie, omdat na de verbetering er een geweldige kans is om te genieten van openluchtrecreatie. Om het huisje de meest comfortabele plek om te verblijven te maken, moet u niet alleen een woonhuis bouwen, maar ook zorgen maken over de aanwezigheid van een dergelijke verplichte constructie als een schuur. Het is mogelijk om alle huishoudelijke benodigdheden en apparatuur erin op te bergen, en indien gewenst, zal de huishoudelijke eenheid dienen als een werkplaats, een ruime berging of een kippenhok.

Wat is het?

Een schuurtje is een noodzakelijk bijgebouw dat verschillende lay-outs en toepassingen kan hebben. Meestal zijn dergelijke constructies gebouwd voor het opbergen van tuingereedschap, speciale apparatuur, groenten die zijn gekweekt in groentegewassen en schoven drogen.Liefhebbers van buitenactiviteiten zullen schuren uitrusten in de vorm van ruime opslagruimten, waar ze gemakkelijk stoelen, hangmatten, tafels en barbecues plaatsen. Naast de opslagfunctie dienen dergelijke hozbloki als een uitstekende plaats voor het fokken van pluimvee en vee. Opdat konijnen, ganzen, eenden, kalkoenen en schapen comfortabel zouden kunnen groeien, grote structuren kunnen bouwen en interieurdecoratie kunnen uitvoeren.

Onlangs hebben veel tuiniers geprobeerd om een ​​schuur multifunctioneel te maken, als aanvulling op de bijkeuken met een bijkeuken, toilet en zomerdouche.

Bijzonder populaire projecten van gebouwen, waaronder een overdekte veranda, badkamer, bijkeuken en recreatieruimte. Om een ​​stal maximaal te kunnen uitrusten, zijn er ook kleine stallen aan vastgemaakt voor het opslaan van brandhout en voor het inrichten van een huiskas.

Loodsen kunnen de vorm hebben van monoblokstructuren die zijn gemaakt op basis van gelaste frames of metalen containers. Er zijn ook opvouwbare soorten gebouwen die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en gedemonteerd. Er zijn kleine tijdelijke en enorme kapitaalstructuren, waarvan de laatste op een solide basis worden geplaatst en op het perceel worden geplaatst, zodat ze harmonieus passen in het algemene beeld van landschapsontwerp.

Welke materialen zijn beter te gebruiken?

Tegenwoordig wordt de markt vertegenwoordigd door een chique assortiment bouwmaterialen waarmee u snel en betaalbaar een schuurtje kunt bouwen. Voordat u begint met de installatie van een bijgebouw, is het daarom belangrijk om te bepalen welke functies worden uitgevoerd en, in overeenstemming daarmee, een geschiktere optie te kiezen om deze te voltooien. Meestal voor de bouw van de schuur gebruiken schuim blokken, stenen en hout, maar als het blok inklapbaar is, dan is het samengesteld uit kunststof of metaal. Om de juiste materiaalkeuze te maken, is het de moeite waard om de voor- en nadelen ervan te bekijken.

  • Boom. De meeste bewoners van de zomer geven de voorkeur aan het bouwen van houten loodsen, omdat hun installatie eenvoudig is en geen speciale financiële kosten vereist. Houten constructies worden meestal binnen een paar dagen gebouwd. De constructie van dergelijke eenheden is redelijk realistisch om zelfstandig uit te voeren, zonder gebruik te maken van de hulp van specialisten. Het nadeel van houten loodsen is hun fragiliteit, evenals de instabiliteit van de processen van verval en insecten. Bovendien is hout een brandgevaarlijk materiaal en moet het daarom worden behandeld met speciale beschermende middelen.
  • Brick. Baksteenbruggen zijn zeer duurzaam en hebben een solide uitstraling, waardoor ze gemakkelijk in elk landschapsontwerp van de site passen. Vooral mooie uitstraling zoals loodsen naast bakstenen huizen. Ondanks het feit dat dit materiaal duurzaam en betrouwbaar is in gebruik, is de installatie ervan duur en, vanwege de grote zwaartekracht, vereist het leggen van de fundering.
  • Schuimblokken. De gebouwen gemaakt van dit materiaal zijn bijna net zo goed als bakstenen metselblokken. Dit is een modern materiaal dat betaalbaar is en wordt gekenmerkt door een hoge duurzaamheid. Het enige dat voor de constructie van schuilplaatsen met schuimblokken nodig is om extra een kwaliteitsbasis te bouwen.
  • Metal. In de regel worden metalen constructies gebruikt voor geprefabriceerde loodsen. Ze hebben lage kosten, een laag gewicht. Installatie van metalen blokken wordt snel uitgevoerd, voor hun installatie is het alleen nodig om goed voor te bereiden en de locatie te egaliseren, terwijl het leggen van de fundering niet nodig is. Maar metalen loodsen zijn gecorrodeerd, dus moeten ze worden afgedekt met een beschermende laag.Omdat metaal slecht warmte vasthoudt, moeten gebouwen worden geïsoleerd: warmte-isolatie wordt gebruikt voor vloeren, daken en muren.
  • Plastic. Ontwerpen in deze versie verschenen vrij recent, maar ze zijn er al in geslaagd een goed beeld van zichzelf te geven, en zijn in trek bij de zomerbewoners. Plastic gebouwen hebben een laag gewicht, compactheid en esthetische uitstraling. Hun constructie is niet van grote complexiteit, bovendien is kunststof bestand tegen vocht en "niet bang" voor insecten. Het enige nadeel van plastic blokken is hun kwetsbaarheid, dus wordt het aanbevolen om panelen met wapening aan te schaffen.
  • Polycarbonaat. Het wordt meestal gebruikt voor de bouw van kassen, maar veel eigenaren van dacha percelen kiezen voor polycarbonaat en voor het schikken van schuren. Goed geschikt materiaal voor hozblok bedoeld voor het fokken van dieren of pluimvee, maar als de loods zal worden gebruikt als een berging of werkplaats, dan is het vanuit de transparante wanden wenselijk om te weigeren. Polycarbonaat platen worden meestal bevestigd aan een frame gemaakt van hout of profielen met behulp van zelftappende schroeven. De ommantelde wanden zullen dus zeker geen tien jaar meegaan en kunnen indien nodig gemakkelijk worden gedemonteerd.Er zijn vrijwel geen nadelen aan polycarbonaat.
  • Slate. Vaak, bij voltooiing van de bouw van het huis, blijft leisteen over, wat heel geschikt is voor het bouwen van loodsen. Omdat het materiaal in grote maten wordt geproduceerd, wordt de installatie snel uitgevoerd: platen leisteen worden op een houten frame bevestigd en geïsoleerd. Dergelijke loodsen zijn een goedkope optie voor een datsja, maar ze zien er niet erg stijlvol uit, dus ze zijn meestal verborgen in de achtertuin van de datsja en worden uitsluitend gebruikt als een plek om brandhout, gereedschap en andere apparatuur op te slaan.
  • Opilkobeton. Saw from opilkobetona gebouwd op monolithische technologie. Eerst wordt een sterk frame gemaakt, waarna het wordt omhuld met verschillende materialen, waardoor een bekisting ontstaat, in de regel kan dit een CIP-paneel of bord zijn. De bekisting wordt gegoten met een speciaal mengsel bereid uit zaagsel en beton. Het resultaat is een solide structuur waarvan de wanden een uitstekende thermische isolatie hebben. Zo'n schuurtje kan worden ingericht als een pantry, werkplaats of kippenhok, maar hiervoor zal het veel moeite kosten.
  • Pallets. Dit materiaal wordt beschouwd als een goed alternatief voor houten balken, die wordt gebruikt bij de constructie van framestructuren.De pallets zijn goedkoop en om ze bloot te stellen, volstaat het om de fundering te gieten en alle elementen samen te schroeven. Bovendien schuilen dergelijke schuren de OSB-panelen. Dit is een voordelige optie voor een boerderij die geen geld en tijd kost.
  • Cellenbeton. In veel opzichten hebben ze overeenkomsten met schuimblokken, maar ze zijn vervaardigd met een andere technologie, waardoor ze bestand zijn tegen water, vuur, een beetje wegen en tegen een betaalbare prijs worden verkocht. Het enige nadeel van het materiaal is dat het wordt gekenmerkt door een hoge wateropname, daarom is het noodzakelijk om een ​​betrouwbare waterdichtheid aan te brengen bij het bouwen van een stal.
  • Houtbeton Het materiaal wordt geproduceerd in de vorm van blokken die bestaan ​​uit hout en beton. Huishoudontwerpen van Arbolita hebben hoge thermische isolatie-eigenschappen, duurzaam, bestand tegen vocht, schimmel en knaagdieren. Maar dergelijke gebouwen zijn ongewenst om te bouwen in gebieden met zware klimatologische omstandigheden, omdat het materiaal bang is voor lage temperaturen. Bovendien worden blokken geproduceerd met een onnauwkeurige geometrie, wat het installatiewerk bemoeilijkt.

  Locatie selectie

  Voordat u begint met het bouwen van een stal, is het niet alleen nodig om een ​​conceptschema van het toekomstige economische blok op te stellen, maar ook om de meest geschikte plaats ervoor in het persoonlijke plot te kiezen.U moet zich concentreren op de locatie van alle bouwobjecten en op basis hiervan een schuur installeren in de achtertuin dichter bij de tuin of tussen het bad en een woonhuis. Meestal worden dergelijke constructies geplaatst op land dat ongeschikt is voor de teelt van tuingewassen.

  De keuze van de locatie van de schuur hangt grotendeels af van indicatoren zoals:

  • plotgebied en zonering;
  • materiaal waarvan het hozblok in aanbouw is.

  Daarnaast zal een belangrijk punt voor het bepalen van het grondgebied de manier zijn om het gebouw te versieren.

  Ondanks het feit dat de schuur hoofdzakelijk is ontworpen voor opslag, belet hij niet dat hij de oorspronkelijke structuur maakt, wat een ongebruikelijke decoratie van het landschapsontwerp zal zijn. Maar zelfs als de constructie verandert in het belangrijkste ontwerpobject, is het nog steeds niet aan te raden om hem op de voorgrond te plaatsen bij de ingang van de binnenplaats. De plaatsing van de loods is zo gepland dat deze niet onderloopt tijdens het smelten van de sneeuw en tijdens de regen. Daarnaast is het belangrijk om gratis toegang te geven tot de ingang van het gebouw.

  Een grote rol bij het kiezen van een plek voor een schuur wordt gespeeld door zijn functionele doel. In het geval dat de unit als een pantry wordt gebruikt, compleet met een douche en toilet, kan de structuur worden geconstrueerd uit materialen die vergelijkbaar zijn met een woonstructuur en ernaast worden geplaatst. Als tuiniers huisdieren en pluimvee gaan fokken, maar ook brandhout, hooibergen en voerreserves in het nutsgebouw opslaan, dan moet het gebouw ver weg van het huis zijn en geen ongemak veroorzaken voor de buren.

  Project ontwikkeling

  Een belangrijke stap in de installatie van business units is de ontwikkeling van het project. Voordat u aan het werk gaat, moet u daarom zorgvuldig de indeling van de schuur in overweging nemen en bepalen waar de zomerkeuken, douche, bijkeuken, werkplaats en opslagruimte voor brandhout of blokken voor dieren en vogels zich bevinden. Om de ontwerptaak ​​te vereenvoudigen, moet u een eenvoudig diagram op het werkblad tekenen, waarin alle vensters, deuren en partities zijn aangegeven. In het geval dat de constructie is gepland om meerdere kamers uit te rusten, wordt het voor het gemak aangeraden om aparte deuren te voorzien. Zo heeft elke kamer een eigen ingang en hoeft u niet lang te reizen om van de zomerkeuken naar de douche of het toilet te gaan.

  Tot op heden zijn projecten van frame-schuren erg populair, waar een houten schuurtje is toegevoegd.

  Ze zijn in de regel gebouwd met een enkelzijdig dak, er zijn ook opties met een zadeldak. Het schema is veel gecompliceerder, maar biedt u de mogelijkheid een zolderkamer te creëren met extra opslagruimte. Tijdens het werken aan het project, is het noodzakelijk om de juiste helling van het dak aan te brengen, zodat het zich in de andere richting van de deuropeningen bevindt. Als dit niet gebeurt, stroomt er regenwater bij de ingang van de schuur.

  Zodra alles compleet is met de lay-out, wordt een tekening van het gebouw getekend in de vorm van contouren en worden de dimensies van het toekomstige gebouw neergezet. Tegelijkertijd is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het feit dat de kapitaal business units registratie van het project in de BTI vereisen. Vanwege goed ontworpen schema's worden de afmetingen en locatie van de constructie bepaald en wordt de geschatte bouwtijd berekend. Meestal worden loodsen gebouwd in standaardmaten variërend van 3 × 3 tot 5 × 5 m.

  Deze indicatoren zijn afhankelijk van welke taken de eenheid zal uitvoeren en worden op een bepaalde manier berekend:

   • Voor de opslag van tuingereedschap zoals snoeihuizen, schoppen en harken, is een schuur met een afmeting van 1,5 x 1,5 m ideaal.Zulke projecten worden voornamelijk gekozen door de zomerbewoners, die alleen op de grond werken op de locatie. Bovendien rusten ze kleine gebouwen uit met planken en een haaksysteem.
   • Als u naast tuinaccessoires apparatuur als pompen, grasmaaiers en ook meststoffen, verf enz. Moet verbergen, zijn opslagruimten van minimaal 2 × 3 m nodig.
   • In het geval dat tuiniers van plan zijn om de schuur te exploiteren als een konijn of kippenhok, dan wordt, rekening houdend met het aantal dieren, het gebied van het huishoudelijk blok berekend. In dit geval is het het beste om structuren met een kleine marge te construeren.

   Een belangrijk punt in het ontwerp is het uiterlijk van het boerderijgebouw.

   In de regel wordt het bepaald door de algemene stijl van het infield. Door de oorspronkelijke vorm van het dak te creëren, kunt u twee soorten gebouwen prachtig onderscheiden. Bijvoorbeeld, een zadeldak, waarvan de hellingen van het midden van de schaatsen afdalen, is ideaal voor een rustieke stijl. Een goede optie in het project wordt beschouwd als een schuur en een hellend hellend dak,het wordt gekenmerkt door de juiste geometrie en wordt goed gecombineerd met de architectuur van moderne woongebouwen, sprekend over hun voortzetting.

   We mogen niet vergeten in het ontwerp en de interne hoogte van het hulpprogramma blok en de plaatsing van het dak. Er zijn gebouwen waarbij de helling van het dak niet naar achteren is gericht, maar naar voren. De hoogte van de lokalen moet worden berekend afhankelijk van het functionele doel van de loods. Het moet handig zijn om het gebouw binnen te gaan, met name voor constructies die tegelijkertijd een magazijn, een douche en een toilet combineren.

   Voor kapitaalgebouwen in het project moet ook voorzien in het leggen van de stichting. Als de bouw wordt gepland met zwaar materiaal, is een solide fundering verplicht. Voor lichte constructies kunt u alleen het frame en de bekleding monteren. Bovendien moet de lay-out de locatie van communicatiesystemen aangeven. Meestal in de schuren besteed riolering, water en bedrading.

   Subtiliteiten van werk

   Nadat de planning op het perceel is voltooid en het appartementencomplex is gebouwd, kunt u overgaan tot de installatie van de schuur. Sommige tuiniers geven er echter de voorkeur aan om een ​​schuur of geprefabriceerde bijgebouwen te kopen die gemakkelijk te installeren zijn.Als landschapsontwerp zorgt voor de aanwezigheid van een origineel en mooi gebouw, dan is het het beste om het zelf te bouwen op een individueel project. De meest geschikte optie hiervoor is een frameconstructie van een plaat of een onbewerkt bord, een dergelijke schuur zal goedkoop zijn, betrouwbaar betrouwbaar zijn langer dan 10 jaar, en kan in de kortst mogelijke tijd worden gebouwd, zonder de hulp van ambachtslieden. De bouwwerkzaamheden in dit geval zullen uit verschillende fasen bestaan:

    opleiding

    De gekozen plaats in de buurt van het woonhuis is zorgvuldig geëgaliseerd en bedekt met grind. Dan moeten vier palen in de grond worden gegraven tot een diepte van 60 cm. Om ze lang te laten dienen, moet hun bodem worden omwikkeld met dakijzer en alles worden bevestigd met een schrijnwerkerstarter. Dit zal de dragers beschermen tegen het rottingsproces. Om een ​​goed hellend dak te verzekeren, moeten de kolommen van de achterwanden 20 cm onder de voorkant worden geplaatst.

    De onderste en bovenste trim maken

    Als bouwmateriaal worden meestal staven met een doorsnede van 50 × 50 mm gebruikt, deze worden bevestigd op de geïnstalleerde kolommen op een niveau niet lager dan 10 cm van de grond. Het is belangrijk om de nivellering van de band te regelen om te voorkomen dat deze scheeftrekt, u moet een niveau gebruiken tijdens het installeren.Na installatie van de onderste trim wordt vergelijkbaar werk uitgevoerd met de installatie van de bovenste. Verder is de opening tussen de onderste en bovenste planken in twee gedeeld en worden nog vier extra balken genageld.

    Wandconstructie

    Maak de planken van tevoren klaar en bevestig ze verticaal aan de bovenste, middelste en onderste balken.

    Installatie van het dak

    Hiervoor worden eerst markeringen gemaakt en op dezelfde afstand van elkaar worden drie staven op de staven genageld. Ze moeten dwars geplaatst worden, omdat ze als spanten dienen. Ze zijn ommanteld met planken en dakbedekkingsmateriaal, meestal dakbedekking. Vellen dakbedekkingsmateriaal moeten vanaf de onderkant worden geplaatst, waarbij een kleine overlapping van 5 cm overblijft. Om de afwerking te beveiligen, zijn verticale planken ermee gevuld.

    Laatste fase

    Installatie van deuren wordt gedaan en vloer gelegd. Daarnaast wordt de binneninrichting van de loods uitgevoerd: schappen en kluisjes zijn ingericht voor het opbergen van huishoudelijke benodigdheden en tuingereedschap. En ook in de buurt van het hozblok kunt u kleine struiken en sierplanten planten die als een uitstekend decor voor hem zullen dienen.

    In dat geval, als de villaeigenaren niet alleen een multifunctionele, maar ook een mooie schuur willen bouwen, dan moet je het maximum halen uit verbeeldingskracht en inzet.

    Allereerst is het de moeite waard de lay-out van het gebouw in ogenschouw te nemen: de vorm, grootte en materialen voor decoratie.

    Zo'n constructie vereist zowel tijdelijke als financiële kosten, maar het loont, want het zal zeker 20 jaar betrouwbaar zijn. Voor de uitvoering van de bouw kunt u optioneel de diensten van meesters gebruiken of alles zelf doen. In het geval dat het werk onafhankelijk wordt uitgevoerd, is het belangrijk om te voldoen aan de bouwtechnologie, die uit verschillende fasen bestaat:

    • Stichting leggen. Omdat de constructie geen zwaar gewicht heeft, kunt u de fundering op palen leggen of een zuilvormige fundering maken. Een speelplaats wordt hiervoor voorbereid, het wordt vrijgemaakt van puin en geëgaliseerd. Dan moet je asbestpijpen op een diepte van minstens 1,5 m graven en ze uitgieten met een concrete oplossing van gemiddelde consistentie. Beton wordt geprepareerd uit zand, puin en cement, de samenstellende componenten worden genomen in een verhouding van 3: 4: 2. De fundering krijgt de tijd om uit te harden, in de regel duurt het enkele dagen.
    • De constructie van de schuur. Houten platen, die gepland zijn om te worden gebruikt voor de bouw van de loods, zijn vooraf geïmpregneerd met speciale antiseptica. Ze zullen het materiaal beschermen tegen het proces van verval en de levensduur ervan verlengen. Vervolgens wordt het frame van de constructie geassembleerd en wordt de onderste rand op de fundering gelegd. Het is het beste om parallelle staven te gebruiken voor het omsnoeren. Verder worden boomstammen voorbereid waarvoor de vloer comfortabel zal zijn, dit kan zowel onmiddellijk als na de constructie worden gedaan.

    Daarna worden verticale palen aan de omsnoering bevestigd, deze worden aan het bovenste deel van de structuur bevestigd.

    Als een gehoekt hozblok is gepland, zal het aantal rekken worden verhoogd, deze worden bijkomend geïnstalleerd op de hoeken van het gebouw, evenals op die plaatsen waar raam- en deuropeningen zullen worden geplaatst. Dan kunt u doorgaan met de constructie van het dak, terwijl als de schuur is geïnstalleerd met een luifel, het voldoende is om een ​​afdak te leggen. Maar het is vermeldenswaard dat het daktype met puntgevels de schuur een aantrekkelijker uiterlijk zal geven, dus wordt het vaak gekozen voor de bijgebouwen in de buurt van het huis.

    Aan het einde van de installatie is de lambrisering voltooid.Installeer daarna de ramen en de deur. Om de schuur te versieren, kan het ook worden ingericht met een duig. Binnen in het gebouw is het noodzakelijk om het plafond af te werken en uit te rusten met de nodige planken.

    Boerderijgebouwen gemaakt van blokken zijn ook erg populair bij de bewoners van de zomer. Vergeleken met onbewerkt karton hebben dergelijke voorwerpen veel voordelen, ze zijn duurzaam en betrouwbaar in gebruik en ook bestand tegen vocht en temperatuurveranderingen. Bovendien zijn de blokken gemakkelijk te installeren, wat het constructieproces vereenvoudigt. De constructie van een dergelijke schuur omvat verschillende stadia van werkzaamheden:

    • De basis gieten. Als basis voor blokstructuren wordt meestal een stripfundering gekozen, waarop bovendien een laag waterdichting wordt gelegd.
    • Metselwerk blokken. Dit bouwmateriaal wordt gelegd met behulp van een oplossing gemaakt van zand en cement. Tijdens het fixeren van blokken is het belangrijk om de dikte van de naden te regelen, deze mag niet groter zijn dan 5 mm. Leg eerst de hoeken van het toekomstige gebouw en gebruik dan een loodlijn en een niveau om het oppervlak van de muren verticaal en horizontaal waterpas te maken.Bovendien moet u onderaan en bovenaan het gebouw een versterkingsriem uitvoeren.
    • Dakmontage. De constructie van het dak wordt uitgevoerd volgens hetzelfde schema als bij de constructie van framestructuren.
    • Installatie van vloeren, ramen en deuren.
    • Afwerking. In het object kun je de muren of gipsplaten van gipsplaat plamuren. In dit geval wordt de laatste optie beschouwd als de gemakkelijkste en meest betaalbare. Met drywall krijgt u een mooie en duurzame afwerking en om het gips correct aan te brengen, kost dit veel tijd en arbeidskosten. Als de loods is gepland om te worden gebruikt als een werkplaats, dan moet het worden uitgerust met speciale planken en kasten.

    Er zijn ook veel andere manieren om een ​​schuur te bouwen met bouwmaterialen zoals metaal, plastic of polycarbonaat, maar het principe van hun constructie is vergelijkbaar met de bovenstaande stappen. Als het materiaal licht is, begint de constructie met het samenstellen van het skelet en de gevelbekleding en in het geval dat de bouwsteen is gemaakt van steen of baksteen, leggen ze eerst een solide basis en handelen ze op de gebruikelijke manier. Het belangrijkste is dat aan het einde van het werk de schuur het landschapsontwerp van de site niet bederft.

    Daarom is het aanbevolen om decoratie te doen, ongeacht het doel en het materiaal dat wordt gebruikt bij het bedekken van het frame.

    Een prachtig bloembed van sierplanten en een pad met natuurstenen worden bijvoorbeeld een echte decoratie voor zelfs het eenvoudigste gebouw.

    Hoe oud te repareren?

    Een loods wordt beschouwd als een belangrijk boerderijgebouw op een stuk grond dat vele functies vervult. Maar na verloop van tijd begint de structuur onder invloed van de externe omgeving haar originele uiterlijk en prestatiekenmerken te verliezen. Om dit te voorkomen, moet het hozblok regelmatig worden gerepareerd. De restauratie van de schuur is niet bijzonder moeilijk, dus het is redelijk realistisch om het zelf te doen, het belangrijkste is om het verlangen te hebben. Voordat u het hozblok gaat repareren, moet u letten op de toestand van de basis, de balken en het dakbedekkingsmateriaal van het gebouw. Bovendien moet u de integriteit van vloeren, muren en plafond controleren.

    Nadat de toestand van het economische object is bepaald, worden berekeningen en selectie van het benodigde materiaal voor de vervanging van elementen gemaakt.

    Geschatte werkzaamheden worden berekend en hulpmiddelen worden voorbereid. Voor de restauratie van de stichting zal een baksteen en betonmix nodig zijn, om het dak te herstellen moet dakbedekking, schroeven, spijkers en schakels gekocht worden. Als de schuur van hout is, moet deze aan de buitenkant worden omhuld met nieuwe planken en moeten we de muren binnenin isoleren.

    Reparatie van de basis wordt als volgt uitgevoerd: met behulp van een krik heffen ze de hoek van het gebouw op met behulp van baksteen en cementmortel, bouwen ze een voetstuk, waarna de structuur erop neergelaten wordt. Wat betreft het dak, tijdens de vervanging ervan is het noodzakelijk om te zorgen voor de installatie van waterdicht maken van plastic folie of dakbedekking, het zal het in de toekomst beschermen tegen lekkage. In dat geval, als de waterdichtheid tijdens de constructie niet werd gelegd, moet u het dak volledig demonteren. Leg vervolgens op de isolerende laag metaal of leisteen. Voor een zadeldak is het verplicht om de staat van de nok te controleren, indien nodig wordt deze veranderd in een nieuwe.

    Een belangrijke fase van herstel zal de binnenhuisinrichting van de schuur zijn.

    Eerst wordt de oude vloer gedemonteerd en worden de beschadigde platen vervangen door nieuwe. Als de voordeur zijn aantrekkelijke uiterlijk heeft verloren, kan deze ook worden vervangen. In het geval dat het oorspronkelijke project niet voorzag in de aanwezigheid van ramen in de schuur, kunnen deze tijdens de reparatie worden geïnstalleerd. Hiermee kunt u binnen werken zonder elektriciteit te gebruiken. In moderne versies van gebouwen vaak georganiseerde verlichting, bestaande uit verschillende verkooppunten en felle lampen.

    Het is ook de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het repareren van wanden en dragende balken. Als de lagerelementen en vloeren verrot zijn, is het niet nodig om de hele constructie te demonteren, maar gewoon nieuwe naast de beschadigde armaturen te plaatsen. Om de oude muren te herstellen, moet je de kapotte en verrotte planken demonteren en ze door een ander materiaal vervangen. Bij het installeren van nieuwe houten elementen is het belangrijk om ze voorbehandelen met een antisepticum. Het beschermt het hout tegen insecten en vocht.

    Het verhogen van de service van houten loodsen zal hun schilderij vlek helpen.

    Binnen in de unit wordt ook aanbevolen om nieuwe rekken en planken te plaatsen die een meer rationele verdeling van de ruimte van de unit mogelijk maken. Bovendien interfereert het niet met de vervaardiging van handige apparaten voor het opbergen van ski's, fietsen en andere apparatuur.Het wordt aanbevolen om gereedschapshouders te installeren in de werkplaats boven de werktafel. Om opslagruimten in een woonhuis vrij te maken, kunt u tijdens reparaties onder de schuur een compacte kelder bouwen voor het opslaan van groenten en fruit.

    Handige tips

    Onlangs hebben de meeste grondeigenaren de voorkeur gegeven om schuren met hun eigen handen te bouwen, omdat dit economisch is, en kunt u individueel geschiktere opties voor projecten creëren.

    Om het bijgebouw op de juiste manier op te bouwen en betrouwbaar te laten functioneren, is het raadzaam om rekening te houden met het advies van deskundigen.

     • Het frame van het toekomstige gebouw is het best gemaakt van composietmaterialen. Door een combinatie van stenen, stammen en planken, zal de structuur sterker worden. Tegelijkertijd is er tussen het hout en het leggen van stenen vereist een waterdichte laag.
     • Tijdens de constructie van het bord moet overlappen. Dit zal installatiewerk verminderen.
     • Voor de bouw van sterke blokken moet silicaatsteen worden gebruikt. Het heeft een uitstekende vochtbestendigheid. Bovendien moet u de fundering leggen en wapening uitvoeren. Dit geldt in het bijzonder voor gebouwen waarvan de omvang vrij groot is.
     • Het professionele materiaal zal goed materiaal worden voor de schuur, het is het beste om vellen te kopen met een dikte van 0,45 mm. Zo'n structuur gaat meer dan 40 jaar mee, hoeft niet te worden gerepareerd en is eenvoudig geïnstalleerd.
     • Het economische blok moet op een geschikte plaats worden geplaatst, op een afstand van 1 m van de naburige locatie. In het geval dat het de bedoeling is om kippen en andere dieren in de schuur te houden, moet de afstand worden vergroot tot 4 m.
     • Voor het leggen van de vloer is het wenselijk om hoogwaardige en duurzame platen te gebruiken, ze moeten niet alleen worden behandeld met een antisepticum, maar ook worden bedekt met extra vernislagen. U kunt de vloer niet leggen totdat deze de fundering bevroor.
     • Bij het buitenbekleding van de wanden van de schuur, moet u eenvoudige, niet gegalvaniseerde spijkers gebruiken, die na verloop van tijd lelijke vlekken op de afwerking kunnen achterlaten.
     • De afmetingen van de krachtbron moeten voldoen aan het beoogde doel. De optimale afmeting voor een buitenstal is de constructie van 2 × 3 m met een plafondhoogte van 2,5 m.
     • Om snel in de schuur te worden gevonden, is het belangrijk om op de juiste plaats gereedschappen en dingen te plaatsen. Een goede oplossing zou zijn om handige stellingen te installeren.
     • Tijdens de planning van het gebouw, is het noodzakelijk om een ​​luifel te voorzien.Dit zal het mogelijk maken om bij warm weer in de frisse lucht in de schaduw te werken.

     Zie hieronder de video om zelf te leren hoe je een schuur kunt bouwen.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer