Hoe een schuur van golfplaten bouwen?

Een schuurtje is een noodzakelijk onderdeel van bijna alle suburbane gebieden en thuistuinen. Niet zonder hem en in het land. Vaker voor de bouw van loodsen in de loop is geprofileerde staalplaat.

Kenmerken van de materiaalkeuze

De keuze van het metalen profiel vóór de bouw is vereist om speciale aandacht te besteden. En het gaat er niet alleen om dat verwarring tussen het materiaal voor de wanden en het profiel voor de afwerking van het dak moet worden weggenomen. Het blad, bestemd voor de gevel, is gemarkeerd met een hoofdletter "C". Nadat het een numerieke index is, van 8 tot 21, is er veel gepraat met professionals. De metalen profielen van de C8- en C10-groepen worden aanbevolen voor de binnenkant van de wanden, alle andere merken mogen buiten worden geïnstalleerd.

Als u de sterkste muur mogelijk moet maken, is het raadzaam om vellen te gebruiken met ribbels die een hoogte van 18-21 mm bereiken. Maar, naast de parameters van de golvingen, is het de moeite waard om na te denken over de breedte van de groeven, die direct van invloed is op de totale stijfheid van het product. De beste groeven zijn die die het regenwater afvoeren en voorkomen dat het onder de afdekking doordringt. Ze maken de muur duurzamer dan de meest eenvoudige oplossingen. Het is erg belangrijk om de belasting van tevoren te berekenen om niet onnodig dure constructies te monteren en niet om het risico van instorten te riskeren.

Maar besparen op de kwaliteit van professionele vloeren rechtvaardigt zichzelf helemaal niet. Goed staal met een zinklaag roest nog steeds snel onder de druk van regen en sneeuw. Binnenkort zullen karakteristieke vuile vlekken verschijnen. Veel betrouwbaardere polyester, polyurethaan of plastisol. Golfplaten kunnen zowel verticaal als horizontaal boven op het houten frame worden geplaatst, wat belangrijk is om rekening mee te houden bij het berekenen van de hoeveelheid materiaal.

Plaats op een perceel om te bouwen

Maar het kiezen van het juiste materiaal is nog maar het begin. Het is uiterst belangrijk om een ​​geschikte plaats voor een schuur te kiezen uit een professionele vloer.

De belangrijkste criteria zijn hier:

  • onmogelijkheid of onkunde van groeiende planten;
  • weinig licht;
  • gemakkelijke toegang, ongeacht het tijdstip van de dag en het jaar;
  • op gelijke afstand in relatie tot het huis, andere bijgebouwen en de ingang (ingang);
  • minimaal risico op overstroming door regen en sneeuw.

Elk van deze punten is net zo belangrijk. Dus, om een ​​ruimte te bezetten waar je groenten kunt verbouwen, of op zijn minst bloemen, is onpraktisch. In de schuur wilt u minstens soms behoorlijk grote ladingen meenemen en vervoeren. Daarom, hoe handiger het is, hoe beter voor de bewoners. Overstromend water kan niet alleen de muurconstructies en de fundering, maar ook bijna alles bederven.

Sanitaire normen schrijven voor om een ​​stal dichterbij dan 12 m van woonhuizen te bouwen, zowel op het perceel als in naburige huishoudens. Zelfs met strikte naleving van normen, afstanden tot het hek, enzovoort, is het raadzaam om uw bedoelingen vooraf met uw buren te bespreken. Conflicten zijn niet de voordelen van ongeoorloofde locatiekeuze waard. Meestal wordt het gebouw ingezet met ramen en een deur naar het zuiden om de verlichting te vergroten en het drogen te versnellen. Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden over de afstanden tot gasleidingen, putten, putten, hoogspanningskabels, de maximaal toegestane hellingshoek van het gebied.

De meeste eigenaren proberen de schuur achter het huis te 'verbergen' om hem dichter bij de tuinen en tuinen te brengen.Dit is niet alleen handig, maar wordt ook gerechtvaardigd door een zeer niet-representeerbare constructie. Maar gegolfde structuren vormen een uitzondering, vooral als ze goed in het landschap passen. Kies ontwerpen met tekeningen op de gevel of een originele geometrische vorm om de ruimte te versieren. In ieder geval is het de moeite waard om na te denken over de balans tussen nut en externe gratie.

Volgorde van de bouw

De meest praktische vorm van een schuur bij het bouwen met je eigen handen is een rechthoek. Elimineer de geringste fouten en onverklaarbare momenten zullen helpen bij het voorbereiden van de tekeningen. Het wordt aanbevolen om het ontwerp samen te stellen met de schuifbouten. Het is niet alleen sneller en goedkoper dan lassen, maar ook veiliger en maakt het, indien nodig, mogelijk om het gebouw snel te ontmantelen. De geselecteerde site is bevrijd van alles wat de constructie en werking van de schuur kan verstoren.

Het is zelfs in de ontwerpfase heel belangrijk om na te denken over de plaatsing van ramen en deuren. Tijdens de constructie zelf controleren ervaren vakmensen zorgvuldig of de verticale en horizontale lijnen van deze elementen duidelijk worden behouden, of er afwijkingen zijn van het vlak.Onder de snede in een hoek van 30 graden gesneden, later zal de drempel stijgen, afgesneden onder dezelfde hoek. Dit zal de uitstroom van water vereenvoudigen. Verhoging van de werkingsduur van het venster zal helpen om de voegen en spleten dichtingen te sluiten.

Voor interieurdecoratie worden gerichte strandplanken gebruikt. Als er zelfs maar de minste gelegenheid is, zorg dan voor de installatie van elektrische bedrading. Het wordt aanbevolen om muren met planken uit te rusten of om rekken te monteren. Ter informatie: de afmetingen van schappen en rekken kunnen variëren, omdat de meest uiteenlopende gewichten en afmetingen moeten worden opgeslagen. Om planken en andere structuren te maken, moet alleen goed geschaafd hout worden gebruikt om het risico op splinters te verkleinen.

stichting

Een plaats onder de basis wordt gemaakt op een goed geprepareerd gebied, waarbij het type fundering vooraf wordt gekozen:

  • monolithische plaat;
  • klaar blokken;
  • gegoten tape.

Omdat de constructie van een geprofileerde plaat zich onderscheidt door een kleine massa, is het mogelijk om deze op blokken of tape met een geringe diepte te plaatsen. Het aantal gevallen waarin het nodig is om een ​​plaat te vormen is erg klein. Monolithische basis heeft nog een voordeel, niet gerelateerd aan de sterkte van het gebouw - het wordt de vloer van de toekomstige schuur.De putten worden omringd door bekisting. Het maakt niet uit of de tape rond de omtrek wordt gegoten of een monoliet over het hele gebied, het is noodzakelijk om 4 dagen te wachten totdat het beton volledig is uitgehard.

Het is beter om een ​​solide basis te creëren, het 0,5 m mengsel van zand en grind 1: 1 te vullen. Ter informatie: deze aanvulling moet niet echt de rand bereiken. Gevulde laag grondig geramd en bedekt met puin, enigszins torenhoog boven de grond. Na het stampen wordt het bedekt met een wapeningsnet en wordt een houten bekisting rond de omtrek geplaatst. Nu kunt u beton gieten tot een diepte van ongeveer 0,3 m.

montuur

De stapsgewijze instructie voorziet in de uitvoering van de onderste trim op een zodanige manier dat het dan de basis wordt voor het leggen van de vloer en het installeren van verticale steunen. Het hout is bevestigd met spikes en groeven en versterkt het bovendien met metalen hoeken. De vloer wordt gelegd met behulp van dwarsbalken met een hoogte van niet meer dan 0,6 m. Door de staanders van de verticale steunen te combineren met de onderste structuur, moet u een bundel maken met de bovenste rand.

Al deze details worden van tevoren geverifieerd op constructieniveau. Maar in het proces van het bouwen van hun geometrie moet worden gecontroleerd. Verbindingen worden gemaakt door in te schroeven onder bepaalde hoeken van lange schroeven, versteviging is gemaakt van stalen hoeken. Wederzijdse verwijdering van twee rekken van meer dan 100 cm is niet toegestaan.

Let op: het bouwen van raam- en deuropeningen is tegelijk met het frame noodzakelijk, omdat dit de onderdelen zijn. Aangezien staalplaat en profielpijpen "koude" materialen zijn, is het noodzakelijk om ze te isoleren ter wille van het comfort in het land of in een landhuis. Basaltplaten kunnen worden gebruikt voor thermische bescherming van structuren van golfplaten, die niet branden, stoom mogelijk maken en milieuvriendelijk zijn. Goedkopere platen gemaakt van glaswol zijn schadelijk voor de gezondheid tijdens het werk en bij de geringste schending van de integriteit van de "cake", bovendien verliezen ze in 10-15 jaar waardevolle kwaliteiten.

wanden

Wanneer het frame klaar is, moet je de constructie van muren opnemen. Paronite pakkingen moeten erin worden geplaatst om een ​​thermische onderbreking te creëren. Borden van warmte-isolerende materialen worden gemonteerd met behulp van pluggen en films die de werking van vocht en windstoten stoppen, worden er bovenop bevestigd. De geleiders in de vorm van de letter "P", indien bevestigd aan de beugel, helpen bij het uitlijnen van het vooroppervlak; er moeten luchtspleten zijn tussen hen en de films. Bevestig vervolgens de profielen horizontaal aan de verticale geleiders.

Opwarmen van zaagsel is niet zo praktisch: ja, ze zijn goedkoop, maar ze raken snel verstopt, worden gemakkelijk nat en verslechteren. Minerale wol wordt meestal op houten kisten geplaatst. Daaroverheen altijd een dampschermfolie, want het minste vocht is gecontra-indiceerd. Platen schuim kunnen worden verlijmd zonder de kracht te verspillen aan mechanische bevestigingsmiddelen. Maar daarnaast heeft u een pad nodig om het risico op mechanische schade te verminderen.

dak

Het dak van de loods kan worden gemaakt met een of twee hellingbanen. Schuurbeslissingen vereisen dat één muur hoger wordt geplaatst dan het tegenovergestelde, anders zal de helling niet werken. In gebieden met warme winters is er voldoende helling van 15-20 graden, maar als het regelmatig waait in sommige gebieden, valt er veel neerslag, dit moet je op 30-45 graden zetten. Een dak dat te steil is, is ook onpraktisch: het kan gemakkelijk instorten, zelfs onder de druk van een matige wind.

Maak in ieder geval eerst de spanten klaar en monteer de kist erop. Om het werk gemakkelijker te maken, worden de spanten op de grond gemonteerd en pas daarna van het einde opgetild. De rand is zorgvuldig uitgelijnd met de middellijn, die is aangeduid met een touw.Op de krat een laag aanbrengen die beschermt tegen water, dan komt de geprofileerde plaat (natuurlijk al). Het binnenvlak van het dak is gemaakt van dakspaan of kunststof panelen.

Plafondbalken worden meestal gemaakt van karton tot 80 mm dik. Het is niet nodig om het plafond zelf te scheren, het maakt het gebouw groter en maakt het gebruik van balken mogelijk als een soort "hangers" voor kleine tassen en andere items. Schuur dak voornamelijk directe helling naar het achterste vlak, toe te voegen op de gevel aan het harnas extra hout. Het dient ter ondersteuning van de lag, gelegd op de top en in een rechte hoek. De elementen worden verbonden door spijkers, draad wordt gebruikt voor het versterkte ligament.

Gebruik van dakbedekking helpt om te besparen op de prestaties van dakwerken. Laat dit materiaal niet erg duurzaam zijn en voor een korte tijd dienen, het is heel acceptabel voor kleinere structuren. Daken van asbestcement leisteen dragen een langere levensduur, bovendien zullen ze nog steeds niet oplichten. Maar dergelijke constructies zijn fragiel en zwaar (je moet voorzichtig met ze wandelen, en het is beter om daar helemaal niet te klimmen). Bovendien is asbest schadelijk voor de gezondheid. Mooie en duurzame metalen tegels vormen veel afval tijdens de installatie,en de kosten ervan zijn niet al te gelukkig.

Zie de volgende video om te leren hoe u een schuur met golfplaten kunt bouwen met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer