Hoe een schuur met pallets bouwen?

Een land of herenhuis is prachtig, zelfs mooi. Maar geen prestatie van architectuur en ontwerp, geen prestatie niet toestaan ​​om het feit te annuleren dat de bijgebouwen moeten worden voorbereid. Soms kunnen alleen originele materialen en structuren worden gebruikt voor hun constructie.

Speciale functies

Bijna elke huiseigenaar kan met eigen handen een loods bouwen. Houten pallets worden al gebruikt bij de vervaardiging van tafels en banken, bedden en bloembedden, maar er zijn alle mogelijkheden voor serieuzere bouw. Theoretisch gezien zijn deze structuren niet bedoeld voor bouwwerkzaamheden, en extern ziet de structuur er niet te solide uit. Voor eenvoudige zakelijke doeleinden is een dergelijke oplossing echter zeer acceptabel, vooral gezien de minimale kosten.

Het is niet nodig om zelf pallets te kopen, ze worden gewoon weggegooid na de voltooiing van grote bouwprojecten, geld moet worden betaald voor:

  • noten;
  • zelftappende schroeven;
  • andere bevestigingsmiddelen;
  • boord;
  • dakbedekkingsproducten en enkele andere elementen.

Een typische pallet is 120 cm lang, 80 cm breed, onderdelen die in de allereerste rij worden geplaatst, moeten op bloksteunen worden gemonteerd. Ze worden aanbevolen om te worden gegoten uit beton. Omdat houten elementen worden gebruikt voor het werk, is het noodzakelijk om te zorgen voor hun bescherming tegen rotten, tegen ontbranding. Het is erg belangrijk om onmiddellijk de behoefte aan het gebruikte materiaal te berekenen en rekening te houden met alle ontwerpkenmerken van de stal.

Volgorde van werk

Stap voor stap het werk uitvoeren, na het vormen van de fundering moet u de pallets aan elkaar bevestigen met bouten, gaten boren in onderling transversale planken. Door deze gaten zijn de blokken vastgeschroefd. Nauwkeurig selecteren van de houder is alleen mogelijk als rekening wordt gehouden met het ontwerp van de pallet. De tweede rij wordt niet alleen onderling bevestigd, maar ook met de blokken in de eerste regel. Door de vereiste hellingshoek van het dak te berekenen, kunt u een loodsdak zo betrouwbaar mogelijk maken en negatieve incidenten elimineren.

Krat onder het dak is gemaakt van planken, en op de top van hen is het toegestaan ​​om elke vorm van dakbedekking te gebruiken. De meeste mensen kiezen profielplaten, omdat ze eenvoudig en probleemloos zijn gemonteerd. Vervolgens komt de beurt aan het schilderen, produceren en installeren van de poort. Daarna wordt het gebouw soms opnieuw geverfd. Bij dit werk aan de voorbereiding van het einde van de stal, en je kunt het al beheersen, gebruik het dan.

Aanbevelingen voor de bouw

In de meeste gevallen bestaat de fundering uit typische betonblokken. Ze moeten op hetzelfde niveau worden gegoten, op basis van de breedte van de pallet. Het belastingsniveau in een deel van het circuit zal dan uniform zijn. De grootte van de bouten voor het verbinden van de pallets wordt individueel bepaald, waarbij de nadruk ligt op de dikte van de hoofdbalk. Om de lagen te verlijmen, moet je ze verdraaien met dezelfde bouten (2 stuks aan elke kant). Het voorste deel van de schuur is uitgerust met een inzetstuk bedoeld voor spanten, dus de helling naar de achterkant is vereenvoudigd.

Let op: het is toegestaan ​​om dezelfde pallets of platen met afmetingen van 2,5x10 cm te gebruiken voor de dakvorming. Van de dakplaten van metaal, moeten gegalvaniseerde opties de voorkeur krijgen. Ze reflecteren de zonnestralen goed en helpen om de atmosfeer koeler te maken, zelfs op de warmste dagen. Het is mogelijk om de weerstand van de spaanplaat te verhogen tot de effecten van vocht door deze buiten met olieverf te bedekken. Dit is het geval wanneer de tekortkomingen van dergelijke materialen niet te significant zijn.

Voor decoratieve bekleding van het bijgebouw van houten pallets, kunt u spaanplaat gebruiken. Het is onwenselijk om reeds geverfde pallets te gebruiken. Het is immers onmogelijk om te garanderen dat de eerder aangebrachte verf van onbekende samenstelling veilig is voor de gezondheid. Zelf schilderend alle oppervlakken, huiseigenaren redden zichzelf in principe van zo'n probleem. Om dezelfde reden is het raadzaam om pallets te verlaten, die zijn gemarkeerd met de afkortingen IPPC of IPPS.

Dergelijke aanduidingen geven aan dat het materiaal is onderworpen aan geavanceerde verwerking met speciale reagentia. Dus, per definitie, niet bij de kluis voor mensen. Voorzichtigheid is ook geboden bij het gebruik van pallets die eerder elders zijn gebruikt.Immers, bij gebruik op de markt, in een industriële onderneming of op een transporthub absorbeert hout gemakkelijk vreemde geuren. Om ze te elimineren is bijna onmogelijk: het zal maanden en zelfs jaren duren om de scherpe smaken te verduren.

Standaardinstructies voor het bouwen van een schuur om te geven kunnen niet negeren dat het heel belangrijk is om de juiste plaats te kiezen. Om voor de hand liggende redenen mag de opslag van gereedschap, brandhout en soortgelijke voorwerpen niet op de meest zichtbare plaats worden geplaatst. Maar om het van het huis te verwijderen, is ook de ingang van de site onpraktisch. Het meest rationeel zijn de plaatsing van bijgebouwen op dezelfde afstand van alle belangrijke plaatsen of direct achter het huis.

Het is onwenselijk om een ​​schuurtje te bouwen in een vallei of zelfs in een groef in het midden van een heuvel. Dit kan overstromingen tot gevolg hebben door neerslag of sneeuwsmelting. Om het plan te realiseren, moeten pallets worden schoongemaakt. De beste manier om dit te doen is met een borstel met harde haren die helpt om alle vuil en stof te verwijderen. Het is moeilijker om pallets met een spijkertrekker te demonteren dan om ze te snijden, maar het helpt om de integriteit van het materiaal te waarborgen.

Ter informatie: als er gedraaide spijkers in het ontwerp van de pallets zitten, kunt u ze niet met een spijkertrekker verwijderen. We zullen problematische bevestigingsmiddelen met een molen moeten snijden.

Installatie van de tapebasis met ondiepe verdieping is heel eenvoudig. De gewenste locatie is bedekt met lagen zand en grind, waarna het beton wordt gestort. Het ontmantelen van bekisting is 14 dagen na het gieten toegestaan.

U kunt de hoekpalen aan de voorrand bevestigen:

  • metalen hoeken;
  • haringen;
  • zelftappende schroeven.

Lages op de vloer worden op dezelfde manier aan de band vastgemaakt en planken worden van bovenaf met behulp van 150 - 200 mm lange nagels eraan vastgemaakt. De vloer wordt alleen gevormd in het geval dat de oorspronkelijke betonnen vloer niet geschikt is voor de eigenaars. Het maakt niet uit aan welke kant de schuur begint te bouwen. De deuropening moet worden gevormd voordat de tweede rij pallets wordt gelegd. Plafondoverlapping bestaat voornamelijk uit hout met een doorsnede van 100x100 mm, die langs de omtrek is bevestigd.

Het dak van de loods van pallets, zoals gebruikelijk, zou met een laag van waterdicht maken moeten worden uitgerust. Het is gemaakt met behulp van dakbedekking of op basis van een speciale film. Het dak mag niet alleen bedekt worden met plaatstaal, maar ook met leisteen en andere niet te zware materialen.Interessante ideeën bij het bouwen van een schuur vanaf een pallet zijn zeer divers, maar ze moeten allemaal zorgvuldig worden overwogen. Het is niet noodzakelijk om jezelf alleen te beperken tot de selectie van aantrekkelijke kleuren.

De combinatie van een schuurtje met een kleine kas wordt redelijk rationeel. Zo'n oplossing is vooral goed wanneer er voldoende ruimte op de site is, je een paar inventarisaties moet bijhouden en je kunt er geen betere plek voor vinden. Sneeuwwitte buitenloods wordt niet aanbevolen, omdat de zorg voor hem te ingewikkeld is. Je moet altijd zorgvuldig controleren of het uiterlijk en het interieur op elkaar lijken. Lila en andere pastelkleuren zijn relatief weinig vies en brengen vreugde aan de eigenaars van de site.

Hoe je een schuur met pallets wast, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer